Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Auala o le faʻatumuina o kapoti, fautuaga faʻapitoa

Pin
Send
Share
Send

I totonu o fale uma, o lavalava o se fasi meaafale e fesoasoani e faʻalelei ai avanoa ma saʻo faʻatulagaina teuina o mea. Ina ia mafai ona tuʻuina lavalava, seevae, mea faʻaaoga ma isi mea a le aiga i se auala poto, e taua le mafaufau i le faʻatumuina o le kapeneta i le tele o auiliiliga e mafai ai. Faʻamoemoeina i le mea o loʻo i ai fasi meaafale (potumoe, ala savali, potu malolo, potu a tamaiti poʻo suʻesuʻega), o mea i totonu e mafai ona feololo teʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te tau le teuina ni lavalava masani ma seevae i totonu o le potumoe, ma le kapoti i le alasavali e le fuafuaina e fausia ai se faletusi fale. Ae ui i lea, matua o kapoti uma o loʻo i ai se faʻavae tulaga o koneteina, drawers ma mea manaʻomia talafeagai mo le teuina o mea.

Faʻatulagaina ma faʻavae taua

O le faʻatulagaina saʻo o faʻatumuina o kapoti o le a sefe ai le avanoa o soʻo se potu, talu ai o mea uma o le a maua lo latou nofoaga, o le a teuina i le saʻo oka ma avanoa. O le tusi i totonu atoa e mafai ona vaevaeina i le tele o vateatea vaega, ma o ona autu elemeni o le:

  • fata o eseese lautele;
  • ato e tuu ai ie lino;
  • drawers;
  • tautau lavalava;
  • uʻamea (pou faalava);
  • faaopoopoga mo le teuina o fusiua, ofuvae;
  • seevae seevae;
  • pantographs mo sili atu talafeagai avanoa i mea;
  • mātau mo taga, faamalu, ki, faʻaopoopoga.

E le afaina poʻo oe e anaina se ofu tele e faʻataʻitaʻiina tele pe na na o se nofoaga mo tamaʻi meaafale kapeneta i totonu o le potu, o le tele filifiliga o le faʻatumuina o lenei fasi meaafale ma le mafai e filifili ai mo soʻo se meafale fua oe faʻamatalaina o le a faʻafaigofie ai ona faʻatau totonu elemeni mo soʻo se kapeneta e tusa ma lau manaʻoga O le sili atu le mafaufau loloto i le faʻatumuina o le kapeneta, o le sili atu ona talafeagai ma ergonomic o le a faʻasolosolo.

E leai ni faʻamaoniga manino mo le faʻatumuina o le kapeneta. I le faʻamavaeina o le aitia o se fetuutuunaʻi ma puʻupuʻu faʻatulagaina o mea, faʻalogo i nisi vaega:

  • afai e te fuafua e okaina se lavalava fausia-i totonu - o le tele o le faʻamau poʻo le puipui le mea o le a tu ai;
  • e fia ni lavalava (a latou ituaiga) ma isi aitema o le ae teuina;
  • latou tomai tautupe.

Manatu mo se faʻavae masani e mafai ona maua i le ata i luga o le Initaneti; mo le faʻafaigofieina o tagata faʻatau, tele meafale meafale e oʻo lava ona tuʻufaʻatasi ia latou lava faʻavae i luga o le faʻamaotiina kapeneta itu, le aofaʻi o fata, ofoina atu o filifiliga o mea ma mea fausia. Oe mafai foi muamua-fuafua tau tupe.

Kapeneta ma le tasi pe lua faitotoʻa e fetaui mo se tamai potu. O le faʻatumuina totonu e tatau ona fuafuaina faʻavae i luga o le numera o vaega a itiiti mai e lua, vaevaeina lavalava i nofoaga teuina mo pulou, uumi mea, seevae, vaega mo ato, totini lima, oloa tausi ma seevae.

O lapisi lapopoʻa fautua mai se nofoaga o le a tuu numera tele o mea o le a tuʻuina. I se faʻaopopoga i le faʻatumuina o elemeni, e mafai ona e faʻaopopoina vaega i totonu o le faleoloa e teu ai ie moe, ato femalagaaʻi, mea faigaluega a le aiga, ae o le vaega e faʻaaogaina o le a sili atu ona aofia ai.

E le tatau ona galo o le tele o le kapeneta tatau ona fetaui ma le tele o lavalava e tuʻuina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ofu mafanafana umi poʻo se ofu mafanafana i totonu o se pusa tuʻu maualalo o le a faʻaletonu ma leiloa ai lona aulelei foliga vaaia.

Teuteuina o sone taʻitasi

I le ata i luga o le Initaneti, e mafai ona e mauaina le tele o aitia mo le vaevaeina ma teuteuina vaega mo le tuʻuina o mea i le teuina o masini. E masani lava, o le faʻatumuina o totonu o kapoti e mafai ona vaevaeina i ni sone, taʻitasi ma a latou lava mamanu manaʻoga. E i ai se faʻasologa mautinoa o tufatufaina o mea i le pusa tuʻu:

  • mea e seasea faʻaaogaina - luga;
  • mea e ofuina i aso uma - i le ogatotonu;
  • seevae ma mea tetele - mai lalo.

I le ogatotonu, i le tulaga o le faʻaloaloa atu lima, o se tulafono, o fata sili ona manaʻomia o loʻo i ai, lea e i ai aitema e ono manaʻomia i soʻo se taimi ma ni nai taimi i le aso. Fusiua nonoa, ato poʻo ofu talaloa e mafai ona faapipii atu i autafa puipui.

O le pito i luga o le kapeneta e masani ona aofia ai:

  • fata mo le teuina atopaʻu, ato malaga, taʻaloga mea faigaluega;
  • ofisa o le a teu ai seevae ese-vaitau.

O le ogatotonu sone ua saunia ma puipui, fata, drawers ma ua fuafuaina mo:

  • tuʻuina o ofu i fafo o uumi eseese;
  • teuina o lavalava mama a tamaʻitaʻi ma tama (ofu, ofu mafanafana, ofuvae, ofutino);
  • o le nofoaga o ofu mafanafana, mitiafu.

O le vaega pito i lalo ua fuafuaina mo le teuina i luga toso-fafo fata:

  • ofuvae;
  • ofu mafanafana ma totini;
  • seevae;
  • mea faigaluega a le fale.

Tagata e uuina pulou, ato, faʻamalu, fusipaʻu e faʻapipiʻi i itu itu ole kapoti. I luga o faitotoʻo faʻapipiʻi, o se umiaina mo se uʻamea, se masini e faʻamago ai lauulu, e mafai ona maua ai se paipa mai se masini mimiti.

Luga

Lalo i lalo

Averesi

Teuina o mea mo eseese ituaiga o lavalava

Lavalava o loʻo teu ai lavalava e saofaga i se faʻatonuga le atoatoa i totonu o le fale, pe a le tau manaʻomia le sailia o le mea saʻo i le saoasaoa o le saoasaoa, ma e te iloa tonu le mea o loʻo tu ai. I le taimi e tasi, o le teuteuina lelei teuina faʻafaigofieina mafai ai ona faʻasaʻolotoina potu avanoa mai faʻaopopo fasi meaafale faʻapipiʻiina le potu. O le aoga ma le aoga o kapoti e faʻalagolago i le lelei mafaufauina o totonu o le faʻatumuina o kapoti.

Fata, fata, drawers, ato, ato, puipui - mea uma e tatau ona fuafuaina ma filifilia i le sili ona faʻaeteete auala. E i ai fale teu oloa e i ai se vaapiapi taulaʻi ma se tasi tele. Mo ituaiga lavalava taʻitasi, o le teuina o masini e filifilia e tusa ma le tele o faʻasilasilaga e le tagata faʻatau. O fata uma, fata mo le tuʻuina atu o mea tuʻufaʻatasia e atiaʻe e tagata gaosi oloa e faʻatatauina le faʻatatauga, avanoa talafeagai i le va o fata ma fata, ia e sili ona lelei mo le teu lelei o mea. O le maualuga o le pa mo faʻatautau ua fuafuaina ina ia faigofie ai ona aveʻese ma tautau lavalava, pe a fai o le maualuga o le pa, e saunia se pantograph - o se ituaiga "siʻi" mo lavalava, lea e faʻafaigofie ai ona ofi i mea o loʻo maualuga maualuga. Eseese faʻaputuga mo le faʻatumuina o meaafale o le a fesoasoani e faʻalelei le avanoa o le kapeneta ma liliuina i se lelei teuina nofoaga mo talafeagai mea.

Pe a filifilia elemene o le faʻatumuina totonu o kapeneta taʻitasi, e tatau ona amanaʻia uiga o le potu, le ituaiga olaga o le anaina o le fale, ona manaʻoga ma manaʻoga, fuafua le numera ma fua o fata talafeagai, drawers, fata, faʻatautau, faʻaopopo elemeni i le tulaga o toso-fafo faʻata poʻo se uʻamea laupapa, o lona uiga, suia le kapeneta i nisi manaʻoga o lē e ana.

Ina ia ausia sili maualuga talafeagai, oe tatau ona tausisi faapitoa mamao:

  • i le va o fata: mo lavalava 30 cm, seevae (aunoa ma ni mulivae maualuga) - 20 cm;
  • potu maualuga i le puipui: mo ofu i fafo - 160-180 cm, ofu - 150-180 cm, peleue, peleue, ofutino - 120 cm;
  • compartments ma masini mo le teuina o ofuvae e gaugau ile afa - 100 cm, umi - 140 cm.

Mo ofuvae

O se ofu maaleale faapea, e manaʻomia le faʻaeteete ia te ia lava. Afai e lava le avanoa i totonu o lau kapoti, e mafai ona e filifilia se potu ma faʻatautau seti taʻitasi i luga o faʻapitoa palasitika poʻo ie tautau - e faigofie tele lea, ma o tagamea e teu faʻalelei. E mafai ona faʻatulaga lelei le ie lino i atigipusa faʻapitoa o le honeycombs (e oʻo atu i le 30 cm le loloto) poʻo tagata faʻatulagaina ma sela (o ni nai senetimita e laʻititi ifo nai lo le pusa o le a tu ai), lea e mafai ai ona tuʻu ai ni ofuvae, ofuvae, totini, faʻamimigi. I tamai kapoti mo le teuina o nei mea matagofie, e aoga le fetuʻunaʻi o se drawer e ala i le faʻaavanoaina i se vaeluaga pusa, lea e teu ai ofu i totonu o le tasi potu, ma totini ma faʻamau i le isi. E i ai faʻapitoa palasitika partitions i le faʻatau atu e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o se drawer ma tuʻu lalo ofuvae i sela. Faʻatasi ai ma lenei auala, o le a e maua ai pea le faʻatonuga atoatoa.

Mo mea maanuminumi-leai

Lauti tatala fata e sili ona lelei mo maanuminumi-leai ni mea. E faʻafaigofie ai ona gaugau ma aveese 'ofu o ofu pe a manaʻomia. E masani lava o le vaega tutotonu o le kapeneta e faʻaauupegaina i na fata. Latou te teuina ni ofutino, pe a gaugau, aua neʻi faʻaletino ma aua le maanuminumi. O le lautele o sea potu teu oloa o 50 cm. O mea lalaga e le mafai ona faʻataʻavaleina i luga o le faʻatautau, talu ai o le oloa mafai ona faʻaloaloa atu ma leiloa lona amataga foliga; oe manaʻomia e tuʻu lapopoʻa ma mamafa ofu i luga o fata mai lalo, ma malamalama mai luga, o lea o le a le oomiina i lalo ma maanuminumi. E mafai ona faʻataʻatia mea e leai ni peso i totonu o ato, filifili ai o latou lapoʻa ina ia maua saoloto ofu ua gaugau.

Mo lavalava tautau

Tusa lava pe o le a le tele o lau kapoti, e iai lava taimi e tuʻu ai mea i luga o le faʻatautau. E talafeagai, faʻataga oe e teu ma le faʻaeteete ou lavalava, ma afai e tatau ai, e mafai ona e faigofie ma vave maua le aitema e te manaʻomia. Ina ia iloa le maualuga e fuafua ai potu o lavalava i luga o faʻatautau, e tatau ona e fuaina le uumi o aitema. Ioe, mo le lelei o le tasi ofu afiafi, oe le tatau ona fetuʻunaʻi le maualuga o le barbell.

Talu ai o mea e teuina i luga o faʻatautau e eseese umi, o le fua o potu mo le tuʻuina mai o latou saunia foi mai le 1 mita i le 1.8 m.

Pe a fuafuaina le lautele o le compartments mo lavalava, e tatau ona manatuaina o le masani ai le va i le va o tautau o 5 cm, mafiafia - 2 cm.O le teuina o le tino e tatau ona ea lelei e aloese mai le manogi leaga. O le lautele o le peleue tautau e amata mai i le 34 cm i le 51 cm, fuafua i le tele o lavalava, o le loloto o le pusa tu o le 50-60 cm.

E sili ona lelei le tuʻuina mai o ni potu o uumi eseese mo le teuina o ofu i fafo ma mea mama. Afai e naʻo le tasi le potu lea (o le umi o le ai uamea o le 100-120 cm), e manaʻomia se lagolago - o se faʻamau faʻamau faʻamau i le itu sasaʻe. I totonu o kapoti uumi, o le potu e faʻatumuina i le pantograph, o se masini faʻapitoa mo le ulufale fua i ituaiga eseese o lavalava. O lenei masini faʻatagaina oe e faʻaaoga atoa le kapeneta avanoa. Mo kapoti vaiti, e mafai ona faʻaaoga puipui faʻapipiʻi e sefe ai avanoa ma faʻatagaina ai oe e faʻatutu lelei ou ofu.

O le pantograph o se mea talafeagai lelei. E i ai auala e toso ese mai lima. Mo faʻaaoga talafeagai, e mafai ona e okaina se kapeneta ma se pantograph i totonu, e faigofie ona faʻatonutonu e faʻaaoga ai le remote control.

Mo mea faʻaaoga

Lavalava mea faʻaaoga e masani ona leiloa faʻavavau. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, gaosi fuafua e faʻavasega kapoti ma faʻapitoa elemeni: o loʻo taofia mo fusiua ma fusipaʻu po o fata ma sela. O tamaʻi mea faʻaaoga e mafai ona teuina faʻalelei i tamaʻi pusatoso poʻo fata faʻamaumau. Sikafu, pulupulu, faamalu - luga o matau e faʻamau i le faitotoʻa o le kapeneta.

E i ai le tele o uluaʻi, e le masani ai tautau ma faʻalapotopotoga mo mea faʻaaoga (ata i luga o le upega tafaʻilagi o le a fesoasoani ia te oe e faia ai se filifiliga), lea o le a tasi taimi ma mo uma sefeina oe mai le suʻesuʻe faifai pea mo le mea e manaʻomia ma fesoasoani faʻatulaga a latou teuina:

  • mo sikafu, pulupulu, stoles - tautau ma tele pu o foliga eseese;
  • mo fusiua - faʻailoga faʻapitoa e i ai pe leai ni togafiti;
  • mo fusipaʻu ma fusipaʻu - tautau ma mātau.

Tamaʻitaʻi

O le isi fasi ofu e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa e teu ai o ofuvae. Tele aliʻi e loto leaga lava ile faʻasaʻoina ole mea e tuʻu ai nei ofu, ona ole ofuvae uʻamea auli aulelei e leiloa ai lo latou vaʻaiga lauiloa i luga o fata. O le fafine i lenei tulaga o le a avea ma se elemeni manaʻomia i ou lavalava. E tele filifiliga:

  • faasee i fafo ofuvae;
  • ofuvae toso toso;
  • tautau gaugau mo ofuvae ma fusipaʻu;
  • toso i fafo fata ofuvae ma ato.

E uʻuina ofuvae i le puipui pito i fafo poʻo le itu o le kapeneta, e tasi le itu, faʻalua itu.

Mo seevae

O seevae e masani ona tuu i le pito i lalo o le pusa tu. O mea e teu ai e faʻatumuina i drawers, fata (lilifa pe toso i tua), elemene i le tulaga o poloka, e faʻatagaina ai oe e teu foliga o le seevae. O lenei e amanaʻia le tele o mea, o le maualuga o tumutumu o seevae. E ofoina atu e le au gaosi oloa le tele o ituaiga seevae e teu ai seevae:

  • retractable - ma faʻapitoa pine faʻamau i luga o se faʻasolosolo fausaga;
  • mesh ma fata poʻo ni faʻamau minoi;
  • fata gaugauina fata i sela;
  • tatala fata tu i le pito i lalo o le kapeneta;
  • tautau ma ato ofu mo le tuʻuina o seevae.

O se manatu manaia tisaini o le tuʻu seevae i luga o se faʻataʻavale fata o loʻo tu i le pito i lalo o le kapeneta.

Mo ato

Mo le teuina o ato i totonu o le pusa tu, e mafai ona e filifilia se isi fata pe faʻamau faʻamau i luga o le faitotoʻa. E le gata i lea, ia e mautinoa e te amanaʻia e sili le teuina o ni ato lapopoa i luga o fata, ma faʻatautau le mama ma vaivai i luga o matau poʻo ni tagata faʻapitoa. O aitema tetele (ato ma ato malaga) e tatau ona tuʻu ile pito i luga ole kapoti poʻo luga ole mezzanine, aua e le masani ona faʻaaogaina.

Ni nai fesoasoani mo le teuina o mea:

  • a uma ona fufulu ma faʻasalalau vaʻavaʻaia, lalaga ofu ma fulufulu mea e tatau ona tuʻu faʻalelei i taga palasitika, ona gaugau lea i luga o fata, o lea o le a latou foliga lelei tusa lava pe a maeʻa teuina umi;
  • afai o le maualuga o le pusa tu e le lava mo ofu uumi, e fautuaina e togi o latou pito i luga o le faʻatautau tautau e aloese ai mai le fesoʻotaʻi ma le pito i lalo o meaafale;
  • e sili ona lelei le faʻatautau o ofuvae ma ofuvae e ala i le faʻapipiʻiina i latou i ofu tuʻufaʻatasia i tautau;
  • pulou e tatau ona tuʻu i totonu o atigipusa ona tuʻuina lea i totonu o se pusa tuʻu;
  • tapunia teuina faiga e tatau ona avatua mo seevae.

Features o tulimanu fausaga

A i ai le laʻititi potu i totonu o le potu e tuʻu ai se lapoʻa tele teuina mo mea, vaʻai mo puʻupuʻu tulimanu mamanu. Ona o le mea moni o sea kapeneta nofoia le sili ona le aoga vaega o le potu (tulimanu), lona loloto faateleina, ma le avanoa e faʻaaoga tatau. O le faigata tele i le faʻatumuina o ia meaafale o le faʻaaogaina o sone faigata i le loloto o le kapeneta, talu ai o le angular foliga e le maua ai tele avanoa mo le tuʻuina o elemeni teuina. I faʻataʻitaʻiga masani, o fata e masani ona faʻapipiʻiina, pe a manaʻomia, o nei nofoaga e mafai ona fetuʻunaʻi mo le teuina o mea vaapiapi ma uumi, mo se faʻataʻitaʻiga, faaseʻe ma faaseʻe pou, faʻamalu, tootoo. O le taumatau taumatau e faʻaaogaina mo lavalava i luga o faʻatautau (trempels). I le g-foliga fausaga, i le va o vaega e leai ai se vaeluaina, o se pou ua faʻapipiʻiina lea e faʻamau ai faʻamau. Afai e i ai se vaeluaina, o le a avea faʻafitauli le faʻaaogaina o lenei eria (ona o le faigofie ona ofi atu), o lea e aoga le teuina o vaitau lavalava iina.

Ona o nisi foliga foliga o kapoti tulimanu, sili atu mea ofi ofi i latou nai lo le saʻo. Latou te pei o se tamaʻi laʻititi laʻei ae le o se ofu masani. Ae e te leʻi faʻatau se kapeneta, ia e mautinoa e te mafaufau loloto i mea o loʻo i totonu. O le aofai o fata, ato, drawers ma le tele o isi elemeni o le a fesoasoani e teuina uma aitema i le faʻasologa ma maua ai avanoa talafeagai i ai e faʻamoemoe i mea o le ae alu e tuʻu iina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: English-Bisaya Phrases and Vocabulary during Emergency TEASER (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com