Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Alhambra Palace - Fale Mataaga o Islamic Architecture i Sepania

Pin
Send
Share
Send

O le Alhambra o le igoa o le sili fale tusiata ma paka faʻafitauli i saute Sipaniolo. O loʻo tu i le itu i sasaʻe o le taulaga o Granada, ile tumutumu lautele o le mauga o La Sibina. O se 'olo anamua, togalaʻau lauolaola ma lotoā toʻafilemu ma vaipuna, faletapuai, maota tupu - o le Alhambra e faʻatasia le tele o lalelei na nanaina i tua atu o' olo malosi. I le taimi lava e tasi, o le teritori atoa e vaevaeina i ni sone, ma o le auala o le atinaʻeina o le faʻavae e suʻeina.

Talafaʻasolopito o le Alhambra

I le seneturi lona 8, na paʻu ai Sepania i saute i lalo o le pulega a le au Mosalemi. Muhammad ibn Nasr, o le na folafolaina ia lava emir, filifili o Granada o le a avea ma laumua o lana pulega. I le 1238 na ia amataina le fausiaina o lona fale: o le 'olo ma maota o le Alhambra.

I taimi uma lava, aʻo iai le pulega a le aiga o Nasrid (1230-1492) i le Granada Emirate, na fausia e le au tusiata ma inisinia a Moorish ni fale fou ma ni faletapuai, na latou fauina lava le "ofo valu o le lalolagi." O lena vaitaimi o le "vaitaimi auro" o Granada, aua o le emirate o le sili ona tamaoaiga setete i Sepania.

O le Alhambra Palace i Granada o le sulufaʻiga mulimuli o isalama i saute o Sepania. I le faaiuga o le seneturi lona 15, o le atoa Pyrenean Peninsula na faasaolotoina mai tagata Moorish, ma na faatuina se maota nofo i le Alhambra. Ina ua fausia se maota fou mo Charles V i le seneturi lona 16, o le tele o uluaʻi fale na talepeina, ae o isi na faʻaleagaina e se mafuiʻe i le seneturi lona 19.

Pe tusa o le ogatotonu o le seneturi lona 19, na amata ai ona toe faʻaleleia le Alhambra, ae o le vaega muamua o le galuega, lea e tusa ma le 60 tausaga, e leʻi manuia tele. Naʻo le luasefulu senituri na toe faʻafoʻi mai le faʻaaliga i lona ata faʻasolopito.

Lenei o le Alhambra i Granada o le sili lauiloa faʻailoga i Sepania. Sili atu i le 2000,000 turisi mai le salafa o le lalolagi e omai iinei i tausaga uma.

Talafaʻasolopito mea moni! E toatele tagata atamamai na asia le Alhambra ma tusia musumusuga iinei: Irving, Byron, de Chateaubriand, Hugo, Bulwer-Lytton.

Alcazaba

O le Alcazaba, o le vaega o le Alhambra i Sepania, o le 'aʻai aupito leva na nonofo ai uluaʻi emperor o le aiga tupu o Nasrid ae leʻi fausiaina ni maota fou.

E tele 'olo na sao mai iinei, ma o nisi sili ona manaia o:

  • Cubic Tower, o le vaega lea o le puipui e fesoʻotaʻi le Alcazaba ma isi fale fou. O le olo o loʻo i ai se maota vaʻaia, e mafai ona e vaʻaia ai le vanu o Darro ma Albaycín - o le kuata tuai o Granada.
  • O le fale matamata o se aupito maualuga o 'olo i le lotoifale, e 4 fola ma alu aʻe i le 27 mita le maualuga.

O le Alcazaba e aofia ai foʻi le Adarve Garden, na totoina i le seneturi lona 17 i luga o le nofoaga na i ai se moat i le va o fafo ma totonu puipui o le 'olo.

Lotoa Faatanoa

O le faitotoʻa i le Alhambra o le Faitotoʻa o le Faʻamasinoga, na fausia i le 1348. Latou te fai ma sui o le mamalu solofanua-foliga pupuni.

I tua atu o le faitotoʻa o lo oi totonu le Faitotoʻa Uaina. Latou te faʻafesoʻotaʻia le Vodyoimov square ma le nofoaga o loʻo nonofo ai Medina.

Mea moni manaia! O le tusitala Farani o Claude Debussy na ia tusia le amataga o le piano ua faaigoaina "The Gates of the Alhambra", na maofa i le vaai a le uaina Gates.

Royal Palace o le Nasrid

I le taulaga Sipaniolo o Granada, i le Alhambra, o loo i ai le emir's maota, lea e aofia ai tolu sili atu fale tetele-ensembles: le Meshuar Palace, le Comares Castle, ma le Lviv Castle.

Maota o Meshoir

Ona o le faʻatafunaga ma toe fausiaina faʻataunuʻuina e Kerisiano, o le uluaʻi teuteuina o Meshuar na na o se vaega faʻasao.

O le nofoaga tutotonu o loʻo nofoia e le hall lea na maua ai e le emir ana mataupu ma le mea na galue ai le faʻamasinoga. O puipui o le potu tele e teuteuina i le tele o lanu mosaic ma teuteu teuteu. O le taualuga matagofie o le arasi faʻataʻitaʻi ma matagofie tina-o-penina ma nifo o nifo elefane o loʻo faʻamau i luga o fa pou maamora.

I tafatafa ane o loʻo iai le fale tatalo - ose tamaʻi potu, o ona puipui e valiina ma tatalo mai le Koran. I le ogatotonu o le puipui i sasaʻe, o loʻo iai le mihrab - o se faʻamau faʻasino agai i Meka. Albaisín, o le kuata anamua o Granada, e iloa gofie mai le falelotu.

I le itu i sasaʻe o Meshuar o le lotoa Machuca. O lona ogatotonu o loʻo nofoia e se vaitaele matagofie, ma i le tulimanu i matu o loʻo iai se portico ma le Machuca Tower maualuga i luga aʻe.

O le lotoa o le Potu Auro e fesoʻotaʻi le Meshuar Castle ma le Comares Castle: i lona itu i matu o loʻo i ai se faitotoʻa i le Golden Potu o Comares.

Maota o Komares

O Komares o le maota aloaia o le tupu o Arapi, lea na ia taliaina ai malo faʻaaloalogia ma tagata mai fafo.

O le ogatotonu o lenei tusiata fale o le maota mamalu o Myrtle. Lona ogatotonu vaega o loʻo nofoia e se tele maamora vaituloto siʻomia e myrtle laau. E tafe filemu le vai i totonu o lenei vaituloto mai vaipuna e lua. Semicircular semi-arches i luga o pou e faia i itu uma o le lotoa o Myrtle, i isi itu e lua o loʻo iai faitotoʻa matagofie i potu a fafine.

Mea moni manaia! O le Myrtle Couryard o se tasi o nofoaga sili ona matagofie i le Alhambra i Sepania: e masani ona faʻaalia i ata o loʻo tuʻuina i faʻasalalauga o turisi.

I le tulimanu i matu o le lotoa o Myrtovy, na oso ai le maota o Komares - o le maualuga maualuga lea o fausaga o le Alhambra, ua oʻo atu i le 45 mita. O iinei o loʻo teu ai fale sili ona matagofie ma matagofie o le faʻatasiga: o le Hall o Amapasa. I le ogatotonu o le foloa foloa o le ofu o lima o le Alamars (16th seneturi). O le nofoalii o Allah o loʻo faʻaalia i le ogatotonu o le faʻalo, faataamilo - o faʻatusa o le 7 lagi o le parataiso a le au Mosalemi. Uma luga o le puipui ma faʻaputuga o ufiufi i stucco teuteuina, matagofie lalaga omea, tusitusiga i Arapi. I le vaega lona lua, i puipui e tolu, o loʻo i ai faʻamalama ma lalaga faʻalelei foliga.

Maota o Lviv

O lenei maota o potu tumaoti o le emira. O le sitaili ma le tusiata fale o le fale, na fausia i le seneturi lona 14 e Muhammad V, o loʻo faʻaalia ai se aʻafiaga manino o faatufugaga faʻa-Kerisiano.

O le lotoā tutotonu o le maota, e taʻua o le Lion's Couryard, e faʻataʻamilomiloina e ala i potu faʻapipiʻi. I le ogatotonu o le lotoa o loʻo i ai le vaipuna o Leona: i tua o leona 12-maʻa o loʻo i ai se atigi maamora 12-itu itu na sasaʻa i ai le vai. O le lotoā e faʻataʻamilomiloina e 3 potu tele: Stalactites, Abenserrachs ma Tupu.

O le Stalactite Hall o se ituaiga o fale faʻataʻalo. O le fale tele na maua lona igoa mai le taualuga o le muqarn, e manatua ai le stalactites.

O le Maota o Abenserrachs o loʻo tu i le itu i saute o le Liona Lotoa. E tusa ai ma le Llegend anamua, 37 tagata mai le aiga tamalii o Abenserrachs na fasiotia iinei ona o se tasi o tamaloloa o lenei aiga na masalomia na faia se feusuaiga ma le faletua o le Sultan. O le sili ona ofoofogia mea e uiga i lenei potu o le fetu-foliga dome faia o muqarn.

O le Hall o Tupu o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le Liona Court. O le faʻalo o lenei potu e teuteuina i atavali muamua o loʻo faʻaalia ai se talanoaga filemu i le va o tagata o loʻo iai ni ofu taugofie, faʻapea foʻi ma vaaiga mai olaga o tamaʻitaʻi ma aliʻi.

Faʻatasi ai ma isi mataaga o le maota o le Lviv, e mafai e se tasi ona maitauina potu faʻafiafia ma matagofie teuteuga matagofie mai le anoanoaʻi o mea eseese:

  • Hall o Tuafine Tua, na avea ma potu autu o le sultana.
  • Mirador Daracha o le tapunia tapunia o le fale faafiafia o le Lua Sisters ma le muamua potu i le enfilade o le harem.
  • Maota o Biforiev.
  • O le boudoir a le masiofo, na fausia i le 1537 mo Isabella o Potukale.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Maota o Charles V

Ina ua fai e Charles V le Alhambra ma lona nofo ai i le taumafanafana, na ia filifili loa e fausia se maota fou. Fausiaina, amata i le 16th seneturi, na maeʻa maeʻa maeʻa naʻo i le 1957.

O le lua-fogafale, sikuea faʻataʻavaleina Renaissance chateau fausiaina se malosi eseʻesega ma isi o fale. O loʻo i ai se avanoa lautele faataamilomilo foliga e latalata i le maota.

O loʻo faigaluega nei ile maota:

  • Falemataʻaga o Fine Arts o Granada;
  • Fale Mataaga i Alhambra;
  • Falemataaga o Faʻaaliga Isalama.

Medina po o Luga Alhambra

I le teritori o le Alhambra i Sepania e le gata o maota ma 'aʻai, ae faʻapea foi ma le aʻai atoa o le taulaga, lea na taʻua o le Alhambra Luga. O fale mauoa ma fale faigofie na nonofo ai le vasega pito i luga, faʻatasi ai ma tufuga na tautuaina le potu atoa. Sa iai foi maketi, fale taele, mosque.

I le vaitaimi o le au kerisiano, na lafoa ai Medina, na solo fale, ma o le tele o le kuata na toe faʻatuina i totonu o se paka. I luga o le upega tafaʻilagi na tu ai le mosque i le amataga, na fausia ai le Ekalesia Katoliko a Santa Maria de la Alhambra i le 1581-1618.

Maota lautele o Generalife

O le Generalife Castle, o le sa avea ma nofoaga o taumafanafana o emira, o loʻo tu i luga o le maupuepue ma e fesoʻotaʻi ma le 'aʻai i ni auala tele.

O le Generalife (XIII seneturi) o loʻo iai se faʻataʻitaʻiga faigofie ma tauagafau, ma o le mea e sili ona mataʻina iai ole lotoā o le Irrigation Canal ma laʻau lauolaola. Mai le lotoa o loʻo i ai se auala i fafo atu i le lautele potu faʻasaga i Granada.

Togalaau Alhambra

O le Alhambra e tele ona togalaʻau o loʻo avea ma vaega o se maota faʻapitoa. Laʻau, laʻau, fugalaʻau - faʻatasi ai ma lenei laufanua lanu meamata, o loʻo iai vaipuna eseese ma pusa o vai, faʻatanoa vai ma alavai.

I le itu i matu ma sautesisifo itu, o le 'olo e siʻomia e se faʻaauau paka, lea e masani ona taʻua o le "togavao o le Alhambra". Na taunuʻu i le senituri lona 17, i lalo o taʻitaʻi o Sepania, ae o emita Arapi na tuʻufua le vaega e lata i le Alhambra mo mafuaaga o le puipuiga.

Mea moni manaia! E i ai faʻamanatu eseese i le Alhambra Forest. I tafatafa o se tasi o auala, o loʻo iai se ata atoa o le tusitala o Washington Irving.

Faʻamatalaga aoga

O le maota o le maota o Alhambra o loʻo tu i luga o le maupuepue e lata ane i le ogatotonu tutotonu o Granada. Tuatusi faatosina: Alhambra, Calle Real de la Alhambra, s / n, 18009 Granada, Spain.

Faasologa

O le Alhambra complex i Sepania ua tapunia mo asiasiga ia Tesema 25 ma Ianuari 1, i isi aso uma e galue e tusa ai ma le faasologa lenei:

Aperila 1 - Oketopa 14Oketopa 15 - Mati 31
Aso asiasigaAso Gafua Aso Sa

mai le 8:30 i le 20:00

ofisa pepa 8:00 - 20:00

Aso Gafua Aso Sa

mai le 8:30 i le 18:00

ofisa pepa 8:00 - 18:00

Asiasi i le poAso Lua-Aso Toonaʻi

mai le 10:00 i le 23:30

ofisa tiketi 9:00 - 22:45

Aso Faraile Aso Toonai

mai le 20:00 i le 21:30

kesi kesi 7:00 - 8:45

Asiasi faapitoaAso Gafua-Aso Sa 20:00 - 22:00Aso Gafua-Aso Sa 18:00 - 20:00

O se po e asiasi ai na o togalaʻau ma le Generalife Castle e mafaia i taimi faʻapenei:

Aperila 1 - Me 31

Aso Lua-Aso Toonaʻi

Setema 1 - Oketopa 14

Aso Lua-Aso Toonaʻi

Oketopa 15 - Novema 14

Aso Faraile Aso Toonai

Asiasi10:00 – 23:3022:00 – 23:3020:00 – 21:30
Pusa Tupe9:00 – 22:4521:00 – 22:457:00 – 20:45

Tiketi: tau ma le mea e faʻatau ai

Delhi i lalo ole 12 tausaga le matua e ulufale i le teritori o le faʻaupuga e aunoa ma se totogi. Mo isi tagata asiasi, e totogi le faitotoʻa:

  • Le faʻafitauli atoa - o se tiketi mo le aso e asia le 14 €, o le po tiketi 8 €.
  • Naʻo le Alhambra Forest - ao 7 €, po 5 €.

Ole tau ole faʻalogo leo e 6 €, e maua ile gagana Lusia.

Talu ai e faʻatapulaʻa le ulufale atu o tagata asiasi ile Alhambra, e manaʻomia le faʻatau o tiketi ile tele o vaiaso i luma atu, aemaise ile tau mafanafana. Oe mafai ona faia lenei i luga o le tulaga aloaia o le tosinaga: www.alhambra-patronato.es/en/visit/

Tau i luga o le itulau e mo Tesema 2019.

Fautuaga mo Malaga
  1. O le Alhambra e asia e le tele o turisi, o lea e sili ai le fuafua o se asiasiga i aso o le vaiaso, i le taeao po - i lenei taimi e toʻaititi tagata asiasi, e le gata i lea, e tele foʻi le taimi e savali ai (e te manaʻomia le tusa o le 3-4 itula).
  2. I le 12:30, atonu e le o toe avanoa ia leo audio - e vave ona aveʻesea.
  3. O le taimi ua faʻailoa mai i luga o le pepa o le taimi o le ulufale atu i le maota tupu o le Nasrid, oe manaʻomia e ulufale i le teritori o le faʻafitauli lava 20 minute muamua atu. Afai ua sili atu ma le 15 minute le tuai, lona uiga o le tiketi o le a mou ese atu - i isi taimi e le faʻatagaina i luga.
  4. A faʻatau se tiketi i luga ole laiga i luga ole laiga aloaia, oe manaʻomia e ulufale i le tusifolau faʻamaumauga, a leai o le a tatau ona faʻaalia le pepa i taʻitaʻiga taʻitasi.
  5. I luga o le teritori o le tosina, e faasa ona amo se ato faafafa i tua, e matua mataituina lava lenei. Oe manaʻomia e tuu i totonu o le potu teu, pe oe mafai ona tuu i luga o ou luma.
  6. O le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Alhambra e ofaina e download se tusi talosaga ma se faʻafanua ma auala. E i ai ni faʻamatalaga laiti iina, ma e faʻaalia le faʻaalia. E sili le matamata i pepa faʻamatala e uiga i lenei vaʻaiga o Sepania muamua, e toʻaitiiti lava latou.
  7. I le tele o tulaga, e mafai ona faʻatau se tiketi i luga o le upega tafailagi "i lea aso ma lea aso" e oʻo lava i le maota tupu o le Nasrid, pe a e asia le upega tafailagi aloaia i le va o le 00: 00-00: 30. O le mea moni o le vaeluaga o po latou te aveʻesea ai le tupe faʻaleoleo mai tiketi le faʻaolaina.
  8. E i ai le isi auala sili e alu ai i le Alhambra Palace: oe manaʻomia le faʻatau o le Granada Card, e faʻatagaina ai le ulufale fua i le tele o mataʻaga a Granada.

Talaʻaga faʻasolopito e uiga i le sili ona lauiloa maota ma paka faʻalavelave i Sepania:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Alhambra, Divine Symmetry (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com