Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Waller's cute touchy balsam - o faigata o le totoina ma foliga o le totoina ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

O se laau totino auai i le aiga balsamic. Mai le Latina "balsam" ua faaliliuina o le "onosai".

O lenei mafuaʻaga ona o le uiga ese o ona fualaʻau (o se tagata matua fugalaʻau) e taʻe i sina paʻi atu ia latou, o se faʻaiuga o lea fatu e faʻasusu luga o mea mamao.

E taʻua foi e tagata o ia o "Vanka wet", "Patima" poʻo le "Zealous Lizzie". Ole palama e mafai ona faʻapea o se tausaga poʻo se tumau tausaga.

Faʻamatalaga botani

O le teuina fale, o le palsam a Waller (poʻo le, e pei ona taʻua ai i nisi taimi o le, Waller), e anaina i laʻau oona, ma e tupu i le togalaau o se tausaga. O laulaau e faigofie, o glands o loʻo tu i le faʻavae. O fugalaʻau o ni actinomorphic, e mafai ona latou tutupu taʻitasi pe i totonu o inflorescences. E lima peduncles, masani o ni nai lanu. O se tasi o fagu e faʻalauteleina i le faʻamaʻi. E tutupu fua le petala mai le tasi i le tasi pe tupu faʻatasi i paga. O le tasi paʻu lefafaʻalia o loʻo tu faʻafeagai ma le faʻamalosi. O filament tuʻufaʻatasia e fausia ai se pulou, lea e paʻu ese i le taimi o le matua. Lea mautinoa mautinoa koluse-pasī.

Gynoecium e fausia e 5 kapeta ma se pou puʻupuʻu ma stigmas i le aofaʻi mai le tasi i le lima. O le fualaʻau o se pusa suamalie, e masani ona matala faʻafuaseʻi ma le fesoasoani a lau laʻilima e lima.

Foliga Vaaia

O le Balsam e iai ona pogisa mafiafia. O lau e mafai ona mautu pe faʻafuaseʻi i tafatafa, e masani ona faʻatafaʻe foliga. La latou lanu e sau i lanu uma o lanumeamata ma e oʻo foi i le pāuli-'apa memea. Faʻamoemoeina i le ituaiga o fugalaʻau, o lau e mafai ona 9-12 cm le umi.O fualaʻau fualaʻau e fai ma sui o le atoa vaega o lanu: mai faigofie paʻepaʻe i le lautele ituaiga o lua-lanu.

I luga o se tusi. O ituaiga i totonu ole Balsamin e iloga ile matagofie o latou lanu. O lenei laʻau e umi lona fuga taimi. O fualaʻau mago e suia na o fuga, ae faʻapipiʻi pea i le ala.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai atu i se ata o Fugalaʻau pasama fugalaʻau.





Tausiga tulafono i totonu o le fale ma fafo tulaga

O se laʻau manaia ae mataʻina e manaʻomia faapitoa le uaʻi:

  • Manatua o le pasama e le faʻatagaina le susulu o le la, ae manaʻomia e le itiiti ifo ma le 3-5 itula i le aso o moli lelei.
  • Afai i le vaitau mafanafana e te filifili e ave le fugalaʻau i fafo, ia mautinoa e leai se timu pa'ū i ona luga.
  • Aloese mai le maalili.
  • I le tautotogo ma le amataga o le tautoulu, faʻasusu tatau ona tele ma masani ai, i le taumafanafana e mafai foi ona avea ma aso uma. I le taumalulu, o le tele o taimi e faʻasūsū ai vai e tatau ona faʻatonutonuina e matou lava: ina ia le mago le eleele, ae ia aua neʻi tuʻu le vai i totonu o le apa.
  • O laulaʻau o lenei laʻau o le a faʻafetai ia te oe mo le sausauina (ae o lenei mea e mafai ona faia naʻo le vevela i luga atu o le 20 tikeri), a leai e mafai ona latou toe totogia oe i se paʻu paʻu.
  • Mai ia Me ia Setema, o le pasama e manaʻomia le faʻateleina i vaiaso taʻitasi uma.
  • Afai na e faʻatauina se fugalaʻau mai se faleʻoloa, vave ona tipiina i totonu o se tamaʻi ulo. Lenei o le a maua ai se faʻamalosia i fuga.
  • Aua neʻi galo ia faʻateʻa ese foʻi fuga vaivai - latou te faʻalavelave i le tuputupu aʻe o fou.
  • Ufiufi le pulu pasama ao le iisa, ma toe tatala i se mafanafana fou.
  • Afai e totoina au fugalaʻau, na ona e aumaia i le alasavali poʻo le veranda.
  • O le auala sili e faʻalautele ai o le tipiina.
  • Faʻaputuputu fatu o le "le onosaʻi" laʻau pe a maeʻa le samasama o le pusa lava ia. Lenei faiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete lava, aua i le taimi nei ia fatu amata ona "vaivai".

Masalo tuputupu aʻe faigata

O le palama e le o se meafaigofie; o ni faʻafitauli e ono tutupu aʻe i le taimi o lona totoina. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona e feagai ma faʻafitauli e aliaʻe mai.

  • I le le lava o mea aoga i le eleele, pe a fai o le fugalaʻau ua laititi pe i le le lelei moli, o ona poʻo ua avea ma uumi, ma fugalaʻau, i se isi itu, o le a avea ma laititi ma leiloa lo latou susulu.

    I nei mea uma, o le pasama o loʻo i ai le meatotino o le vave "ofuina" (o 'au ua amata ona le lavalava, o se faʻaiuga o le mea mai fafo o le aulelei). O le mafuaʻaga o le vevela o le ea e maualuga tele (sili atu i le 22 tikeri Celsius).

    Matou te fautuaina: i le tautotogo, tipi ma aʻa tele tipiina i le tasi fagu e faʻafou ai le togalaau.

  • E lanu enaena ma vaivai ia au, ma e faafuaseʻi lava ona paʻuʻu lau laʻau. Lenei o le mafuaʻaga taoto i le susu ma malulu. Sefe le laau mai nei mea le lelei.
  • O laula ua amata ona mago ma piʻo - siaki le vevela o le ea. Ioe, e maualuga tele, ma o le ea lava ia e mago. E mafai ona tupu lenei mea i le taumalulu, pe a fai o se fugalaʻau ma se fugalaʻau e latalata i le faʻamamaina o masini, poʻo le taumafanafana i le tau mugala.

    O le tali sili i lenei faʻafitauli o le tuʻu lea o le laʻau i se nofoaga malulu i luga o le foloa ma faʻapipiʻi lau i lea taimi ma lea taimi.

  • Talu ai nei, na susulu ai laulaʻau amata leiloa lo latou faʻatumuina - foliga mai, o le fugalaʻau o loʻo i le itu i matu, tuʻu le ulo i se susulu nofoaga.
  • Le lava pe leai foi fuga - o lenei faʻafitauli e mafai ona natia i le le lava o le malamalama poʻo le faʻapipiʻi. O isi taimi o le fafagaina, i se isi itu, e ova tele pe ua le talafeagai foi.
  • O se mataua mataua o fugalaʻau - e mafai ona mafua mai i se maatiati malulu vave, overdrying o le eleele, o atu i totonu o se tele tele ulo poʻo untimely totoina (e le mafai ona faʻataunuʻuina i le taimi o fugalaʻau poʻo fuga faʻavae).

Vaega o le toe gaosia ma totoina

Tipiina

O le auala pito sili ona faigofie e faʻasalalau ai le pasama o le tipiina. Fautuaina e faia lenei i le taumafanafana po o le mafanafana tautotogo po o le tautoulu. Latou te aʻa lelei i totonu o le tasi i le lua vaiaso, i le vaitaimi o le taumafanafana, o le tipi taimi e tupu tele ai.

Faʻafefea ona maua ni fatu laau mai fatu?

E mafai e fatu ona taofia a latou meatotino totoina e oʻo atu i le 8 tausaga, ae e sili atu le totoina o fatu mai fatu fou. E fautuaina e amata lulu mai le ogatotonu o Mati.

  1. Liligi le palapala palu i totonu o le atigipusa, faʻasusu laʻititi. Ia mautinoa e faʻamama le palapala i le vailaʻau oona. O lenei faiga o le a fesoasoani e aloese ai mai le oti o fatu e le mafai onosaia palapala palapala ma faamai fungal.
  2. Tuʻu fatu i luga o le eleele ma oomi mama (tusa ma le 0.5-0.7 cm), tuʻu ai se avanoa lelei i le va o latou.
  3. Ufiufi i palasitika poʻo tioata, ma tuʻu le drawer i se nofoaga mafanafana mai le susulu o le la.
  4. O le vevela e tatau ona tumau i totonu o le 21-25 tikeri Celsius. Afai o le tikeri e maualalo, o le atinaʻeina o fatu o le a faifai lemu, pe a fai e maualuga atu, e tuʻu atoa.
  5. I le maualuga o le vaiaso, o le a e vaʻaia ai muamua sprouts o pasama. I lenei vaitau, e tatau ona tatala le ata, faʻasausau tamaʻi laʻau.
  6. Faainu ao lei faia le 'aiga o le aoauli.
  7. Fuafua tatau ona faʻaopopoina ma faʻaopoopo moli i le afiafi poʻo le puao tau.
  8. E mafai ona e suʻea le fesoasoani a le fetilaisa pe a uma ona aliali mai le muamua lau atoa lau. Ae o le mea autu a le o le soʻona soona fai.
  9. A e vaʻai ile 2-3 laulaʻau ua aliali mai, aua neʻi galo ona fai se piki, totoina o laʻau laʻau i ni pusa eseese. Manatua le alavai.
  10. E tatau ona tumau le pulega o le vevela. Ae o lea lava ua vave ona puʻeina le ata. Lenei mafai ona faia pe a maeʻa rooting.
  11. Lenei ituaiga o pasama pasama lelei. A le tupu lea mea, togi le lau pito i luga. O le aofai o fugalaau faʻamoemoe i le aofaʻi o laʻau fausia.
  12. I eleele matala, o lenei laʻau o loʻo totoina i le ogatotonu o Me - amataga o Iulai, faʻamoemoe i le itulagi.

    Taua! Lenei mea e tatau ona faia pe a oʻo i le lamatiaga o le aisa o le po. I le taimi o le totoina, nisi pupulaʻu ua uma ona fuga.

  13. Mo le totoina, ua saunia ni pu (lea e fautuaina ai e le au fai togalaʻau le faʻafefiloi o faapalaga), solomuli i le va oi latou e le 20-25 cm.
  14. E oʻo lava i totonu o koneteina, e tatau ona faʻasūsū faʻatoʻaga fatu, ona aveʻese lea ma tuʻu i totonu o pu ua saunia. Faʻatumu vaivaiga faʻatupuina ma faʻamaligi maeʻa i le vai.

Palu a Waller. Ola mai fatu:

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O laʻau uma e mafai ona feagai ma ituaiga faʻamaʻi poʻo osofaʻiga faʻamaʻi. Ma o le pasama e leai se tuusaunoa. Ina ia aua neʻi faʻaleagaina le laʻau, e tatau ona e vave malamalama i le mea ua pisia i ai, ma amata loa ona e galue.

  • Tuʻu paʻu - o le a le mea e fai? E mafua lenei mea ile ea malulu pe leaga moli.
    1. Sii le ulo i se nofoaga mafanafana ma mama. O le faʻafitauli e tatau ona faʻaleleia.
    2. A leai, siaki le palapala mo le mago. Masalo e te faʻasusu faʻasolitulafono le fugalaʻau.
  • Aisea laulu curl? Ole faʻailoga lea ole faʻaleagaina ole laʻau. Aveʻese ia faʻamaʻi pipisi, ma togafitia vaega o totoe i le vailaʻau e tui ai le vailaau.
  • E lanu samasama le lau. Faailoga samasama samasama le leai o le susu. Faapipiʻi lau i taimi uma, ae ia faʻaeteete neʻi e alu i latou lava i fugalaʻau.
  • Pulu paʻu - o le a le mafuaʻaga?
    1. E tupu lenei mea pe a fai o le faʻasusu e tele pe seasea. Fetuunai lana taimi.
    2. O le isi mafuaʻaga mo le paʻuina o fuga mafai ona fetuʻunaʻi i fou olaga tulaga.
  • Tuua matutu - faʻafefea ona tau? Lenei o se tali atu i le le lava o susu. Taumafai e faʻatele lau taimi faʻasusu.
  • Ua sosolo tele ia au. E tupu lenei mea pe a leai se malamalama o le laʻau, ma o le ea, i se isi itu, e mafanafana tele. Ina ia aloese mai lenei faʻalavelave, ave le fugalaʻau i se nofoaga mama ma malulu.
  • E le ola le fuga o le palama.
    1. O le vaivai o le fuga e taʻu mai ai le leai o se malamalama ma niuterene.
    2. O le isi mafuaʻaga o le faʻafitauli o le tetete i le maalili. Faʻateleina le fualaʻau o le malamalama ma fetilaisa - o laʻau o le a amata ona faʻafiafiaina oe i a latou fugalaʻau.
  • Tuʻu mago ma paʻu - le mafuaʻaga? E tupu lenei mea pe a fai o le laʻau na osofai e aʻa pala ona o le tele faʻasusu. Ona o le eleele susu i taimi uma, na amata ai ona pala le aʻa. Ina ia aveʻese lenei, tanu fugalaʻau i se eleele fou, ao fufuluina aʻa, ona fetuunai lea o le taimi ma le tele o faʻasusu. E sili pe a fai pe a mago atoa le eleele.
  • Na osofaia se apogaleveleve. O lenei maʻi e iloga mai i le aliali mai o lanu samasama i luga o laulaʻau. I le aluga o taimi, o le pigmentation o le a faʻateleina ma ufiufi le atoa lau ipu.
    1. Aveʻese vaega ua faʻaleagaina e taofi ai le sosolo o le kilika.
    2. A faʻapea e laʻititi lava vaega, e mafai ona e togafitia laulaʻau i le vai o loʻo faʻasusu.
    3. Ina ia aloese mai le toe aliaʻe mai o lenei faʻamaʻi, faʻapipiʻi laʻau ina neʻi mago le ea i tafatafa.
  • O le aliali mai o se paʻepaʻe i luga o se fugalaau. O lenei iniseti e mafai ona iloa e le lanu samasama o laulaʻau ma faʻamaoniga pipii o loʻo iai, i totonu uma ma tua o le lau. Mo le puipuia ma le togafitia, togafitia le pasama ma oloa faʻavae i luga o le fasimoli fasimoli.
  • Afea osofaʻi thrips. O lenei faʻamaʻi e mafai ona iloa e le fesuiaʻiga o laulaʻau laititi, o le aliaʻe mai o ila i luga o fugalaʻau ma lanu enaena i autafa o petala. Mo le faʻatonutonuina o fasipepa, e naʻo fugalaʻau na afaina e mafai ona e aveʻesea

O ituaiga ma ituaiga o Balsamin e totoina uma i le fale ma i le togalaau e ofoofogia ma eseese. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, na matou talanoa ai e uiga i lenei fugalaʻau matagofie i le tele o tala:

  • New Guinea: foliga o le tuputupu ae o se Aferika malo.
  • Tom Samb: piniki-paʻi-aʻu-leai luga o le windowsill, tausiga ma maʻi.
  • Uamea-fanauina: faʻamatalaga ma vailaʻau meatotino a se vao vao.
  • Ferruginous: tuputupu aʻe tulafono, faʻamaʻi fetaiaʻi.
  • Ampelny: totoina ma le vaʻaia o laʻau i lou fale.
  • Vao: faʻafefea ona tupu i se oe lava togafiti?
  • Vanka susu: faʻateleina ma faʻamaʻi masani o se laʻau tumau.
  • Faʻatoaga: fugalaʻau mo fanua tatala, totoina ma tausi.
  • Terry: foliga o le galueaina ma le tausiga.

Ma, na matou taʻuina le mea autu e uiga i le palama a Waller, o lea ua e iloa le auala e tausi ai ma faʻafefea ona foia ni faʻafitauli ono.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Simon Phillips: Drum Solo with Toto (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com