Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Heather taimi, pe o afea e sili ai le totoina rhododendrons - i le tautotogo po o le tautoulu?

Pin
Send
Share
Send

Rhododendrons o se tasi o laʻau sili ona matagofie na fuga i le tautotogo. Latou te faʻatosina mai ma tetele susulu inflorescences ma oblong evergreen lau. O laʻau e tupu aʻe i se maualuga maualuga ma maua ai se umi umi. E ola Rhododendrons e oʻo lava i atumauga ma taufusi.

E ui lava o le rhododendron o se sili atu capricious laau, o la latou extraterrestrial matagofie e aoga lava le totoina o se laʻau i lau taumafanafana fale. I totonu o le tusitusiga o le a e mauaina ai foliga vaaia o ituaiga sili ona talafeagai mo lenei ma aʻoaʻo tulafono mo le totoina o fatu, ma e mafai foi ona e fiafia i ata matagofie o le fugalaʻau.

Taimi ulufale

O le a le mea e faʻamoemoe i ai?

Ioe, o le totoina taimi e faʻamoemoe i le ituaiga o laʻau. Rhododendron mafai ona totoina i le taimi o se vaitaimi faapitoa, e pei o, i le afa muamua o le tautotogo, po o le amataga o le tautoulu, o lona uiga ia Setema. Afai o le a e totoina se laʻau mai fatu, ona tatau lea ona faia i le tautotogo. Afai ma le fesoasoani a se fualaʻau, lona uiga e le taua tele mea uma ii. O le amataga o le tautoulu e talafeagai lelei mo le totoina o se fatu.

E sili le faia ile tautoulu, tautotogo poʻo le taumafanafana?

  1. Sili ona lelei O le taimi sili ona lelei e totoina ai le rhododendron o le tautotogo. E masani ona amata ia Mati ma faʻaiʻu ile ogatotonu o Me. E fautuaina le filifili o ao puaoa ina ia avea le muamua la o le tautotogo laʻititi aafiaga i le fatu. O le malulu ma le susū o le tau e lelei mo le faʻamautuina o laʻau toto.
  2. Le fautuaina I le taumafanafana, e le tatau ona totoina rhododendron, ona o le faʻateleina gaioiga a le la e afaina ai le ola o le laʻau. O le aso faʻatulagaina mo le tuʻua i lalo o le amataga o Setema.
  3. A faʻasa le faʻapipiʻi azalea. Aua le totoina le azalea i le faaiuga o le tautoulu, aua atonu e le lava le taimi e toto ai le fatu i le amataga o le malulu. E masani lava, o le laʻau e le totoina i le taumalulu.

Rhododendron e sili ona totoina ile tautotogo. O le alualu i luma tulaga e atiina ae i lenei vaitaimi ei ai se lelei aafiaga i le tuputupu ae o le laau. O le leai o se susulu o le la, o lava le susū o le eleele e talafeagai lelei mo le totoina o lenei ituaiga.

O nisi fai togalaʻau latou te totoina rhododendrons i le amataga o le tautoulu, ae e i ai ni mea faʻafitauli laiti e le ola ai le laʻau ile taumalulu.

Faʻamoemoeina o le taimi o le taualumaga i luga o lona auala

  • Fatu... O fatu Rhododendron ua saunia mo le luluina ia Mati. Mo le totoina o fatu, o le vaitaimi o le tautotogo e sili ona lelei. O le lava susu ma le vevela ei ai se aafiaga lelei i germination.
  • Laiti... Laʻau, pei o fatu, e totoina i le tautotogo. Ae afai mo ni mafuaʻaga oe le mafai ona toto i lenei taimi o le tausaga, ona faigofie lea ona mauaʻa le fatu i le amataga o le tautoulu.
  • Fanau... Afai o loʻo e totoina ni fatu, ona sili atu lea ona lelei e fai lenei i le tautotogo, talu ai o loʻo iai pea le tele o taimi o totoe aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ma o le rhododendron e mautinoa lava e iai le taimi e aʻa ai.

Ituaiga talafeagai ma ituaiga: faʻamatalaga ma le ata

Muamua lava, tatou manaʻomia le faʻamasaniina o tatou tagata i na ituaiga rhododendrons e talafeagai mo le totoina i lou taumafanafana fale. Rhododendrons pa'ū i tolu lautele lautele vaega:

  1. lanumeamata;
  2. faaseʻe;
  3. semi-evergreen.

Mo teritori taʻitasi, oe manaʻomia le filifilia o ni ituaiga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, i le itulagi o Moscow e le fautuaina le totoina o evergreens, ma i le itu i saute o se ituaiga uafu.

Mafaufau i ituaiga o rhododendrons e masani ona totoina e fai togalaʻau i le tatou atunuʻu.

Lanu samasama

O le laʻau matautia e fuga ia Me ma Iuni. O ona fugalaʻau e samasama-moli. E onosaʻi lelei tau malulu i le ogatotonu ogatotonu... E oʻo lava i le tautoulu, e le leiloa lona teuteuga aʻafiaga.

Kamchatka

Lulu ma laʻau piniki. O lenei ituaiga e le faʻamaoni, o lea e talafeagai ai mo le totoina i luga o maʻa eleele. I le tautoulu, e lanu samasama-moli le lau.

Mafiafia

O se laʻau malulu e malo i se laʻau malosi e ola lemu... E fuga ia Me, Aukuso po o Setema ma e masani ona toe fuga. O fugalaau e lanu viole-lanumoana.

Iapani

O le sili ona teuteuina ituaiga o rhododendrons ma mumu samasama fugalaʻau. E fuga i le faaiuga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. I le tautoulu, o laulaʻau e lanu mumu ma lanu samasama.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Talu ai o lenei laʻau e masani ona totoina o se fatu, o le a tatou mafaufauina lenei faʻapitoa auala.

  1. E tatau ona eli se pu 30-50 senitimita loloto ma oʻo i le tasi ma le afa mita lautele. O le pu e tatau ona tele taimi lapoʻa nai lo le aʻa polokalama.
  2. Faʻalautele kelei poʻo 'iliili paʻu i lalo.
  3. Le isi, matou faʻatumuina le afa o le pu eliina ma le paluga eleele (mo nisi faʻamatalaga i luga o fautuaga mo le saʻo filifilia o eleele mo azaleas, vaʻai iinei).
  4. Matou te folasia aʻa o le laʻau ma tuʻu faʻalelei i le pu.
  5. Ona e manaʻomia lea ona faʻasūsū tele.
  6. Faatumu avanoa avanoa i le eleele paleni o loʻo totoe ia oe. A maeʻa lena, e tatau ona e faʻamamaina le eleele ma vai.
  7. Toto totoina ma le tapunia aa faʻatasi ma se maʻa eleele e faʻaaogaina le auala felaʻuaiga.

Vitio faʻatonuga mo le totoina rhododendron:

Faaiuga

Faʻatasi ai ma le lelei sauniuniga ma totoina o rhododendrons, oe o le a mauaina malosi ma maloloina laʻau o le a faʻafiafiaina oe ma au pele mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Italove - Rhythm of Love High Energy (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com