Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O meaafale tosoina o meaafale, faʻagasologa o faʻamatalaga

Pin
Send
Share
Send

I le taimi e faʻaaoga ai, o meaafale faʻafuaseʻi e masani ona faʻaletonu, lea e faʻaalia ia te ia lava i le tulaga o fusi ufiufi ma le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o le tosoina o meaafale e sefe ai le tulaga. O le suia o poloka tautotogo ma le toe faʻamamaina o le sofa poʻo le nofoa o le a le faigata, e taua le i ai o mea faigaluega talafeagai. Matou te fuafuaina e mafaufau loloto atili i le gaioiga o le toe faʻafouina o meaafale.

Filifiliga mea

Ina ia amata laʻasaga muamua o le suiina o upholstery ma isi vaega, e taua le filifilia o mea saʻo. E aofia ai le filifiliga o ie, le filifiliga o le mea e faʻatumu: padding polyester ma foam rubber, faʻapea foi ma isi vaega. E faigofie ona toe faʻaleleia oe lava meaafale i luga o oe, aua e le manaʻomia ai ni poto faapitoa.

A amata le filifilia o mea e faʻataʻitaʻi, ia taʻitaʻia e le tagata o loʻo i totonu, ina ia fetaui lelei le faʻafouina o meaafale i le sitaili ma le ata ma le siʻosiʻomaga siosiomaga. Faalogo i fautuaga:

  • le mea mo le meafale constriction le tatau ona mouʻese pe soʻona talatala, o le mea lea, i le faʻaopoopoina i aulelei filifiliga, mafaufau foi i le aoga o le ie;
  • siaki poʻo le faʻaputuga luga o le ie ua mausali faʻamautuina, a le o lea, i le taimi o faʻagaioiga, o nei eria o le a ofuina vave;
  • mea o le faʻateleina mafiafia o le a fesoasoani nanaina ni faʻaletonu pe a ufiufi se sofa poʻo se nofoa i le fale, pe a fai o lenei mo le taimi muamua.

O se fale tumaoti fale e masani ona faʻaauupegaina ma taugata meaafale ma taugata upholstery. Tapestry o se lelei filifiliga, ae e i ai se taugata tau ma ono foliga mai e le talafeagai mo se muamua upholstery poto masani. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i soa paʻaga, o loʻo faʻaalia i ni fesuiaiga se lua: mea faigofie, ma le ie e iai le faʻataʻitaʻiga i le talaaga e tasi.

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia o meaafale meaafale ina ia maualuga le tulaga, e manaʻomia le filifilia o se lelei synthetic synthetic winterizer. E tuʻu i le tulaga o le paʻu paʻu pe faʻaaoga faʻatasi ma ia. I se faʻaopopoga, e talafeagai mo faʻalelei aluga sofa. Lalo o tulaga faʻatulagaina e fuafua ai le talafeagai o mea masani ina ia pasia ai meaafale tosoina aunoa ma ni faʻafitauli, oe tatau ona vaʻaia lelei le filifiliga o mea:

  • o le lanu o mea e faʻaalia ai lona lelei. E tatau ona paʻepaʻe, ma afai e i ai ni faʻaletonu o isi lanu, ona mafai lea ona toe gaosi;
  • o le synthetic winterizer tatau ona fufusi ma aua le pa i lima i le taimi muamua taumafaiga e faʻaloaloa ia;
  • e le tatau ona i ai ni malologa i luga o tapoleni;
  • o le manogi o padding polyester e toetoe lava a toesea, ae afai e i ai ma i ai se paolo maai, e sili atu le musu e filifili sea ituaiga mea - e naʻo le tatau ona tosoina meaafale ma maualuga-lelei faʻatumu.

O le isi vaega taua o paʻu paʻu. E i ai le tele o faʻailoga ma ituaiga, eseʻese mai le tasi i le isi i tuʻuga o le lapoa, malo ma le faʻapipiʻi. O le tosoina o meaafale e fai e oe lava, e aofia ai le faʻaogaina o le paʻu o le paʻu e talafeagai mo le faʻamoemoe o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea ma le mafiafia e le itiiti ifo ma le 10 cm e faʻaaoga mo sofa; mo nofoa, o le faʻaaogaina o mea e 5 cm o le a talafeagai.

I se faʻaopopoga i mea maʻoti faʻamaonia, oe o le a manaʻomia se faʻapitoa lagona, tuʻuina i le va o faaputuga o foam foam, faʻapea foi ma batting - pe a tosoina tuai meaafale ma ou lava lima, o lenei mea fesoasoani fesoasoani e faʻamalulu le fausaga o le foam. O nisi taimi e faʻaaogaina ai ae le o le faʻaaogaina polyester.

Mea faigaluega manaʻomia mo galuega

Ina ia faʻatinoina oe lava i le faʻasologa, e tatau ona i ai ni au mea faigaluega i totonu o au meatau e taua e maua ai se iʻuga lelei.

  • faovilivili, faovilivili, afifi - o masini uma o loʻo i luga o le a manaʻomia ina ia mafai ai ona faʻaleaogaina meaafale tuai. Ae le i faʻataunuʻuina le tosoina, o fasi meaafale uma e tatau ona mimilo ma aveʻese, aua o elemeni taʻitasi e toe faʻafouina eseese;
  • pulu poʻo faʻapipiʻi isu, faʻapea foi ma se tipi poʻo se mea e tosoina faapitoa mo mea fai meaafale. O le faʻamatuʻuina o meaafale, e manaʻomia le aveʻese o le ie faʻamoe, lea e faʻamau i puipui. Toso ese i latou mai se sofa poʻo se nofoa, oe manaʻomia le fesoasoani ia te oe lava i pliers;
  • tosoina o meaafale ufiufi i le fale o loʻo faʻatinoina e faʻaoga ai meaafale faʻaputuga ma puipui faʻatatau i le umi. A filifilia lenei mea faigaluega, ave le fiafia i le masini filifiliga pe a fai e te fuafua e ofi i se laʻititi numera o oloa. Afai ua maeʻa galuega tetele, e sili atu le faʻatau o se faʻaputuga eletise.

I se faʻaopopoga i mea ua lisiina, e aoga seleulu, o naifi fausia, o samala ma se mea faʻapipiʻi. I le taimi lava na maeʻa ai le filifilia o mea faigaluega, alu i le toe faʻaleleia o meaafale - o le tosoina o se tasi feololo tele-oloa o le a le tele se taimi.

Vaega o galuega

Ae le i faʻagasolo ma le gaioiga o meafale meafale, o le ata o le faʻasologa o lo o taua i totonu o la tatou tusitusiga, e tatau ona vaʻaia totoʻa oloa mo o latou laei ma loimata. E taua le faʻailoaina o faʻafitauli autu na aliaʻe mai ile taimi o faʻagaioiga. Tali le fesili: o le a le mea na le mafai ai ona faʻaaoga meaafale, ma o fea itu e tatau ona matua mataʻituina i ai. Uma laasaga mafai ona manino vaʻaia i le vitio aʻoaʻoga i le faʻatinoina o le taofiofia.

O le taualumaga lava ia aofia ai laʻasaga:

  • faʻateʻaina o meaafale meaafale;
  • aveʻesea o mea tuai ufiufi;
  • suia o vaipuna ma faʻatumu;
  • mamanu o vaega ie;
  • auiliiliga o upholstery;
  • potopotoga mulimuli.

O le teuina o meaafale i luga o le fale o loʻo faʻataunuʻuina e tusa ai ma le fuafuaga faʻapitoa, o le mea lea, o laʻasaga uma o galuega e tatau ona iloiloina auiliili.

Faʻaleagaina o meaafale

O le gaioiga o le faʻateʻaina o meaafale tuai e faʻamoemoeina i lana mamanu. A oʻo mai i se sofa faʻamama, o itu i tua ma pulupulu, faʻapea foʻi ma isi masini, e mimilo muamua. E le gata i lea, soʻo se mea lava e mafai ai ona tatalaina masini, e tatau ona aveʻese mai le sofa. A maeʻa lena, vavaeʻese le vaega autu o le oloa mai lona faʻavaʻa.

I le tulaga o nofoa nofoa, e le umi se taimi. Lenei e tatau ona aveʻese na o na vaega o le a tosoina. Ina ia aua neʻi e fenumiai i le faʻasologa o galuega, matamata le vitio o loʻo tusia i lenei tusitusiga, o le a fesoasoani ia te oe e malamalama atoa ai i le faʻasologa o galuega e fai.

Aveese ma le faʻaeteete ma lemu ina ia aua neʻi faʻaleagaina faʻafuaseʻi ia masini ma faʻamau. Afai o le oloa e le i muamua faʻasalalauina, o le a le sili atu le faʻailogaina o le faʻapipiʻiina nofoaga ma se penitala. I le taimi o le fonotaga mulimuli, e te le tau vaʻai mo nofoaga o loʻo faʻamau ai vaega mo se taimi umi.

E faʻapipiʻi i tua itu ma ulu

Uma masini ma masini e unscrewed

Aveʻesega mea tuai ufiufi mea

Lelei fautuaga mo amataina i lenei mataupu o le o le faʻaeteete aveʻese le ie i luga mo lona faʻaaogaina atili o ni mamanu mo fou ie. Ua toe faʻafouina meaafou faʻafouina ma dermantine, lea e sili atu le taugofie nai lo paʻu taugata. I le taimi o le gaioiga, oe o le a manaʻomia le faia o gaioiga nei:

  • Faʻaaoga se sikulipi, se ipisiti manifinifi poʻo se faila, teu ese uma ia mea faʻatumu;
  • toso i fafo mea faʻapipiʻi e faʻaaoga ai uaea tipi poʻo ni uila.

Ia mautinoa e leai se mea e tasi e toe faʻamau, ona e faigofie ona lavea pe a lipea meaafale i ou lava lima. Ina ia le faʻaleagaina le foloa luga, o le a talafeagai le faataatia o se ata po o ni nusipepa tuai. E masani lava, o le paʻu paʻu e le faʻaaogaina e amata ona palalasi mai lalo o le ie faʻamama, e faigata ona aveʻese i le lumanaʻi.

Ae e leʻi tosoina meaafale, siaki le lelei o le paʻu tuai paʻu: iinei oe mafai ona vaʻai poʻo fea nofoaga e tatau ona faʻamalosia.

Suiina o vaipuna ma faʻatumu

A o faʻatinoina nei vaega o galuega, e manaʻomia le matauina o tekonolosi na tuʻuina i totonu o meaafale e le kamupanī. Afai e faʻaaoga ni mea fou, e i ai le lamatiaga o le toe faʻatulagaina atoatoa o le oloa, lea e ono aʻafia ai lona tulaga lelei i le lumanaʻi.

Afai o loʻo i ai pea ni vaipuna i se tulaga lelei, e toe faʻaleleia. E faia lenei mea i le fesoasoani a mea faigaluega avanoa, e ala i le punou o masini i le ala saʻo. A o le mea ua faʻaleagaina, e sili atu le faʻatau se fou tautotogo poloka, faʻamalieina tagata faʻaoga uma ma lona paʻu.

Padding o tuai meaafale o loʻo faia ma le amanaʻia o le sui o le faʻatumu, o foam foam, synthetic winterizer, lagonaina poʻo batting. E faʻaaoga pea le paʻu paʻu, naʻo lona faʻalelei ma lona mafiafia e eseese. Mo nofoa ma sofa, o mea mafiafia e faʻaaogaina, ma mo nofoa ma nofoa malulu, e faʻaaoga ai mea maualalo i lalo.

Structurally, o le tautotogo itu e muamua faataatia, mulimuli ane ona tuu le foam paʻu, sandwiched ma lagonaina mo le talitonuina. Ae le i faʻamamaina le oloa, e ufiufiina i le paluina po o padding polyester, lea tautua e puipuia le seʻe. Ina ia mafai ona malamalama manino pe faʻafefea ona toso i luga meaafale meaafale, suʻesuʻe se vasega aʻoaʻo faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e malamalama ai i laʻasaga uma o taualumaga.

Mamanu o ie vaega

Faʻaaoga le ie tuai mo le faʻataʻitaʻiga; o lenei mea o le a faʻafaigofie ai ona maua le saʻo lapoa. Manatua e tuʻu le 2 i le 3 cm i alauni faʻasoʻo neʻi le tutusa le ie.

Ae e te leʻi faia se tutoʻatasi mamanu, e tatau ona fua maeʻaeʻa uma itu o le fetaui vaega ma atiina ae ma le faʻaeteete se ata. O lou faia e oe lava e faigata ma e alu ai le taimi, o lea e fautuaina ai pea le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o mea tuai. O le mea lea, aua le saeia pe tipi, ae sili ai foi aua le tiaʻi fafo ia tapoleni na faʻatoa aveʻese, ae tuʻu mo isi laʻasaga o galuega.

Tatou fuaina meaafale

Meafaigaluega kuka ma mea aoga

Oti ese auiliiliga

Upholstery vaega

Ina ia faʻafouina meaafale i ou lava lima, e te manaʻomia se mea faʻapipiʻi ma se ie fou e tipiina e tusa ma mamanu. Amata le gaioiga i le faʻamamaina o mea sili ona faigofie e pei o armrests poʻo sikuea itu panels. Faalogo i fautuaga:

  • faʻataʻitaʻi le meaʻai i meaʻai i luga o le fasi 'ie ma laʻau faʻamaonia;
  • filifili le loloto saʻo o mea faʻavae ina ia faʻamauina lelei le mea fou i le faʻavaa;
  • toso atili le ie e aloese mai le mimiloina o le ata;
  • afai o le upholstery o loʻo faia mo le taimi muamua, faʻaaoga mea ma mea masani teuteuina teuteuina - e sili atu le faʻafitia o laʻasaga faigata e manaʻomia le auai.

Afai o le sofa ua overtightened, ina ua maeʻa faafouina le autu vaega, siaki lona aoga. Gagau ma tatala le sofa e matau ai pe a see le mea faʻaseʻe solo ma o fea nofoaga e manaʻomia e toe faʻaleleia.

Gaosi tulimanu

Teu ma le faaeteete le ie

Matou te lipea le ie ma se mea faʻapipiʻi

Fonotaga mulimuli

E tatau ona faʻaputuputu meaafale i tua e tusa ai ma faʻatonuga, lea, o se tulafono, e totoe pe a vavaeʻese vaega. Tuʻu ma faʻamau le fausaga saʻo pei ona faʻamavae. Tusi i lalo le taualumaga i luga o se fasi pepa pe fai ni laa faʻasolo o le meaafale ata.

A maeʻa potopoto, siaki gaioiga a auala uma, ma suʻesuʻe uma tulimanu o oloa mo faaletonu ma faaletonu pe a uma galuega.

O le aulelei mea e faia e meafale e faia e le tagata e le gata o le a matagofie ai lona fiafia, ae e aoga foi. O le toe faʻafouina meaafale o le a susulu ma fou lanu i totonu ma o le a tautua mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Black Missionaries Evison Matafale - Olakwa Ndani (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com