Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malolo i Sharm El Sheikh nofoaga i Aikupito

Pin
Send
Share
Send

I Aikupito, i le itu i saute o le Penina o Sinai, o loʻo iai le nofoaga o Sharm el-Sheikh. E matua 'eseʻese mai' aʻai uma Aikupito ma foliga pei o Europa Europa nofoaga malologa. E tusa ai ma le eseesega o meaola i le sami i le lalolagi atoa o le Itulagi i Matu, e leai ni tauva a le Sami Ulaula, ma o Sharm el-Sheikh e sili ona tamaoaiga i lenei itu. Snorkeling ma maulu i Sharm El Sheikh e mafai i le taumalulu ma le taumafanafana, ma le faitau afe o turisi e o mai i Soda i tausaga uma mo nei gaioiga fiafia.

I le tautua a turisi na omai i Sharm el-Sheikh mo snorkeling ma diving, tele aʻoga faʻapitoa ma nofoaga tutotonu, faiaʻoga, faʻapea foʻi ma ofisa mautotogi ma ni mea faigaluega mo le aau.

Le lalolagi i lalo o le sami o Sharm el Sheikh

O amu amu i Sharm el-Sheikh o loʻo tu i talafatai atoa, e iai foʻi nofoaga mamao. O lona lava aʻau, ma o nisi taimi e sili atu ma le tasi, e latalata i le talafatai i le eria o toetoe lava faletalimalo uma. E i ai moni ni "vai maulu" e le mamao mai le apitagalu.

Ras Mohammed Natura Faʻasao

O le Ras Mohammed Marine Park o Aikupito e tu i le 25 km i sautesisifo o Sharm el-Sheikh. E i ai nofoaga i le paka e talafeagai mo eseese o ituaiga eseese.

Anemon City o se tuʻufaʻatasia o ia nofoaga maulu: Anemon City lava ia, Shark ma Yolanda aau. O le Anemon City tulaga e le gata o se tasi o sili ona matagofie i Aikupito, ae o se tasi o le sili ona luitauina i le Sharm el Sheikh eria. Amata - Anemon City (loloto 14 m) - o se tele togalaau o anemones. Le isi - Shark Reef, o fea e te vaʻaia ai i taimi uma tuna ma malie. Toeititi lava i tua atu o le Yolanda Reef - o le aau sili ona matagofie i Sharm el Sheikh. O luga o loʻo i ai le anoanoaʻi o amu malū o foliga eseese ma paolo, ma napoleone ma laumei aau aau lata ane. I luga o le oneone oneone i tua atu o le aʻau, e mafai ona e vaʻai i faʻafitauli o paipa, na aliaʻe mai le vaʻa Yolanda, lea na paʻu ii (o le vaʻa lava e malolo i le loloto o le 90 m).

Ras Ghozlani e talafeagai mo tagata amata. E papaʻu ii (20-25 m), ona o lea e lelei moli. I Ras Gozlani, o mea uma e ufiufi i 'amu malū lanu, o le tele o anemones, gorgonians, laulau' amu.

O Marsa Bareka Bay o se nofoaga e le masani ai ona tu ai vaʻa ma tagata feʻaveaʻi: mo malologa, aoauli ma folauga amata. Tuutuuga o le maulu: oneone oneone, aau ma amu amu, ana ma faʻanoanoaga. I Marsa Bareika o loʻo i ai napoleons, lanumoana-ila vaʻai ave.

Laʻititi taʻetaʻei - O lenei laʻau taʻetaʻei taʻoto i le loloto o le 15-20 m. Fai mai molimau na molimauina o lenei o le aʻau sili ona lelei i Sharm el-Sheikh mo le aau i le po: sili ona ofoofogia ma tele o tagata i lalo o le sami tagata.

O le Shark Observatory o se pa puipui e tele ona paʻu ma faʻanoanoaga, e alu ifo i le 90 mita i lalo. E mafai ona e maitauina amu malu ma gorgonians, faʻapea foʻi ma iʻa feʻai.

O le Eel Garden ose nofoaga mama. I luga o le laufanua oneone, i totonu o se ana laiti, o loʻo i ai le kolone o tuna, o lona umi e oʻo i le 80 cm.

Ras ZaʻAtir alu ifo i le 50 m, lea i le pito i lalo o le tele o 'amu o loʻo tele tele fuatele tele fua ma faʻaletonu. O le maualuga i luga, o le tele o 'amu, clown iʻa ma laumei aau aau.

O le Mushroom o se 'amu tele' amu o loʻo tupu mai i le loloto, o lona lautele e 15 m.

I luga o se tusi! Faʻamatalaga o Sharm el-Sheikh mataʻaga ma ata o loʻo faʻaalia i luga o lenei itulau.

Sulu nofoaga lata i le motu o Tiran

O le Tirana Strait, e tu ai le motu o Tiran, o loʻo tu i le itu e gata ai le Fagaloa o Aqab ma amata ai le Sami Ulaula. O tuutuuga mo snorkeling e sili ona lelei iinei, ma le tele o susulu (uma laʻititi ma lapoʻa) ola o le sami. Ae ui i lea, i se sili atu lautele, wreck fanatics fiafia diving iinei.

Kormoran (poʻo Zingara) o se tamai vaʻa Siamani o loʻo taatia i lalo (15 m). E oʻo lava i le igoa "Cormoran" e vaʻaia, naʻo le mulimuli AN e nana i lalo o le amu. Mai nofoaga uma o le Tiran Strait, o le tasi lenei e sili ona lauiloa, o le mea lea e tau le faʻatele ai tagata.

Lagoon - maualuga loloto 35m, ae tele vai papaʻu lelei mo snorkeling. E iloa lenei aʻau mo le manaia o numera o anemone ma clown fish.

Jackson Reef o se laufanua tele i le loloto o le 25 m ma e le masani ai mumu anemone ma afi gorgonians, laumei ma malie. Lenei o le vaʻa faʻatauvaʻa vaʻa "Lara". O le Jackson's Reef ose nofoaga talafeagai lelei o le aau.

O Woodhouse Reef o le aau aupito umi i le Tirana Strait. Woodhouse Reef e taʻutaʻua i le tafega o vai: o le taimi nei e mafai ona saluina le umi atoa o le 'upega tafaʻilagi.

O Thomas Reef, e ui ina laʻititi lona lapoʻa, ae maofa i ituaiga eseese o manu i lalo o le sami. I le itu i saute o le aʻau o loʻo tele puipui mataʻina, ma mai le 35 m e amata ai le matagofie o faʻanoanoaga ma faʻataʻamilosaga i le loloto o le 44, 51 ma le 61 m.

O Gordon Reef e taʻutaʻua i lana "shark ipu" - ose tamaʻi taʻaloga e tele lona au. E le mamao mai Gordon's Reef, e mafai ona e vaʻaia le vaʻaia o le vaʻa Loullia.

Faʻafitauli i le Gubal Strait

O le Gubal Strait e tosina mai ai tagata maulu maulu i vaa vaʻa Dunraven ma Thistlegorm.

"Thistlegorm" - vaʻa fualaʻau mago a Peretania, gogoto e tagata femalagaʻi vaʻalele i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi. Uma uta o loʻo faʻasaoina lelei: jeep, uila afi, taʻavale afi. O le vaʻa o loʻo taatia i le itu i saute o le aʻau o Shaab Ali, i le loloto o le 15-30 m. Na maua Thistlegorm i le 1957 e le 'au a Jacques Yves Cousteau. Lenei vaʻa atonu o le sili ona asia e le gata i Aikupito, ae faʻapea foi i le lalolagi. I le taimi e tasi, o se mea faigata tele lea, naʻo tagata polofesa e mafai ona ofi iai, talu ai o tuutuuga mo le maulu ii e manaʻomia ai le poto masani ma le tomai maualuga.

Taua! Ina ia lesitala i se nofoaga maulu mo se safari i Thistlegorm, e tatau ona i ai sau PADI tusi pasi (pe tutusa). E manaʻomia foʻi ona e tuʻuina atu se vai e lulu ai - e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 le aofai o tagata maulu.

O le faʻaletonu o le vaʻa Dunraven, lea na gogoto i le 1876, na malolo i le loloto o le 28 m.O lenei vaʻavaʻaia e mafai ona vaʻaia e tagata eseese o tomai uma.

Lelei e iloa! I fafo atu o le talafatai o le Penina o Sinai, e le mamao mai Sharm el-Sheikh, o loʻo iai le Blue Hole, lea e matua lauiloa lava e tagata eseese mai itu uma ole lalolagi. Mo faʻamatalaga auiliili pe o le a le mea ma pe faʻapefea, faitau lenei tusitusiga.

Sharm El Sheikh talafatai

O nofoaga iloga maulu i le gataifale:

  • Ras Nasrani bay, 5 km mai le malae vaʻalele faʻavaomalo: nofoaga "Malamalama" (loloto 40 m ma le malosi o loʻo i ai nei) ma le "Point" (e oʻo atu i le 25 m ma amu tetele o amu).
  • Shark Bay (Shark Bay) - o se tamai ana ma le puipui.
  • Faatoʻaga Mamao, Togatotonu ogatotonu, latalata i le togalaau (Mama, ogatotonu ma latalata i togalaau) - o aau matagofie ma amu tele, o le tele o ituaiga iʻa.
  • Amphoras (Amphora) poʻo le "Mercury nofoaga": o toega o le vaʻa a Take ave amphorae ma mercury.
  • Ras Umm Sid o se aau feololo feololo ma tele gongonaria.
  • Malumalu (Malumalu) - o se nofoaga lauiloa i latou na faʻatoa amata ona feinu, aua e le loloto tele (20 m), e leai ni āu ma galu, vaʻaia lelei. Lenei 'upega tafaʻilagi e aofia ai 3 faʻailo' olo maualuga mai le lalo i le vai luga.

Faalogo! E tele manulele o loʻo nonofo i le Sami Ulaula - o loʻo iai le poto masani e faʻaeteete i soʻo se tele (2 m pe sili atu). I le avea ai o se tulafono, naʻo le leaga le ola talavou tupu i vai papaʻu. Ma o tagata taʻitoʻatasi e nonofo i le loloto, latalata i aau loloto, lea e masani ona le aveina turisi. Aua le soʻona mamao ese mai le apitaogalu, ma ia mautinoa ia faʻalogo i faʻatonuga a le faiaoga.


Totogi nofoaga: tautua ma tau

E tele nofoaga maulu i le aau i Sharm El Sheikh. E i ai tamaʻi aʻoga i le toetoe lava o faletalimalo uma; tautua e faia e le tele-tele faʻalapotopotoga ma tumaoti faiaoga. E fautuaina le faʻafesoʻotaʻi o nofoaga maulu mausali, pe a faʻapea e avatua i tagata faʻatau le lelei o mea faigaluega ma le tulaga maualuga o toleniga.

Faʻatasi ai ma le tele o nofoaga maulu i lenei nofoaga malolo i Aikupito, o loʻo iai le nofoaga tutotonu o Lusia "Dolphin" - o le leai o se papupuni o gagana e iai sona aʻafiaga lelei ile lelei o toleniga mo tagata eseese. E i ai le aufaigaluega tautala Rusia i Dive Africa ma Red Sea Diving College.

E i ai eseʻesega aʻoaʻoga, e tofu ma le latou tusi pasi. Le sili ona taatele:

  • NDL - Fuafuaina mo faʻafiafiaga eseese.
  • PADI o se alualu i luma aʻoaʻoga polokalama e aloaʻia i le lalolagi atoa mo tusipasi.

Tau e faʻavae i luga o eseese itu. O le tikeri o sauniuniga e taua tele: poto masani mauluulu maulu i vaega, ma amataina o le a le faʻatagaina e maulu na o latou. E le gata i lea, afai o se tagata amata e le o i ai se malamalamaʻaga o faʻavae (pe faʻafefea ona ofuina ma faʻaaoga mea faigaluega), o vasega ma ia e faia mo se siʻitia totogi. O le tulaga o le aʻoga maulu e taua foi mo le fausiaina o le tau: o le sili atu mautu, o le maualuga o tau. O tutoatasi faiaʻoga masani ona ofaina auaunaga i tau maualalo lava, ae naʻo tagata poto masani eseese e mafai ona feutanaʻi ma latou, e mafai ona vave fuafuaina le tulaga o le faiaoga ma le tulaga lelei o ana masini.

I potu tetele o vaiulu i Sharm El Sheikh i Aikupito, o tau mo auaunaga e tutusa lava. E masani lava, o le tau e aofia ai: kilivaina i le mea, 2 lulu i le aso, lisiina o masini, taʻitaʻi tautua, 'aiga aoauli.

Fua faatatau tau i nofoaga maulu i Sharm el-Sheikh:

  • aso maulu - 60 €;
  • 3-aso maulu vasega - 160 €;
  • afifi mo le 5 aso o le loloto o le vai - 220 €;
  • faʻaopopoga mo le luʻu tolu i le aso - 20 €.

Mo se totogifuapauina, oe mafai ona faʻaaogaina soʻo se faʻaopoopo tautua, oe mafai foi ona totogi se atoa vaʻa - o le tau e mai 500 €.

Tau fuafuaina mo le lisiina o masini:

  • seti o mea faigaluega - 20 €;
  • maulu komepiuta - 10 €;
  • suti susu, faʻatonutonu, BCD, moliuila - 8 € taʻitasi;
  • fins, ufimata - 4 €.

Le tau mo le luu latalata i le faletalimalo, i le aʻai i le apitaogalu, i lalo o le vaʻavaʻaiga a se faiaoga tumau - 35 €.

Taua! Ina ia puipuia le aau mai le faʻafanoga, mai ia Novema 1, 2019, na faʻatulafonoina ai e le pulega o le itu i Saute o le itumalo o Sinai i Aikupito le faʻasa ona toe aau ma aau i totonu o vaʻa. E faʻatatau le faʻasa i tagata eseese e le o iai se tusi pasi.

Faaiuga: Mo i latou e mananaʻo e faʻataʻalu le aau i Sharm El Sheikh, e lua filifiliga: o le maulu mai le apitaogalu, poʻo le aʻoaʻoina ma le mauaina o se tusi pasi.

O tau ile itulau e mo Mati 2020.

Malu muamua i le Sami Ulaula:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SHARM Areas - Dont BOOK HOTEL Before you Watched THIS Video! Areas of Sharm el Sheikh - Egypt (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com