Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ni sili atu beet ituaiga mo le totoina i Urals? Fuafua filifiliga filifiliga

Pin
Send
Share
Send

Masalo, o tagata fai togalaau fou a le au Ural, e tofo i le borscht, na manaʻo e kukaina lenei ipu manaia mo ia.

O le vaega autu o le borscht o beets, e alu ai le taimi, onosaʻi ma galue malosi e tupu.

O se tagata nofo i le taumafanafana na manaʻo e totoina ni beets mo ia lava e tatau ona ia iloaina uiga eseʻese o le tau o le Ural, faʻapea foʻi ma ituaiga o beets e sili ona talafeagai mo tagata Ural. O loʻo faʻamatala auʻiliʻili e le tusitusiga le filifiliga o fatu, faʻapea foʻi ma ituaiga sili ona lelei e iai le ata.

Features o le tau Ural

O Urals o se teritori e le gata mo se taumalulu faigata, ae faʻapea foi mo se le taumateina taumafanafana. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o loʻo i ai se suiga masani i le tele o vaʻalele, lea e mafua ai i le vave suiga o tulaga o le tau. I le amataga o le taumafanafana fale fale i Ural, o le tau e matua le mautonu ma suia. E tupu e mafanafana ma la le tasi aso, a o le tasi e puaoa ma malulu.

Ina ia puipuia le hypothermia o vave amataina beets, e sili ona lelei le totoina i latou i totonu o greenhouse i le pito o le togalaau faʻatasi ai ma tamato poʻo isi fualaʻau, aua, o se tulafono, beets e vave pula e totoina i le amataga o le taumafanafana.

Fua filifilia filifiliga mo le tuputupu ae i lenei itulagi

E taua le malamalama pe o le a le tele o beets e talafeagai mo le tau o tulaga o Ural, o lona uiga, o le a le ituaiga o fatu e sili ona filifilia.

O le lelei ma le aofaʻi o le faʻatoʻaga faʻalagolago i lenei:

  • Fetuunaiga. O se taua tulaga pe a filifilia fatu. O le ituaiga beet tatau ona fetuʻunaʻi i le pa'ū faafuaseʻi o le vevela. O fatu na fuafuaina mo teritori i saute e foliga mai e le manuia i le Ural.
  • Tulaga lelei. E sili le ave o fualaʻau matutu, aua o latou uiga e sili atu le maualuga. O nei fatu e teu lelei, puipuia i faʻamaʻi eseese ma siama, aua le le toe faʻagafua ma e le mafai ona pala, ma o fatu susu e le toe totoina i aso malulu.

O a ituaiga fualaʻau e talafeagai: faʻamatalaga ma le ata

Mai faleoloa

Pogisa mumu poʻo le pāuli-mumu aʻa faʻaaoga i le tagata taumafataga.

"Wodan F1"

Se amataga hybrid. E mafai ona tupu aʻe i le amataga o le taumafanafana, ae sili i se fale vevela, ma i le taimi atoa o le tuputupu aʻe vaitau. O le averesi mamafa o 230 kalama. Lenei ituaiga i ai lelei germination (97%), e tetee atu i le lāmala, parasite ma faʻamaʻi. O le fualaʻau e tofo lelei, o lea e fetaui lelei mo le borscht.

Ripens ile averesi 80 aso.

"Polar mafolafola K-249"

Vaʻai vave. Fuafua beets mo le 47-76 aso. O lenei ituaiga e fetuunai lelei i le aisa ma meaola faalafua. Tupu i le amataga o le tautotogo.

"Pushkinskaya mafolafola K-18"

Faʻamamaina vaitaimi 62-101 aso. O le mamafa o fua o fualaʻau e 3 - 3.5 kg. Faʻaaoga e vave maua ai. O le ituaiga e talafeagai mo le teuina taumalulu.

"Podzimnyaya A-474"

Fautuaina e ola i le amataga o le tautotogo. Ole ituaiga e teteʻe ile malulu. O le tuputupu ae vaitau o 100-130 aso.

"Pablo F1"

E taʻutaʻua tele i tagata o Ural. O le ituaiga e teteʻe i se mataua mataua o le vevela, o meaola faalafua. O se vaeluaga o vaitau eseese.

O ia beets i ai taimi e matua ai e oʻo lava i le puʻupuʻu o le Ural taumafanafana.

E lelei teuina i le taumalulu, sili ona lelei lona tofo ma lelei meaʻai e tusa lava pe a maeʻa togafitiga vevela. O le mea lava o le kukaina borscht mai ia.

"Malulu-tetee-19"

Maualuga taumafa o le fualaʻau. Ole ituaiga e teteʻe ile malulu e oʻo ile - 5 tikeri Celsius. O lona vaitaimi e matua ai e 75 aso. Faleoloa lelei i le taumalulu.

Detroit

O lenei ituaiga e teteʻe i le aisa ma faʻamaʻi. E fetaui lelei mo le teuina o le taumalulu.

"Larka"

Se ituaiga ma maualuga fua. Beets e suamalie ma lelei. Larka e teteʻe malulu lelei.

Mai suka

Sugar beets (e masani ona sesega i le lanu) o fale gaosi mea totō totoina tele lava mo suka faia. Peitai, oe mafai ona taumafai e kuka borscht mai lenei aganuu, i soo se tulaga.

"Crystal"

Tasi-fatu laʻau paʻu. O fualaʻau e papaʻe, e mamafa le mamafa o le 500-1500 g. Maualuga suka suka i le taimi o le matua (80-85%).

"Ramonskaya nofotoatasi-fatu 47"

Tasi-sprout hybrid. O le suka suka e 20%.

Aʻa

Beet ituaiga e faʻaaogaina mo fagafao meaʻai.

"Eckendorf samasama"

Pepa tuai-pula (150 aso). Root mamafa - 1.8 kg. O ia beets e fetaui lelei i tulaga o Ural. O le ituaiga e le manaʻomia maualuga maualuga palapala, malulu-tetee, faʻateleina teteʻe atu i le fanaina, sili ona lelei fafagaina meatotino. E teu se teu oloa e oʻo i le tausaga atoa ma le toʻulu o mea toto.

O laulaʻau e talafeagai ma meaʻai mo lafumanu. O le a fiafia Pets i nei lau.

"Poly faamaumauga"

O le tele-sprout ogatotonu-vaitau aʻa fualaʻau faʻatupuina e faifaʻatoʻaga. Vaitaimi vaitaimi - 120. Faigata ona faigata atu nai lo isi ituaiga vaofagofie. O le ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi, e tali lelei i le faʻateleina. E teu lelei foʻi.

"Ursus poly"

O aʻa tetele o lenei ituaiga (e oʻo atu i le 6 kg). O le polyspermous fua o Polani.

"Brigadier"

Siamani ituaiga o fasipeti beet. O le ogatotonu o vaitau ituaiga e i ai se matua maualuga fua. O le maualuga o le mamafa o le 3.0 kg. O le fafaga mai lenei ituaiga o beets e suamalie ma i le tulaga sili ona maualuga. O le ituaiga e umi lona fata olaga ma e puipuia mai le lāmala.

"Lada"

O le ituaiga e tasi le tupu, o le fatu. Lenei ituaiga beet lelei maua lelei. O le aʻa fualaʻau ei ai lona lanumeamata-malamalama lanumeamata lanumoana, ma le pulp e suamalie ma kiona-paʻepaʻe. Ole ituaiga e teteʻe ile susū, e le faʻamataʻu ile faʻasusu tele.

Milan

Le isi laʻau totino e tagata. E iloga i le maualuga matutu mea i totonu o le fualaʻau, teteʻe atu i le cyclosporosis, o le lelei o le oloa e lelei faʻasaoina i le taimi umi teuina.

O fea e sili ona lelei mo le teuina umi?

Sili ona talafeagai mo beets o ituaiga ia, o se tulafono, umi se taimi e matua ai.

Igoa:

  • "Pushkinskaya mafolafola K-18".
  • "Eckendorf samasama".
  • "Poly faʻamaumauga".

O nei ituaiga e talafeagai mo le teuina mo se taimi umi.

Mo tuputupu ae

I totonu o Urals - le mafaamatalaina, le malamalama i le tau, lea e aʻafia ai le filifiliga o ituaiga beet. Faʻatasi ai ma suka suka, e leai se tasi o ituaiga e talafeagai mo lenei tau. E sili olaola i saute o Rusia.

  • Afai e te faia se filifiliga i le va o laulau ituaiga o beets, ona sili lea o le "Pablo F1", "Polar flat K-249". O ituaiga e i ai le taimi e matua ai e oʻo lava i le vevela, o le mafanafana o le taumafanafana. Ioe, a aunoa ma se mataua o le vevela, o ia beets o le a ola foi, pei o tagata.
  • Afai tatou te mafaufauina ituaiga eseese o meaʻai, o lona uiga o le "Eckendorf Yellow", "Record Poly" e tuʻufaʻatasia lelei ma le tau o le Ural ma e fetaui lelei mo manu, mo i latou na ituaiga ituaiga e suamalie.

I le mea lea, ina ia mafai e se tagata nofo i le taumafanafana ona kuka le borscht, e le manaʻomia le iloa o le tele o ituaiga. Malamalama i lua pe tolu ituaiga o beets ua lava. O le mea e sili ona taua o le manaʻoga o se tagata, lona faʻaosofia ma le sili atu onosaʻi. O nei mea moni e tolu o le a taitai atu ai o ia i le borscht na ia manao ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Cold Hands and Blue Skies. Winter VLOG (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com