Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai aisa kulimi - fai laʻasaga ma laasaga fua ma fesoasoani

Pin
Send
Share
Send

O le aisa kulimi o se oloa e fesoasoani i le vevela o le taumafanafana. Latou te faʻatauina ile faleoloa pe fai e oe. O aʻu lava na te faia ituaiga meaʻai sili ona manaia ma o lea o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona fai aisa kulimi i le fale.

Na maua e tusitala o le talafaasolopito le uluaʻi taʻua o aisa kulimi i tusitusiga o taimi o le tupu o Nero. Na ia okaina le au kuka e aumai le aisa fefiloi ma fualaʻau manogi. Ma o le tupu Saina o Tanggu sa i ai le tekonolosi o le faia o paluga faʻavae i luga o le susu ma le aisa.

Fua masani aisa kulimi kulimi

O le a ou faʻasoa atu le tekinolosi o le faia o aisa kulimi i le fale. Faʻalogo i le fautuaga, oe o le a faʻafiafiaina lou aiga i le suamalie, agamalu ma malulu yummy.

  • susu 1 l
  • pata 100 g
  • suka 400 g
  • mālamalama 1 tsp.
  • yolks fuamoa 5 pcs

Kaloriia: 258 kcal

Polotini: 4.4 g

Gaʻo: 18.9 g

Karbohidates: 17.5 g

  • Liligi susu ma pata i totonu o se ulo. Tuʻu ipu i luga o le ogaumu, ki le afi.

  • A o pupuna le susu, faʻapipiʻi le suka i le masoa ma yolks ma olo ma le sipuni. Liligi sina susu i le faʻatupuga tutusa homogeneous ma faʻaoso.

  • Liligi lemu le vaega i totonu o le susu pupuna, faʻaoso ma se sipuni. A maeʻa ona faʻapuna le paluga, aveʻese le ulo mai le ogaumu ma tuʻu i lalo i se pesini vai malulu. Faʻamalosi aisa kulimi seʻia mafanafana.

  • A maalili le paluga, sasaʻa i mumu ma lafo i le pusaʻaisa. A maeʻa ni nai itula, tautua le aisa kulimi i le laulau.


Afai o loʻo e taumafai e faʻamalieina lau fanau, faʻaaoga le fua masani aisa kulimi kulimi, ae faʻaopopo faʻapipiʻi susu i le paluga o suka ma yolks nai lo le susu.

Faʻafefea ona fai aisa kulimi kulimi i le fale

Aisa kulimi saunia e tusa ai ma lenei fua faʻatupuina eseese aromas ma tofo. Faʻaaofia nati nati, fua, poʻo le quince jam. Ou te faʻaaogaina keke sukalati poʻo sukalati keke kuki. Ou te faʻaopopoina le lanu i le aisa kulimi kulimi e faʻaaoga ai le vai berry.

Vaega:

  • Kulimi - 500 ml.
  • Suka - 0.75 ipu.
  • Fuamoa - 4 fasi.
  • Sukalati faʻaopoopoga.

Sauniuniga:

  1. Tipi fuamoa i totonu o se pesini, faʻaopopo suka ma whisk. Liligi kulimi i totonu o se pesini ma faʻaoso. Faʻaliliu atu le faʻatupuga tele i se ulo ma tuu i luga maualalo vevela.
  2. Faalauteleina le paluga i taimi uma o le kuka. Aua le faʻapuna i se papala, a leai o le a piiloto fua. Ina ua uma ona aveʻese le apa mai le vevela, o le vai faʻafiafiaina ma avea e pei o le suavaia oona kulimi.
  3. Ou te teuina le ulo i luga o le ogaumu mo le luasefulu minute. Ina ia siaki pe ua maeʻa ona faia, faaseʻe lou tamailima i luga o le sipuni. O mea o totoe o loʻo taʻu mai ai ua sauni le paluga.
  4. Liligi le tele i totonu o se pusa 'aisa. O se ipu vasega palasitika vasega meaʻai o le a faia. Faʻaopopo le faʻatumu i le aisa kulimi i lenei taimi, pe a manaʻomia. Ou te faʻaaogaina masi, fasi fualaʻau poʻo fualaʻau.
  5. A uma ona maalili le paluga, tuu le koneteina i totonu o le pusaʻaisa. A faʻapea e maualalo le tau, o le a faʻamaʻaʻa ma faʻateleina aisa kulimi e fai i le fale. E ono itula le umi.

Ave le aisa kulimi e fai i le fale mai le pusaʻaisa i le pusaaisa mo le tasi vaetolu o le itula ae le i faia se taumafataga. A maeʻa le taimi, faʻaaoga se sipuni e fai ai ni polo ma tuʻu i luga o se ipu poʻo ni ipu tioata uumi. Faʻaaoga fualaʻau poʻo sukalati valavala mo teuteuga. O lona iʻuga, o le a e mauaina aisa kulimi kulimi i le fale, e tatau ona puʻeina ata ma faʻaali i uo.

Kuka aisa kulimi kulimi i le fale

Ua fai mai tagata matutua, o le tofo ma le manogi uiga o le aisa kulimi vanila i aso nei e maualalo ifo i le oloa na gaosia i aso tuai. E faigata ona le malie.

O aso nei e faʻaaogaina e tagata gaosi le pauta mo le gaosia o le aisa kulimi ae le o le susu masani, e le maua ai le maeʻa o oloa ma le maualuga lelei ma sili ona lelei lona tofo. Matou te togafitia tamaiti ma ni mea suamalie, e le faʻamoemoeina ai ni faʻamanuiaga tau soifua maloloina.

O se meaai suamalie malulu saunia e tusa ma le fua o loʻo mulimuli mai, maualuga maualuga ma atoa masani.

Vaega:

  • Susu - 500 ml.
  • Kulimi - 600 ml.
  • Suka - 250 g.
  • Yolks - 6 fasi.
  • Vanila - 2 poloka.

Sauniuniga:

  1. Tuufaatasi le kulimi ma le susu i le pesini e tasi, ma le paluga faʻatupuina, faʻaosoina, vevela luga o le maualalo vevela.
  2. Tipi le fua vanila, aveese fatu ma lafo i le kulimi kulimi.
  3. O le isi sitepu aofia ai le faʻaopopoina o suka i le paluga. A o le pauta suamalie o loʻo i totonu o le ulo, faʻagaeʻeina ma faʻapuna.
  4. Faʻaopopo tuʻimomomo nutimomoia i le paluga ma sasa ma le sasa. Faʻaaoga se paluga eletise o le a fesoasoani ia te oe e fausia se lamolemole, fluffier vanilla aisa kulimi e aunoa ma ni lumps.
  5. Pau lava le mea o totoe o le aveina o le maeʻa faʻafefiloi i totonu o se ipu talafeagai ma auina atu i le pusaʻaisa. Fasi le aisa kulimi i taimi uma mo le fa itula. Ou te faia i le itula.

Aua neʻi galo e teuteuina le meaai suamalie i fua poʻo fualaʻau fualaʻau aʻo leʻi tuʻuina atu. O lona iʻuga, o le aisa kulimi e fai i totonu o le fale o le a fiafia ai aiga e le gata i se tofo tulaga ese, ae faʻapea foʻi ma foliga manaia.

Faʻafefea ona fai sukalati kulimi kulimi

Sukalati aisa kulimi o se sili ona fiafia i ai meaai suamalie o le tele o tagata. E le o se mea e ofo ai, aua e faʻamalieina e oʻo lava i se aso puaoa. O le suamalie e aumaia ai le fiafia moni ma faʻamalieina.

Lata mai nei, ua fiu tagata ile faʻatau aisa kulimi na faʻatau. I le masani ai i latou lava ma le tuʻufaʻatasiga, latou malamalama ai o fale gaosi sukalati aisa kulimi o se teuina o meaola, vali, stabilizers ma manogi.

Afai e te manaʻo moni i meaai suamalie, oe mafai ona maua se auala i fafo atu o le tulaga. Ou te faamautinoa atu ia te oe e oo lava i tagata oe taumafai e aua le 'ai mea suamalie o le a le teenaina lenei fiafia.

Vaega:

  • Kulimi - 300 ml.
  • Yolks - 3 pcs.
  • Susu - 50 g.
  • Sukalati - 50 g.
  • Suka - 100 g.
  • Cognac - 1 kulimi. o se sipuni.
  • Strawberries po o raspberry.

Sauniuniga:

  1. Faʻalili le susu na faʻapuna i se papala, pasi le sukalati i totonu o se mea valavala lelei, ma olisi fasimea i le suka.
  2. Faʻatasia le suasusu ma yolks sasaina ma kokoleti tata, palu ma sasa mo ni nai minute.
  3. Tuʻu ipu ma le mea e tupu ai i luga o le ogaumu, ki se tamaʻi vevela ma kuka seʻia maeʻa le suka ma le sukalati. O le taimi lava ua mafiafia, aveese mai le ogaumu ma pusaaisa.
  4. Sasa le kulimi, tuʻufaʻatasia ma le cognac ma sukalati vaega. A maeʻa palu, e te maua se homogeneous tele.
  5. Pau a le mea o loʻo totoe o le sukalati kulimi kulimi i se mea koneteina ma se tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaʻaisa. A maeʻa le itula e tasi, faʻaoso le paluga ma toe foʻi ile pusaʻaisa mo le isi 5 itula.
  6. Sukalati aisa kulimi, teuteuina i strawberries, tautua.

Vitio sauniuniga

Aua neʻi e ofo i le mauaina o le 'ava i totonu o vaega. Tele o tagata inu iniseti sukalati ma sukalati. E faʻalauteleina le tofo o le sukalati ma faʻalauiloa vave, maualuga lelei le sasaina o kulimi. Le isi fesoasoani: O le faʻaaogaina o le suka pauta ae le o le suka e faʻateleina ai le sasaina.

Laʻasaga i lea laasaga laisa kulimi kulimi kulimi

Lemi aisa kulimi, o loʻo i ai se faʻafouina aafiaga, mafai ona faia i le fale. O le kukaina e maua ai ituaiga fualaʻau eseese, o le tele o mea e faʻaaoga ai le fuamoa-kulimi poʻo le fualaʻau-kulimi.

O kulimi aisa kulimi ua maeʻa saunia-e tuʻuina atu ile ituaiga kiona, i luga ole laʻau poʻo totonu o fagu matagofie. I soo se tulaga, o le meaai suamalie o le a faʻafiafiaina malo ma lona tofo ma malu. Naʻo loʻu fautua atu ia te oe e te ai ma le faaeteete, a leai o le a tatau ona e togafitia lou tale ma lou faʻaʻi.

Vaega:

  • Susu - 0.5 ipu.
  • Suka - 150 g.
  • Kulimi - 300 g.
  • Yolks - 3 fasi.
  • Lemon sua - mai le 1 fasi.
  • Vanila suka.

Sauniuniga:

  1. Faʻapuna ma faʻamago le susu. A maeʻa ona faʻamalulu, faʻaopopo ia yolks, sua o le tipolo ma le suka i le susu. Faʻaopopo se fasi vanilla suka.
  2. Tuʻu ipu ma le paluga faʻatupuina i totonu o le vai taʻele ma taofi seʻia oʻo le tele e pei o le susu faʻapipiina. Faifai pea le paluga.
  3. Uʻamea le kulimi i totonu o se koneteina ese seʻia mafiafia. Faafefiloi lemu le toatele, ave i se tulaga talafeagai ma tuu i totonu o le pusaaisa.
  4. Faʻafiafia le aisa kulimi i taimi muamua e lua itula, ona tuʻu ai lea i le po.

Pe o se aso malolo, aso fanau o le faaipoipoga po o le aso fanau, faateia au malo i se manaia matagofie. Ae peitaʻi, ou te fautuaina oe e fai le kulimi kulimi a lemoni i le fale, tusa lava pe e te manaʻo i se mea malulu, suamalie ma faʻafouina.

Faʻafefea ona fai popsicles

E leai se mea e puipuia oe mai le vevela vevela pei o popsicles. Nai lo o se natura fua-faʻavae oloa, faleʻoloa fata ofoina aisa kulimi faʻavae i luga o fualaʻau suamalie poʻo faʻaopopo.

Vaega:

  • Sua moli - 1 ipu malamalama.
  • Fualaʻau fou - 3 ipu.
  • Suka - 1 ipu malamalama.

Sauniuniga:

  1. Tuu mea lisiina i totonu o se paluga paluga. Ki luga o le masini ma faʻatali mo se paluga tutusa e fausia.
  2. Tipi le paluga e aveʻese le paʻu ma fatu. Faʻamama ile sua pe a tatau ai.
  3. Liligi le popsicles faʻavae i totonu o se mea teu container ma tuʻu i le pusaʻaisa e faʻamaʻaʻa ai. E fa itula e alu ai.
  4. Tipi le fualaʻau aisa i ni vaega, ave i se pusa muai maluluina ma sasa ma se palu seʻia maua se homogeneous ma mafiafia faʻaputuga, lea e le tatau ona liusuavai.
  5. Faʻamau i tua le aisa kulimi i totonu o le koneteina ma faʻamaʻaisa. E te mauaina ni taumafataga se tolu mo le meaʻai suamalie, lea ou te fautua atu ai e tuʻuina i tamaʻi fagu ipu.

E pule lava oe poʻo le a le fualaʻau e faʻaaoga, ae ou te fautuaina le filifilia o strawberries, raspberries, peach ma nectarine.

Vitio fua

O nai sipuni o liqueur mafai ona fesoasoani suia le tofo o popo fale faia. Ave peach, cherry, po o moli moli. Aua neʻi galo e teuteuina le manaia i fasi fualaʻau ae leʻi tuʻuina atu.

Aisa kulimi kulimi - fua e aunoa ma le gaosi aisa kulimi

O le aisa kulimi e faʻavae i le yoghurt o le a tau ma soʻo se tauvaga a le falefaigaluega. Ou te manatu o le sili ona suamalie ma maloloina filifiliga mo se delicacy, lea e le mafai e tagata matutua poʻo tamaiti ona faia e aunoa ma i le taumafanafana.

O le fua o le a ou faʻamatalaina faʻamalosia ai le faʻaaogaina o aisa fualaʻau, o se faaopoopo. O se oloa faʻaiʻu ua maeʻa taofia mea aoga, e le o mafai ona faʻamatalaina e uiga i fualaʻau o loʻo taʻoto i luga o fata faleoloa mo masina.

Vaega:

  • Faʻi - 2 fasi.
  • Strawberry aisa - 200 g.
  • Lanumoana aisa - 1 ipu
  • Maualalo gaʻo yogurt - 2 ipu
  • Meli - 2 kulimi. sipuni

Sauniuniga:

  1. Fofoʻe le faʻi ma tuu i totonu o le mea palu faatasi ma isi vaega o totoe. Olo le elemeni i le maualalo o le saoasaoa seʻia lamolemole.
  2. Vaevae mea o loʻo i totonu o le tanoa i apa ma lafo i le pusaʻaisa. A maeʻa le sefulu minute, aveese le aisa kulimi mai le yogurt, tuʻu i totonu se fasi laau i vaega taʻitasi ma toe foʻi ile pusaʻaisa.
  3. Fiafia i le meaai pe a uma le tolu itula.

Lenei o le a e faia le olaga suamalie, suamalie ma maloloina, pei o yogurt aisa kulimi e maualalo i kalori ma maualuga i vitamini.

Vitio fua

Le aoga ma le afaina o aisa kulimi

O le aisa kulimi o se meaʻai manaia tele, o se aʻupega sili e faʻasaga i le vevela. Peitai, o nisi tagata e masalosalo i le aoga o le togafiti.

Faamanuiaga

O le aisa kulimi e aofia ai le selau o vailaʻau taua i le tino. Nei o amino acids, fatty acid, mineral salts ma vitamini, potassium, phosphorus, uʻamea ma le magnesium.

Aisikulimi o se mafuaʻaga o le homone o le fiafia, lea e faʻaleleia atili ai le manatuaina, faʻamalosia ai lagona ma faʻavave ai le taua faasaga i le popole. O le meaai suamalie maua ai se togafitiga togafitiga.

O nisi metotia faʻatatau i le puipuia o manava ma manava faʻamaʻi e faʻavae i yogurt aisa kulimi. Dessert ei ai sona aafiaga lelei i luga o le manava microflora, talu ai o le talafeagai siama faʻatasi ma le suamalie. O le oloa tumau ana aoga aoga mo le tolu masina.

Afai e musu se tamaititi e inu susu, o le aisa kulimi o le a fesoasoani e faʻatumu le tino i mea aoga. E fautuaina le tuʻuina i tamaiti o le aisa kulimi aisa e aunoa ma ni faʻatumu ma faʻaopopo.

Faʻaleaga ma faʻafitauli

Aisikulimi e tele mea leaga. Muamua lava, e maualuga i kalori. Ou te le fautuaina oe e faʻaoga sese le meaai manaia. O le aisa kulimi e faʻamalosia mo gastritis ma manava faʻamaʻi.

Afai o le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le suka, e sili atu le musu e faʻaoga ia mo tagata suka. O tagata e maualuga le toto o le toto e le tatau ona fautuaina e faʻaaoga se mea taumafa suamalie faʻavae i gaʻo o manu.

Ua fautuaina e le au fai meaʻai le aua neʻi 'aina ni ituaiga o ituaiga o mea manogi, talu ai o loʻo iai ma fualaʻau' aina e leai se mea e faʻatatau i oloa masani. O le aisa kulimi e masani ona mafua ai le tiga o le ulu pe a vave ona faʻapaʻu le fiva, faʻapipiʻi le alatoto, ma faʻagesegese le alu o le toto.

Le talaʻaga o aisa kulimi

E tusa ai ma le tala faʻasolopito, a o malaga atu i atunuʻu i sasaʻe, na aʻoaʻo e Marco Polo le fua mo se meaʻai na faʻamaluluina e le aisa ma le masima. Mai lava i lena taimi, sa i ai se meaʻai e pei o le sherbet i luga o le laulau o tagata aloaʻia. O kuka o na taimi na faalilolilo fua o fua, ma mo se tagata masani, o le gaosia o le aisa kulimi na faʻatusa i se vavega.

Mulimuli ane, o resipi mo le sauniuniga o sherbets ma aisa na aliali mai, lauiloa i le au Farani ma Italia. E oʻo foi ia Louis 14 sa i ai se vaivaiga mo ia meaʻai manaia. I le 1649, o Gérard Thiersen, o se tagata poto i mea tau kuka mai Farani, na ia fausia le fua o le kulimi kulimi o le vanilla kulimi, e aofia ai kulimi ma susu. O lenei mea fou na faʻaigoaina o le "Neapolitan ice cream". Mulimuli ane, o le fua mo le meaai suamalie aisa na faʻafouina i le tele o taimi.

O tagata na nonofo i Lusia i aso anamua, i le vevela o le taumafanafana, na latou faʻaaogaina vaega o le susu ua liu aisa. E oʻo mai lava i aso nei, o tagata o loʻo nonofo i totonu o nuʻu o Siberian, latou te sauniaina susu faʻisa ma faʻaputu i faʻaputuga tele.

O le tamaloa na sau ma le metotia o le faʻaaogaina o le aisa ma le masima e faʻaitiitia ai ma faʻatonutonu le vevela o aisa kulimi oloa fesoasoani i luma tekonolosi. E tutusa foi le taua o le fatufatuina o se pakete laupapa faʻatulagaina ma fesuiaʻi lau mo le faia o aisa kulimi.

I le amataga o le 1843, o se masini e uu i le lima e fai ai le aisa kulimi na fausia ma pateni i Egelani. O le tofa na faia o Nancy Johnson. Talu ai na le mafai e Johnson ona faʻatulagaina le gaosiaina o mea faigaluega, o lea na ia faʻatau atu ai le pateni i tagata Amerika. O lona iʻuga, ina ua maeʻa le 8 tausaga i Baltimore, na aliali mai le falegaosimea muamua na gaosia aisa kulimi i luga o le tulaga tau pisinisi. Ua tele taimi ua alu talu mai lena taimi, ae o loʻo faʻaleleia pea tekinolosi ma fua.

Ina ua maeʻa le faʻatekinolosi aisa, o le salalau o mea suamalie na faʻafaigofieina. Mulimuli ane na latou o mai ma se vaomago, ona o mai ai lea o se fasilaau ma le tekonolosi o le "aisa kulimi kulimi".

Afai e te faʻamoemoe e faʻatau aisa kulimi i le faleoloa, filifili ni vaega laiti, e aofia ai briquettes, cones ma ipu. E le mafai i taimi uma ona teu saʻo le mea suamalie, ma o le faʻaaisa pea ma le liu suavaia e faʻaleagaina ai le lelei ma le tofo.

I le aotelega, o le a ou fai atu o le aisa kulimi o se soifua maloloina ma afaina ai oloa i le taimi e tasi. Ae le o aisa kulimi fai i le fale, e leai se leaga o le mea na faʻatau mai. Aua le paie, sauni se meaai suamalie i le fale, ma tagata o le aiga o le a mafai ona fiafia i le meaai manaia e aunoa ma le fefe i le soifua maloloina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Red Tea Detox (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com