Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Amaryllis faʻamaʻi: aisea e liliu ai samasama laulaʻau, faʻatamaʻina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi foliga mai? Togafitiga togafiti

Pin
Send
Share
Send

Amaryllis o se perennial bulbous laau i le Amaryllis aiga.

O se sui e tupu mai se matauila, o lona lapoa e oʻo i le 11 senitimita. O laulaau e faʻatafafa faʻataʻatafa i luga i le 50 senitimita, ma oʻo atu i le 3 senitimita lona lautele.

O le matauila e tasi na tiaʻi i fafo le aano o aano e taʻi 40-70 senitimita le maualuga. O loʻo aliali mai i luga ia latou ia foliga o pupula.

I fafo, amaryllis e tutusa ma se lili ma hippeastrum. O le laʻau e mataala i le tausiga ma e sili ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le iloaina o faʻamaoniga o le feagai ai ma faʻafitauli, e le leaga tele.

Laufaʻafitauli

Tele taimi, pe a tuputupu amaryllis i le fale ma i le togalaau, oe mafai ona feagai ma le tele o faʻafitauli. O faʻafitauli uma lava e iai latou mafuaʻaga ma o latou togafitiga e taʻitoʻatasi i mataupu taʻitasi.

Aisea latou te liu samasama ai?

E lua mafuaʻaga e ala ai ona liu samasama laulaʻau.:

  • tele susū i le eleele faʻavasega;
  • parasite osofaʻiga - thrips po o aphids.

E manaʻomia le faʻaititia o le tele o taimi ma tele o faʻasusu, faʻapea foʻi ma le togafitia o iniseti.

Taua! O le faʻamamagoina o laulaʻau atonu e faʻailoa mai ai le fesuiaʻiga o laʻau i se vaitaimi le tumau. I lenei tulaga, oe manaʻomia le taofi atoa faʻasusu le amaryllis ma faʻatali seʻia maeʻa atoa lona vaega eleele. A mago laulaau, tipi ese.

Paʻu sesega

Tele taimi, o lenei faʻafitauli e tupu:

  • pe a filifilia se ipu vai sese;
  • ona o le leai o se lelei alavai i le eleele.

E tatau ona i ai ni pu mataʻutia i le pito i lalo o le ulo ina ia faʻasusu, o le tele o le vai e alu i totonu o le apa. Lelei alavai o se tasi o le sili ona taua laʻasaga i le totoina o se laau., o ia lea na te pasi faʻavave le eleele i le palapala ma fesoasoani ia faʻasoa tutusa, ma puipuia ai le tuʻu o le vai ma le tele o le suavai o le palapala.

Faʻapogisa pe pala

Faʻapogisaina ma oʻo foi i le pala o laulaʻau e tupu ona o:

  • maualuga maualuga o le ea malulu;
  • leai se vevela i totonu o le potu;
  • tele faʻasusu o amaryllis.

Ina ia aloese mai le faʻafitauli, e tatau ona e aveina le koneteina ma le laʻau i se potu matutu ma mafanafana. O le maualuga faʻatagaina o le susulu o lenei fugalaʻau e 40-50%. Faʻapea foi, pe a faʻasusu, e tatau ona e mautinoa o le susu e le maua i luga o laulaʻau o le amaryllis.

Isi faʻafitauli

E i ai foi faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma fugalaau amaryllis.

E le fuga le laau

Lenei mea teu fale atonu e le fugalaʻau mo le tele o mafuaʻaga:

  • leai se moli;
  • leai se meaʻai ile eleele;
  • o le matauila ua matua tanu loloto i le eleele;
  • soʻo se faʻamaʻi aʻa e tupu;
  • e leʻi alu le fugalaʻau mo se vaitaimi le moe i lenei tausaga;
  • o le laʻau e leʻi totoina mo se taimi umi ma e manaʻomia le vavaeʻeseina o tamaʻi matauila.

Tusitusiga! Afai o le amaryllis e tupu mai i se fatu, ona tupu ai lea o le fuga i se amataga o le 7 tausaga mulimuli ane, ma mai se matauila e fuga mo le 3 tausaga.

Faitau e uiga pe aisea e le mafai ai ona fuga mai ai le amaryllis ma pe faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli ii.

Ua amata ona mama moli

Lenei mafuaʻaga tupu pe a o le fugalaʻau laʻau e faʻaalia i tuusao o le la mo se taimi umi. Ina ia aloese mai le mou ese atu o petals, oe manaʻomia le tuu le fugalaʻau i sautesasaʻe po o sautesisifo faʻamalama, ma i le vevela tele aso, paolo le amaryllis.

Faʻafefea ona feagai ma faʻamaʻi mama?

Pei o le tele o tausi fale amaryllis e ono aafia i siama i faamai fungal.

Pala mumu

A pisia, e mūmū mūmū ma maʻila i luga o lau. E faʻamalolo ai le fugalaʻau:

  • Paluga Bordeaux - oe manaʻomia le sauniuni o se fofo o le lime ma le apamemea sulphate, mo lenei, vaega uma e lua ua faʻafefeteina i le vai ma le aofaʻi o le aofaʻi o 5 lita, O le maeʻa fofo ua sausauina ma le maʻi vaega o le laau.
  • Fundazol - saunia se tali i se vaega o le 10 kalama o le vailaʻau i le 0.5 lita o le vai. Faʻasusuina le palapala, 2 togafitiga pe a maeʻa le 2 aso ua lava.
  • Maksim - mo le faʻagaoioiga, sauni se vaifofo galue o le 1 ampoule i le 1 lita o vai, faʻasūsū le laʻau ma le fofo 2 taimi i le 3-5 aso.

E le gata i lea, o se ata vaʻaia ma faʻamatalaga e uiga i le taua ma mumu mumu i luga o matauila amaryllis:

Antractosa

A pisia, o pogisa ma lanu enaena o loʻo aliali mai luga o lau o le laʻau.... E tupu ona o le tele o le faʻasusu. Ina ia faʻamalolo amaryllis, oe manaʻomia togafiti ma fungicides ma faʻaititia le tele o faʻasusu.

O uluaʻi faʻailoga e masani ona aliali mai luga o laulaʻau: lanu enaena ma le pogisa enaena tuaoi e tupu lemu lava i luga o totoe o totoga i luga o totoga o le laʻau.

I le aluga o taimi, o nofoaga na soʻosoʻo ma loloto, ma faʻalavelaveina ai le gaioi o mea aoga. I se taimi mulimuli ane, o nofoaga e i ai se pogisa lanu viole poʻo le enaena O fualaʻau e faʻaogaina mo togafitiga: Ridomil, Skor Acrobat.

Stagonosporosis

O le faʻailoga iloga o le faʻamaʻi o le aliali mai o mumu mumu i luga o le laʻau; latou te aliaʻe i luga o laulaʻau, poʻo ma le matauila.

O le faʻamaʻi Stagonosporosis e pepesi... Afai e amata ona e maitauina le le mananaʻo suiga i foliga vaaia o le fugalaʻau, e tatau ona aveʻese ese vave mai le latalata soifua maloloina faʻataʻitaʻiga. E le mafai ona faʻamalolo le maʻi; e iʻu lava ina mate le fugalaʻau.

O le Stagonosporosis e tupu ona o suiga faafuaseʻi o le vevela i totonu o le potu ma tele le faʻasusu.

Faʻasese efuefu

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia ia lava i le tulaga o enaena enaena i le vaega terasitila uma o le laʻau. Tasi ma le sili taua mafuaʻaga mo le atinaʻeina o efuefu pala o le tumau vai o le eleele..

Afai o faʻamaʻi o le maʻi na maua i luga o lau, e tatau ona vave totoina le laʻau i totonu o se fou eleele tuufaatasiga ma se lelei alavai faiga. I le avea ai o se faʻamatalaga faʻapitoa mo le amataga o le faʻamaʻi, ua lava lea e matau ai le auala e faʻasusu ai.

Fusarium

A afaina, e vave ona mamae le laʻau. I le vaega o le matauila e vaʻaia i luga atu o le palapala, e mafai ona vaʻaia manuʻa leaga. Root pala e atiaʻe ona o:

  1. palapala eleele mafiafia;
  2. tele faʻasusu ma stagnation o vai i se komepiuta eleele;
  3. leai ni mea aoga.

Ina ia sefe le laʻau, e manaʻomia ona e faʻamamaina le palapala ma le ulo; o le Fundazol solution e talafeagai mo lenei.

Taua! O le mafuaʻaga sui o aʻa pala e tumau mo se taimi umi i le eleele ma luga o le laʻau o le laʻau, o lea e fautuaina ai e tuʻu ese mai maloloina soifua maloloina.

Faʻatagaina

Amaryllis e afaina i osofaʻiga mai le tele o mea faʻalafua. O a parasites mafai faʻamaʻi se laʻau ma faʻafefea ona feagai ma latou?

Valu

O se paʻepaʻe, lapopoʻa, tamaʻi iniseti e tupu aʻe i fua o le aniani o se fugalaʻau. I nofoaga o faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e faia ai le sooty fungus. O le laau ua afaina na faasolosolo lava ona leiloa ona lau ma faagesegese lona tuputupu ae..

Ina ia iloa le papala, e tatau ona aveʻese le aniani mai le eleele tuʻufaʻatasia ma suʻesuʻeina ma le faʻaeteete, talu ai o le anufe o loʻo lalafi i lalo o le paʻu. A maeʻa lena, e manaʻomia le faʻatinoina o se vavaeina ma totoina i totonu o se fou disinfected eleele.

Ina ia aveʻese le faʻamaʻi, sauniuniga iniseti e faʻaaogaina ai: Aktara, Fitoverm, Iskra, Rogor. E manaʻomia le faʻagaioiga o matauila ma le palapala faʻatasi ma le fofo o vailaʻau ua filifilia, o loʻo faʻailoa mai le metotia i luga o le afifi.

Talita pepelo

O le talipupuni sese o se tamaʻi iniseti lanu enaena... Faʻaalia i koluma luga o laʻau laʻau. A pisia i se siama, o laulaʻau i autafa o uaua ma le au o laʻau e ufiufi i se fuga, na fausia mai le tele faaputuputuina o iniseti fua.

I fualaʻau faʻaleagaina, tuputupu aʻe ma atinaʻe e tuai, o laulaʻau e lanu samasama ma paʻu ese vave. I luga o laulaʻau o laʻau na aʻafia, e aliali mai ni una enaena poʻo le lapoʻa, e faigata ona tuʻu ese mai le lau.

O le mafanafana ma le mago o le tau e fesoasoani i le oso aʻe o le faʻamaʻi.... O tamaʻitaʻi e aliali mai i luga o laʻau e le maitauina ia Me-Iuni, ma toʻaga faʻapipiʻi larvae ia Iulai-Aukuso. Faʻafetaui talosaga:

  1. se fofo malu o le fasimoli mo le 20% ava malosi, mo le soloina o lau;
  2. o se fofo o le vailaʻau Aktara (0.4 kalama i le 1 lita o vai) e faʻaaoga mo faʻasusu;
  3. fofo o le vailaʻau Actellik (1 milliliter i le 1 lita o vai);
  4. se tali o le vailaʻau Bankcol (0.7 kalama i le 1 lita o vai).

Lafo

ona launiu laititi samasama. E iloa gofie i lau o le laʻau. O le laʻau e aʻafia i le faʻamaʻi e faʻasolosolo ona lanu samasama.

Ina ia teteʻe atu i thrips, ua fautuaina e faʻaaoga fualaʻau: Iskra, Aktara, Fitoverm... Faʻafefea ona saunia se galue fofo mo le faʻatonutonuina o faʻamaʻi o loʻo faʻailoa i luga o fale gaosi teuina ma le vailaʻau. Ina ia tuʻufaʻatasia le iʻuga, o ia togafitiga e tatau ona faia faʻalua taimi ma le malologa o le 5 aso.

Manuʻa Mealy

O tamaʻi paepae paʻepaʻe ia e faʻatutuina pou i le eleele vaega o le laʻau. O le laau ua afaina ua lilofia ma le paʻepaʻe fuga ma papaʻe pupula. E mafai e le fua ona fausia ni nofoaga tetele, ma mafai ai ona fausia ni vaega tetele o le faʻaleagaina o laʻau. Latou te faʻasusu uma sua mai le amaryllis, o lea la e amata ai ona mago.

Ina ia aveʻese le faʻamaʻi, oe manaʻomia le solo solo o laulaʻau i se fofo lelei o le fasimoli.... A faʻapea e tele faʻalafua ma ua tupu olaola le laʻau, e manaʻomia le fesoasoani a iniseti: Admiral, Aktara, Fitoverm, Iskra.

Aniani mite

Afai o le eleele vaega o le laʻau faʻafuaseʻi ona amata ona pala ma mago, atonu o le mafuaʻaga o le matauila na faʻaleagaina e se matauila mite. Ina ia faʻailoa mai, e tatau ona e aveʻesea le matauila mai le palapala ma siaki faʻalelei. E laʻititi le faʻamaʻi, lona telē atonu e le oʻo atu ile 2 milimita. o le tino o le parasite e lapoʻai i foliga ma se lauitiiti i le iʻuga, o le lanu o le tino e samasama samasama.

O lenei faʻamaʻi e 'aina uma aano o matauila. Afai o le aʻa vaega o le amaryllis ua matua afaina i se tick, o le matauila moni lava nutililii i lima. E mafai ona vaaia le pefu paʻepaʻe i totonu o le matauila ona o le 'aina e tupe iti. E aliali mai le papala ona o le vevela i totonu o le potu.

E mafai ona e sefeina se laʻau i ni tulaga seasea., ae o le muaʻi togafitiga o le matauila aʻo leʻi totoina i le eleele o le a fesoasoani e puipuia. E mafai ona e faʻaogaina se fofo o le potassium permanganate, ma e talafeagai foi Keltan.

Faaiuga

Amaryllis e matua manaʻomia ile tausiga (oe mafai ona maua tulafono mo le tausiga o lenei laʻau i le fale iinei). Afai e te le mulimulitaʻi i tulafono uma, o lona uiga o le laʻau e sili atu ona afaina i faʻamaʻi i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae e leʻo se faʻaiuga lenei, toeititi a o taimi uma e mafai ona e sailia se auala e togafitia ai le laʻau. Ae e sili atu lava le aloese mai faʻaleagaina o le fugalaʻau, ma e sili atu le faʻataunuʻuina o ituaiga uma o puipuiga auala i taimi uma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: melodii grecesti (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com