Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ole mea e sili ona taua ile taimi e totō ai le radishes ile greenhouse

Pin
Send
Share
Send

E mafai ona faʻatupuina pupula ile tausaga atoa ile fale vevela. Faʻamoemoeina i le itulagi, latou te filifilia se malutaga faia i ata tifaga poʻo le polycarbonate, pe i ai pe leai se faʻaopoopo faʻavevela.

E manaʻomia le filifili o le taimi saʻo mo le totoina o fatu ina ia lava le mafanafana o le eleele, ma o le ao malamalama itula e umi atu nai lo le po. Lenei tusitusiga faʻamatalaina auiliili le tekonolosi o le tupu aʻe o radishes i totonu o le greenhouse, ma aumai aoga fautuaga.

Aisea e taua ai le taimi saʻo o le tulaueleele?

O le Radish o se fualaʻau fualaʻau e mafai ona tupu i totonu o le fale vevela i le tausaga atoa. E le o se mea e manaʻomia e tausi ma vave pula (saili pe o le a le umi e tupu ai se rarish i totonu o le greenhouse ae leʻi matua iinei). A maeʻa le seleselega, ona lulu lea o fatu fou i le nofoaga e tasi pe a maeʻa le 4-6 vaiaso. E oʻo atu i le 4-5 seleselega radish e seleseleina i se laina.

Tulaga manaʻomia mo le totoina i le eleele i greenhouse tulaga:

  • faʻamafanafanaina o le laualuga o le eleele e 3-5 cm i le + 12-15 ° °;
  • umi ao ao e oʻo i le 10-12 itula;
  • vevela vevela: + 14-20 ° С i le ao ma le + 9-10 ° at i le po;
  • sūsū tulaga i totonu o le 70-75%;
  • o le taimi o le muamua luluina o le faaiuga o Fepuari - o le amataga o Aperila (faitau e uiga i uiga eseese o le totoina radishes i le greenhouse ia Aperila iinei, ma aoao e uiga i le taimi ma pe faʻapefea ona lulu i le amataga o le tautotogo iinei).

Tausisia le aso totoina mautinoa ai:

  • taimi saʻo o germination;
  • atinae atoa;
  • o le seleselega tele;
  • faʻatumuina o aʻa fualaʻau ma mea lelei ma vitamini;
  • le avanoa o le lulu mulimuli ane.

Fetuunaiga o le vevela, susū ma ao malamalama itula e faia e ala i le tatalaina po o le tapunia o le greenhouse ata tifaga ufiufi.

O le a le mea e tupu pe afai e te totoina se rarisi i le taimi sese?

O le sese le totoina o taimi, pe a o le tuputupu aʻe tuutuuga o le radish, e pei o le vevela ma le ao, e le mafai ona faʻamalieina, e mafai ona taʻitaʻia ai i lalo taunuuga:

  • leai se fatu germination;
  • o le vaʻaia o tamaʻi laʻau;
  • vaivaiga ma le faitogafiti o au;
  • oti o fatu;
  • o le fuga o le laau;
  • fanaina

Ina ia faʻateleina le ao o itula o le ao, o loʻo i ai le greenhouse i le itu i saute o le tulaga. Faʻaputuga moli e faʻapipiʻi i le amataga o le tautotogo.

I aso malulu poʻo le faʻafuaseʻi o le po, e faʻapipiʻi le faʻamamaina o fale Radish e iloga i le teteʻe i le tau malulu.

O le a le vevela o le eleele ma le ea e ola lelei ai fualaʻau?

Afai e manaʻomia, o le laʻau e ola i totonu o le greenhouse i le tausaga atoa, ae e lua pupuʻu taimi pe a usitaʻia tulaga lelei e manaʻomia ai le tele o taimi ma galuega.

O vaitaimi lelei e aofia ai:

  • taumafanafana - mai ia Iuni ia Setema;
  • taumalulu - mai ia Novema ia Fepuari.

I le taumalulu, o le faʻaauauina o le faʻavevelaina ma aso uma faʻaopoopo moli e manaʻomia. Afai o le greenhouse e faia i le tioata poʻo le polycarbonate, ona tumau ai lea o le tele o le vevela ma puipuia mai le aisa lelei (saili pe o afea e totoina ai radishes i totonu o le polycarbonate greenhouse ma faʻafefea ona faʻatinoina le auala iinei). I le taumafanafana, o le vevela oso i luga + 25 ° C. O le faʻateleina o le vevela e i ai sona faʻaletonu i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le laʻau. Tupu vaivai Radish ma laiti aʻa.

O a isi mea e faʻamoemoe iai le seleselega?

E le gata i lea, o le faʻatupuina atoa ma le faʻatupuina o fualaʻau tetele e faʻamoemoeina i:

  • susulu - le eleele e le tatau ona mago;
  • tatalaina - e le mafai ona faʻatagaina le fausiaina o se paʻu e puipuia ai le tuʻuina o le okesene i aʻa;
  • vele vao - O vao e ave uma mea aoga mai le palapala, e aveʻese ile faʻasusu taʻitasi;
  • faateleina acidity - faʻalauiloa foliga vaaia o faʻamaʻi i le laʻau.

Tausiga Eleele aofia ai i lea taimi ma lea taimi faapipii fetilaisa i le 1 sikuea mita:

  • faapalaga - 5 kg;
  • superphosphate - 40 g;
  • potassium chloride - 15 g.

Fertilizers e faʻaoga i le taimi e faʻasūsū ai, vai faʻavaivaia e sasaʻaina i lalo o le aʻa ma taumafai e le alu i luga o le lanumeamata vaega o le laʻau.

Mo nisi faʻamatalaga pe faʻafefea ona fafaga radishes pe a maeʻa germination, faitau se isi tusitusiga.

Ole a le taimi e mafai ona e luluina ai radishes i le tautotogo tusa ai ma le kalena kalena?

A totoina fatu, e aoga le usitaʻia o le vevela pulega o le siʻosiʻomaga ma le eleele, faʻapea foi ma le mataʻituina o le umi o ao ao. I le maualalo o le malamalama, o le ai ai le faʻateleina tuputupu aʻe o tumutumu ma faʻafefeteina o aʻa fualaʻau. Taʻitasi itulagi ei ai a latou lava tulaueleele aso.

I Siberia

Taimi sili ona lelei totoina - amataga Aperila... O le eria e faʻailoa mai e le tele o le ufiufi o le kiona, e le liusuavai mo se taimi umi. E amata ona susulu muamua le la i itulagi e latalata i le itu i saute. I lenei eria, o le tulaʻi mai na faʻataunuuina muamua. Faʻaopopoina le faʻamamaina ma moli e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o le greenhouse. Ae maise o tamaʻi laʻau e manaʻomia le puipuiga ile po.

I le ogatotonu o Lusia (i le taulaga)

E lulu fatu i le faaiuga o Mati. I le taimi nei, ua liusuavai le kiona i le toeititi atoa o le itulagi. O le muamua la mafanafana lelei le eleele i le greenhouse. Afai i le taimi o le totoina o loʻo i ai le malulu ma le lava le susulu o le la, ona suia lea o le vaitaimi e 1-2 vaiaso.

I Ural

E mafai ona e amata lulu mai ia Aperila poʻo Me. Faʻamoemoe i luga o le laufanua nofoaga o le itulagi. I vaipanoa o loʻo mulimuli mai ai le tautotogo, o loʻo totoina ai le faʻatoʻaga i le amataga o Me.

E masani ona mafaufau le au fai togalaau amate i le kalena masina. E lulu fatu e tusa ma aso manuia:

  • E iai le talitonuga o le masina o loʻo tupu aʻe, o le vaega ea o le laʻau e tupu vave, ma faʻapea ona faʻaitiitia le masina, e tupu ai le tupu aʻe.
  • A i ai le masina i le masina fou poʻo le masina atoa vaega, lea i lenei taimi e le aoga totoina fatu.

Aso lelei o le lūlūina o radish ile masina:

  • Mati - 1, 5, 23, 25, 28 ma le 29.
  • Apelila - 2, 20, 23, 25, 26 ma le 29.

Peitaʻi, afai ua oʻo mai aso ma tuutuuga lelei mo le tulaueleele, ae latou te le o gatasi ma le taimi e tusa ai ma le kalena masina, ona tatau lea ona e taulaʻi faʻamuamua i le tau latalata ane.

A faʻapea e te faʻatamala i le faʻamafanafanaina o le eleele, ia atonu e le tutupu mai fatu.

Faʻafefea e le taimi o le totoina i totonu o le vevela ma le vevela vevela fale vevela eseʻesega?

Mafaufau i le vevela o le eleele ma le ea manaʻomia mo le totoina radishes i totonu o se vevela ma le vevela vevela oona. Ina ia mafai ona totoina fatu i totonu o le fale vevela e aunoa ma le vevela, e tatau ona e faʻatali mo ni tulaga lelei: pe a oʻo le lalolagi mafanafana e oʻo atu i le + 9-10 ° C i le tautotogo, ma o le ea vevela i totonu o le fale vevela e oʻo i le + 15 ° Totoina radishes i totonu o le greenhouse i le tautotogo ma le aunoa ma le faʻavevela ma sili atu le tausiga o fualaʻau o loʻo faʻamatalaina i se isi lomiga.

E toto le laau i totonu o le vevela oona e aunoa ma le faʻatali mo le mafanafana masani o le eleele. E mafai ona e mauaina le vevela manaʻomia ile faʻaaogaina ole faʻavevela e faʻaaogaina ai le ogaumu i totonu.

Eseesega i le va o le tuputupu ae i totonu o le vevela greenhouse faʻatusatusa i le unheated tasi:

  • totoina i le tausaga ma selesele;
  • faapipiiina o moli faaopoopo, aemaise i le taumalulu;
  • le manaʻomia le taulaʻi atu i foliga vaaia o le itulagi;
  • puipuiga o le laʻau mai faʻafuaseʻi ona malulu le po.

Ae ui i lea, o le faʻaopopo faʻaopopoina o le eletise ma punaoa mo le faʻamafanafanaina avea ai lenei metotia o le tuputupu aʻe sili taugata.

Faʻapea foi, ina ia mafai ona faʻamalosia lelei radishes i totonu o le greenhouse, ma tuʻuina atu lau laulau ma fualaʻau suamalie i le tausaga atoa, e tatau ona e suʻesuʻe poʻo fea ituaiga e sili ona fetaui lelei mo le totoina oona.

O le filifiliga o le totoina radishes i totonu o se vevela poʻo le vevela vevela oona faalagolago i le itulagi. O le mamao atu i matu o le eria, o le tele o laʻau manaʻomia moli faʻasolosolo ma puipuia mai le aisa. I se avanoa tapunia ma tulaga tumau, radishes e ola toetoe o le tausaga atoa ma o se aoga ma mauoa seleselega e aoina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How we add Freshwater Prawns. Shrimp to our Aquaponics System (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com