Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fugalaʻau le masani ai Echeveria Miranda: o mea fiafia uma o lenei laʻau

Pin
Send
Share
Send

Echeveria tu i fafo i le tele o ituaiga o foliga, lanu ma ituaiga o lauulu. Mo ona foliga le masani ai, na ia mauaina le fesoʻotaʻiga igoa "maʻa rose".

Echeveria atoatoa aʻa mauaa i fale mautotogi ma ofisa fale, e ui lava o lona atunuu o le itu i saute o le Iunaite Setete: Mexico, Peru, Kalefonia, Texas.

Lautele lanumeamata Echeveria ma matua susulu ilaila laulaʻau e fausia ai se symmetrical rosette, lea i foliga foliga o se matala fugalaʻau. O se unculentious succulent laau, mafai onosaia tuusao susulu o le la.

Faʻamatalaga botani

Echeveria Miranda (lat.Echeveria Miranda) o se ituaiga lauiloa i le va o tagata totō fugalaʻau. E iloga i le i ai o ni tamaʻi laʻititi, mama i luga o se puʻupuʻu. Succulent e pei o se fugalaau lotus foliga.

O le ituaiga na fanafanau e le aufaifaʻatoʻaga ma e fefete, o le mea lea o ona lau e sau i le tele o lanu ma paolo: lilac, piniki, samasama, siliva ma isi.

O le maa rose o se laau tumau ma oval lau faʻasino i le faaiuga. O nei lau mafiafia laupepa gaugau i se rosette pei o se rosa fugalaau. Ole averesi o lau laupepa e tusa ma le 25 cm le umi male 15 cm le lautele. O le ogalaau, taofi uma laʻau ia te ia lava, o nisi taimi e le vaʻaia e mata, ma o nisi taimi e tupu aʻe i le 70 cm.

Se ata

Matou te ofaina oe e te vaʻai i se ata o Echeveria.




Tausiga ile tausiga ile fale

Ole tele suamalie e tausia e tusa ma faʻavae faʻavae., lea o le a talanoaina i lalo.

Ina ia faʻasaoina le susulu o le lanu o lenei ituaiga o Echeveria, o le laʻau e avatua i taimi uma le la. E faʻatagaina vaitafe fefiloi o moli e aunoa ma le susulu o le la.

  • O le vevela malulu o le ea i le taumafanafana o le 23-25 ​​C. I le taumalulu, malulu i lalo ole 6 C.
  • O le faʻasusu e faʻatinoina i se tulaga talafeagai, e aunoa ma le sausauina o laulaʻau, aua o lenei mea e faʻaosoina ai le gaioiga o lo latou pala. I le taumalulu, i le taimi o le le moe o le laʻau, o le aofaʻi o le suavai ma le taimi o le faʻainu ua faʻaititia. O le suamalie e faʻasusu i le vai faʻamautu naʻo totonu o le apa ma faʻasusu saʻo le eleele. O le susu i laulaʻau ma laʻau o le a mafua ai le leaga faʻaiuga.
  • E lagona e le laʻau le lelei i moli faʻasolo, e aunoa ma le susulu o le la. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le a laupepa lau, o latou pito o le a faʻasolosolo mumu mumu. Afai o le laʻau o loʻo i totonu o le fale talu ai nei, e aliali mai mo sina taimi puʻupuʻu, faʻasolosolo faʻateleina numera o le "sunbathing".
  • Echeveria teuteuga e le manaʻomia. I le faʻaiuga o le vaitaimi o fugalaʻau, e tipi ese laʻau i lalo ma rosette mo le faʻamoemoe o le faʻalauteleina o laʻau.
  • E ola lauolaola le vao i mea maualalo o le palapala, meaʻai leaga-mativa. O le faʻavae ua faʻatauina i totonu o se faleoloa ua faʻaigoaina "mo succulents (cacti)" pe faia tutoʻatasi mai le lalolagi, oneone magaugau ma maʻa nutimomoia (pe faʻalauteleina le omea) i tutusa vaega. O ni nai tamaʻi maʻa e sasaʻaina i lalo o le ulo e fausia ai le aafiaga o le faʻamamaina o maʻa ma puipuia ai le goto o le vai. Ae ui i lea, i le faʻagasologa o le atinaʻe ma le tuputupu aʻe, o le laʻau e fafagaina ma se soʻoga talafeagai mo le fafagaina cacti. Leai se faʻamaluluina e manaʻomia i le taumalulu.
  • O se ulo mo echeveria e avea papaʻu, 1-2 cm lapoʻa nai lo le lautele o le fugalaʻau lava. Faʻafeiloaʻi se koneteina ma le tele numera o alavai pu. O se maa rosa e totoina i le 1-2 tausaga uma, ae le faitauina le toe tanuina o se laʻau na faʻatoa aumaia mai se faleʻoloa poʻo se vasega pepe.

Toe gaosia

E tele auala e toto ai fou Echeveria: faʻaaogaina fatu, lau, luga poʻo le rosette. Faiga faʻavae:

  1. Faʻalautelega fatu mafaufauina o le sili ona tele taimi faʻaalu metotia. O totogi o tagata faigaluega e totogiina e le tau maualalo o fatu. O le metotia e faʻailoaina e le leai atoa o ni faʻamaoniga o se iʻuga lelei.

    O fatu e totoina i totonu o le paluga o peat ma oneone i le amataga o le tautotogo i le loloto maualalo ma ufiufi i se ata i luga. O le faʻasuina e faia i le faʻasusuina o faʻatoʻaga mai se fagu paʻu.

    O le faʻatumauina ole vevela ile 23-25 ​​C e faʻatupuina ai le faʻapapāina o le tino, ma e iai taimi e tineia ai le ufiufi o mea. Faʻavasega vaʻalele taimi. Toto fatu i le lua vaiaso. A maeʻa lena, ona aveʻese lea o le ata ma a maeʻa ni nai masina, ona faʻamalosia lea o toʻafua faʻamalosia i totonu o isi tamaʻi pusa mafolafola. E masani lava o lenei metotia e le faʻataʻitaʻia i le fale ona o lona umi ma lona galue mamafa.

  2. Faʻalauteleina laulaau e sili atu faigofie, ae le talafeagai mo soʻo se ituaiga o echeveria. O le laulaʻau lau e aʻa lelei mo le 1 vaiaso i le oneone poʻo le eleʻele palapala. O le laʻau maloloina soifua maloloina e vavaeʻese mai le laʻau ma tuʻu e mago e aloese ai mai le fausiaina o le pala. Saunia le substrate: lua vaega o le lalolagi ma le tasi vaega o le oneone, sausau ma perlite i luga o le paluga.

    O le palapala e faʻasusu mai se fagu pasī, ona faʻaulu lea o se laupepa o ni nai milimita i totonu i se tulimanu, sina oomiina i totonu. O le koneteina e ufiufi i pepa alumini ma o le vevela e tumau i le 23-25 ​​C. O faʻatoʻaga e faʻasalalauina i aso uma, ma o le eleele e faʻasusu aʻo mago. A maeʻa le 2-3 vaiaso, o le a aliaʻe pepe muamua rosette. A mago le matua lau, ona toto lea o laʻau fou i totonu o ulo taʻitasi ma mulimuli ane vaʻaia e pei o ni matua matutua.

  3. Toe gaosia o echeveria e tumutumu e tupu pe a faʻalauteleina le au o le laʻau. I lenei tulaga, o le pito i luga e vavaeʻeseina i se naifi maai ma le pito i lalo laʻau e vavaeʻese mai lenei vaega. O le tipi ese luga e faʻamamago mo ni nai itula ma totoina i se substrate, o le tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻamatalaina i le parakalafa talu ai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ata, latou fausia se greenhouse aafiaga, ea ma moisturize le laau pe a manaʻomia. O le totoe o totoe, lea na tuueseese ai le vaega i luga, o le a mulimuli ane tupu, o lea na vaʻaia ai pei o muamua.
  4. Toe gaosia o se maʻa tulaʻi e rosettes O le sili lauiloa auala. O le lapoʻa ma maloloina-foliga rosette ua vavaeʻese mai le tina laʻau. O vaega e sausau ma nutimomoia faʻagaoioia le kaponi poʻo le fafie laʻau. Le isi, o le lumanaʻi fatu e faʻamamago ma tuʻu i le loloto papaʻu i le oneone talatala, muamua faʻasusu lelei. O le vevela e tausia i totonu ole laina 22-24 C.

    O le aʻa e tupu i totonu o le masina, o le tausaga e sosoʻo, e tumau ai foʻi le laʻau i totonu o le container e tasi.

    O le rosette faʻalauteleina auala faʻatagaina oe e maua vave peduncles (ua i le tausaga o le totoina), le pei o isi metotia, pe a totō fugalaau na o 2-4 tausaga talu ona toe gaosia.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E ui i lona teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, echeveria miranda ua osofaʻia e iniseti, o le sosolo o le pala poʻo isi faʻafitauli.

E ala i le mataʻituina o faʻataʻitaʻiga faigofie ma faʻatonuga vai, e faigofie ona 'alofia.

  • Mealybug ma aphids... O faʻailoga iloga e taʻua o le papaʻe fuga fugalaʻau i luga o laulaʻau, desiccation o le laʻau, laʻau paʻuʻu. E tupu lenei mea pe a leaga le ufiufi ufiufi o laulaʻau. Latou te tumau pea i le le puipuia ma faʻasusu iniseti nofo i le axils o le laʻau e fafaga ia latou. I uluaʻi faʻailoga o le osofaʻiga o iniseti, e fufulu le laʻau i le vai o le fasimoli e faʻaaoga ai le cotton swab ma togafitia faʻapitoa faʻapitoa (i le tapaa poʻo le kaliki) poʻo iniseti.
  • Palapala, pauu mago... Ua aliali mai i le tulaga o le solia o le alavai pulega ma le susu ingress i luga o le laau lava ia. I lenei tulaga, e tatau ona totoina Echeveria i totonu atoa eleele mama, aveʻese le faʻaleagaina vaega. O nisi taimi latou te faia ni gaioiga tetele: latou tipi ese le tumutumu, mulimuli ane totoina i le eleele, aveʻese isi mea uma.
  • Mamae... O totoe o faʻafitauli e aliali mai ona o le solia o tuutuuga o laʻau ma e foia e le tausiga lelei. O le laʻitiiti poʻo le le lava o le faʻainuina o le a mafua ai le suamalie e taofi le ola, o le le lava o moli o le a faʻalanu ai laulaʻau, ma o le maualuga o le vevela i totonu e mafua ai ona maanuminumi lau ma o le auala e faʻavaivai.

    Afai e lanu uliuli le pogai ma laʻau, ona malulu lea o le fugalaʻau. I tulaga ia, o le faʻasologa o taimi e faʻatonutonu ai, o le ulo e ave i se nofoaga malulu poʻo le mafanafana e aunoa ma ni fasi pepa, ma e masani ona faʻamalamalamaina i le malamalama.

Fugalaau pei o lenei ituaiga

Ona o foliga i fafo, o Miranda Echeveria ua le mautonu ma nisi o laʻau, aemaise ai le faʻamasinoina e ata.

O nisi fugalaʻau e tai tutusa ma le maa fugalaʻau fugalaʻau... Nei o nisi o ona "analogues":

  • O le laʻau e sili ona tutusa e sau mai le aiga faʻamama, e i ai ni ona lau laʻititi mafiafia, e aoina i se rosette, ma e taʻua o le sempervivum. E le pei o le echeveria, e faigofie ona faʻapalepale i le malulu, e faʻaalia e se matua puʻupuʻu ma tele o laupepa.
  • I foliga ma lanu, o foliga mai o Echeveria Miranda e pei o se fugalaʻau lotus, ma o le a sili atu saʻo e taʻu ai o se maa lotus, ae le o se rosa. Ma, e ui lava o le aiga lotus ma le gaʻo aiga e laitiiti tutusa, i fafo atu o le tutusa e fai lava si tele.
  • Aeonium, o se laau-pei suamalie, tu i fafo ma se rosette piniki. Lanumeamata lanu meamata, susulu laulaʻau faia aʻe tele rosettes tuu i luga o le lala fana. O le laʻau, pei o fualaʻau uma, e manaʻomia alavai, faʻamalamalama lelei, ma faʻasusu masani.
  • O Haworthia o se laʻau toto, o pito o laulaʻau e togitogia i nifo. O laulaʻau o le sua e gaugau foi i se rosa i se liʻo. E le pei o ituaiga muamua, e tuʻu i se nofoaga paolo ma faʻasūsū tele. O le eleele sili ona lelei mo sea ituaiga o laʻau o tamaʻi maʻa.

Faaiuga

O le maʻa tulaʻi ua manatu o se lauiloa i totonu o laʻau fale ona o ona le masani ai foliga ma le laʻitiiti mea. Pei o soʻo se suamalie, e faigofie ona faʻatagaina le lāmala, lemu tupu ma tupu. O le solo vaega i luga o laulaʻau o le a puipuia Echeveria mai iniseti iniseti ma faʻasasaʻo le la.

Echeveria e tele subspecies, eseese i foliga, lapoʻa, lanu o laulaʻau, o lea e fiafia ai i sukuleni e mafai ona filifilia se laʻau latou te fiafia i ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: #156 I received some plant cuttings in the mail, and created a hanging basket with them! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com