Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ole laʻau matua o le Baikal skullcap. Faʻamatalaga, ata ma tulafono mo le totoina o le vao

Pin
Send
Share
Send

Baikal skullcap o loʻo avea ma se tasi o vailaʻau lautele vailaʻau o vailaʻau Saina masani, lautele lauiloa i vailaʻau i Sisifo Europa, lea o se tasi o le aoga adaptogens o le natura amataga. O vailaʻau sauniuniga faʻavae i luga o Scutellaria Baikal i ai se faʻafilemuina aafiaga luga o le neula, maua ai se aafiaga vasodilating ma le faateleina leo o alatoto toto.

Baikal skullcap poʻo scutellaria o se relict laʻau na ola e oʻo lava i aso o tainasoa. I tulaga masani, e ola latalata i Lake Baikal, le Amur ma Primorsky Territories, Saina, Mongolia, North Korea ma Scandinavia. Talu mai taimi anamua, o le Baikal skullcap na faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau. Herbalists faʻaaogaina e faʻamalolo sili atu i le fasefulu faʻamaʻi.

Foliga mai o laʻau

O le Baikal skullcap (Scutellaria Baicalensis) o se perennial undersized shrub. Ua iai lala, faʻatu, ma tetrahedral, e mafai ona tupu malo i le aʻa aʻa.

E tupu aʻe i le 50 cm le umi. Fugala Scutellaria ma fugalaʻau foliga-logo, aoina i inflorescences i le tulaga o le taliga... O le lautele o fugalaau aapa 2.5 - 3 cm, o le lanu e lanu moana, lanumoana, mumu, burgundy po o le pāuli. O le pupula o fugalaʻau e foliga pei o se puloutau, na faʻaigoa ai i le laʻau le igoa.

A maeʻa fugalaʻau, oval fualaʻau foliga mai luga o le laʻau, lea e matala ma faʻasalalau fatu.

Se ata

Lalo o ata o lenei laʻau.





Ola ma totoina

Skullcap e aofia ai le ituaiga o fugalaʻau teuteuina laʻau... O nisi laufanua fuafuaina latou faʻaaogaina o se tamai monoclumbus. I le tele o tulaga, e tupu aʻe mai fatu. I le vaevaeina o le togavao, o le aganuu toe gaosia leaga, e mauaʻa le lelei.

Sauniuniga eleele

O le eleele lelei mo le Baikal skullcap o le malamalama, le faʻapaleni, susu ma palapala manava. Ina ia faia lenei mea, mautinoa le faʻavaivai ma faʻavaivai tatalaina.

Faʻalauiloa palu i totonu o le eleele i le tautoulu, palu ma lefulefu. Afai o le eleele e acidic, faʻaopopo le dolomite falaoa e faʻamama ai. A totoina fatu, faʻapipiʻi supa superphosphate i le palapala. O lenei o le a faʻamautinoaina o le a toto lelei le fatu. Ia toto toto le eleele mai vao, latou te mafai ona faʻaleagaina le aʻa o le laʻau.

Tupuolaola ituaiga

Mai fatu

O le tuputupu aʻe mai le fatu o le sili lea ona faigofie auala... Afai o le eleele ua saunia saʻo, ona faʻatupuina lea e fatu fatu laʻau faʻauo sili ona lelei.

Faʻatau naʻo fatu mai faleoloa faʻapitoa. Faalogo i le afifiina - e tatau ona maopoopo, aunoa ma loimata ma faʻailoga o le susu.

Ae le i totoina, skullcap fatu e tatau ona i ai stratification. E mafai ona faia i auala e lua:

  1. Tuʻu se taga fatu i totonu o le pusaaisa mo le lua masina. Faatasi ai ma lenei metotia, o fatu e totoina i le eleele saunia lelei i le tautotogo, pe a maeʻa le lamatiaga o le malulu o le po.
  2. Lulu saʻo i le palapala i le tautoulu. O le mea lea, o le laʻau o le a faʻataunuʻuina masani stratification i le taimi o le taumalulu, ma i le tautotogo o le a avatua amicable laʻau.

Scutellaria totoina tekonolosi i le tautotogo:

  1. O le luluina e faia i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me, e fuafua i le tau o le tulaga o le itulagi.
  2. Faʻamaeʻa lelei le eleele, aveese vao, laʻau leaga ma lala.
  3. O fatu Scutellaria e laʻititi, o le mea lea o le loloto o le totoina e le tatau ona sili atu i le 0.7 cm. Faʻatasi ma fatu, faʻaopopo ni superphosphate granules i le eleele ina ia mafai ona totogo faʻatasi.
  4. Fuafua tutupu mai pe a ma le 2 vaiaso. Latou te manaʻomia le tatalaina soo e avatu ai le okesene i le pito i luga o le eleele.
  5. Aloʻese mai le faʻamaʻapeʻaina o le eleele pe a uma ona faʻasusu fualaʻau.
  6. Afai e maua lau mafiafia, e mafai ona totoso le laʻau, ae le sili atu i le tolu laulaau moni ua fausiaina. Ina ia faia lenei mea, ave ma le faʻaeteete le laʻau faʻatasi ma se fasi eleele ma fesiʻi i se nofoaga fou. Ia mautinoa ia sasaʻa ma le tali a Kornevin. Afai ua misia le taimi, e leai se aoga i le toe totoina o le ulupoo, talu ai o le a le mauaʻa ona o le fausaga o lona aʻa. Na o le manifinifi o le moega fugalaau.

Fuga o Scutellaria i le tausaga lona lua... Toto tekinolosi i le tautoulu e le 'eseʻese faʻavae taua. Afai e te filifilia lenei metotia, na o le luluina o fatu i luga o le eleele saunia ao le i muamua le kiona ma o le a e vaʻaia uo agalelei i le tautotogo.

E ala i le vaevaeina o le togavao

Vaeluaina fualaʻau o le skullcap e sili atu faigata nai lo fatu. O lenei mafuaʻaga ona o le mafuaʻaga o lona aʻa ei ai le ai-pei foliga ma e faigofie ona faʻaleagaina. O ia ituaiga toe gaosia e talafeagai i le taimi e manaʻomia ai le faʻasaoina o tina foliga o le laʻau - lanu, fugalaʻau lapoʻa, ma isi.

O le togavao e tatau ona sili atu ma le sefulu tausaga le matua, ae i lenei tulaga, e sili atu le aua le faia lea toe gaosia e aunoa ma teuteuga saʻo.

Scutellaria fanafānauga tekonolosi:

  1. Ia eli ma le faʻaeteete le togavao, fofoʻe ma le faʻaeteete aʻa o le eleele.
  2. Faʻaaoga se naifi maʻai e vaevae ai le rhizome ia tofu vaega ma le toe faʻafouina fuga.
  3. Efuefu le manuʻa luga o le aʻa ma malala lelei tipiina.
  4. I totonu o le pu ua saunia mo le totoina, faʻaopopo le 10-15 g o le nitroammophos poʻo le urea ma le phosphorus-potassium fetilaisa.
  5. Toto i luga le laau i luga ma se faʻafouina fuga.

Ona o ona foliga le masani ai, faʻapea foi ma lona le faʻaeteete tausiga ma le aisa teteʻe, o le laʻau e lautele faʻaaogaina i laufanua mamanu. E faʻaaogaina ile monoclumba, teuteuina o tuaoi, maʻa, maʻa toʻaga. Ae le gata i mamanu laufanua, oe mafai ona faʻaaogaina se laʻau. Na matou talanoaina i lenei tusitusiga poʻo fea ituaiga o ulupoo - mumu, alpine poʻo isi - e talafeagai e fai ma fale teu fale.

Tausiga

  • Moli... Baikal skullcap o se toto le faʻamaoni. E sili atu le manaia o lagona i vaega susulu o le la, ae a aunoa ma le susulu o le la, e mafai ona mu ai fugalaʻau vaivai o le laʻau. I nofoaga paolo, o le aganuʻu e lagona le mafanafana, ae o le leai o le la e mafua ai le mea moni o fugalaʻau e faʻatele.
  • Faasusu... Skullcap o se laʻau-puipuia laʻau. O le faʻasusu skullcap e fautuaina na o taimi mugala. I lalo o tulaga masani o le tau, o le aa umi o le laau e mafai ona aveese susu mo ia lava.
  • Vevela... O le Baikal skullcap e le o manaʻomia le pulega o le vevela. E feololo tutusa aʻa aʻa i le itu i saute ma matu o latitu o le tatou atunuʻu.
  • Faʻaola... O le Baikal skullcap e le fiafia i le mamafa o le eleele uliuli. Manuia sili ile malamalama, le faʻapito, eleele faʻalu lelei. I le tausaga muamua, a oʻo le aʻa e leʻo matua, e manaʻomia le faʻamalolo taimi le eleele ma ia mautinoa e aveʻese vao.
  • Laʻei pito i luga... Mo le ola olaola ma le matagofie fuga, e tatau ona faʻalelei eleele.

    Le polokalame fafagaina o le Baikal skullcap:

    1. O le taimi muamua faʻamaluluina e faʻaaogaina i le tautoulu, ae leʻi totoina fatu. Faʻafefiloi tasi pakete poloka (poʻo tasi ma le afa pakete o humus) ma lua ipu o lefulefu, faʻaopopo i le tasi sikuea o le lalolagi ma eli i luga.
    2. O le isi laʻei pito i luga e faʻataunuuina i le taimi o le tuputupu aʻe o le laʻau, ma nitrogen poʻo fertilizers faʻavasegaina.
    3. I le vaitaimi o le puʻupuʻu, o loʻo faʻaoga ai le potassium-phosphorus fertilizers i le palapala.

    Faʻaitete i le nitrogen fertilizers, aua e faʻatelevaveina le tupuola o laʻau, ae mafai ona aʻafia ai i le atinaʻeina o aʻa.

  • Teuteuina... I itulagi i matu, o le teuteuina mo le taumalulu e le manaʻomia, o lea e sili ai ona onosaia le taumalulu. O au mago e sili ona teuteuina ile tautotogo. I itulagi i saute, mafai ona faia teuteu i le tautoulu, ae tuua "hemp" 5-7 cm maualuga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le faʻamaʻi sili ona matautia o lenei laʻau e le faʻamaoni o le pala. E mafai ona aʻafia uma vaega o le ulupoo, e aunoa ma le ono toe faʻaleleia. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, mataʻitu le faʻasūsūina o vai ma faʻasusu le palapala a o leʻi totoina.

O ituaiga iniseti uma e ono aʻafia ai isi faʻatoaga i lau eria e le afaina tele ai le aufuga o le Baikal. E tatau ona togafitia i le tutusa sauniuniga pei o isi laʻau.

Faamalologa meatotino

Skullcap na masani ona taua i tagata vailaʻau... I vailaʻau Saina, o se vaega taua o le tele o vailaʻau vailaʻau. E lautele faʻaaogaina i vailaʻau i Sisifo o Europa, lea o se tasi o le sili ona aoga adaptogens o le natura amataga.

O vailaʻau masani e faʻaaogaina ai le aʻa, lau ma fugalaʻau o le laʻau. Decoctions, syrups, uu, tincture ma otoʻotoga ua saunia mai ia mea, o na mea uma e faʻaaoga mo togafitiga:

  • toto maualuga;
  • arrhythmia;
  • ma faʻamaʻi o le digestive ma excretory system;
  • ma se faʻaletonu o le neula;
  • avea o se antipyretic ma hemostatic sooupu.

E tele ni nuances e uiga i le tuʻufaʻatasiga, vailaʻau faʻafomaʻi ma mafai contraindications o le Baikal skullcap mafai ona maua i lenei mea.

Baikal skullcap o se sili ona matagofie laʻau ma malosi vailaʻau meatotino. Skullcap e le faʻaaloalo i le tausiga, foliga lelei i fale mafanafana taumafanafana ma togalaau... Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le a faʻafiafiaina oe i lona matagofie fugalaʻau atoa taumafanafana umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Baikal Skullcap or Chinese Skullcap - Uses, dosage and Side Effects (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com