Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le oso aʻe o le lilac oso i luga Indigoletta: faʻamatalaga ma le ata, totoina, fugalaʻau, toe gaosia ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

O le aʻeaʻe aʻe o le ituaiga Indigoletta e i ai se lanu e le masani ai o le lilac mo rosa ma o lenei e maofa ai i mafaufauga o isi.

E mafai ona avea o ia ma teuteuga moni o le togalaʻau ma toʻatasi, ma i le kamupani ma isi fugalaʻau.

I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe e uiga i le talaʻaga o le amataga ma foliga o lenei ituaiga, ma faʻaali foi se ata. Nei o auiliiliga faʻatonuga mo totoina, tausiga lelei ma galueaina.

Faʻamatalaga

Indigoletta o se mamana ma olaola laau. E faʻasino i tagata feʻaʻei (feaʻei) pe, i se isi faaupuga, ituaiga tetele-fugalaau. E pupula ona lau ma lanu meamata lanu meamata. O fugalaʻau e lilac. E mafai ona tupu le togavao i le 2.5-3 mita i le maualuga, ma oʻo atu i le tasi ma le afa le lautele.

Se ata

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o le Indigoletta rosa:



Talaʻaga o le amataga

Indigoletta na atiaʻe i le 1981 e le faʻatoʻaga Van de Laak i Netherlands.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Lenei ituaiga rosa ei ai feololo faamaʻi tetee. ma le faigata tele o le taumalulu. Mauaina se iloga matagofie manogi. O se uiga iloga o le eseʻese o le lilac lanu o fugalaʻau.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

O le fuga o Indigoletta e toe fai, umi ma tele. O fuifui e lanu meamata foliga ma pogisa lanu viole i le lanu. O le fugalaʻau lava e fai sina malamalama - lilac-piniki, terry. E oʻo i le lautele o 8-10 senitimita. E fausia e 22-30 petals. I le taimi o fugalaau, e mafai ona i ai ni 203 fugalaau i luga o le tasi peduncle i le taimi.

Tausi muamua ma mulimuli ane

I le taimi o fugalaau, aveese uma fuga fualaʻau, ma ia Setema, o le laʻau ua teuteuina: vaega vavaeʻeseina tuai ma uma maʻi fualaʻau.

Faʻafefea pe a le fuga?

Afai e le fuga mai le rosa, ona ono tele lea o mafuaʻaga:

  1. O le faʻafitauli e ono i totonu o le eleele malo, unsaturated. O le mea lea, mineral fertilizers tatau ona faʻaoga i le taimi talafeagai. Ae aua le soona faia faʻatasi ma le nitrogen supplement: latou naʻo le leaga le aʻafia o fugalaʻau, faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o le lanumeamata tele.
  2. E aoga foi le uaʻi atu pe i ai se ola vao i le aʻa aʻa o le laʻau: e tatau ona aveʻese i se taimi faʻatulagaina, a le o lea o le laʻau o le a tafe vao, ma mulimuli ane, o le a taofia le fuga.
  3. O faʻamaʻi ma le le filifilia o nofoaga e toto ai e mafai foi ona aʻafia ai le fugalaʻau.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga mo le totoina ma le tausiga

  • Filifilia o se nofoaga tulaʻi. Indigoletta e le fiafia i ata, o lea e fiafia ai o ia i se nofoaga toʻafilemu. E sili atu le tuʻu i le paolo, talu ai i le susulu o le la e mafai ona mouʻese fugalaʻau ma maua ai se lanu viole.

    Taua E mafai foi ona e mafaufau e uiga i le fausiaina o se malutaga mo Indigoletta, talu ai o le timu e faʻafitauli mo ia.

  • Le palapala. O le eleele e tatau ona matala ma lelei faʻavaivai.

    Mo se ola lelei fugalaʻau, e manaʻomia le faʻamalolo lemu o le eleele ma faʻaopopo le otaota. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le vai stagnant.

  • Tulaueleele E sili le totoina o rosa ia Setema-Oketopa.
    1. Ae e te leʻi totoina, e tatau ona e faatofuina le rosa i le vai mo ni nai itula.
    2. O le pu mo le laau e tatau ona matua saunia loloto ina ia le nutimomoia ona aʻa.
    3. A maeʻa ona faʻatumu ile palapala ile faʻatoʻaga, e tatau ona fau se faasee, ona faʻasusu ai lea. O le faasee eleele e taofia le sosolo o le vai.
    4. A maeʻa mitiia le suavai, e tatau ona faʻamalolo le palapala.

    Ina ia mafai ona mauaʻa lelei le togavao, e te manaʻomia se lava vai. O le mea lea, mo le muamua fa vaiaso talu ona totoina, e tatau ona faʻasūsū le laʻau 1-2 taimi i le vaiaso, faʻaaluina se pakete vai. Afai e vevela, ona mafai lea ona e faʻasūsuina 3 taimi ile vaiaso mo 1.5-2 pakete.

  • Vevela O lenei ituaiga e maualuga le malulu o le taumalulu, ma i le taumafanafana e le taua i le tulaga o le ea vevela. O loʻo iai faʻamatalaga na maua e Indigoletta ni malulu i lalo i le -30 tikeri e aunoa ma se malutaga.
  • Faasusu. Vai le rosa pe a manaʻomia. Afai e sasaaina, e mafai ona taitai atu i aʻa pala.
  • Laʻei pito i luga. E mafai ona faʻapipiʻi le aʻe rosa ma otaota faʻafefeteina i le vai poʻo faʻaopopo faʻapitoa. I le taumafanafana, oe mafai ona fesuiaʻi nitrogenous ma faigata faʻasusu, ma tuʻuina atu ia latou i le rosa i le tolu vaiaso.
  • Teuteuina Indigoletta e fautuaina e teuteu i le amataga o le tautotogo. E tatau ona tuʻua se numera faʻatapulaʻa o malosi, lāʻau ma uʻumi lala i luga o le togavao e teuteuina. O le toe fuga fualaʻau pei Indigoletta manaʻomia 1 i le 3 faaletausaga toe fanafanau ma 3 i le 7 autu fuga fualaʻau. E tatau foi ona tipi umi i le faatusatusa ma le lagolago o le sasa.
  • Faʻafefea ona nonoa se laʻau? E manaʻomia le nonoa o se rosa ma se tuputupu aʻe maualuga i luga o se lagolago poʻo se faʻamaonia. Pe a nonoa, e tatau ona manatuaina o le faʻasolosolo faʻatafotoina fana fanaoso sili fugalaʻau. E tatau ona nonoa faʻatasi ma se filo malo pe ma se palasitika togafiti.

    Tusitusiga. Ina ia faʻamalieina Indigoletta ma fugalaʻau i le itu pito i lalo o le pa, ona tatau lea ona faʻatonutonuina i se auala faʻapei o se ili. I luga o pou, o le sasa sasaina i se liʻo: o lenei foi faʻaosofia ai fuga.

  • Faʻaliliuga E naʻo le pau le taimi e tatau ona toe tiaʻi ai le laʻau pe a manaʻomia le suia o se nofoaga sese. Afai e manaʻomia se taotoga, e sili ona lelei ia Setema.
  • Sauni mo le taumalulu. E amata ile faaiuga ole taumafanafana:
    1. Taofi le faʻamamaina o le eleele ma faʻainu le laʻau.
    2. O le togavao e afifi i se fusi (pe lua ni fusi, pe a fai e lava le tele) ma oomi i le eleele.
    3. Lenei tatau ona faia faʻasolosolo, i le aluga o le vaiaso: afai e le faʻavaivai le togavao, ona tatau lea ona e tuʻuina i se tulaga punou mo se aso ina ia mafai ona masani i le fou tulaga, ma mulimuli ane faʻaauau le togafiti.
    4. E tatau ona ufiufi le laʻau i lala o le spruce ma ufiufi mea na o le amataga o fale malulu, a leai o le togavao o le a tuʻu ma pala.
    5. O le pito i lalo o le rosa e ufiufiina i le oneone po o isi mulch.

Faʻafefea ona faʻalautele?

Lenei ituaiga o aʻe rosa e faʻalauteleina e tipi. O le filifiliga sili ona taugofie o le faʻaaogaina o lanumeamata lanumeamata. E mauaina ia Iuni. Ae e mafai foi ona e faʻaaogaina fualaʻau o loʻo totoe pe a uma ona teuteu le tautotogo. O le polokalame mo le faʻateleina o tipiina e tutusa i uma mataupu e lua.

  1. Oti ese tipi i le 2 poʻo le 3 nonoa. O le tipi e faia i le 45 tikeri tulimanu i lalo ifo o le pito i lalo fatugaʻo.
  2. O laulaʻau i lalo o le laʻau e aveʻese.
  3. O le au e totoina i totonu o se koneteina ma le paluga o le eleele ma le oneone i le loloto o le 1 senitimita.
  4. Ona latou ufiufi lea o le laʻau i pepa laʻau poʻo tioata pusa ma paolo mai le la. Faʻasusu le tatupu e aunoa ma le aveʻesea o le ata.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma lenei ituaiga

  • E ui lava o Indigoletta o loʻo i ai le teteʻe atu i le paʻu oona, i se taimi le lelei e mafai lava ona maʻi ai. Oe mafai ona maitauina lenei osofaʻiga e ala i se fuga sinasina i luga o laulaʻau, lea i le aluga o taimi ua atili ai ona mafiafia, faʻasolosolo malie ona faia se uliuli fungus. O lau o le togavao na afaina e mago ma o laʻau e mago vave.

    O le tele o le susu e mafai ai ona tupu lenei tupu. E mafai ona e tauina ile faʻasusu ile apamemea sulfate ile tautotogo, ma le soda ash ma le fasimoli ile taumafanafana. E tatau foi ona tipi ese uma afaina afaina, salu ma susunuina uma paʻu laulaʻau.

  • O le lanu uliuli o se tasi lea o faʻamaʻi e faigofie ona aafia ai Indigoletta. E mafai ona maʻi le togavao i se taimi lelei mo lenei mala: i timuga i le vevela o le ea i le ea. Lanu poʻo ni lanu uliuli ma samasama tapoleni foliga mai luga o laulaʻau. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, e tatau lava ona faʻasūsau le laʻau i le aʻa ma salu uma laʻau paʻu i le taimi. I le tau mafanafana, pe a oʻo mai ni ila, e tatau ona e faʻasusu le togavao i le Bordeaux suavai.

Tausia mo Indigoletta e faigofie, tusa lava pe le o le sili unpretentious laau. E mafai ona e teuteuina se togalaʻau ma se rosa i le afifi faataamilo i koluma, koluma pe totoina i autafa o le pa. Ma o le manogi manaia o le togavao o le a avea ma se faʻaopoopoga ponesi i le matagofie matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lilo u0026 Stitch - Hawaiian Roller Coaster Ride lyrics HD (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com