Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kolkata o le aʻai sili ona feteʻenaʻi Initia

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Kolkata o le sili ma sili ona mativa taulaga i Initia. E ui lava i lona seneturi-tuai talafaʻasolopito, na mafai ona faʻasao lona lava faʻasinomaga ma le tele o numera matagofie o mataaga e faʻatosina mai ai tagata faimalaga mai itu uma o le lalolagi.

Faʻamatalaga lautele

Kolkata (talu mai 2001 - Kolkata) o le laumua o West Bengal, o se tele Initia setete o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le atunuʻu. Faʻaaofia i le 10 sili ona tele aai i luga o le paneta, o le lona lua sili ona tele taulaga taulaga i Initia. Ole toʻatele o le faitau aofai o tagata, e oʻo i le 5 miliona, o Bengalis. O la latou gagana e sili ona taʻatele iinei.

Mo se turisi o loʻo i lenei 'aʻai mo le taimi muamua, Kolkata mafua ai matua fefiloi lagona. O le mativa ma le tamaoaiga e o gatasi, o le fausaga maoaʻe o le vaitaimi o pulega faʻakolone e eseʻese lava ma le le gaoia nofoaga malolo, ma le mananaia o aliʻi o tagata fai fale o Bengali ma le aufaipisinisi ma tagata oti ulu o loʻo nonofo i luga o le auala.

Avea la oe ma lena mea, Kolkata o le aganuu fatu o aso nei Initia. Lenei o le sili tapolo vasega i le atunuʻu, sili atu nai lo 10 iunivesite, le mafaitaulia kolisi, aʻoga ma inisitituti, tele tuai kaleniti kalapu, o se tele hippodrome, tele falemataaga ma potu, faʻapea foi ma ofisa o le tele faʻavaomalo kamupani ma sili atu. O vaega taua o le 'aʻai e iloga i le faʻamaopoopoina o mea tetele ma sili ona lelei fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o loʻo faʻatinoina uma i totonu o taulaga taulaga ma tala atu.

Ma Kolkata na o le pau le nofoaga i Initia e faʻatagaina ai pea pasika. E le o se uila afi poʻo se uila vilivae, ae o le taʻatele masani - o na e tamoʻe i luga o le eleele ma tosoina se kata ma tagata i tua atu o latou. E ui i galuega faigata ma totogi laiti, ae o loʻo latou aveina pea turisi e omai i lenei aʻai e le masani ai ma tele.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le tala faasolopito o Kolkata na amata i le 1686, ina ua sau le fai pisinisi Egelani o Job Charnock i le nuu filemu o Kalikatu, lea sa i ai i le Ganges delta talu mai anamua. I le filifiliga ai o lenei nofoaga e fetaui lelei mo se kolone fou a Peretania, na ia faataatiaina iinei se tamai kopi o Lonetona ma lautele boulevards, falesa Katoliko ma matagofie togalaau, oomiina i foliga maopoopo geometric foliga. Peitaʻi, o le tala faʻasolopito matagofie na vave ona faʻamutaina i le pito i tua o le taulaga fou, lea na nonofo ai Initia o loʻo tautuaina Peretania i nofoaga toʻafilemu.

O le muamua lavea i Calcutta na taia i le 1756, ina ua faatoilaloina e le Nawab o le tuaoi Murshidabad. Peitaʻi, ina ua maeʻa se tauiviga umi, sa le gata na toe faʻafoʻi le taulaga i Peretania, ae na avea foʻi ma laumua aloaia o Peretania Initia. I tausaga mulimuli ane, o le iʻuga o Calcutta na tupu i auala eseese - na oʻo atu i se taʻamilosaga fou o lona atinaʻeina, ona oʻo ai lea i le feeseeseaʻi atoa ma le faʻatafunaina. O lenei taulaga e leʻi faasaoina e le taua faalemalo mo le tutoʻatasi ma le tuʻufaʻatasia o West ma East Bengal. Moni, i le maeʻa ai o nei gaioiga, na vave ona siitia e Peretania le laumua o le laumua i Delhi, ma le maua ai e Calcutta le malosi faapolokiki ma matua aafia ai lona tamaoaiga. Peitai, e oʻo lava i lena taimi sa mafai lava ona alu ese le taulaga mai le faaletonu tautupe ma toe maua lona tulaga sa iai muamua.

I le amataga o le 2000, na mauaina ai e le Calcutta e le gata i se igoa ese - Kolkata, ae faapea foi ma se pulega fou ma se sili atu pisinisi-faauo uiga. I lenei tulaga, tele faletalimalo, faʻatauga, pisinisi ma faʻafiafiaga nofoaga autu, faleʻaiga faleʻaiga, fale maualuluga maualuga ma isi atinaʻe elemeni amata amata ona aliali mai luga o ona auala.

I o tatou taimi, Kolkata, nofoia e sui o atunuʻu eseʻese, faʻaauau pea ona olaola, taumafai e tineia le manatu o le matua mativa ma faʻatafunaina i totonu o Europa.

Vaaiga

Kolkata e lauiloa e le gata mo ona seneturi-tuai talaʻaga, ae faʻapea foi mo le tele o ona uiga eseʻese, lea e tofu ai outou ma maua se mea manaia mo oe lava.

Faamanatu Victoria

O se tasi o faʻatosina autu a Kolkata i Initia o se maota tele mapu fausiaina i le afa muamua o le seneturi lona 20. e manatua ai le Tupu Tamaitai Peretania o Victoria. Fai mai le au tusitala o le talafaasolopito, o le maʻa muamua o le fale na faia i le faiga o le Italia i le vaitaimi o le Renaissance Italia, na faataatia e le Prince of Wales. O le taualuga o le fale e teuteuina i teuteuga matagofie, ma o le maota e faʻapaleina i le Agelu o le Manumalo, na faia i le 'apamemea mama. O le faʻamanatu lava ia e siʻomia e se matagofie togalaau, i tafatafa o le tele o auala savali o loʻo faataoto ai.

O aso nei, Victoria Hall Hall fale i se fale mataaga faʻapitoa mo le talafaʻasolopito o le atunuʻu i le taimi o le malo o Peretania, o se fale ata faʻataʻitaʻi ma le tele o taimi le tumau faʻaaliga. Faʻatasi ai ma isi mea, iinei oe mafai ona maua se potu tele o loʻo iai ni tusi seasea faia e tusitala lauiloa o le lalolagi. O faʻailoga faʻamau i luga o le teritori o le maota e le itiiti le fiafia. O le tasi o ia tusi e faʻapitoa mo Victoria lava ia, o le lona lua ia Lord Curzon, o le sa avea muamua ma Pule o Initia.

  • Tatalaina itula: Aso Lua mai le 10:00 i le 17:00.
  • Tau pasese: $ 2.
  • Nofoaga: 1 Queen's Way, Kolkata.

Fale o Tina Teresa

O le Mother House, o se vaega o le Sisters of Love Missionary Foundation na faʻatuina e Teresa o Calcutta i le 1948, ose fale e lua fogafale faʻapitoa e faʻatoa mafai ona amanaʻia e se lanu moana e iai faʻailoga e tutusa. I luga o le foloa o le fale o loʻo i ai se tamaʻi falelotu, i le ogatotonu o lea o loʻo i ai se maʻa tuugamau faia mai le papaʻe papaʻe. O i lalo ifo o le mea o le au paia o loʻo teuina, o latou na faia se sao tele i le olaga o tagata matitiva o Initia. A e vaʻai totoa, e mafai ona e vaʻaia le igoa tusia i luga o le maʻa, tausaga o le olaga ma faʻamatalaga sili ona mataʻina o le lalolagi lauiloa tina mo fugalaʻau fou e faʻafetaia tagata e masani ona aumaia iinei.

O le fogafale lona lua o le fale o loʻo nofoia e se tamaʻi fale mataʻaga, faʻatasi ai ma faʻaaliga o loʻo iai foʻi meatotino a le Tina Teresa - o se ipu uʻamea, o seevae ua masaesae ma isi lava mea taua tele.

  • Tatalaina itula: Aso Lua-Sat mai le 10:00 i le 21:00.
  • Nofoaga: Tina Fale A J C Bose Road, Kolkata, 700016.

Malumalu o le Atua Atua Kali

O le malu puipuia o le malumalu, o loʻo tu i auvai o le Vaitafe o Hooghly i le taulaga o Calcutta, na faʻavaeina i le 1855 ma tupe mai le lauiloa Initia fesoasoani Rani Rashmoni. O le nofoaga mo lona fausiaina e leʻi filifilia faʻafuaseʻi - o iinei, e tusa ai ma tala faʻaanamua, na pa'ū le tamaʻilima o le atua fafine o Kali ina ua mavae Shiva, a o faia lana siva mataʻutia, tipiina o ia i 52 fasi.

O le susulu samasama ma mumu le malumalu ma le faitotoʻa e agaʻi atu i ai o loʻo faia i tu ma aga sili ona lelei o le faʻataʻitaʻiga o Hindu. O le sili ona maitauina tagata tafafao maimoa na tosina mai i nakhabat towers, lea e faʻalogoina ai fati eseese i taimi o sauniga taʻitasi, o se fale musika tele ma se maota e lagolagoina e koluma maamora, o se ata ufiufi ma 12 Shiva malumalu ma le potu o Ramakrishna, o se taʻutaʻua Initia guru, mystic ma talaʻi. O le Malumalu o Dakshineswar Kali lava ia e siʻomia e togalaau lafulafu ma tamai vaituloto, ma fausia ai se ata sili ona matagofie.

  • Tatalaina itula: i aso uma mai le 05:00 i le 13:00 ma mai le 16:00 i le 20:00
  • E saoloto le faitotoʻa.
  • Nofoaga: Latalata i le Alalaupapa o Bali | P.O: Alambazar, Kolkata, 700035.

Street Paka

Vaʻai i ata o Calcutta (Initia), e le mafai e se tasi ona le amanaʻia se tasi o auala tutotonu o le aʻai, faʻavaeina i le faʻaiuga o le 19 seneturi i luga o le tulaga o le sa i ai muamua tia paka. O le tele o maota mananaia o le mauoa o tagata o le taulaga na ola pea e oʻo mai i lenei aso. E ese mai ia i latou, Park Street o le fale o le tele o faleʻaiga, tele faʻaonaponei faletalimalo ma ni ulugaliʻi taua faʻailoga fale - St. Xavier's College ma le fale tuai o le Asia Society, fausia i le 1784.

I le tasi taimi, Park Street o le ogatotonu o Kolkata's olaga musika - na mafua ai le tele o tagata faʻafiafia lauiloa, oe na i lena taimi na o talavou talavou. Ma o loʻo iai foʻi le fanua maliu tuai o Peretania, o ona maʻa tuʻugamau o galuega sili ona lelei fausaga. Ia mautinoa e te paʻu aoe savali - e i ai le mea e vaʻaia.

Nofoaga: Tina Teresa Sarani, Kolkata, 700016.

Paka faasao

O le Eco Park, o se tasi o faʻatosina masani a Kolkata, o loʻo tu i le itu i matu o le taulaga. O lona teritori, lea e nofoia le tusa o 200 hectares, ua vaevaeina i ni sone faʻavae. I le ogatotonu o le faʻafitauli o loʻo i ai se vaituloto tele ma se motu, lea o loʻo i ai le tele lelei faleaiga ma mafanafana fale talimalo. E mafai ona e fuafuaina se aso atoa e asiasi ai i le Eco Tourism Park, aua o le tele o faʻafiafiaga, fuafuaina e le gata mo tamaiti, ae faʻapea foi mo tagata matutua, o le a mautinoa le faʻatagaina oe e fiu. I se faʻaopopoga i le savali masani ma tiʻetiʻega uila, e mafai e tagata asiasi ona fiafia i le polo, pana, o tiʻetiʻega o vaʻa ma isi.

Tatalaina itula:

  • Aso Lua-Sat: mai le 14:00 i le 20:00;
  • La: mai le 12:00 i le 20:00.

Nofoaga: Major Arterial Road, Action Area II, Kolkata, 700156.

Alalaupapa Howrah

Howrah Bridge, e taʻua foi o Rabindra Setu, o loʻo tu latalata i Mahatma Gandhi Metro Station i Bara Bazar. Ona o ona itu maoae (umi - 705 m, maualuga - 97 m, lautele - 25 m), na ulufale ai i le 6 sili ona tele cantilever fausaga i le lalolagi. Fausia i le ogatotonu o le Taua Lona Lua a le Lalolagi e fesoasoani i le au fitafita a Peretania, o le Howrah Bridge o le muamua ia fausaga na fausiaina ma ni uamea malosi rivets nai lo ni faʻamau ma niu.

I le taimi nei, o le Howrah Bridge, lea e kolosiina e le fiaselau o afe o taʻavale i aso uma, o le faʻailoga autu e le gata o Kolkata lava ia, ae o le atoa o West Bengal. E matua faʻatauaina lava i le goto o le la, pe a feʻilafi faʻamafanafana uʻamea tetele i le goto ifo o le la ma atagia mai i le malu o le vai o le Hooghly River. Mo se vaʻaiga sili atu o le taulaga iloga o le taulaga, savali i le iʻuga o le Mullik Ghat Flower Market. I le auala, e faʻasa ona pueina le ata o le auala laupapa, ae talu ai nei o le usitaʻia o lenei tulafono ua fai lava si vaivai, o lea e mafai ai ona e faʻaalu se avanoa.

Nofoaga: Jagganath Ghat | 1, Strand Road, Kolkata, 700001.

Malumalu o Birla

O le maimoaga maimoa mai i Kolkata e muta ma le Malumalu o Lakshmi-Narayana Hindu o loʻo tu i le itu i saute o le taulaga. Fausia i le ogatotonu o le 20 seneturi. faʻatupeina e le aiga Birla, ua avea ma se tasi o sili ona matagofie foafoaga o tatou taimi. Ioe, o le tele-tiered fausaga, faia o le kiona-paʻepaʻe mapu, teuteuina ma laʻitiiti fugalaʻau foliga, vaneina panels, tamai polotini ma matagofie koluma, e mafai ona puʻeina e oo lava i se masani femalagaaʻi. O le isi vaega o le Malumalu o Birla o le leai o ni logo - o le tusiata na manatu o a latou leo ​​e mafai ona faʻalavelaveina le toʻafilemu ma le filemu o le siosiomaga o le maota.

O faitotoʻa o le malumalu e matala i tagata uma. Ae i le faitotoʻa e tatau ona e tuʻua e le gata i ou seevae, ae faʻapea foi ma lau telefoni feaveaʻi, mea puʻeata, ata puʻe ata ma isi lava masini.

  • Tatalaina itula: aso uma mai le 05:30 i le 11:00 ma mai le 04:30 i le 21:00.
    Ulufale fua
  • Nofoaga: Ashutosh Chowdhury Road | 29 Ashutosh Choudhury Avenue, Kolkata, 700019.

Fale

I le avea ai o se tasi o taulaga tele turisi i Initia, ua ofoina e Kolkata le tele o nofoaga e nonofo ai. Lenei e mafai ona e mauaina taugofie 5 * faletalimalo, malu potu mautotogi, ma paketi, ae aulelei hostels.

Fale tau i Kolkata e tusa ma le tutusa tulaga e pei o isi nofoaga malolo i Initia. I le taimi lava e tasi, o le va i le va o filifiliga eseese filifiliga e toetoe lava a le vaʻaia. Afai o le tau maualalo o se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo e $ 13 i le aso, lona uiga i le 4 * faletalimalo e na o le $ 1 sili atu. O le fale talimalo o le a taugofie - o lona totogi amata i le $ 8.

O le taulaga lava ia e mafai ona vaevaeina tuʻituʻi i ni itumalo se 3 - matu, ogatotonu, saute. Nofoaga i totonu o latou taʻi tasi ei ai a latou lava uiga foliga.

ErialeleiMinus
matu
  • Tapuni ile malaevaalele;
  • E tele eria lanumeamata.
  • Mamao mai nofoaga taua a le taulaga;
  • Lelei le faʻaaogaina o femalagaiga - e leai se metro, ma o femalagaaʻiga i pasi ma taʻavale laʻititi o le a taugata tele (i tulaga faʻatulagaina).
Ogatotonu
  • Le tele o faʻasolopito ma faʻataʻitaʻiga mataʻina;
  • Le iai o faleoloa tetele faʻatau;
  • Atinaeina auala felauaiga;
  • E tele potu eseʻese mo soʻo se tofo ma paketi.
  • Pisa tele;
  • O filifiliga taugofie e nonofo ai e vave ona tiaʻi, ae o isi e le avanoa mo tagata uma.
saute
  • Mauaina o faʻatauga ma faʻafiafiaga nofoaga autu;
  • E i ai vaituloto, paka, fale faʻaonapo nei;
  • Lelei tele femalagaaʻiga;
  • Fale tau e matua maualalo ifo nai lo isi eria e lua.
  • Lenei vaega o le taulaga ua manatu o le sili ona fou, o lea la e te le maua ni faʻamanatuga faʻamanatuina poʻo se fausaga o le 19 seneturi.


Meaai paleni

Taunuu i Kolkata (Initia), e mautinoa o le a e le fia 'aʻai. E sili atu nai lo faleʻaiga, faleʻaiga, faleʻaiga ma isi "sui" o meaʻai i inei, ma o magaala o le taulaga e masani ona maua ai tamaʻi kioski e mafai ai ona e tofoina ipu masani a Initia. Faatasi ai ma i latou, khichuri, ray, gugni, pulao, biriyani, charchari, papadams ma, ioe, o lauiloa Bengali suamalie - sandesh, mishti doi, khir, jalebi ma pantua e tatau ona vaʻai faapitoa i ai. O nei mea uma e mulumulu i lalo i le lauti suamalie ma le susu, lea e le sasaʻaina i totonu o masani palasitika ipu, ae i tamaʻi ipu keramika.

O le autu iloga foliga o le lotoifale meaʻai o le tuʻufaʻatasia o suamalie ma manogi manogi. O mea taumafa e kuka i le suauʻu (sinapi suauʻu mo iʻa ma ula, ghee mo araisa ma fualaʻau) faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le curry ma se paluga faʻapitoa e aofia ai ma mea manogi eseese e 5. Tele o faleʻaiga o loʻo i ai le tele o ipu dal (legume) i luga o latou menus. O supo e fai mai ai, teuina mo keke mafolafola, sosi ma aano o iʻa, iʻa poʻo fualaʻau ua saunia.

O le tele o fale lelei o loʻo i Chowringa Road ma Park Street. O le fale mulimuli o le fale o le tele numera o tumaʻoti ma lautele faʻalapotopotoga, o lea i le taimi o le aoauli e liua i se tele umukuka e mafai ona faʻamalieina ai le manaʻoga o le tele o tagata faigaluega ofisa. Ae mo tau:

  • 'aiga aoauli poʻo le afiafi mo le 2 i se faleʻaiga taugofie o le a tau ai le $ 6,
  • i totonu o le cafe ogatotonu - $ 10-13,
  • se meaʻai māmā i le McDonalds - $ 4-5.

A e alu na o oe e kuka, tilotilo i faʻasalalauga faʻatau i le lotoifale ma supamaketi tetele (pei o Spencer) - e tele le faʻapotopotoga iina, ma e taugofie foʻi tau.

O tau uma ma le tusitusiga e mo Setema 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau o afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

Kolkata i Initia ei ai le tau vevela tau. O le taumafanafana iinei e vevela ma susū - o le vevela o le ea i lenei taimi e amata mai i le 35 i le + 40 ° C, ma o le aofaʻi sili o le faʻasologa o le tau e paʻu ia Aukuso. I le taimi e tasi, e tetele timuga o nisi taimi e mouʻese ai le auala mai lalo o ou vae. E toʻaititi lava tagata tafafao i lenei vaitaimi, ma i latou e le fefefe i tulaga le lelei o le tau, ua fautuaina e ave se faʻamalu, ofu mafanafana, ni seti o lavalava vave mago ma seevae faʻaseʻe (i seevae o le a e vevela).

I le faaiuga o le tautoulu, e taofi faafuasei timuga, ma o le ea vevela paʻu ifo i le + 27 ° C. O le taimi lea ua amata le tau o turisi i Kolkata, ma e afua mai i le ogatotonu o Oketopa e oʻo i le amataga o Mati. Moni, e malu tele i le po i le taumalulu - ma le goto o le la, o le thermometer pa'ū i le + 15 ° C, ma i nisi tulaga e mafai ona oʻo i le zero. I le taunuʻu mai o le tautotogo, o le vevela vevela ua faifai malie toe foi i Kolkata, ae o le numera o turisi mai lenei e le faaitiitia. O le mafuaʻaga o lenei o le Bengali New Year, lea e faʻamanatuina i le ogatotonu o Aperila.

Fautuaga Aoga

A o e fuafua e asiasi i Kolkata i Initia, tusi ni nai fesoasoani aoga:

  1. A e alu i le aso malolo i le tautotogo po o le taumafanafana, teu i luga lava lava repellents. E tele namu iinei, e le gata i lea, o le tele o latou e feaveaia le mumu ma le dengue fever.
  2. E faigata tele ona puʻe se taxi samasama i le taimi e alu ai le itula. Pe a feagai ma se faʻafitauli faapena, aua le fefe e fesili i se leoleo mo se fesoasoani.
  3. Nofo i totonu o le taʻavale, fai loa oe e te alu i le mita. O le mea mulimuli e tatau ona seti i le 10.
  4. E ui lava i le mea moni o le taulaga o Kolkata o se tasi o nofoaga sili ona saogalemu i Initia, e sili atu le teuina o tupe ma faʻamaumauga latalata i le tino.
  5. Manatua e fufulu ou lima ae e te leʻi 'ai ma inu naʻo vai fagu - o lenei mea o le a sefeina oe mai faʻamaʻi pipisi.
  6. O faletaele i Kolkata e matua le talafeagai lava mo fafine, o lea aua le maimau lou taimi - e sili le alu saʻo i se cafe, fale tifaga poʻo seisi lava faʻalapotopotoga a le malo.
  7. E sili le faʻatauina o silis silis, ituaiga teuteuga o fale, faʻatagata 'ele ma isi mea faʻamanatu ile maketi - e faʻatele ona taugofie.
  8. Ina ia aloese mai le nonoa o ofu mafanafana, tuʻu i totonu o le potu e teu ai malae vaʻalele.
  9. A o e filifili e feoaʻi i le 'aʻai na o oe poʻo le mautotogi felauaʻiga, manatua o feoaʻiga iinei e agavale, ma i nisi auala e tasi foʻi auala. I lenei tulaga, i le muamua e faʻatonutonuina i le tasi itu, ma i le isi itu.
  10. E oʻo lava i faletalimalo lelei 4 * i Kolkata e ono le maua se suiga o ie moe ma solo - pe a fai e te vave tusi se potu, aua neʻi galo e siaki lenei faʻamatalaga ma le pule.

Savalivali i magaala o Kolkata, asiasi i se cafe:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kolkata on Engineering (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com