Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Metotia mo le faʻatulagaina o meaafale i totonu o le potu faʻatatau, fautuaga mai le au mamanu

Pin
Send
Share
Send

O le faʻatulagaina o totonu o nofoaga ma fale e tatau ona iai le sao saʻo o meaafale. Afai e te mulimulitaʻi i fautuaga a le au mamanu o loʻo fautua mai e faʻatulaga lelei aitema, e mafai ona e faʻatulaga lelei ni vaega o faʻafiafiaga, galue, e aunoa ma le nofoia atoa o le potu. Ae e te leʻi faʻatulagaina meaafale i totonu o se potu faʻatafafā oe oe lava, e tatau ona e suʻesuʻeina o mea taua o sea potu, o auala e faʻatulaga ai e tusa ma le mafuaʻaga o le potu.

Vaega o le potu

O se potu tafafao e masani ona vaapiapi. O le tele o fale o le Soviet Khrushchev o loʻo iai se faʻataʻatiaga, o potu e momoe ai ma potu malolo e faʻataʻataʻitaʻi. Afai o loʻo i ai se auala ea i totonu o le potu, o lenei sili ona faigata le faʻatulagaina o totonu. Afai o le fale mautotogi e fou, ona i totonu o sikuea potu e masani ona i ai le potumoe, potu malolo poʻo le vasega pepe. O le filifiliga mulimuli e foliga mai e sili atu ona taliaina e matua, talu ai e le manaʻomia e le pepe le tele o avanoa mo suesuega ma taimi paganoa. Ina ia malamalama pe faʻafefea ona fuafua totonu ma faʻatulaga saʻo meaafale, e taua le faʻamamafaina o vaega autu o le potu tafafaʻo:

  1. Le eseʻesega i le uumi o itu faʻataʻitaʻi. O faʻailoga masani o le taamilosaga e 3 mita ile 5 mita pe 2 mita ile 4 mita. O le filifiliga mulimuli o se potu sili ona umi, lea, o se tulafono, ei ai se faʻamalama matala i le itu laʻititi ma se faitotoʻa i le isi itu;
  2. Leai ni tulimanu gaogao. A tuʻu na o latou, e faia e tagata ni mea sese, o le autu o le a faʻailoa mai i le vaega mulimuli. O le uiga eseʻese o le potu o loʻo taʻoto i le tulaga le talafeagai o le faitotoʻa ma le faʻamalama. I le tasi itu, o le faʻamalama nofo toetoe lava o le atoa puipui, o le mafuaʻaga e le mafai ai ona tuʻu meaafale i le tulimanu. I le isi itu o loʻo iai le faitotoʻa, e le mafai ai foʻi ona faʻapipiʻi mea. O lona iʻuga, e tasi le tulimanu avanoa e totoe, lea e masani ona faia sese.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i potu lautele faatafafa potu, ona leai lea o ni faʻafitauli. I totonu o ia potu, o le tele aofaʻi o meaafale e faigofie ona faʻapipiʻi i le tofo o tagata e anaina fale.

Metotia faʻatulagaina

O le filifiliga faʻatulagaina o le a faʻalagolago i le faʻamanuiaina o le sikuea alu i e ana o nofoaga. I se faʻaopopoga, e tatau ona fuafua muamua pe fia ni vaega o loʻo i ai le potu ma o le a le mea e faʻamoemoe iai. O le tulafono autu pe a faʻatulagaina meaafale i totonu o le potu faʻatafafata e 'alo ese mai avanoa gaogao.

Lalo o ni ata o le faʻatulagaina o meaafale i totonu o le potu faʻatafafa, o loʻo faʻamatalaina ai faʻamatalaga i luga o le laulau.

FilifiligaFaʻamatalagaleleiMinus
Faʻatulaga i tafatafa o le faʻamalamaTele o tagata e ana potu faʻatatau faataʻitaʻi taumafai e faʻaauupegaina le sili ona aoga nofoaga latalata i le puna o le malamalama masani - o le faʻamalama. E i ai le TV, nofoa faʻasolo ma sofa.O le malamalama mai le faʻamalama faʻamalamalamaina atoatoa le vaega atoa o le autu gaioiga i totonu o le potu.O totoe o le potu tumau pea le faʻaaogaina. Afai e i ai se moega poʻo isi meaafale iina, ona o nisi o le malamalama masani ave le pito i luma i le faʻamalama.
Faʻatulagaina o isi puipui faʻafeagaiAfai o le faʻamalama i luga o se pupuʻu puipui, faʻatulaga meaafale i luga o puipui uumi. O se sofa ua faʻapipiʻiina iinei, i ona luma o se TV, o se laulau kofe poʻo se curbstone.O le potu ua faʻaauupegaina gaioiga, ma le malamalama e oʻo atu i tulimanu uma o le potu.Faʻatulagaina meaafale i luga o puipui e le talafeagai mo se potu e lauitiiti tele. I lenei tulaga, o le ai ai se tamaʻi ala, o le gaioiga o tagata i ona luga o le a faigata.
Faʻaaoga soneO le auala pito sili ona lelei o le faʻatulagaina o meaafale, fausiaina o vaega eseese: mo galuega, mo malologa, mo taimi paganoa. O lenei filifiliga e lelei tele mo nofoaga tetele mai le 20 sikuea mita.Uma sone o loʻo aʻafia, o latou taʻitasi ua tuʻuina atu i se faʻapitoa gaioiga.Leai.
Foafoaga o le ogatotonu vaegaO le filifiliga e fetaui lelei pe a fai o le potu tafafā o se potu savali-i totonu ma 2 faitotoʻa. Ma i le ogatotonu o le potu o loʻo i ai nofoa mananaia, o se laulau, o se moli moli. O fugalaʻau fola i totonu e tuʻuina lelei i tulimanu.O meaafale i le ogatotonu e le faʻalavelave i le pasia o tagata, i se faʻaopopoga, avanoa avanoa i totonu o le potu, lea vaʻaia faʻalauteleina ia.Le talafeagai mo potu vaʻai faʻatafafā.

Pei ona e iloa atu, o le tuʻuina atu faʻavae metotia o le a talafeagai na o lalo o ni tuutuuga faʻapitoa mo le faʻataʻatiaga o le fale. Mo le faʻatulagaina o au nofoaga, e mafai ona e filifilia ni filifiliga ua uma ona saunia pe faʻaopopo i latou i ou aitia.

Faʻafefea ona tuʻu faʻalagolago i le potu

O le mafuaʻaga o le potu e taua tele lona sao: e tusa ai ma lana galuega, e eseese le faʻatulagaina o meaafale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaititi i le vasega pepe e manaʻomia le saunia o se lelei faʻafiafiaga mo lesona, o se nofoaga moe, o se eria mo taʻalo ma uo. O se potumoe matua o se nofoaga e malolo ai se tagata ma miti; malu ofu ma se moega malulu galue e tatau ona i ai iinei.

O se potu malolo, saunia lelei ma meaafale, o se potu faʻaaoga tatau, lea e tofu tulimanu ma a latou galuega. Ina ia aloese mai mea sese i le fuafuaina ma le faʻatulagaina, e aoga le faʻamalamalamaina o foliga vaaia o le tuʻuina o meaafale i potu eseese.

Potu malolo

I le tele o fale faʻaonapo nei, o loʻo iai le potu malolo, le nofoaga e fai ai faʻatasiga a aiga, faʻamanatuina o aso malolo, ma taumafataga faʻafiafiaina ma malo. Mo tagata e fiafia e faitau tusi, e taua le tuʻuina o se faletusi lautele faʻapitoa i le potu malolo. A o faʻaaoga maualuluga fata tusi ma fata e mafai ona ofi ai le tele o aofaʻi o faʻasalalauga eseese.

O le autu nuances e tatau ona amanaʻia pe a faʻatulagaina meaafale i totonu o le potu malolo faʻatafafa:

  • Nofoaga ma malologa avanoa;
  • Le iai o se laulau laititi mo meaai mama;
  • Pa faʻatulagaina e ofi ai agaga;
  • Faʻafiafiaga nofoaga mo malo ma malologa.

A faʻapea e umi le potu, e fautuaina e le au mamanu le tuʻuina tele o meaafale i puipui. E faʻaoga lea i kapoti, sofa. O le iʻuga, o avanoa avanoa e tumau pea i le ogatotonu o le potu; e fautuaina foʻi e faʻapipiʻi moli, nofoa faʻamalamalama, o se tamaʻi laulau e faʻatutu ai ii. E tusa ai ma le faʻatulagaina o faitotoʻa ma faʻamalama, o le laulau ma nofoa e mafai ona siʻi pe a manaʻomia.

Potumoe

O le sili vaega o meaafale i le potumoe o le moega. O le mea muamua lava e te manaʻomia e faʻalogo i ai pe o manaʻoga teuina lavalava e manaʻomia iina, pe o loʻo tu i se isi potu, ma o le potumoe ua na o se malologa nofoaga. Afai o le tali o le ioe, ona sili atu lea ona faʻapipiʻi le moega i tafatafa o le umi puipui o se potu faatafafa.

Afai e mafai ona e tuʻuina se aofaʻi o meaafale i potu sikuea, ona avea lea o le potumoe faʻafetaui o se vaega faʻatapulaʻa naʻo mo meaafale nei:

  • Moega mafanafana;
  • Laulau moega;
  • Laʻititi pusa fata e fai mo ie lino;
  • Sofa laitiiti.

O le fautuaga taua mai le au mamanu o le faʻapipiʻiina o le moega i se auala e tumau ai le mamao o 40 cm faataamilo ia te ia .. E talafeagai lea ina ia mautinoa ai se sologa lelei auala i le moega. Talu ai o le moega o le autu mataupu lea o le a tosina i ai le mafaufau i totonu o le potu, e tatau ona teuteuina faʻalelei, tuʻufaʻatasia ma le teuteuina o nofoaga.

Afai e le lava le avanoa i totonu o le potu, e aoga le alu ese mai canons ma tuʻuina i se tulimanu ina ia ulufale mai na o le tasi le itu. Ona mafai lea ona e sefeina le tele o avanoa mo isi meaafale.

Tamaiti

I totonu o se potu faʻaumiumi mo se pepe, e sili ona talafeagai le tuʻuina o meaafale i luga o se puipui umi. O lenei mea o le a faʻatagaina, i se isi itu, e faʻatulaga se aofaʻi tele o isi mea: o se moega pepe, se laulau tusiata, se kapeta malolo poʻo se nofoaga faigaluega mo se tamaititi aoga. Afai o le potu ua fuafuaina mo se pepe fou, ua fautuaina e fausia se ituaiga o tafatolu e faʻatagaina ai matua e feoaʻi saoloto i totonu o le potu.

E tatau ona faʻamalamalamaina ni vaega pe a faʻatulagaina meaafale i totonu o le potu a tamaiti:

  1. Seti se avanoa talafeagai mo lau eria galuega. E sili le tuʻuina o meaafale mo le headset latalata i le faʻamalama ina ia maua e le tamaititi le tele o le malamalama masani aʻo galue. Afai o le faʻamalama matala o loʻo tu luga o se pupuʻu puipui, faʻaavanoa se tulimanu i le agavale poʻo le taumatau o ia;
  2. Moega mafanafana. O le mea e momoe ai e tatau ona tu latalata i le nofoaga e teu ai. Lelei o le nofoaga o le moega i luma o se tamaʻi ofu poʻo se pusa o drawers mo ie lino. E sili ona lelei le faʻapipiʻi o se maʻa 'autafa o le moega mo le teuina o mea aoga - o se telefoni, o se uati faʻailo, o ata o le aiga;
  3. Nofoaga paganoa. A faʻapea e avanoa le avanoa e faʻatafafā le potu, saunia se avanoa mo lau tama e taʻalo ai ma talanoa ma ana uo. O aso nei ua fai ma masani le fausiaina o se pulelaa ma aluga vaivai.

E sili le filifili o se malamalama poʻo se pupula lanu mo teuteuina o meaafale ma puipui, ina ia aua neʻi soona mamafa le mafaufau-lagona lagona o le pepe. Aua neʻi galo e faʻaauupegaina le potu i moli lelei.

Umukuka

E sili atu ona faigofie le faʻaauupegaina o se umukuka lautele faʻatafatafa nai lo le fofoina o le faʻafitauli o le sikuea tamai umukuka i se Khrushchev. O se pusaaisa ma isi mea faigaluega a le aiga e faigofie ona ofi ii. O le laulau 'ai e filifilia faʻavae i luga o le tele o le potu: pe a fai e tele le avanoa, o le lapoʻai poʻo le faatafafā o le a sili ona lelei; mo tamaʻi tamaʻi umukuka, o se sikuea sikuea e talafeagai.

Nisi filifiliga mo le faʻavasegaina o meaafale i le umukuka:

  1. Linear - o le headset ma lenei faʻatulagaina o loʻo tu i le tasi itu o le potu. I le isi itu o loʻo iai le laulau 'ai ma nofoa;
  2. L-foliga - i lenei tulaga, o meaafale ua faʻapipiʻi luga o le tuaoi o lua tuaoi puipui. Faʻatasi ai ma lenei faʻatulagaina, o se vaʻaia faʻaleleia atili i le tele o vaega o le potu ua fausiaina;
  3. Lua laina - afai o le sikuea sikuea o le potu e lautele, e mafai ona e faʻaaogaina se lua laina laina: faʻatulaga meafale i puipui e lua, ma tuʻu le laulau 'ai i tafatafa o le faʻamalama;
  4. U-foliga - o lenei filifiliga o le a maeʻa uma avanoa i lalo o le umukuka seti, o le a leai se avanoa e totoe mo le 'aiga' ai ma e tatau ona ave i fafo o le umukuka.

Faʻamoemoeina i le sikuea o le umukuka, e mafai ona e filifilia se tasi o filifiliga fuafuaina mo le faʻatulagaina o meaafale i se foliga faʻatafafa: o le ana le fale mautotogi filifili pe faʻafefea ona seti le seti. I totonu o se fale tumaoti, o se lautele lautele faatafafa potu e mafai ona vaeluaina mo se umukuka. O le kesi, faʻatasi ma le windowsill, foliga matagofie. I le ogatotonu o se motu e avea o se 'aiga' ai ma natia se ogaumu, masini fufulu ipu ma isi masini.

L-foliga

Laina

Laina lua

U-foliga

Tulafono Faʻavae

O le fesoasoani autu e faʻailoa mai e le au mamanu pe a fuafuaina se potu faatafafa o le faʻaaoga tatau o le avanoa. E tele fautuaga ma tulafono mo le faʻatulagaina o meaafale meafale:

  • Vaega i vaʻaiga vaʻaia;
  • Nofoaga i luga o nisi vaega o le potu;
  • Meatotino
  • Taumafai e vaʻaia suia le potu i se sikuea foliga;
  • Faʻaaogaina o malamalama malamalama o meaafale.

I le vaevaeina o le potu i ni vaʻaiga vaʻaia, o le potu e fausia ai e le gata o se siosiomaga o gaioiga, ae e sefe ai foi avanoa. O tulimanu uma o le potu e gafa ma se vaega faapitoa - malologa, galuega poʻo taimi paganoa. I se faʻaopopoga, meaafale mafai ona faʻaaoga faʻafaigofie o tufatufaina: fata poʻo se sofa mafai ona faʻaaogaina e vaevaeina le potu malolo i le 2 potu aoga.

O mea sese e masani ona tupu

Ua fautuaina e le au mamanu taʻutaʻua le usitaʻia o tulafono ua taʻua i luga, peitaʻi, o le toʻatele o tagata e fuafuaina a latou lava mea i totonu e masani ona fai mea sese.

  • O meaafale e faʻapipiʻiina i luga o le puipui faʻaloloa - faʻatasi ai ma lenei faʻatulagaina, o faʻaletonu o le tafatonu e faʻamamafaina ma ona vaega e solia;
  • Faʻapipiʻi meaafale faʻataʻamilomilo - o lenei e faʻatapulaʻaina tuaoi o totonu, ia avea ma mea e le matagofie;
  • Faatulaga oloa simmmetrically - o lenei faʻamamafaina le le faʻatusatusaina o le potu, o le mea lea e sili ai le tuʻu faʻatasi o oloa;
  • O mea tetele e faʻapipiʻi mamao ese mai le tasi ma le isi - tulimanu gaogao ma avanoa avanoa fausia ai se lagona le toʻafilemu, e pei o oe i le auala.

Taumafai e aloese mai nei mea sese masani, ona avea lea o le potu faʻatafafa e foliga matagofie, aoga ma lautele.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le Photo Le. Marwari Song. Dance Video. BOllywood Freestyle (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com