Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fuafua le maualuga o le pa nofoa, faʻataʻitaʻiga ituaiga

Pin
Send
Share
Send

I tausaga talu ai nei, o pa puipui ma nofoa ua avea ma sili ona lauiloa. E mafua ona o le ata faʻaonapo nei o nofoaga ma fale poʻo le manaʻoga e sefe avanoa aoga. Latou te maua le toʻafimalie ma ave i luga le laʻititi o avanoa - o se tali lelei mo se tamaʻi cafe poʻo le umukuka. A filifilia le saʻo seti, e le gata i le maualuga o le pa faʻataʻavale e taua, ae faʻapea foi lona fausiaina, mamanu, mea o le gaosiga ma potu tapulaʻa. O se fasi meaafale e tatau ona foliga lelei ma lelei.

Fuataga masani e tusa ma le GOST

GOST e taua mo le fua faʻatatau o meaafale fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le countertop i le itu a le tagata o tausia o le 110 cm, ona talafeagai ai lea o le maualuga o le nofoa o le 75 cm. Afai e faʻapipiʻi le pa i le fale, ona tatau lea ona e vaʻavaʻai i le tulaga e masani ona nonofo ai tagata e ana, o latou maualuga masani. Afai e tupu i totonu o se pa, ona tatau lea ona amanaʻia le tulaga o pa pia i le taimi o galuega. O le poto masani i le faʻaaogaina o ia fausaga na mafai ai ona fuafua le maualuga masani o le pa o le nofoa i le cm:

  • mo le pa pia - 90;
  • mo tagata faʻatau - mai le 115 i le 135.

Mo faleʻaiga meaʻai, o le tulafono faʻavaomalo faʻatonutonu ua faʻavaeina i le lua uiga:

  • 85 (Bh) - talafeagai mo counters (mai le 110 i le 115 senitimita);
  • 95 (Th) - sili atu ona maualuga mo fausaga umi (mai le 120 i le 130 cm).

Afai o meaafale na faia e okaina, ona mafai ai lea o isi tulaga taua.

O le toega o tapulaʻa faʻamoemoe i luga o le nofoaga faapitoa le mea o le a tu ai meaafale, ma o ai e fuafua e faʻatautaia ia. O le tulaga masani o le pa nofoa faʻafetaui i se mautinoa faʻamau maualuga. O lenei nofoa e masani lava ona i ai se uʻamea malosi poʻo se laupapa faʻavae, fa vae ma se faalava mo vae. E i ai le tele o ituaiga eseese filifiliga, o lea o le a le faigata ai ona filifilia se mea totino mo le teuteuina o le potu ma fausia ai le atoatoa seti.

Pa tulaga nofoa faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga

O le masani "fa-buko" e le masani ona talafeagai mo le tulaga. O nisi taimi e manaʻomia sefeina ole avanoa poʻo se mea le masani ai. E i ai le tele faʻataʻitaʻiga o nofoa faʻamau: tasi-fasi, faʻaleleia, gaugau ma semi-pa.

O le tuputupu aʻe e taua tele i le filifiliga. Afai o le tagata e sili atu ona puʻupuʻu pe umi atu nai lo averesi maualuga, e sili atu le faʻatau mea fetuutuunai ma se siʻiina siʻi, aemaise lava mo se fale ma tamaiti poʻo tagata masani asiasi.

O itu pito i lalo o le gaugau filifiliga o:

  • o le i ai o le tasi vae, lea e le mautinoa ai le mautu atoatoa;
  • o le siʻiina masini o le a tumau pe a ma le tausaga ma le faʻaaogaina soʻo (e le manaʻomia le faʻagaioia a o nofo i luga o le nofoa);
  • e le o itu uma o faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo tagata lapoʻa;
  • e taua le faʻapea o se nofoa e le avea faʻafiafiaga mo le tamaititi, a leai o le a vave ona le manuia.

I le averesi, nofoa gaugau paʻu i lalo i le 51 cm ma tulaʻi 79 cm.

O le nofoa gaugau pa faigofie ua fuafuaina e sefe avanoa; oe mafai ona faigofie gaugau le fausaga ma ofi i totonu o se vaapiapi laʻititi niche. E oʻo lava i se tamaititi e mafai ona ia faʻatautaia lenei mea. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le mafai ona fetuʻunaʻi i le maualuga, o lea pe a filifilia, oe manaʻomia le taulaʻi i le laulau. E masani ona faia i laʻau ma uʻamea faʻaaogaina ai ni mea se tele, e pei o palasitika, laupapa laupapa, palani, rattan ma vine. O nei oloa e avanoa i le tasi, tolu pe fa vae.

Tasi-fasi faʻataʻitaʻiga galue lelei i totonu o se aiga o tagata uma e tusa o le tutusa maualuga, o lea e leai se manaʻoga e fetuunai i taimi uma le maualuga o le pa fata. Afai e leai se soneina i le ata, ma le foloa i le umukuka o le tutusa tulaga i soʻo se mea, o lona uiga o le sili lea filifiliga.

Semi-pa models - talafeagai mo umukuka pe a le fuafuaina e taulaʻi i le vaega o meaʻai. Ina ia aua neʻi sese i le lapoʻa, ua lava na ona fai o ni faʻamatalaga faigofie. O le nofoa e tatau ona i luga tonu o le ogatotonu o le pa - o se sili lelei filifiliga mo 'ai, faʻafesoʻotaʻiga ma galue. Mo potu nofo, o se semi-pa nofoa ma le maualuga o le 60 i le 70 cm e talafeagai, pe a fai o le laulau mai le foloa i le maualuga o le 90-95 cm.

E taua foi le mamanuina o le backrest design. O le elemeni sao o le a fesoasoani faʻamalolo ou maso ma faʻatagaina oe e faʻaalu taimi ma aiga ma uo. Pei o soʻo se oloa ma se tua, oe manaʻomia le filifilia o se nofoa taʻitoʻatasi, taʻitaʻia e mafaufauga o le faigofie.

Faʻafefea ona maua le sao saʻo

Ae e te leʻi filifilia se nofoa, e tatau ona e filifili i se fata. I le fale, latou faʻaaogaina se laulau pa e le sili atu i le 90 cm mai le foloa ina ia le tu matilatila faʻasaga i tua o totonu, o le mea lea, o le maualuga o le nofoa, i le amanaʻia o le averesi tagata maualuga, tatau ona tusa ma le 60 cm. E tatau foi ona mataala i foliga o tagata faʻaoga. O le maualuga maualuga tulaga o le a le ofi i se tagata puʻupuʻu, ma o le a le toʻa lelei mo se tagata atoatoa e faʻapipiʻi i se laulau puʻupuʻu. O se tulaga tutoʻatasi tulaga mafai ona i ai eseesega maualuga, faʻalagolago i luga o lea o le nofoa faʻatulagaina filifilia:

Tu maualuga, cmO le maualuga o le nofoa e aunoa ma tua (mai le foloa i le tulauʻiga tulaga), cm
89–9458–71
104–10974–81
112–11984–92

Mo isi ituaiga o fausiaina, o le fuataga o le a fai si eseesega:

Filifiliga CountertopTu maualuga, cmO le maualuga o le nofoa, cm
Mea faigaluega i totonu o le umukuka seti85–9058–60
Laulau laulau e fai le umukuka9060

O le maualuga o le pa counter e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo i nofoa, o le eseʻesega i le va o latou e tatau ona mai le 25 i le 30 cm mo le maualuga faʻamafanafanaga:

  • o le masani masani o le pa laulau o loʻo i ai le lautele o 55 cm, ma o le mamao mai le foloa o 105;
  • pe a tuʻufaʻatasia ma se headset, o le lautele o 88 cm, o le tulaʻi mai le foloa o 91;
  • afai o le pa tu eseese, o lona fua e masani ona 130 cm mai le foloa, ma o le lautele e 120;
  • afai o meaafale na faia e okaina, ona taua lea ona taulaʻi i ana galuega, o le tuputupu aʻe ma foliga o tagata o le aiga.

I aso nei, o le filifiliga o faʻataʻitaʻiga o pa faʻatonu ma nofoa mo latou e matua tele lava. E eseese i latou i mamanu, lanu, ma e faia i mea eseese. O se lautele lautele vaega e mafai ona faʻamalieina e oʻo i le tofo sili ona faigata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Brian McGinty Karatbars Gold New Introduction Brian McGinty Brian McGinty (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com