Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toto saʻo le palsam ferrous? O a faʻamaʻi mafai ma foliga vaaia o le tausiga o ia

Pin
Send
Share
Send

Ferrous balsam o se tasi o sui agavaa o le tele balsamic aiga.

Ua taʻua e tagata le laʻau e le onosai, ma i tuutuuga o fugalaʻau faʻaleaganuʻu ua fuafuaina mo le ola i nofoaga matala.

I le tusitusiga o le a tatou mafaufau ai i foliga o lenei laʻau, saili pe faʻafefea ona toto saʻo ferruginous balsam, pe faʻafefea ona tausia, faʻafefea ona sili ona lelei e faʻasalalauina ai.

Faʻamatalaga

Ferruginous balsam, pe i se auala faigofie, Le onosai o se malo i totonu o tatou togalaau mai Aferika ma Asia. O le laʻau o se lelei meli totoina, o se tausaga taʻitasi. Manatua, ae ui i lea, o lenei laʻau e oona, ma e le talafeagai tele mo le totoina i togalaau e tamomoe ai tamaiti ma fagafao savali.

Lenei ituaiga o laʻau o le sili ona tele o uma balsamic laʻau. O lenei o se vao vao, o lea e talafeagai ai mo na o togalaau totoina, ma e le fuafuaina mo fugalaʻau i totonu e. O le laʻau e alofagia e tagata fai togalaʻau ma laufanua faʻataʻitaʻi mo teuteuga ma le le faʻamamaina: o le balsam ferruginous e foliga mai e sili ona lelei i toʻatasi ma i kulupu, e mafai ona teuteuina tuaoi, rabatki, moega fugalaʻau.

Taua! O lenei ituaiga pasama, e le pei o ona itu i saute, e maua i le tatou atunuʻu i vao. O lona amataga, i soo se tulaga, e i saute, ae o lenei ituaiga, na totoina i le tasi taimi, na mafai ona mauaʻa i tulaga o lo tatou tau, ma i le aluga o taimi, faafetai i le luluina o ia lava fana, "tamoʻe vao".

E fuga le laau mai ia Iulai seʻia oʻo i le amataga o le malulu muamua.

Foliga Vaaia

O le laʻau e aulia le maualuga o le lua mita: o ona au e saʻo, mafiafia, susua. O laulaʻau e vavalalata i le tutusa mamao mai le tasi ma le isi, felavasaʻi, i ai se susulu, lamolemole luga, soʻosoʻo pito. O le umi o se laupepa pasama masani e tusa ma le 10 cm.

Ferruginous balsam e taua ile faʻatoʻaga mo ana teuteuga fugalaʻau. O le lanu o a latou petals e lanu piniki - e mafai ona sesega ma susulu, tumu. O fualaʻau latou lava e lapoʻa, e aoina i latou teuteuina pulumu, e atili faʻateleina ai le aoga o le laʻau. O le umi o le tasi petal e tusa ma le 3-3.5 cm.

Matau le manogi maaleale o lenei laau, e faʻafetai i lona manogi o le ferruginous balsam e tosina mai ai le tele o iniseti pollination, ma o se matagofie meli laau.

Tulaueleele

Tatou faʻamasani i uiga eseʻese o le totoina o lenei teuteuga laʻau, saili pe faʻafefea ona filifili le nofoaga saʻo mo palama, faʻafefea ona totoina.

Nofoaga ma moli

Ferruginous balsam - o se thermophilic toto: lona tropical tropical amataga e afaina ai. O le mea lea, pe a faʻatupuina mai fatu, o tamaʻi toto e fesiitaʻi i se nofoaga tumau pe a faʻapea o le taufaʻafefe o po malulu ua maeʻa atoa.

O le thermophilicity o balsam e faʻatapulaʻa ai mea e mafai ai ona faʻaaogaina i laufanua o vaʻaiga. I le avea ai o se vave teuteuina o le togalaau i le tautotogo, e mautinoa e le talafeagai.

Fautuaga! Afai o loʻo e totoina ni puluamu i le taimi e tasi, e tatau ona e faʻatumauina le mamao e tusa ma le 25 cm i le va o laʻau. E tatau ona manatuaina o se tagata matua matua e matua maualuga lava.

E fiafia le laʻau i moli lelei ma lava le mafanafana. E sili atu le aoga o moli malamalama, ae leʻo le susulu o le la. O le moega togalaʻau lea e totoina ai le pulu pasama e tatau ona faʻalelei puipuia mai le matagi ma le tolotolo.

E le faʻapalepale le laʻau ile totoina mafiafia: E manaʻomia e le pasama le lava o le avanoa mo le toto lelei ma le fugalaʻau. I se faʻaopopoga, o le pasama faʻasusu le tele o mea aoga mai le palapala, ma faʻaputuputu faʻaputuga, o le a le lava lava le faʻavasega elemeni mo uma laʻau. Afai e te faʻatagaina pea le mafiafia o togaga, o le moega ma le pulu pasama o le a faʻaletonu, ma fugalaʻau o le a taofi i se taimi puʻea pe a uma ona tatupu mai.

Le palapala

E ui lava e le o manaʻomia e le pulu pasama le fausiaina o le eleele, o le a sili atu le lagona, ola ma fuga i luga o le eleele lafulemu. E fautuaina e faʻaopopo peat i le palapala e faʻatupu lelei ai le eleele ma faʻamama. Tele faʻatoʻaga faʻaopopoina foi vaitafe oneone e faʻamalamalama atili ai le substrate.

E le talafeagai le maʻai palapala mo le pulu pasama: o le palapala e tatau ona latalata i le le mautonu acidity pe a mafai. E fautuaina e faʻaopopo lefulefu poʻo le lime i le palapala peʻa o le eleele i le togalaʻau e oona tele. O le maualuga fetaui lelei ole pH o le tali o le 5.5-6.3.

Mo lenei laʻau, o meaʻai lelei o le eleele e taua tele. I le eleʻele palapala, o le shrub o le a le ausia lona tulaga masani lua-mita tupu, ma o lona fugalaau o le a le lava teuteuina.

Tausiga vaʻaiga

A maeʻa ona totoina, e tatau ona vaʻaia lelei le laʻau ina ia fiafia ma lona matagofie fugalaʻau mo se taimi umi. Mafaufau atili i manatu autu o le tausiga.

Faasusu

E le taliaina le lāmala mo le pasama, aua i tulaga faʻapenei, e amata ona toʻulu lau. E manaʻomia e le Balsam le tele o vai: i le taumafanafana, i le vevela, o le eleele i le togalaau e tatau ona faasusuina i taimi uma. O le faʻasologa masani o le faʻainuga e tasi i le aso ile vevela ma faʻatasi ile lua aso ile vevela malulu.

Faalogo: aua le faʻatagaina le substrate e faʻamamago ina ia le misia le pasama lona faʻamanuiaga aafiaga.

Laʻei pito i luga

I le vaitaimi o le ola ola, ferrous pasama afaina mai le leai o niuterene. O le mea lea, fafagaina o lenei laʻau e tatau: O minerale e tatau ona faʻaogaina faʻatasi i le sefulu aso.

A amata ona fuga fualaʻau, fafagaina ma nitrogenous compound e tatau ona taofi. O le mea moni o le nitrogen ei ai sona aoga lelei i le vave ola o laulaʻau, ae e le lelei aʻafia ai fugalaʻau. E sili atu le fafaga pasama i le taimi o le fugalaʻau ma le phosphorus ma le potassium.

A oʻo mai le tautoulu, e tatau ona taofi ofu pito i luga. Talu ai o le ferruginous balsam o se tausaga, e leai se uiga o laʻei pe a maeʻa fuga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Ferruginous balsam atonu e afaina uma faʻamaʻi ma iniseti leaga. Le isi, o le a tatou iloiloina poʻo fea o faʻamataʻu e sili atu le lamatiaga i lenei laʻau.

Ae matou vave matauina o le sili atu taufaamataʻu i lenei fugalaʻau e le o siama ma fungus, ae o le maualalo vevela i fafo. Afai e paʻu le tau i le 5 tikeri, ma e sili atu pe a tupu mai ni aisa pupuu, e le ola le pasama.

Ae mo iniseti leaga, o le sili matautia mo lenei laau o:

  • apogaleveleve mite;
  • aphid;
  • papala

Tau ia iniseti ma iniseti faalafua.

Faʻateleina faʻafitauli

Ferruginous pasama fiafia i le tausiga lelei. Ma i le leai o ni mea, e mafai ona tali atu i se le lelei auala, leiloa lona teuteuina aʻafiaga. Le isi, o le a tatou iloa ai faʻafitauli e ono tulaʻi mai pe a faʻatupuina lenei laʻau, ma le mea e fai i nei faʻafitauli.

Pepe paʻu

O lenei mea moni e tautala i le leai o se susu i le palapala poʻo le ea. Ina ia taofi le faiga, sasaʻa le puluamu ma faʻapipiʻi le 'ea i ona tafatafa.

E le fuga

Afai e musu le laʻau e fuga, o le mafuaʻaga e mafua mai ona o le sili atu o nitrogenous fetilaisa. O isi taimi o le mafuaʻaga o loʻo taoto i le laʻititi, le lava le eleele. Ina ia foia le tulaga, nitrogen tatau ona aveʻesea mai le faʻamalosia, ma faʻamamafaina tatau ona tuʻuina i potassium-phosphorus faʻaopoopoga.

Paʻu paʻu

Faʻatasi ai ma lenei faʻailoga, e tali atu le fugalaʻau i soʻo se mea sese i le tausiga: o le le lava o moli, vevela, vai, meaʻai. Faʻatasi ai ma le matua o le matua o se laʻau, e paʻuʻu foʻi ona lau.

Mamae

I lenei tulaga, o le mafuaʻaga mafai ona uma saogalemu ma aofia ai i le leai o se vai, ma avea oti, aofia ai i pala pala.

Toe gaosia

E mafai ona faʻasalalau uma e le fatu ma tipi le faʻaputuga o le paʻu Ferruginous. Sei o tatou mafaufau i auala uma e lua.

Tipiina

Faʻafetai ile avanoa e mafai ai ona faapipiina, e mafai ona faia le perennial mai le palsam faaletausaga (faitau atili e uiga i le a le tausaga ma perennial balsam, faitau iinei). E manaʻomia e lenei:

  1. I le faaiuga o le taumafanafana, tipi ese le apical stalk mai le tina laau.
  2. A maeʻa ona tipi, o le tipi e mauaʻa i le susū oneone, vai, po o faʻamamago perlite.
  3. O le taimi lava e aliaʻe ai aʻa, o le laʻau mafai ona totoina i totonu o le eleele ma le tuʻufaʻatasiga tulaga masani mo se tagata matua faʻataʻitaʻiga.
  4. I le tautotogo, ina ua maeʻa le taufaamataʻu o le aisa, o le matua tipiina e totoina i le togalaau moega.

Manatua o le faapipiiina mafai ona faia e le gata i le tautoulu, ae faʻapea foi i le taumafanafana, faʻaaogaina o laʻau fou e faʻateleina ai le aofaʻi o laʻau i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma maua atili lauolaola, teuteuina lanumeamata.

Fatu

  1. Ina ia faʻapupuina se fugalaʻau e fatu, o le mea mulimuli e totoina i le palapala susu.
  2. O le atigipusa ma fatu e tatau ona ufiufi i le palasitika e fausia ai se sili atu talafeagai potu vevela mo latou.
  3. A oso loa le fatu, e tatau ona lemu aveʻese le ata, faʻasolosolo lava ona faʻamaʻaʻaina fatu.
  4. A maeʻa le aisa i luga o le auala, ona toe totō lea i le togalaʻau. O aso muamua pe a uma ona tuiina, e fautuaina e ufiufi le moega i se pepa alumini ina ia mafai ai ona fetuutuunai le fesuiaiga o laʻau i luga o le auala.

Manaia: e mafai e le laʻau toto ona gaosia atoatoa i fatu ma tutoʻatasi, fausiaina i luga o taimi taimi paʻu moni balsam i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le mea e taʻua o le totoina o ia e se tasi o se mea masani mo lenei fugalaʻau.

Faaiuga

Ma, na matou masani i foliga o le totoina o sea togalaau totō, so ferruginous balsam. Lenei sui o le itu i saute flora e fai si thermophilic., peitaʻi e le gaoi tele i le tausiga, o lea e le tele ai ni faʻalavelave i le fai togalaau. Ae o lona teuteuina fugalaʻau mafai ai ona aumaia le tele o le fiafia i uma le e ana o le pasama ma ana malo, masani tagata pasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Autumn Leaf Peeping in New Yorks Adirondack Mountains Fall 2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com