Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uiga o lauiloa ituaiga o rosa e le manaʻomia malutaga mo le taumalulu: Paka, Fana ma isi ituaiga

Pin
Send
Share
Send

O le faʻalelei foliga o le rosa e mafai ona toe faʻaolaola e oʻo lava i se le mago, le mafaamatalaina togalaau togalaau. O se foliga ofoofogia, o ituaiga eseese ma paleti o le a faʻatagaina ai oe ona teuteuina se moega fugalaʻau i totonu o le togalaʻau, lanumeamata faʻalautelega fausaga, faia se tupu greenhouse i lou lava fale.

O taumalulu-faigata ituaiga o laʻau o le a avea ma faʻamamafaina o se rosa togalaau po o luma togalaau i le malulu itulagi o le atunuʻu. Ma le manogi, o se manogi, maaleale manogi o se rosa. O ia rosa e le leiloa le latou teuteuga aoga i taimi o timuga mamafa.

O le a le faigata i le taumalulu ma faʻafefea ona fuafuaina?

Malulu taumalulu o meatotino a laʻau e tatalia eseese siosiomaga mea i le vaitaimi o le tautoulu-tautotogo. O le faigata o le taumalulu e aofia ai ni mataupu: o le malulu malulu o se uiga masani o le eseesega, e maua ai le mafai gafatia maualalo lelei lelei tau mai le +0 i le + 10 ° C, tetee aisa - fuafuaina le agavaʻa o laʻau e le feoti i le maualalo le lelei tau.

O le faigata o le taumalulu o se uiga e nafa ma le taua o le rosa i vaega e faigata ona tau, o le mafai gafatia le atoa tulaga o leaga tulaga. Faatasi ai ma i latou:

  • vevela maʻai paʻu;
  • faʻafoʻi 'aisa;
  • aisa;
  • kiona ma le matagi mamafa avega;
  • liu umi;
  • taumalulu taumalulu.

Lenei faʻailoga, muamua lava, faʻamoemoe i le genes predisposition, ae mafai foi ona suia ona o tulaga o le taumafanafana tuputupu ae vaitau.

Manaia le tau i le taumafanafana:

  • lava timuga;
  • sūsū sili ona lelei;
  • susulu o le la;
  • vevela faʻaosofia sili tuputupu aʻe ma atoa atinaʻe;
  • ma aafia ai foi le tikeri o le lanu anapogi.

A filifilia se 'eseʻese, e fautuaina le taulaʻi atu i ituaiga o rosa i le lotoifale, fetuʻunaʻi i nei tau o le tau.

O a sone o i ai?

4 sone o le malulu o le taumalulu - o le a lea? O le sone malulu o le sone o le tau o le lalolagi, lea e mafai ona tupu ai lenei poʻo lena laʻau. O loʻo faʻavae i luga ole averesi o faʻailoga ile vevela ile tausaga. Faʻailoa foʻi le tau maualalo o le vevela i nisi vaega. O le fua o le vevela e sili ona maeʻa o loʻo faʻaaoga i aso nei ua faʻaigoaina o le USDA.

E leai se tuusaunoa a Lusia, ma ua vaevaeina foi i vaega tau o le tau. Nisi taulaga tetele aofia ai i faʻailoga teteʻe mai aisa nei:

  • Sone 1 - Batagay, Tiksi.
  • Sone 2 - o le teritori autu o le atunuʻu, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Yakutsk.
  • Sone 3 - Magadan, Vorkuta.
  • Sone 4 - Moscow, Moscow itulagi, Ufa, Chelyabinsk.
  • Sone 5 - St. Petersburg, Voronezh, Bryansk, Saratov.
  • Sone 6.7 - Krasnodar.

O le mea lea, roses vasega pepe e tatau ona filifilia fetuʻunaʻi mo sone 1-4 ma vaega 5.

Ma sa matou tusi e uiga i ituaiga sili ona lelei mo Siberia, o tagata Uralia ma totonugalemu o Rusia iinei.

O a laʻau e le faʻamaoni?

O le taimi nei ituaiga o rosa e tusa ma le 15,000 ituaiga. Latou eseese uma i:

  • lanu;
  • lapoʻa;
  • fomu;
  • manogi

E tusa ma le 60 laʻau toto i le tatou atunuʻu. Ae o fugalaʻau-teteʻe eseʻese ituaiga o fugalaʻau e mafai ona tupu ma le taumalulu i taimi faigata o le tau e manaʻomia faapitoa faʻapitoa. Ole aofai o a latou numera e faigata ona faʻamaonia, aua o tausaga uma e faʻafaileleina ai ituaiga o ituaiga rosa fou e mafai ona ola ile vevela ole -40 ° C.

Vaitaimi fugalaʻau

E pei ona uma ona taʻua, o le malulu taumalulu o se uiga o ituaiga eseese o rosa. Ma o le amataga taimi ma le umi o le fugalaau faʻamoemoe i luga o se faapitoa vaega.

  1. O fualaʻau lauti laʻitiiti e fuga mai i le tele o vaega, amata mai ia Me seʻia oʻo i le tau malulu (faitau e uiga i le talaʻaga o le amataga ma uiga eseʻese o le faʻatupuina o ituaiga rosa iinei, ma e uiga i le hyram tea ituaiga Ashram iinei).
  2. Paka fugalaau masani ona fuga i le taumafanafana, lata i le faaiuga o Me - Iuni.
  3. O le feʻaʻei i luga e mafai ona faʻafiafiaina i le mata mai le tautotogo e oʻo i le tautoulu, ae o isi ituaiga e fuga tasi i le amataga o le taumafanafana.
  4. Fuga fugalaʻau olaola matagofie i le faaiuga o Me, ma o le gaioiga tumau seʻia oʻo lava i le aisa.

Ituaiga

Le mautu fale o manu

O Siberia e taʻutaʻua ona o le faigata o le tau. E le mafai e laʻau uma ona tatalia ia tulaga o le tau: i le taumalulu o le ea ea e oʻo atu i le -50 ° C, i le taumafanafana e oʻo atu i le 30 ° С. Fugalaʻau, ma e sili atu foi le vevela-alofa rosa, na ona le ola iina.

Peitai, e leai se mea e le mafaia, o ituaiga ua atinaʻeina e mafai ona tupu ma atiaʻe faʻalelei e oʻo lava i se tulaga faigata tau.

Faʻataulaitu uliuli

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le aisa-teteʻe a ituaiga Siamani. Fetaui lelei mo le tipiina Mafai ona tu i totonu o se fagu mo le sili atu ma le tolu vaiaso. E masani ona gaosia mo le faʻatau atu, ae o tagata o malulu itulagi faʻaaogaina lenei ituaiga e teuteuina ai o latou fugalaʻau moega.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei 'eseʻese, vaʻai i le vitio o loʻo i lalo:

Rosarium Ueteren

O fugalaʻau e lanu mumu mumu ma le malamalama, susulu o le la-pito. E iloga mai i le fugalaʻau o le taʻamilosaga, o le taimi muamua - sili ona tele. E tetee i faamaʻi ma le malulu.

E uiga i rosa sili ona le mafaufauina Rosarium Utersen i le vitio o loʻo i lalo:

Chippendale

Atoatoa mo le tuputupu ae i tulaga konetineta. O le ituaiga e alofagia e tagata nonofo i le taumafanafana o le itulagi o Moscow. E faʻatagaina uma le vevela ma le malulu.

Rose bush Chippendale (Chippendale) - sili atu ile vitio o i lalo:

O mea uma e uiga ile roses bush ua faʻamatalaina ii.

Robusta

Fugalaʻauʻaʻa malulu. O lanu e eseese, o lea e mafai ai ona e faia se susulu foliga. O se vaega o lenei ituaiga o le mafai ona toe faʻaleleia pe a maeʻa sina hypothermia.

Rosa Robusta: matagofie mumu mumu - sili atu i le vitio o lo oi lalo:

Naʻo le tau faʻafefe sina malulu

O ituaiga o loʻo sosoʻo e feololo lava, e le faʻapipiʻi i le kiona i taimi malulu, ae o mea toto e toe maua mai i le vevela. O nei ituaiga e aofia ai:

  • Apaʻau auro;
  • Lichtkonigin Lucia;
  • Kapeteni Samuel Holland;
  • Westerland;
  • Quadra

Fuga i le taumafanafana atoa

Taeao fou

O se rosa manogi e fuga i taimi uma ma toetoe lava a le mamaʻi.

New Dawn atamai tulaʻi - sili atu i le vitio o loʻo i lalo:

Amadeus

O se aʻeaʻe rosa e sili atu ona teteʻe i faʻamaʻi eseʻese.

Florentina

Lafoa i luga i le 2 mita maualuga. Fuga mai ia Iuni ia Setema.

Rhapsody i le lanumoana

O le lanu e amata mai i le lilac pogisa i le lanu viole lanu viole. E i ai lona lauolaola olaola umi. E faʻapalepale le vaitau o timuga, ma e le faigofie foʻi ona maua i faʻamaʻi o le supa.

Rhapsody in Blue bush rose - o se aotelega puʻupuʻu ma faʻamatalaina o uiga i le vitio o loʻo i lalo:

Faʻaleaganu

Rugosa

O le ituaiga na tupu mai i le maanuminumi rosa suilapalapa. Fugalaau e le faʻamatalaina. Latou te le fefefe i le pefu o le ea, faʻaleagaina. O lenei ituaiga e masani ona totoina i autafa o auala. O togalaau rosa e seasea maua i maʻi, e matua iloga lava mai isi tagata.

Rose maanuminumi - sili atu i le vitio o loʻo i lalo:

Fugalaila piniki

Eseese ma fugalaʻau lanu piniki sesega tuʻufaʻatasia faʻatasi. Taumalulu-faigata, faʻatagaina le teuteuina o soʻo se maualuga.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le Pink Grutendorst park na tulaʻi, vaʻai le ata o loʻo i lalo:

Matini frobisher

Roses e fafagaina i Kanata. Latou te tetee i le aisa. Latou te faapalepale malulu ma vevela lelei. O le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 180 cm.

Toe iloiloina o le Rose Canada Park e Martin Frobisher i le ata o loʻo i lalo:

Faitau e uiga i sili sili ona lelei taumalulu-malo Kanata rose ituaiga iinei.

Therese Bugnet

E 25 tausaga le umi na maua ai e le aufaifaatoaga lenei ituaiga. Ae o lenei ua matua manaʻomia tele, aua e unpretentious ma aisa-teteʻe, ma faʻapea foi e leai se vao tuitui.

Faʻamatalaga o nisi ituaiga

Tele o laʻau vao e faigofie ona faʻatagaina le malulu, malulu, faigata o loʻo tupuola ma e laitiiti pe leai foi se afaina o le soifua maloloina.

Ae o mea toto totoina e le eseʻese i se puipuiga faapena, o se iʻuga e maua ai e le aufaifaatoaga le tele o mea leiloa. Taitasi subspecies i ai aisa-tetee ituaiga.

Paka

O se filifiliga talafeagai mo teuteuina togalaau, paka auala. O rosa Park e ola e pei o ni vao iti, ma o ituaiga 'aisa e teteʻe i le aisa e sili ona fetaui mo le faʻatupuina i totonu o Moscow ma le itulagi o Moscow. I lalo o tulaga lelei, o le maualuga o le togavao e oʻo atu i le tasi ma le afa mita i le maualuga.

Bloom amata i le faaiuga o Me po o Iuni. Peitaʻi, o le vaitaimi o fugalaʻau e tusa ma le masina le umi. O lanu o ituaiga paka e eseese:

  • lanu paʻepaʻe;
  • kulimi;
  • piniki;
  • lanu mumu;
  • lanu moli;
  • lanu viole.

Terry inflorescences. E oʻo atu i le 150 fugalaʻau mafai fuga i luga o le rosa i le taimi e tasi. Le sili ona lauiloa ituaiga o paka rosa e le manaʻomia malutaga mo le taumalulu:

  • Louis Audier;
  • Westerland;
  • Prairie Joy.

Aʻoaʻo e uiga i le paka ituaiga o rosa William Shakespeare iinei.

Fana

O se vaega fou lava, lea e faʻatusalia e laʻau maualalo e oʻo atu i le 50 cm. E tusa ma le 15 fugalaʻau e mafai ona tu i luga o le tasi lala. La latou lautele o 5-7 cm.

E malo le rosa fana, e umi ma ola lauusiusi, ae le faʻatusatusa i le tuputupu aʻe o tulaga. Ua latou tutupu aʻe i eria o le itulagi o Moscow ona oa latou faʻailo lelei o le teteʻe aisa. E i ai pe leai ni vao tuitui (o fea ituaiga e leai ni vao tuitui?). E i ai le manogi maaleale ma manogi.

Lanu: mai papaʻe e mumu mumu. Faʻaalia ituaiga e mafai ona ola e aunoa ma le malulu malulu:

  • Alofa Lidia;
  • "Barbados";
  • Lancome

Aʻea

E le masani ai ituaiga rosa, pei o le aʻea rosa, o le a foliga muamua i le latou taumafanafana fale. O laau toto o le a faigofie ona faʻatumu avanoa na tuʻuina atu ia i latou, avea o ni teuteuga mo le faʻatutuina o fausaga.

O le aoga sili o nei ituaiga:

  1. tetee i faamai eseese;
  2. unpretentiousness;
  3. faigofie ona faʻatagaina suiga o le vevela.

Rose inflorescences aapa 8 cm le lautele. I le averesi, o le umi o se laʻau e mai le 3 mita, ae o tagata uma e oʻo i le 10 mita. E mafiafia ma lauolaola lau. O le manogi e faʻamoemoe ile ituaiga.

Lanu:

  • lanu mumu;
  • piniki;
  • lanu paʻepaʻe;
  • beige;
  • lanu samasama.

Lauiloa ituaiga:

  • Flammentanz;
  • Ilse Krohn Superior;
  • "Sympathie".

Fuga-eleele

O nei rosa e le ola faʻasolosolo, ae faʻasolosolo. La latou fugalaʻau tumau mai ia Iuni e oʻo i le faaiuga o le tautoulu. Luga-fugalaau rosa sau ma lua ma semi-lua inflorescences, nofofua pe aoina i se vaega, laiti pe tele fugalaʻau. Laʻititi maualalo tupu mai 30-70 cm, ma eleele laʻau tolotolo 3-5 mita. O rosa uumi e oʻo atu i le 1.5 mita.

O tui e faaseʻe, ma ati. E faʻaaogaina e fausia ai ni auala uumi, faʻaputuga. O ituaiga autu o le aisa e le mafai ai e le aisa.

  • Meilland agalelei;
  • Snow Ballet;
  • Unicef-Rose;
  • "Ferdy";
  • Talafatu matagofie.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le eleele-fuga rosa i le vitio o loʻo i lalo:

Ou te manaʻo e maitau o ituaiga taumalulu-faigata ituaiga e mautinoa lava malo, maaʻa, latou maua lelei puipuiga, lea e fesoasoani e faʻafetaui ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi. Peitaʻi, mo le taumalulu, o nei rosa manaʻomia le ufiufi, a faʻapea a leai o fugalaʻau ono feoti pe toe maeʻa le atoa vaitau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Роман Хоменко. Ульяновская область. ФГБОУ ВО УИ ГА (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com