Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi o sansevieria ma se ata o le laau ua aʻafia. Tausiga vaʻaiga

Pin
Send
Share
Send

Sansevieria o se teu faʻafaigofie fale, mafai ona onosaia ma e oʻo lava i tulaga e le sili ona lelei mo ia lava.

Ae, o nisi taimi, o se fugalaʻau laveaia pea se maʻi, ma ina ia mafai ona faia taimi talafeagai e sefe ai, e tatau ona malamalama i mafuaʻaga ma malamalama i faʻailoga.

E uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e afaina ai le tumama, faʻapea foʻi ma auala e faʻafetauia ai i latou ma le tausia lelei o fugalaʻau, i totonu o la tatou tusitusiga.

Faʻamaʻi siʻi siʻusiʻu i ata

Aisea e tupu ai faʻafitauli laulaau?

Muamua lava, faʻatasi ai ma faʻamaʻi eseese, ua amata ona suia laulaau o le laʻau.

Piʻu i luga

O le mafuaʻaga mo lenei faʻailoga e foliga mai o le leai o se susu i le palapala. Sansevieria e le fiafia i le faʻasusu soo, ae, e ui i lea, e manaʻomia ona faʻatinoina i taimi uma. Ua lava e toe faʻafoʻi le substrate susū pulega, lea e sili ona lelei mo le fugalaʻau, ma o le a toe maua laula foliga maloloina.

Maanuminumi

Afai o le sansevieria e tuua mo se taimi umi i le leai o se moli ma e le faʻasusu, o le taunuʻuga o le a malulu lau. Afai na tupu lenei mea i le laʻau, e tatau ona muamua e teuteuina ma le faʻaeteete le moli auala - e faʻasolosolo malie ona aveese le ulo mai le paolo i le itu i saute o le windowsill ma fetuʻunaʻi le faʻainu auala.

Pa'ū

A paʻu laʻau i laʻau, e foliga mai e malulu. O le le usitaʻia o le vevela o le pulega e faʻatumuina i le maliu o le fugalaʻau, o le mea lea, i le mauaina o se faʻailoga faapena i sansevieria, e tatau ona e faʻanatinati ona ave i se potu mafanafana.

Avea ma le le fiafia

O laʻau pala faʻapalapala o se faʻailoga o le potu vevela e maualalo tele. E manaʻomia le siitia vave o le laau i se nofoaga e mafanafana ai, pe a uma ona aveʻese uma lau ua faaleagaina.

Atiina ae le le lelei pe le tuputupu ae lava

Sansevieria e le amata ona tupu seʻia faʻatumuina le ulo atoa i aʻa. O le mea lea, e le fautuaina e toto se laʻau laʻititi i totonu o se lautele avanoa.

Faʻapea foi, le fugalaʻau ono taofi le ola ona o le soʻona faʻasusu soo. Afai e le manaʻo le sansevieria loto e tupu, o le auala i fafo atu o le tulaga o le totoina i totonu o se tamaʻi ulo ma faʻasusu ia le sili atu ma le tasi i le lua i le tolu vaiaso.

E magumagu le laau ma lanu samasama

O le mamae o lau samasama o se faʻailoga mautinoa o le totoina o laʻau e mafiafia ma e le lava a latou vai. E le gata i lea, o lenei faʻailoga e masani ona faʻaalia ia lava i fugalaʻau tuʻu latalata i masini faʻavevela. Ina ia fesoasoani Sansevier i lenei tulaga, e tatau ona e aveʻese lau lau, aofia ai ma na e magalo pe liu samasama, ma fetuʻunaʻi le faʻainuina vai pulega.

Fungus

Sansevieria e afaina i le tele o ituaiga o faʻamaʻi mama, faʻatasi ai ma latou fusarium spot ma rhizome pala.

Fusarium nofoaga

E aliali mai lava i foliga o tamai vai vaʻa e masani ona aliali mai i luga o laʻau laʻau. Aʻo gasolo atu le faʻamaʻi, e tutupu aʻe ma maua ni foliga faʻaumiumi, a o valiina i lanu mumu. I le lumanaʻi, o se siusiu samasama e fausia faataamilo i nofoaga. A faʻapea o leona e lautele, latou auai ma fasioti le laʻau.

O le faatupuina o le faamai ua faaosooso:

  • sili atu le ea ma palapala palapala;
  • se aofaʻiga tele o le nitrogen i le palapala;
  • vevela maualuga ma le lava ea.

O siama e mafai ona aloese mai le faʻatumauina o le saʻo tuutuuga o le taofia, ae o togafitiga e faʻataunuʻuina i togafitiga faifai pea ma sauniuniga fungicidal.

Rhizome pala

O le faʻamaʻi e faʻaosoina ai se fungus, ma mafua ai le pala o aʻa ma faʻavae o laulaʻau. O siama e tupu i le faaleagaina ma manuʻa i luga o le laau, aemaise lava i taimi o felauaiga ma substrate suavai.

E toetoe lava a le mafai ona togafitia lenei maʻi, o lea o taumafaiga uma e tatau ona faʻatonuina i le puipuia, e pei o, ia puipuia le soona susū i le eleele (faitau e uiga i le a le eleele e tatau ona mo sansevieria iinei).

Antracnose

O le faʻamaʻi e mafua mai fungi pathogenic. Laʻititi, faʻaletonu, lanu enaena o le lapoʻa poʻo le ellipsoid foliga foliga i luga o laulaʻau. Faʻasolosolo, latou faʻateleina i le lapopoa, ma o latou ogatotonu e sili atu le malamalama nai lo le pito. O se samasama poʻo se lanumeamata lanumeamata lanumeamata e faʻatupuina. E mago laulaau.

O le mafuaʻaga o le amataga o le faʻamaʻi, o se tulafono, o:

  • susū tele i le palapala;
  • tele le susū o le ea;
  • vevela

Ina ia mafai ona aloese mai faʻaleagaina, e tatau ona aloese mai le suavai o le substrate ma totoina fou naʻo laʻau i le eleele ma le tele o le oneone.

O le aveʻese o lau ua afaina ma togafitia i latou i vailaʻau oona o le a fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi.

Faʻatagaina

Apogaleveleve mite

Ua faʻaalia e le iniseti ia foliga o papaʻe i luga o laulaʻau. E 'aʻai le faʻamaʻi i sua o laʻau, o lea e faʻasolosolo ai ona mamae ma, a mavae sina taimi, e mate lava. Afai o le lesion o i le amataga laasaga, ina ia sefe le sansevieria, oe mafai ona soloiese ona laʻau ma se ie fufuiina i totonu o le infusion o citrus peel. Afai o le laʻau ua matua faʻaleagaina, e aoga le faʻaaoga le fesoasoani a sauniuniga iniseti.

Lafo

O kolone o meaola niniʻi faʻamaʻi e faʻamautuina i le pito i lalo o laulaʻau, o lea e maua ai i latou. I le taimi e tasi, o moli malamalama e vaʻaia i le pito i luga o le laupepa. O le laulaʻau aveina se uiga lanu enaena sinasina lanu samasama ma siliva pupula... I le avea ai o se togafiti, o le laʻau e faʻasolosolo ona togafitia ma iniseti.

Mealybug

E faʻamautu le meaola i lalo o le laupepa lau ma fafaga i le sua o le laau. Faʻailoga o le manuʻa o lapisi-pei o lumps - o se oloa o le iniseti le taua gaioiga, lea e tuʻu i luga o laulaʻau. E le gata i lea, o vaega ua aafia e mafai ona suia foliga ma lanu.

Ina ia sefe le sansevieria, o le mealybug e aveʻese i le lima ma fufulu laʻau i le omomi omomi i le fasimoli vai.

Afai e ogaoga le manuʻa, latou te faʻaaogaina iniseti iniseti.

Talita

O le parasite 'ai i luga o le sua o tamaʻi laʻau ma a latou laʻau. E mafai ona e mauaina ana fuamoa i tua o laulaʻau.... Parasites e aveʻese ma se paluga fufui i totonu o se malosi fasimoli, pe a maeʻa ona faia se iniseti sauniuniga.

Tulafono lautele mo tausiga

  • O le vevela sili ona maualuga mo le tausiga i le taumafanafana o le +20 +27 tikeri, i le taumalulu +10 +18.
  • E fiafia le laʻau i le moli malamalama ma faigofie ona faʻapipiʻi le paolo.
  • Sansevieria e faʻasūsūina lelei mai le tautotogo i le tautoulu, ma i le taumalulu e faʻatapulaʻa tasi i le taʻilua i le tolu vaiaso, aʻo le soloina o laulaʻau mai le efuefu ma sina ie susu e tatau ona masani ai.
  • O le susū o le ea mo se laʻau e le o se mea taua, ae ui i lea, e sili atu le puipuia o le soʻona sousou o le ea, ae maise le tuʻufaʻatasia ma le maualuga o le vevela, o lenei mea e ono faʻaosoina ai le pala.
  • I le taimi o le ola ola vaitau, e tatau ona faʻapipiʻi faʻafouina faʻatasi i le masina.

Soʻo se faʻamaʻi laʻau e faigofie ona puipuia nai lo le faia o faʻalavelave faʻafuaseʻi e togafitia ma laveaʻi ai, o lona uiga o faʻailoga o maʻi eseese ma metotia e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le soifua maloloina o se fugalaʻau o ni faʻamatalaga taua mo tagata uma e fiafia i totonu o laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Snake Plant Care. Sanseveria Care Guide: Light, Water, Temperature, Propagation, Problems (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com