Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le paʻepaʻe matala i luga o le orchid, aisea e aliali mai ai, faʻafefea ona feagai ai ma fofo fale?

Pin
Send
Share
Send

Orchid i totonu o le fale e fai lava si faigata, faʻaauau ma le le faʻalelei laau. O suiga o le vevela, faʻasusu e le masani ai, poʻo le eleelea eleele o mafuaʻaga autu ia o faʻamaʻi fugalaʻau.

O se tasi o faʻailoga e masani ai o le paʻu paʻepaʻe pe efuefu i luga o le lau lau.

O le a le mafuaʻaga mo lenei mea ofoofogia, ma o le a le lamatiaga e mafua ai?
Faʻafefea ona aveʻese, faʻafefea ona togafitia? Tali i le tusitusiga.

O le a lea

O laulaʻau laʻau o le itu lea e aliaʻe ai faʻailoga muamua o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi. Afai o le mafuaʻaga mo le suiga i foliga vaaia o laʻau o le i ai o se faʻamaʻi pipisi, o lona pito i lalo ipu ua ufiufiina i se manifinifi fugalaau matala. A o faʻatele le vaega ua aʻafia, e liu efuefu le peleni ma faʻasusu. Ole faʻailoga autu lea ole paʻu popo.

Pisi mai i le mealybug infestation pei o flakes. E paʻepaʻe, e tai tutusa ma le fausaga i fulufulu mamoe vavae. Ae e leʻi aliali mai, e mafai ona vaaia mataua palu i luga o laulaau. O le suʻesuʻeina maeʻaeʻa o le maʻa e iloa ai le faʻamoega o siama ma faʻamaʻi lava latou. I le vaitau o le faʻatoʻaga, e aliaʻe ai togitogi papaʻe i tafatafa o le ofaga - o mea ia o loʻo i totonu o le mealybug. Mulimuli ane, ona tupu lea o le maa i ni maʻa lanu-maamora.

O lenei ua e iloa puʻupuʻu le mea lea.

Aisea ua aliali mai ai?

O le mafuaʻaga autu o le faʻafitauli o le le lelei o le tausiga, lea e faʻavaivaia ai le laʻau. O se orchid maloloina e seasea aʻafia e parasites poʻo faʻamaʻi ona o lona maualuga puipuiga. I lalo o tulaga le talafeagai o le taofia, metabolic gaioiga ua faʻalavelaveina, le tuufaatasiga o le sua suia. O a mafuaʻaga faia a orchid aemaise afaina i infestation?

  1. Faʻaauau taimi, fafagaina tele i le palapala.
  2. O le mago mataʻutia o se nofoaga sili ona lelei e faʻatupuina ai 'iniseti, o le ea malulu e mo le alualu i luma o faʻamaʻi lea.
  3. Suavai o le palapala. I lalo o ia tuutuuga, fungus e faʻagaoioia lava, putrefactive gaioiga faʻagasolo vave.
  4. O vaega paʻu o le orchid e le aveʻesea i se taimi faʻatulagaina.
  5. O le palapala lava ia ua faʻatamaia e meaola faalafua.
  6. O le vevela pulega e le maitauina.

FAʻAMATALAGA! Powdery agamalu spores ua siitia mai le tasi togavao i le isi e iniseti poʻo le matagi. E i ai le maualuga lamatiaga o le onset o fungal siama i le tautotogo ma le taumafanafana (ma faamalama matala i le potu).

O lea ua e iloa le mafuaʻaga ua aliali mai ai.

O le a le mea e mafai ona taʻitaʻia ai lona iai?

O le mataʻutia o le paʻu oona o le vave tupu tele faʻatele ma aafia uma vaega o le laʻau. I le leai o se fesoasoani, o le siama taitai atu ai i le pala o lau ma aʻa, maliu le orchid.

I mea faʻaleagaina, o le mea sili ona taufaamataʻu o le mealybug fafine. O loʻo faapipii atu i le laupepa, faʻasusu le sua i pu na fai, ma tui i se mea oona. O le parasites fasioti lemu orchids, ma o le pipisi faʻamaoniga o la latou gaioiga o se lelei sili atu laʻau faʻatupuina mo sooty fungi.

Faʻafefea ona feagai ma fofo fale?

I lenei vaega, matou te taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona togafitia pe a fai o lau o le laʻau e ufiufi ma fuga.

Gaoioiga lautele mo le pauta oona poʻo mealybugs - totoina o fale, suʻesuʻe ma le faʻaeteete e faʻamautinoa ai le mafuaʻaga tonu, aveʻesega o vaega sili ona afaina.

Afai o le laʻau o loʻo i luga o le windowsill, e tatau ona toe faʻafouina, ma le windowsill ma le faʻamalama faʻamalama e tatau ona fufulu maeʻaeʻa (talu ai spores poʻo larvae mafai ona ola e le gata i le orchid).

O isi laʻasaga e faʻamoemoe i le mafuaʻaga autu.

Powewy pulupulu

E tele filifiliga e ofaina e teteʻe ai ile faʻamaʻi. Nei o tagata, mea moni ma vailaʻau sooupu. Afai e laʻititi le vaega na aʻafia, o le a fesoasoani auala ia.

  1. Kaliki tincture... I totonu o se fagu ma le gafatia e 0.5 lita, e tatau ona e tuʻuina atu ni pulupulu se 5 o le kalaka, paluina, tuʻu mo le 5 itula. Fufui le pulumu i totonu o le tincture ma faʻagasolo le nofoaga o faʻamaʻi.
  2. Laʻau solofanua decoction. Liligi 100 g o mea masani i le vai pupuna, malulu, faʻapipiʻi le laʻau mamaʻi.
  3. Promanol AF Neu O se meaola mai Siamani. O loʻo aofia ai le suauʻu paraffin. Faʻaoga i naʻo aʻafiaga.

I tulaga ogaoga, o vailaʻau vailaʻau e faʻaalia - fungicides. Nei o Topaz (6-8 g i le 10 l o vai, e le sili atu i le 4 togafitiga), Vectra (3 g i le 10 l), Alirin ma Gamair (1 laupapa i le 10 l).

Valu

O le laasaga muamua o le aveʻesea masini o parasite. Faʻaaoga se cotton pad e aveʻese ai faʻamaʻi, ona togafitia lea o le pito i luga ma le fasimoli vai. O seisi auala o le ava malosi fofo (1: 2 ava malosi ma le vai). Fana e le sili atu i le 1 taimi i le aso. Ae le i faʻatautaia, faʻatautaia se suʻega faigofie - faʻagasolo se vaega laʻititi o le laupepa. Afai e leai se togafitiga faʻamalolo, e manaʻomia ni auala malosi.

  1. Suauʻu Neem E titina e le sooupu iniseti. Faʻaaoga e tusa ma faʻatonuga.
  2. Togafitiga o laau ma palapala ma iniseti - Aktara, Aktellik, Mospilan (faʻaola e tusa ma faʻatonuga). O le aofaʻi maualuga o toe fai o 4 taimi, o le taimi va o 10 aso.

MANATUNATUGA! Faʻatasi ai ma le fesuiaiga mo le tauivi ma le papala o faʻapipii lipine mai lago, o se tali o vailaʻau faʻamalositino ma fasimoli vai, o se gruel o kaliki ma fualaʻau suauʻu.

O lenei ua e iloa faʻafefea ona feagai ma le faʻafitauli i fale togafitiga.

Se ata

I ata nei e mafai ona e vaʻai faʻalelei ile pupula paʻepaʻe i orchids.



Puipuiga

O le autu puipuiga auala faʻatatau i le vevela tulaga, feololo faʻamaluluina ma lava ea faʻamalūlūina. E faʻasa ona tuʻu se ulo oketi i nofoaga susulu malamalama. Lea e tatau ona siaki masani mo faʻamaʻi iniseti. Faʻasusu ma Fitosporin i se vaivaiga tumau i le tele o taimi ile masina. Ina ia puipuia mai faʻamaʻi iniseti, alavai i le pito i lalo o le ulo, puipuia le susu stagnation.

Isi tausiga ole laʻau

O se tasi o itu taua e taua le uaʻi atu i ai.

O fea e tuʻu ai le orchid?Ao aoFaailoga o le vevelaSūsū FaasusuinaAlavai
O le nofoaga lelei o se faʻamalama sill i sisifo poʻo le itu i sasaʻe o le potu. I faamalama i saute, o le fugalaau e tatau ona paolo, tuu ese mai le tioata.13-15 itula. I le vaitau malulu, tuʻu se phytolamp i tafatafa o orchids (le latalata i le 20 cm mai le fugalaʻau).20-25 tikeri. Ole pito maualalo e 12 tikeri (mo se vaitaimi malologa).Le itiiti ifo i le 70%.Tago le orchid i le vai mama 3 taimi i le aso, e aunoa ma le afaina ai o fuga ma fugalaʻau. O le tele o taimi e faʻasusu ai e aʻafia i le vaitau.E mafai ona tuʻu le ulo i luga o le pailima ma maamaʻa. Liligi vai i totonu o latou i taimi uma - o lenei o le a faʻasusu le fugalaʻau. E taua e le o aʻa i totonu o le vai.

Ma, o le le talafeagai tausiga faʻaosofia ai maʻi e oʻo lava i se unpretentious fale fale o se orchid. Aua le lolovaia le palapala, ia tutusa le vevela o le potu, asiasia e le aunoa vaega uma mo faʻalafua... A maua ia faʻailoga muamua, ia e mautinoa e tuʻu ese le laau ma fai faʻalavelave faʻafuaseʻi e fesoasoani ai.

O lea ua e iloa le mea e fai pe a le maloloina le faʻailoga e aliali mai luga o laulaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Top 7 G-Shock Collections with Sapphire Crystal (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com