Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ituaiga o moega slats, foliga foliga ma le mafuaʻaga

Pin
Send
Share
Send

O moega faʻaleaganuʻu ma se faʻavae faavae e faigata ona faʻaaogaina i aso nei. Latou te le faʻaavanoaina le lagolago talafeagai mo le tuasivi, lea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le musculoskeletal system. O nofoaga momoe faʻaonapo nei e faʻaauupegaina i se nofoaga faʻapitoa, o le tautotogo gafatia o le ki i se moe lelei. O le uʻamea faʻavae o le faʻavae e tumu i slats mo le moega, lea e mafai ona i ai eseese lautele ma uumi. O papatusi ei ai se foliga faʻapipiʻi, e liʻo ma umi umi.

Foliga ma faʻamoemoe

O faamalu o aso nei e manaʻomia le tele o le mafolafola faʻavae, ina ia lagona ai e le tagata moe le mafanafana. O le moega orthopedic moega ma se maumaa fausaga matua faʻalauteleina ai le ola o le faamalu. I autafa, o le fausaga e i ai ni itu laiti e faʻatulaga ai le tulaga o le faʻamalu. O le vaega ogatotonu o le uʻamea faʻavae o loʻo faʻatumuina i laupapa piʻo faʻapitoa, lea e taʻua o le lamela poʻo le pa.

Naʻo le maualuga-lelei, lelei-mago fafie e faʻaaogaina i le gaosia o moega slats. I le gaosiga, o le massif e tipiina i ni faaputuga, lea, i se vevela faapitoa, e impregnated ma se pipiʻi tuufaatasiga ma avea sina piʻo. O se taua uiga o faʻamaeʻaina oloa o latou eletise, lea e mafai ona o le homogeneous faʻatulagaina o laʻau alava. O le mea lea, e leai se fafie e faʻaaogaina i le gaosiga, ae naʻo le beech, birch, ash, maple, poplar. Mo puipuiga faaopoopo mai suiga susu, o oloa e varnished.

O le mafiafia o papatusi mai le 1-10 mm, lautele - 25-120 mm. A o tuʻuina i latou i lalo, o le mamao o oloa mai le tasi ma le isi e mafai ona 2-6 cm I mamanu mo lua moega, lua laina o slats o loʻo tuʻuina mai, eseese mo tagata taʻitasi momoe.

O le faʻapipiʻiina soʻo e mautinoa ai le maualuga o le faʻatuatuaina, faʻatagaina ai tagata oʻo atu ona faʻaaoga le moega. O le mamao maualuga i le va o le lamela e filifilia ma avega mama i luga o le faamalu. O le faʻatulagaina mo le faʻavae o le moega faʻalua 160x200 cm ua manatu o se fausaga ma 30 crossbars. Itiiti ia latou ono le maua ai le malosi manaʻomia. O le laʻititi maualalo o 22 slats mo le faʻavae faʻaluaina.

O galuega autu a le faʻavae faʻavae aofia ai:

  • Faamautinoa lelei ea o le faamalu. Ole tele ole ea e ofi ile va ile slats, ona o le vevela e sili ona lelei e faʻatumauina ile taimi ole fesoʻotaʻiga ile va ole tino male faʻamoega;
  • E faʻapipiʻi papatusi, o loʻo faʻaaogaina ni tagata faʻapitoa, e mautinoa ai le pisapisao o le fausaga;
  • O le fetuʻutuʻunaʻi ma le faʻamamaina o slats e faʻatagaina ai le faʻamoega e faʻatino le tele o le tulaga o le tino, e mautinoa ai le lelei o le moe ma le toe faʻaleleia o le malosi;
  • Faʻaititia ma e oʻo lava tufatufaina o le avega i luga o le faamalu, lea matua faaumiumi ai lona tautua olaga. O le ono mafai ona toe gaosia o pathogenic microflora i totonu o le faamalu ua faʻaititia;
  • O oloa e maualalo le tau, e le afaina tele le tau mulimuli o le moega;
  • Maualuga tulaga faigofie faʻamamaina. O le lapisi i lalo o le moega e mafai ona tafiesea vave.

A filifilia se moega poʻo se faʻavae mo ia, e taua le suʻesuʻe le mafai o le faʻatauina o mea i le tulaga o le malepe poʻo le faʻaleagaina o soʻo se vaega. O totoga mo moega e aofia ai e le gata o lamela, ae faʻapea foi ma suiga metotia, uʻuina o latate, siʻiina kesi mo siʻiina masini. Afai o le orthopedic base na faʻaleagaina ona o le le talafeagai faʻaaoga, e mafai e suia ai le faʻaleagaina moega slats ma ou lava lima. E masani ona tupu le gagauina o Lamela pe a fai o le ea i totonu o le potu ua mago lava, pe a mago le fafie. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻamama le pito i luga o laupapa i se ie susu.

Uiga o ituaiga laʻau

O se potumoe matagofie ma faʻata ma se tele toʻafilemu moega o miti a tagata uma. A uma mea uma, o se miti tatou te malolo ai ma toe faʻaleleia le malosi. O le lelei o le moe e faʻalagolago tele ile avanoa moe. Ole maualuga ole faʻamalieina male tumau ole moega e mafai ona maua ile faʻaogaina ole faamalu lelei ma lagolago lagolago e fai ile laʻau talafeagai. O moega laupapa taʻutaʻua sili ona lauiloa o:

  • Birch - ei ai sona paʻepaʻe laupapa ma sina lanu samasama pe mumu. O le massif o loʻo faia i le tausaga o le 15-40 tausaga. O le maualuga teuteuga o le tino e mafua mai i le le mautonu faʻatulagaina o alava ma lo latou maualuga laugatasia. Birch oloa e iloga i le lelei malosi faʻailoga, loloʻu faigofie ma faia isi gaioiga;
  • Beech - e faʻasino i mea taugata. O le massif e paʻepaʻe ma le lanu mumu poʻo le samasama samasama, o faʻusaga faaletausaga e manino lava ona vaaia. O le fafie e matua teteʻe atu i le faʻaletonu ma o loʻo taofi mau ia totoga. E masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o oloa loloʻu ona o lona faʻaletino masani. E faʻatagaina suiga i le susū ma le vevela. E i ai le tikeri averesi o le teteʻe atu i le pala. Beech lamellas e faia mo taugata moega;
  • Lefulefu - ei ai le maufetuunaʻi ma anagata fafie. O oloa e fai mai e faigata ona vaelua. O le massif e i ai lona moli lanu, e leai ni fatu-foliga foliga. O mea mago sili ona lelei e le faʻaleagaina i lalo ole malosiaga mai fafo, e faigofie lava ona faʻagasolo. O mea e maualalo le vevela o le amio, e faʻatagaina ai ona faʻaaogaina latalata i masini faʻavevela. O le tau o oloa mautu fafie e maualuga, latou e faʻaaogaina i faapitoa oloa. Faʻaopopoina teuteuga mafai ona avea o se moli i luga aʻe o le moega poʻo se vaneina o ulutala;
  • Poplar ma linden maua tutusa uiga. O a latou fafie e i ai le tau maualalo, e i ai le malosi feololo, vaivai. O le mago massif e faigofie ona faʻagasolo ma pisipisia. O oloa e faia i le poplar ma linden e faʻafefeteina ma puipuiga sooupu e mafai ai ona faʻagaioia i tulaga o le maualuga o le susū;
  • Maple - e iai i ituaiga taʻutaʻua, e faʻaaoga malosi i meaafale gaosi. Mai ia e mafai ona e faia se faʻavaʻa, se uluulu, o se slatted faavae. O le malosi ma le lapopoʻa o mea e faʻalagolago i le ituaiga o maple. O le mausali ma le maaʻa o fafie e faʻatagaina ai oe ona faʻagasolo oloa i auala eseese, faʻamau ma faʻamau e taofia lelei i totonu ona o le taua tele o fafie.

O slats faia mai birch mata meafaʻavae o loʻo i ai se tau lelei tele-lelei faʻatusatusa. Solid beech ma lefulefu lamellas matua faʻateleina le tau mulimuli o le moega.

O le gaosiaina o lamela ma faʻavae faʻavae o loʻo faʻatautaia i meafale pisinisi. Ae mafai foi ona e faia ofutau i le fale e faʻaaoga ai laupapa talafeagai. A o le i faia lamela mai laupapa, e tatau ona muai togafitia ma se mea faapipii tuufaatasiga. Faʻamau tipiina o le tagata lava ia, o le mafiafia o le lipine lipine poʻo ni faʻamau faʻapitoa - o lat-holders o loʻo faʻaaogaina o ni faʻamau. E mafai ona e faʻapipiʻiina lamele i ou lava lima i mataafi e fai pe a faʻamau faʻapitoa laupapa faʻamau i le faʻavaʻa.

O se isi filifiliga mo faʻavae laupapa laʻau o slats uʻamea. E le pei o lathes laupapa, latou te le suia le latou maʻa i le taimi atoa o le olaga tautua, ae e i ai lo latou mamafa taua. Uamea slats toetoe lava a le loloʻu i lalo o le faamalu, lea e faʻaititia ai ona orthopedic meatotino. Ae a faʻaogaina le uʻamea ueloina faʻavae, o le a leai se faʻafitauli: o le lamellas creak, o le a le mea e fai. O e anaina o le a inisiua e faʻasaga i lenei faʻafitauli.

A filifilia uʻamea ma aneti-corrosion ufiufi, e mafai ona faʻaaogaina le faʻavae i tulaga o soʻo se sūsū ma le vevela. Uamea crossbars le a manaʻomia le itiiti ifo nai lo laupapa. Mo se moega e tasi, o le a lava e faʻaaoga ai 8-10 fasi, ae o oloa laupapa e manaʻomia le 14-15. Lafo ueloina faʻavae e le manaʻomia se faʻaopopo nofoa tutotonu. E seasea faʻaaoga paʻu uʻamea i moega ma se siʻi aʻe, aua e mamafa.

Beech

Laʻau Birch

Poplar

Lefulefu

Uamea

O a mea e uuina

Uma battens mafai ona vaevaeina i 2 ituaiga faʻamoemoe i lo latou lautele:

  • Lautele slats (50-70 mm) e talafeagai mo latex springless mattresses poʻo oloa ma box spring. Latou te faapipiiina i le mamao o 4-6 cm mai le tasi i le isi. E talafeagai le faʻaaogaina lautele lamellas luga o le lipine, ona mafai lea ona latou aumaia latalata pe aveʻese pe a suia le umi o le faʻavae faavae;
  • Laʻitiiti felavasaʻi (30-40 mm) e faʻaaoga mo momi ma tutoʻatasi vaipuna, o le maualuga o lea maualuga. O le lattice ma le tele o lauiti lauitiiti e mafai ona faʻaaogaina mo moega moe, gaugau moega poʻo moega liliu. O le mamao o fasiisi vaapiapi mai le tasi i le isi e le tatau ona sili atu i lo latou lautele.

O faavae faʻaonapo nei e seasea faʻaauupegaina i se pelu tino o le tino. E manaʻomia le tuʻuina atu i faʻapitoa faʻapipiʻi - tagata e ana lat. Faʻapitoa tuʻutuʻuga o loʻo tuʻuina i nofoaafi taʻitasi. Ona faʻaofi lea o fasi pepa i totonu faʻapitoa faʻapitoa i luga o le faʻavaʻa. O le fetuʻutuʻunaʻi o slats e mafai ai ona latou piʻo laʻititi pe a faʻamau.

O ia faʻamau mo lamala e faia mai mea nei:

  • Polypropylene - o mea e maualuga le malosi, faʻaletino, umi se taimi;
  • Palasitika - o le taugofie oloa ma se puʻupuʻu olaga tautua, maualalo le malosi;
  • Paʻu - e fautuaina e faʻaaogaina tagata e faia i lenei mea pe neʻi sosolo le moega laupapa. O elemene paʻu puipuia leo le lelei pe a oloʻe le tasi i le isi. Ia i ai se tau maualuga tau.

Faʻapitoa ipu umiaina faʻatagaina oe e fetuʻunaʻi le faigata o le faʻavae. E 'ausia lenei mea i le faʻasolo o faʻamau i luga o le pa. Afai e i ai se faʻafitauli faigata i le tagata i le tuasivi, ona faʻaaoga lea o poloka e faʻalua pe faʻatoluina ofutau. O ia faʻavae faʻaleleia atili le meatotino orthopedic o faamalu, faʻateleina maʻaʻa i le lumbar poʻo le faʻaʻautagata.

O tagata e uuina o loʻo faʻamau i paipa ma puipui meaafale, faovilivili laupapa, rivet poʻo ni plug ua fausia e tuʻu saʻo i luga o le faʻavaʻa. I le oʻo mai o le lautele o ituaiga orthopedic nofoaga autu, o le ofaina o lat laters ua faʻalauteleina, lea e eseʻese i le ituaiga o faʻapipiʻiina:

  • Luga;
  • Mo le faʻamautuina i taʻamilo taʻamilo;
  • Taunuʻuga;
  • Mo faʻamau faʻamau 53B poʻo le 63B;
  • Totonu;
  • Faʻaauau 53UP poʻo le 63UP;
  • Faʻalua paʻu LPDA-2-38 poʻo LK-38.

Faʻatau e faʻatauina mo se atoa seti o lamellas pe taʻitasi. Afai e manaʻomia le toe faʻaleleia o moega, ona mafai lea ona fesuiaʻi maʻa taʻe ma tagata o loʻo taofia i mea fou. O le faʻapipiʻiina o elemeni fou e faigofie ma vave; leai ni tomai poʻo ni mea taugata e manaʻomia e sui. Afai na e faʻaogaina muamua se moega e aunoa ma ni slats, ona mafai lea ona e suia le faʻavae mautu i se fata orthopedic ma pinion.

Vaapiapi

Lautele

Fua ma fuataga

Uma battens mafai ona vaevaeina tusa ai ma le tele o tapulaʻa: lautele, mafiafia ma le umi. O le mafiafia o oloa masani ua manatu o le 8 mm. Afai e tatau ai, oe mafai ona filifili ma mafiafia papatusi e mafai ona lagolagoina tagata o le taua mamafa. Maualuga lelei battens i ai le tutusa faataamilosaga i lo latou atoa umi, lea e mafai ai e oe ona faʻapuʻupuʻu umi fasi pe tipiina i latou i ni fasi. O le orthopedic meatotino o oloa e le faʻaleagaina pe a faʻapuʻupuuina.

O le faʻatagaina avega i luga o le faʻavae faʻamoemoeina i luga o le lautele o papatusi. Mo sulu malamalama, 38 mm lautele peleti o loʻo faʻaaogaina. Fuafuaga mo tagata matutua saunia mo le faʻaaogaina o papatusi ma le lautele o le 53 mm pe sili atu.

O lapoʻa lat e taʻutaʻua o:

  • Laititi 38x8x890 mm, 50x8x990 mm, 53x8x990 mm;
  • Feololo 63x8x910 mm;
  • Tele 63x12x1320 mm;
  • Lautele 83x8x1320 mm.

O le lapoʻa lelei punou susulu o oloa ua manatu i ai o R 4000-8000 mm, e faʻaaogaina e uma tele gaosi. O oloa maeʻa ua faʻaleleiina ma ufiufiina i se faʻapitoa faʻapipiʻi ma togafitiga vevela. I le gaosiga o faʻavae mo sofas ma le suiga suiga "Farani moega gaugau", o loʻo faʻaaogaina ai le ofutau tele, e faʻamafanafanaina ai le moega mo moe.

O oloa e i ai le togi. Vasega 1/1 taʻu mai ai le maualuga lamolemole o le ipu i itu uma, na faia na o maualuga mea lelei. Maualalo oloa lelei mafai ona i ai le vasega o le 1/3, 2/3, o le tau o ia papatusi e maualalo. Avanoa talafeagai o loʻo avanoa mo oloa o lautele lautele.

O le orthopedic base e taofia le faʻamoe i le tulaga saʻo mautinoa ai se moe lelei. O le uʻamea faʻavae ma laupapa laʻau faʻalauteleina le ola o le faamalu ma mautinoa lelei fefaʻatauaiga ea. Lamellas e faia mai mautu birch, beech, maple ma e impregnated ma pipiʻi. E i ai o latou foliga faʻapipiʻi ma ua faʻamau ma tagata e umiaina faʻapitoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Moto Taiga a 150 Kmh! xD (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com