Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nahariya - o le a le mea e tatau ona e iloa e uiga i se taulaga i matu o Isaraelu

Pin
Send
Share
Send

Nahariya, Israel o se tamaʻi taulaga, itumalo i matu o Isaraelu, e tu latalata i le tuaoi i matu. Ua talanoa tagata o le nuʻu e faʻapea la latou taulaga - a o tatalo Ierusalema, e maua e Tel Aviv tupe, o Nahariya o loʻo goto ifo le la. E moni lenei mea, aua o le tele o turisi e omai iinei e malolo i luga o le matafaga pe faia se vasega o faʻamalologa ma toefaʻafouina taualumaga.

E le tele ni mea faʻatosina ile taulaga, ae o loʻo iai pea - o le faʻamalama, o le maota o le Crusaders, ana, o le Holocaust museum. E mafai foi ona e alu i le maulu i Nahariya.

Mea moni manaia! O le nofoaga i Isaraelu na amata amata ona olaola i se taimi lata mai - naʻo le 30 tausaga. seneturi talu ai. I le taimi nei, o le faitau aofai o tagata, lea sa tele lava ona auai i faʻatoʻaga, leiloa eleele i le au Arapi, talu ai a latou oloa na sili atu le taugofie. Ua avea turisi ma punavai autu o tupe maua.

Ata: Nahariya, Isalaelu

Tagata tafafao maimoa faamatalaga e uiga i le taulaga o Nahariya

O le taulaga o Nahariya o se itu i matu o loʻo tu i le talafatai o le Metitirani i Isaraelu, o le mamao i le tuaoi ma Lepanona e 9 km. O le igoa o le nuʻu e sau mai le upu "nahar" - o le ala lea e faʻalogo ai le vaitafe i le gagana Eperu. E faasino lea i le Vaitafe o Gaaton, e tafe i totonu o le nuu.

I taimi ua tuanaʻi, o le teritori sa umiaina e se aiga Arapi, i le 1934 na faʻatau e tagata tumaʻoti tagata na faʻatuina se faʻatoʻaga iinei. Aso o le taulaga o Nahariya - Fepuari 10, 1935, ina ua o mai aiga e lua mai Siamani ma nonofo iinei.

Nahariya o se tasi o sili ona matagofie malologa i le itu i matu o Isaraelu. E ofaina ai turisi lelei matafaga, o se tamaoaiga i lalo o le lalolagi lalolagi. E i ai tulaga sili ona lelei mo snorkeling, diving, surfing, e mafai ona e asia le saunas, malolo i le vaitaʻele. O le Achziv Natura Park e taʻutaʻua tele; i lona tulaga sa i ai muamua e avea ma taulaga.

Faʻaaliga! Mo le au faifaiva o le aau, o le vaa Nitzan, na fausia i le ogatotonu o le 20 seneturi i Siamani, na goto latalata i le taulaga.

O faailo o Nahariya

O le mea moni, o le itu i matu o Isaraelu e le 'oa tele i mea faʻatau pei o le ogatotonu o le atunuʻu, ae e iai foʻi le mea e vaʻai ma mea e vaʻaia. O le mea moni, e sili ona lelei le amata o lou masani i le 'aʻai ma se savaliga i luga o le faʻapaologa, lea e te mafai ai lagona le agaga o le malologa.

Nahariya Embankment

Lenei o le masani folauga folauga ma matafaga i le tasi itu ma le numera o faleʻaiga ma faleʻaiga i le isi itu. Savalivali i luga o le savali, e mafai ona e faʻatauaina vaʻa folau, o galu o galu o loʻo sosoʻo mai ma le lanumoana matagofie o Metitirani. Sa i ai foi le nofoaga mo faifaiva, o a latou soa masani o pusi, latou te onosaʻi faʻatali mo a latou manu feʻai.

O loʻo iai le vai malepe i luga o le faʻamalama, o tagata e ana fagafao, e tiʻetiʻe uila, tagata afeleti e o atu i le tasi itu, ma tagata fiafia i savaliga sologa lelei i le isi itu. O loʻo iai moega fugalaʻau, nofoa faʻapea ma taʻaloga e iai ma mea faʻamalositino i luga ole faʻamalama.

Rosh HaNikra grottoes

I le faaEperu, o le igoa o le tosinaga o lona uiga - o le amataga o grottoes. O le natura faʻavaeina o loʻo tu i tafatafa o Lepanona, i le talafatai o le Metitirani, sina itu i matu o Nahariya.

O le ana matagofie na faia faʻanatura, o se faʻaiuga o le fufuluina o maʻa mai le Rosh HaNikra Mountain.

Mea moni manaia! O se ana na fausia i luga o le mauga, e tusa ai ma tala, na eli e fitafita i lalo o le taʻitaʻiga a Alesana le Sili.

I le amataga o le seneturi lona 20, na faʻaauupegaina le alavai ma na faataatia ai se auala mo le pasia o le ami a Peretania. Lua sefulu tausaga mulimuli ane, na saunia ai se auala nofoaafi i le ana. Fesoʻotaʻi Palesitina ma Lepanona. 6 tausaga mulimuli ane, o le Haganah 'au na feula le alavai.

I aso nei, mo tagata faimalaga, o se 400-mita-umi faʻasologa ua maeʻa maeʻa maeʻa atu i le grotto. Ina ia alu ifo mai le pito i luga i le grottoes, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le uaea taʻavale, lea e aofia ai ni taʻavale se lua ma le mafai oʻo atu i le 15 pasese. I le ala, o auala savali ifo i lalo i le tulimanu o 60 tikeri ma o le sili maualuluga gafa i le lalolagi.

Lelei e iloa! O aso nei Rosh HaNikra o se setete puipuia natura faʻasao.

Ua lapataʻi e tagata o le nuʻu tagata tafafao maimoa - o loli i taimi uma e lolovaia ai vai, aemaise lava pe a sousou le sami. E manaʻomia le faʻatali seʻia paʻu le vai, ona faʻatoa alu ai lea i luma. E talitonuina o totonu o grottoes o Rosh HaNikra e feiloaʻi ai mauga ma le sami, o le latou tala lea o le alofa. O loʻo iai foʻi ma fale o lapiti papaʻa mananaia e fiafia e fafa i le la ma puʻeina ata.

Achziv Anamua

A e fiu e malolo i le matafaga, e mafai ona e asia Achziv. O matafaga o le paka a le atunuʻu ua avea ma sili ona fiafia i ai i le lalolagi. Lenei e mafai ona e lagonaina le matua ogatasi o le tagata ma le natura. O le mea e tosina mai o vanu gaoa ma aloalo matagofie. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai vaituloto ma faʻatanoa faʻaputuga tumu i vai sami. E feausi e tagata matutua mea loloto, ma tamaiti e taeele i mea laiti.

I le faʻaopopoga i le matafaga faʻafiafiaga i le paka, oe mafai ona asiasi i le faʻatafunaga o se 'olo fausia e le Crusaders ma faamemelo i lanumeamata lanumeamata. O le paka o loʻo i ai se lalolagi mauoa i lalo o le sami - o anemone, feʻe, sami o loʻo nonofo ma laumei o loʻo nonofo iinei.

O Achziv sa masani ona avea ma taulaga taulaga na pulea e le Tupu o Turo. O le mafuaʻaga autu o tupemaua o le gaosia o le viole lanu viole mai le sisi, na aoina i le matafaga. Mulimuli ane i luga o lenei nofoaga na fausia ai e le Byzantines se nofoaga malupuipuia.

I luga o se tusi! O aso nei o faʻatafunaga o se 'olo na faʻasao i le paka, lea na faʻailoa e le tupu Baldwin III i le fitafita fitafita o Humbert. I le faaiuga o le seneturi lona 13, o le 'olo na faatoilaloina e Sultan Beybaras.

Faʻatasi ai ma le paʻu o le Malo o Ierusalema, na mouʻese foi Achziv, ma na aliaʻe mai se nofoaga Arapi i lona tulaga. I le ogatotonu o le seneturi lona 20, na faamalosia ai tagata Arapi e tuua lo latou fale ona o se taua o le taua a Arapi ma Isaraelu. O se tamai fale mataaga na totoe mai le nofoaga tuai - o le mosque ma le ulu o le fale.

Faʻamatalaga aoga:

  • tau asiasi - 33 sekeli mo tagata matutua, 20 sekeli mo tamaiti;
  • taimi faigaluega: mai ia Aperila ia Iuni, ia Setema ma Oketopa - mai le 8-00 i le 17-00, ia Iulai ma Aukuso - mai le 8-00 i le 19-00;
  • auala e alu ai iina - tiʻetiʻe i le auala tele numera 4 i le itu i matu o le taulaga mo le 5 minute.

Matafaga i Nahariya

Galei Galil o le matafaga matafaga i se taulaga i Isaraelu, lea e amanaʻia o se tasi o le sili ona mama ma sili ona matagofie i le atunuʻu. Na vaʻaia o ia e le pulega o le taulaga i le tausaga atoa. O le faitotoʻa i le matafaga e leai se totogi. I masina mafanafana, e i ai le faʻafitauli o vaitaʻele i le apitaogalu, o faʻafiafiaga iinei e totogi, o faʻatau e faʻatau atu i le pusafata autafa o le faitotoʻa. O le faʻalavelave aofia ai se mautu pupula vaitaʻele, o se tamaiti vaitaʻele ma se tamaʻitaʻele vaitaʻele. E i ai laulau mo tagata asiasi lata ane. Faʻapea foi i le faitotoʻa o loʻo iai fale faʻatutu i luga o mutia e mafai ona e fiafia ai e malolo i le paolo.

Isi tautua:

  • solarium;
  • suia potu;
  • timu;
  • faleuila;
  • 'olo laveaʻi;
  • faleʻaiga.

I luga o se tusi! Galei Galil o se mataʻaga matafaga, manatu o le sili i Nahariya. O le eleele eli eli o se 'olo anamua, e amata mai le 2200 TLM, o loʻo amataina lata ane.

O le isi matafaga matagofie i le itu i matu o Isaraelu o Achziv. O se vaega o le paka a le atunuʻu ma e aofia ai le tele o aloalo. Ona o le loloto papaʻu, ua vave ai ona mafanafana le vai. E leai ni galu ii, o lea e masani ona omai ii aiga ma fanau. E totogi le matafaga - e 30 sekeli le tau o le ulufale.

Lelei e iloa! Mai Achziv Beach, tagata amata amata latou sailiga o le loloto o le sami latalata i Nahariya.

Lolo

O le talafatai i matu e talafeagai mo le aau ma aau. I le loloto, oe mafai ona faamemelo i le matagofie laufanua laufanua laufanua, papa ma grottoes, i le umi o le lima oe mafai ona vaʻaia le mauoa lalo lalolagi. E mafai ona faia i le tausaga atoa le maulu ma snorkeling i Nahariya - e eseese le vevela o le vai mai le +17 i le 30 tikeri.

Aso Malolo i Nahariya

E le mafai ona faʻapea o le 'aʻai e tele filifiliga o faletalimalo, o le mea sili e masani ona faʻaalia i le ogatotonu ma latalata i le sami. I se faʻaopopoga i faletalimalo, o loʻo iai foʻi ma fale talimalo lelei, e mafai ona e mautotogi i se villa poʻo se fale mautotogi.

Lelei e iloa! I ni nai kilomita mai le ogatotonu, mautotogi i se fale mautotogi o le a tau tele taimi taugofie.

O le potu e faʻalua i le faletalimalo faʻatulagaina ma mea taua o le a tau mai le 315 sekeli. Nofoaga i se faletalimalo lauiloa o le tau e 900 sekeli i le aso. Mo lenei aofaʻi o le a ofoina atu ia te oe se potu ma se vaaiga o le sami, jacuzzi, poletito.

Ae mo tu masani i mea tau kuka, i Nahariya, e mafai ona maua ai le aʻafiaga a Arapi, Metitirani. O faleaiga ofoina atu se tele filifilia o aano o manufasi, iʻa ipu, araisa, couscous, sosi eseese, mea manogi. O le mauoa filifilia o muamua vasega, meaai suamalie, hummus e salalau lautele. E mafai foi ona e filifilia pizza, salati fualaʻau, ipu o taumafataga i le sami.

Lelei e iloa! Fale kofe ua salalau i Nahariya; i le faʻaopopoina i se manogi inu, latou tuʻuina atu tao tao ma keke. O le taulaga o loʻo iai le tele o filifiliga o faleʻaiga meaai vave.

O le tau o le taumafataga atoa i le faleaiga o le tau mai le 70 i le 200 sekeli. Ae o se meaai mama i totonu o se paketi cafe o le a tau tele maualalo - mai le 20 i le 40 sekeli i le ipu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau. O afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

O le tau i Nahariya, Isaraelu e aafia i le sami. O le tau e agamalu i le tausaga atoa ma maualuga maualuga le susu. I le tau mafanafana, o le ea mafanafana e oʻo atu i + 30- + 35 tikeri, i le taumalulu, o se tulafono, e le sili atu le malulu nai lo +15 tikeri. O le vevela o le vai i le taumafanafana o le +30, i le taumalulu - +17.

Ole faʻafitauli tele ile taumalulu ole malosi ole savili male timu masani, o lea e manaʻomia ai ona e ave lavalava e leai se savili male susu i lau malaga, ma se faʻamalu. O tagata o le nuʻu e masani ona o atu i se matagi seevae ma tamoʻe seevae i taimi o le taumalulu masina. Peitaʻi i le taumalulu, e fuga mai rosa ma le tele o isi vao i le taulaga.

Lelei e iloa! O fale i Nahariya e leai ni nofoaga tutotonu e faʻamafanafana ai, o lea pe a okaina se potu faletalimalo, fesili pe faʻafefea ona vevela le potu.

I le tautotogo, ua mafai ona e alu i se faigamalaga ofu masani - ofuvae, mitiafu, seevae tosotoso. Pau lava le mea e mafai ona faʻapouliuligia ai le faigamalaga o le sharavas - o se matagi vevela mai le toafa.

O le tau mafanafana e vevela ma mago, e leai se timu, o lea e le mafai ai ona e faia e aunoa ma le sunscreen ma se pulou.

O le tautoulu, aemaise lava le afa muamua, atonu o le taimi sili lea e malaga ai i Nahariya. O le vaitau o tausamiga ma aso malolo amata, o le tau e fai si malu, e mafai ona e aau seia oo i le taumalulu.

Faʻafefea ona sau mai le malaevaʻalele a Ben Gurion (Tel Aviv)

E i ai le laina tuʻusaʻo auala mai le malae vaʻalele i Nahariya. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le nofoaafi Isaraelu, e mafai ona e filifilia le aso saʻo ma le taimi e te alu ai, tusi sau pasese. O le tau o le atoaga o le tasi-tiketi o le a tau 48,50 sekeli. E mafai foi ona e faʻatau se pasese mo ni numera eseʻese o malaga.

E o ese pasi mai le nofoaga tutotonu o pasi i Jaffa i Nahariya e faatasi i le vaiaso i Aso Tofi. E 2 itula ma le 40 minute le umi o le faigamalaga.

O le sili ona taugata ma i le taimi e tasi o le sili ona faʻalelei auala o le taxi poʻo le transfer. O le malaga e tau mai le 450 i le 700 sekeli.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O le fanua o loʻo tu ai le taulaga na faʻatau e le inisinia taʻutaʻua - Yosef Levi, o le na avea mulimuli ane ma faifaatoʻaga maoaʻe. I le 1934, na faʻatuina ai e le setete se pemita e maua ai le taulaga.
  2. E tusa ai ma se tasi faʻamatalaga, o le nofoaga e faʻaigoa i le Vaitafe o Gaaton o loʻo tafe atu i totonu o le taulaga. Ae ui i lea, o loʻo iai foʻi seisi faʻamatalaga - Nahariya e sau mai le igoa o se tamaʻi nuʻu Arapi o Al-Nahariya.
  3. Muamua lava, na faia le taulaga e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga, ae le lava tupe, ma na amata ona tatalaina faletalimalo, faletalimalo ma maua tupe i turisi.
  4. E tusa ma le 53 afe tagata e nonofo i Nahariya.
  5. O aso nei o Nahariya o le laumua o sisifo o Kalilaia, o se faaiuga na faia ona o le taulaga e taua tele i le olaga o le atoa itulagi.
  6. O tagata o Nahariya fiafia i taʻaloga - o le 'aʻai ei ai le kalapu pasiketipolo, tolu' au soka, se vai taʻaloga taʻaloga ma se vaʻalele kalapu.
  7. E i ai le atinaʻe pasi auaunaga i Nahariya; o se sui i le pasi, minibuses sheruts tamoe faataamilo i le taulaga. Mo femalagaaiga, e sili le faʻatau o se pepa Rav-Kav, e faʻatau le pepa i nofoaga o nofoaafi ma pasi.
  8. E totogi le paka i le taulaga, seʻi vagana ai le pakaina o faleʻaiga ma faletalimalo.
  9. E mafai ona e lisiina se uila poʻo se uila, totogi i le credit card i le masini, pe a fai e te le toe faʻafoʻi le felauaiga i le taimi, o se sala tupe tele e otometi lava ona aitalafu mai le kata.

Nahariya, Israel o se tamai taulaga, talimalo talimalo i le itu i matu o Isaraelu. O loʻo faʻatali mai mo oe ni matafaga mafanafana ma mataaga mataʻina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: La Ele Ele Ua Le Malie I Vai (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com