Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tino liana - Hoya Karnoza: faʻamatalaga ma ata o meaola, foliga o le galueaina ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

O Hoya carnosa, poʻo le tino, o se liana suamalie e faʻaaogaina o se teuteuina e totoina i le fale.

Ona o lona sili ona lelei foliga vaaia ma unpretentious tausiga, o le laʻau o loʻo manaʻomia tele i latou toto fugalaʻau. O le tele o ituaiga eseese e faʻatagaina ai oe ona fausia se tamai togalaau i lou fale. I totonu o le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i tulafono mo le vaʻaia o meaty hoya ma vaʻai i se ata o ona sili ona taatele ituaiga.

Vaega o le vaʻaiga

O lenei laau e afua mai i Asia i Sasaʻe ma Ausetalia. E mafai foʻi ona maua i vaomatua maualalalo ma togavao toʻa.

O Hoya meaty o se vaega parasite, ona o lona ulu i ona aʻa i totonu o se laau, lea na pipiʻi ai.

E mafai ona e tupu aʻe hoya tino i le fanua matala ma i le fale. O loʻo faʻaalia mai ai laʻau mananaia ma le pupula o luga ma fugalaʻau laʻau lanu-aano o loʻo i ai se manogi manaia tele. O le fugalaʻau e tai pei o le fetu e lima ona faʻatusa. O foliga nei o le a fesoasoani e iloa ese tino meatotino mai isi laau ituaiga:

  1. Maualuga ma le ituaiga o aganuu. O Hoya meaty o se evergreen epiphytic toto e tupu i le tulaga o se togavao. O lona maualuga e oʻo atu i le 6 m.
  2. Pogai E vaivai suamalie, malamalama efuefu, ma le lamolemole luga e aunoa ma laulaʻau.
  3. Tuua. O lo latou umi e 3.5-13 cm O latou lautele, oval-ovoid. O le ipu lau e satin, tino, ma lona maʻai pito.
  4. Fugalaʻau. I lenei laʻau, o foliga o fugalaʻau e pei o se fetu. Taitasi bud aofia ai lua fetu, tasi i luga o le isi. O fugalaʻau e matua manogi lava, ma tamaʻitusi o le nectar e tautau mai laumata taʻitasi.

Lauiloa ituaiga ma a latou ata

Grey talimalo

Lenei ituaiga ua iloga i le averesi tuputupu aʻe.

O laupepa laupepa efuefu o loʻo i ai se lanu uiga ese, talu ai e matua silvery lava, o loʻo i ai le pubescence.

E le o manaʻomia le totoina e le tausiga, e le manaʻomia le faʻasusu faʻaeteete, faʻapala ma le palapala. Lenei ituaiga e atoatoa mo amata.

Stardust

O lenei laʻau e mitamita i laulaau matagofie. La latou lanu e lanu meamata uliuli, ufiufi i mausali splashes.

Faʻapipiʻi

E ola le aganuʻu pei o se vao. E i ai ni paʻu paeeʻe ma paeee. Latou oval-oblong i foliga, faʻasino i le pito. O lo latou umi e 6-15 cm O fugalaʻau e fai logo, e lanu paʻepaʻe le lanu. La latou lautele o le 1.2-1.3 cm faitau atili e uiga i le Hoya Compact ituaiga iinei.

Masiofo mumu

O le Hoya carnosa krimson queen o se ituaiga e mafai ona amanaʻia e le iai o se paepae paʻepaʻe poʻo se kulimi-lanu itu o loʻo faʻataʻamilo i le pito o le laupepa. O le lanu autu o le lanumeamata lanumeamata. O le foliga o le lau e lapotopoto, o le pito e taʻi.

Marianne Undulata

Lenei o se sili ona manaia laʻau toto e puʻupuʻu i le tele. E tatau ona toto i le fale. O le fugalaau ei ai lona paʻepaʻe lanu ma se manogi manaia. O le ipu lau e malamalama, lanu meamata lanu meamata.

Eseese

O laulaau e galu, o lo latou umi e 7 cm, ma i le ogatotonu o loʻo i ai le samasama ma le piniki lanu. O le faamalu fugalaʻau e telē ma o fugalaʻau e iai le manogi manaia. Lenei ituaiga e le picky e uiga ile tausiga.

E eseese

O lenei 'eseʻese o meaty hoya e iloga i fugalaʻau piniki ma o latou sisina itu. O laulaau e uumi, lapoʻai i foliga, ma lona tumutumu tumutumu. Fugalaʻau e tatala mo le 8 aso.

Matou te valaʻaulia oe e aʻoaʻo e uiga i isi ituaiga o evergreens matagofie o le a teuteuina soʻo se fale poʻo se ofisa. Faitau e uiga i ituaiga e pei o Publicis (Silver Pink, Splash ma Red ituaiga), Curtisi, Australis, Linearis, Kerry, Bella, Obscura ma Vayeti.

Tausiga i le fale

Moli

Meaty hoya manaʻomia moli malamalama... E sili le tuʻu o le fugalaʻau ile faʻamalama e feagai ma saute. Faʻafetai i le solo ufiufi luga o le laupepa ipu, o le mu e le mataʻutia mo le aganuʻu.

Ae mo le puipuia puipuiga, oe mafai ona faia shading i le ao, pe a o vevela tele. Ae afai e te tuʻu le laʻau i luga o le faʻamalama i matu, o lona uiga o le a le fuga lava.

Faatasi ai ma se suiga malosi i le umi o ao ao, le aganuu ono liu aisa mo sina taimi. A amata le fuga, e le mafai ona toe faʻatulaga pe liu le laʻau, a leai o le a paʻu ifo i lalo.

Faasusu

Susu e tatau ona feololo. E sili le faʻaoga vai faʻamautu mo lenei. Aʻo leʻi faʻasūsūina le eleele, e tatau ona mago le pito i luga ile 2 cm I le taumafanafana, faʻasūsūina le fugalaʻau 2 taimi ile vaiaso, ma ile tau malulu - 1 taimi. A faʻasusu, ia e mautinoa ia e mautinoa ua susu atoa le faʻaputuga eleele... I le taimi e tasi, e tatau ona aveʻese vai sili atu, a faʻapea o le hoya o le a pala. Le lava le susu e faʻatumuina i le faʻamutaina o fugalaʻau ma le tuputupu aʻe.

Vevela

I le tau mafanafana, o le vevela pulega tatau ona feololo, ae le sili atu nai lo 24 tikeri Celsius. I le taumalulu, o le vevela e tatau ona teuina a itiiti mai 10 tikeri, ma sili atu 16 tikeri. I le tau mafanafana, ave le laʻau i fafo i le ea, na o le filifilia o se nofoaga e aunoa ma ni togi.

Faʻaola

Ina ia tupu aʻe hoya tino, oe manaʻomia le faʻaaogaina o se paluga eleele. Ina ia saunia se paluga mai le palapala, oe manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le eleele mo cacti i tutusa tutusa vaega ma le eleele mo fugalaʻau fualaʻau. Afai e le aoga lenei filifiliga, ona mafai lea ona e tuʻufaʻatasia vaega ia i le tutusa tutusa:

  • vermulitite;
  • olopalaina faʻalauteleina omea;
  • peat

Mo le tuputupu aʻe atoa ma le atinaʻeina o se fugalaʻau, e tatau ona manava le palapala. E tatau foʻi ona e avatua ni alavai lelei.

Ulo

Mo se laʻau, e tatau ona e filifilia se loloto le teuina, talu ai o le hoya root system e le tupu tele.

O le mea e palasitika poʻo keramika. E tatau ona i ai ni pu alavai i le pito i lalo o le container hoya..

Laʻei pito i luga

E tatau ona faʻaopopo fualaʻau i le taumafanafana. Afai o se maualuga sili ona lelei substrate na faʻaaogaina mo le totoina o hoya, ona tatau lea ona faʻaaoga i luga ofu i 2-3 vaiaso. E sili le faʻaoga o faʻalauteleina fetilaisa mo lea. I le taumalulu, o le faʻamapalaina e le aoga.

Teuteuina

O le taimi lava ua paʻu fugalaʻau uma, ona e manaʻomia lea e aveʻese ia uumi uʻamea. Tuʻua naʻo fugalaʻau, lea e mafai ona toe fuga i le tausaga fou.

Vaega o le ola i le fanua tatala

Pe a tupu aʻe tino puta i fafo, e manaʻomia se tausiga mautu. E faʻapea e usitaʻia tulafono nei:

  1. Faʻasusu e le aunoa. E sili le faʻaalu ile afiafi. Ua lava e faʻasusu ai le palapala 2-3 taimi i le vaiaso.
  2. Laʻei pito i luga. Faʻaoga ia taʻi 2 vaiaso, aemaise i le vaitaimi o le fugalaʻau. Faʻaaoga palala minerale faigata.
  3. Pulea o faʻamaʻi. E mafai ona osofaʻia le laau e se iniseti, aphid, fua iniseti. Ole fesoasoani o le faʻasau soo o le laau ile vai mafanafana. Afai o lenei metotia o le faʻateʻaina o faʻamaʻi e leʻi fesoasoani, o lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau.
  4. O se nofoaga E tatau ona toto le hoya i se nofoaga malamalama e leai se ata faʻataʻitaʻi.
  5. Taumalulu... I le tautoulu, e oʻo lava i le amataga o le 'aisa, e manaʻomia ona e eli laau ma tui i totonu o se ulo.

Faamai

Powdery agamalu tumau pea o le sili ona taatele faamai. E faʻaalia ia lava o se paʻepaʻe paʻepaʻe e afaina ai laulaʻau ma laʻau. Afai o le ituaiga o faʻamaʻi e le tuulafoaia, oe mafai ona faʻaaoga masani fasimoli. I se faʻaopopoga, pe a tuputupu aʻe tino kikokiko, o faʻafitauli nei e ono tulaʻi mai:

  • Laʻila malilie ma aʻa pala O le iʻuga o le soʻona faʻasusu.
  • Leai o fugalaʻau - mafanafana mafanafana tele pe leai se malamalama.
  • Leaf spot - faʻateleina faʻafouina, faʻaaogaina o vai malulu mo faʻasusu.

Metotia toe gaosia

Fatu

E faʻatoa tupu fua e Hoya pe a maeʻa fugalaʻau pe a faʻasolosolo poloka. Taualumaga:

  1. Faʻaputuputu fatu pe a uma ona fuga i le aveʻese mai i fua. Mulimuli ane, faʻamago i latou e ala i le salalau i latou i luga o se malamalama-malamalama windowsill.
  2. Nei e mafai ona amata amata saunia le substrate. E tatau ona permeable ma aofia ai sphagnum limu.
  3. Mo le luluina, faʻaoga mea toto e leʻi atoa le tausaga.
  4. Faʻasalalau fatu i luga o le palapala, faʻapipiʻi laʻititi ma faʻasusu i le vai mai se fagu paʻu.
  5. I totonu o le vaiaso, o le a aliali mai le mua, ma lua laulaʻau luga o se puʻupuʻu.
  6. O lenei e tatau ona e faʻaavanoaina ia latou ma lava moli, susū ma le mafanafana.
  7. Aua le tago i totō mo le 3 masina, ae o le taimi lava e 2-3 paʻu o laulaʻau ma aʻa lelei e aliali mai, e mafai ona e tuiina i latou i se isi pusa.

O se laʻau e totoina e le faʻalauteleina o fatu o le a mafai ona vave fetuʻunaʻi i tuutuuga eseese, o le a malosi ma malosi, ae naʻo fugalaʻau o le a tupu i se amataga o le 3 tausaga.

Pepa

Lenei auala o le tuputupu ae hoya o le sili ona faigata ma taimi-faʻaalu. E masani lava, o laulaʻau o se laʻau, totoina i totonu o se faʻalapopoa substrate, o le a le pine ae mauaa, ae latou te le totogo. Mo le rooting, faʻaaoga se hoya lau e tupu i le natura... O le mea moni o lena ituaiga mea e sili atu le malosi mo le totoina. Sosoo ai, oe manaʻomia e totoina i totonu o se faʻalava substrate i le tulimanu o 45 tikeri.

I totonu o ni nai vaiaso, o aʻa e fausia i luga o le lau. Lenei o le autu galuega o le faʻamalosia o le fausiaina o fou sela ma fana atinae i laulaʻau. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻataʻitaʻia le vailaʻau Heteroauxin. Faʻapaʻu i se paipa i luga o le laupepa. A maeʻa lena, o le laupepa o le a mautinoa amataina se fou fana.

Tipiina

Tipi e aofia ai le 2 poʻo le sili atu internodes e talafeagai mo lenei faʻalauteleina metotia. I se faʻaopopoga, e sili atu le faʻaaogaina o mea toto toto o le tausaga talu ai. Suavai poʻo le eleele e talafeagai mo le aʻa o tipi. Mo aʻa, togafitiga ile Kornevin's solution e taua. Rooting e vave ma faigofie. E leai ni manaʻoga a Hoya mo le lapoʻa ma foliga o le ulo, e na o le pau lava. A leai, o le fugalaʻau o le a le sau.

Fleshy hoya o se teuteu teuteu e faʻafiafiaina tagata uma i ona foliga matagofie. I se faʻaopopoga, e matua faigofie lava ona tausia, ina ia oʻo lava i se amataga e mafai ona faia gaioiga uma. O le tausiga faʻaeteete a Hoye o le a faʻatagaina ai oe ona fiafia i lona matagofie mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Prune your Hoyas: YOU CAN DO IT. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com