Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaituloto o Geneva - "faʻata tele" i Suisalani Alps

Pin
Send
Share
Send

O le maoaʻe atumauga Alps e faʻatumuina i le tele o mea lilo, e foʻia ai tagata malaga mai le lalolagi atoa latou o mai. O se tasi o mea lilo o Lake Geneva, Suiselani. O le vai manino o lenei faatanoa vai e faʻafiafiaina i lo latou toʻafilemu, ma le pupula o lanumeamata pupula, o tua atu o le kiona-papaʻe tapuni o le mauga o Alpine o loʻo i ai se faʻamaneta faʻapitoa.

O le vaituloto e masani ona faʻatusatusa i se faʻata tele: i mea uma, o lona laualuga e matua toʻafilemu lava e mafai ai ona atagia faʻatalata fale ma laau lata ane. E le o se mea e ofo ai, o lenei nofoaga ua avea ma se tasi o sili ona asiasi i ai i Europa, ma ua sauni e ofaina ana malo malo faʻafiafiaga ma faʻafiafiaga mo soʻo se tofo.

Faʻamatalaga lautele

O le Vaituloto o Geneva, poʻo le, pei ona faʻaigoaina e le Farani, o Leman, o le sili tele lea o vai i le atumauga ma le vaituloto lona lua i Europa tutotonu. O lona talafatai i matu o loʻo i ai i Suiselani, ae o le talafatai i saute e faatatau i vai o Farani. O le eria o Lake Geneva o 582.4 sq. kilomita, o le 348.4 sq. km auai i le setete Switzerland. A e vaʻai i le faʻafanua, e mafai ona e iloa atu o le vaituloto o loʻo foliga mai i se masina galu, o ona tumutumu o loʻo faʻasaga i saute.

O le umi o le Vaituloto o Leman e 72 km, ma o le lautele i nisi nofoaga e oʻo atu i le 13 km. O le pito loloto o le vaituloto o lo o faamaumauina i le va o taulaga o Evian-les-Bains ma Lausanne: o lona tau e 310 mita. O le vaituloto e afua mai i luga o le ea, o lona uiga e malulu ma talafeagai mo le aau i na o masina o le taumafanafana, pe a susulu mai le la o le vai e oʻo atu i le 21 - 23 ° C.

O le vaituloto o le alatoto autu o felauaiga fesoʻotaʻiga 'aʻai o loʻo siʻosiʻomia ai, i le va o vaʻa ia e alu i aso uma. Ina ia mautinoa le faatautaia faataamilo i le Vaituloto o Leman, 22 moli uila na faapipiiina, lea e tuuina atu foi faailo i faifaiva ma tagata afeleti e uiga i le latalata atu i le leaga tau.

Natura, laʻau ma manu

Afai e te vaʻai atu i le Vaituloto o Geneva i Suiselani, o lona uiga la o le ofoofogia o le itulagi e tosina mai ai le vaai e oʻo lava i le ata. E tele paka ma faʻasao ii, faʻapea foʻi ma faʻatoʻaga faʻatoʻaga, e mafai ona maua uma i taulaga i le taulaga ma luga o mauga.

O le nofoaga sili ona tele natura i Suiselani o le La Pierrez Natura Faʻasao, o ona laufanua suia tasi i le isi, e pei o i se kaleidoscope. O le paka e aofia ai le lautele o le 34 sq. km ma o se faʻafefiloi o vanu, papa, laufanua ma vanu. O 'oti' aisa, chamois, bear, lynxes ma marmots o loʻo nonofo iinei, ma i totonu o manulele e mafai ona e mauaina aeto auro, vaevaega ma falcon, lulu ma paʻu.

Lehman o se 'oa moni mo se faifaiva, i le loloto o le mea mau i lalo o le lalolagi lalolagi natia. Faʻatasi ai ma tagata nonofo i le Vaituloto o Geneva, oe mafai ona maua pike, paʻu, iʻa, crayfish, sinasina ma le tele o isi ituaiga o iʻa.

I luga o se tusi! Ua faʻatagaina e le tulafono Suiselani le faʻaogaina o se toʻotoʻo e tasi le matau e aunoa ma se laisene. Peitaʻi, o fagotaga ma le sipuni e manaʻomia ai se pemita faʻapitoa.

Talu ai o Lehman e puipuia mai matagi i matu e se filifili o atumauga Alpine, o se uiga ese uiga ese ua faatuina i le itulagi. Ma afai i le taumalulu Lake Geneva mafai lava ona doosed i se matagi malulu matagi, lea i le taumafanafana o le a tauia oe i na o se malu malu malu. Ia Iulai ma Aukuso, o le vevela o le ea i le eria o Lake Leman e mafai ona faʻamafanafanaina i le 30 ° C, e faʻatagaina ai le tagata o le atunuʻu e toto saogalemu le fualaʻau. O le itulagi e pulea e subalpine vegetation, ma pama e masani ona maua i nofoaga lata ane.

O 'aʻai i le matafaga o le Vaituloto o Geneva

E le o se mea tupu fua le igoa Lake Leman ua taʻua o le Swiss Riviera: a uma mea e tele, o ata matagofie o taulaga e faʻatauaina i ona auvai, e tofu ma ana faʻafiafiaga ma mataaga.

Geneva

I le itu i sautesisifo o le Vaituloto o Leman o loʻo taoto ai Geneva, o se tasi o taulaga sili ona matagofie i Suiselani ma lona faitau aofai e 200 afe tagata. O lona faʻatusa sa o le puna tele o Jae-Do, lea e alu saʻo mai le faʻatanoa vai ma le vaitafe e 140 mita le maualuga. Faʻofofua i fugalaʻau ma lanumeamata, Geneva tele i paka ma sikuea, aganuu faʻamanatuina ma faʻasolopito vaaiga, i totonu o lea e tatau ona e matua asiasi i ai:

  • Falesa o Sagato Paulo
  • Basilica o Notre Dame
  • Uati fugalaʻau
  • O le puipui o le toe fuataiga

O lenei 'aʻai o Suiselani e mafai ona taʻua o se nofoaga faʻaleaganuʻu: e tusa ma le 30 fale mataʻaga eseese o loʻo iai. O Geneva e taua tele i le lalolagi atoa, talu ai o iinei o loʻo tu ai le ofisa tutotonu o le tele o faʻalapotopotoga faʻavaomalo, pei o le Koluse Mumu, le WTO ma le UN.

Lausanne

Ua salalau luga o atumauga matagofie ma faʻataʻoto e tovine, o Lausanne o loʻo tu i le matusasaʻe sasaʻe o le Vaituloto o Leman i Suiselani. Faʻatasi ai ma le faitau aofai o 128,000, lenei lelei-tausia, laʻau teuteuina-aʻai o loʻo tumu i nofoaga faʻasolopito ma fale mataaga, ma ona tele paka ua avea ma sili ona fiafia i ai mo malolo savavali. Ina ia mafai ona iloa Lausanne, e taua le asiasi i ona tulaga ese mataʻina:

  • O maota anamua o Beaulieu ma Saint-Mer
  • Falesa Gothic Lausanne
  • Fale Mataaga i le Olimepeka
  • Ekalesia Gothic a St. Francis
  • Maota Ryumin

Tagata malaga fiafia e savalivali solo i le vaeluaga o kuata o Ville-Marche ma suʻesuʻe le sili taua faʻaaliga o loʻo faʻaalia i Lausanne fale ata.

Montreux

I se tasi taimi o se tamaʻi nofoaga o faifaiva ma fai uaina i nei aso ua tupu ma avea ma tagata sili ona lelei taulaga, mafaufauina o se tasi o le sili ona lelei e le gata i Suiselani, ae i Europa atoa. Montreux ma le faitau aofaʻi o naʻo le 26 afe tagata o loʻo tu i le itu pito i sasaʻe o Leman.

Ata ma faʻamatalaga o lenei nofoaga i le Vaituloto o Geneva ua manino ai o lenei nofoaga e le mo i latou ua masani ona sefe: faletalimalo taugata, falemaʻi falemaʻi, faleʻaiga maualuga, faleoloa taugata feiloaʻi turisi i soʻo se taimi.

Taʻitasi tausaga, o se jazz tausamiga e faia iinei, lea e tosina ai tagata lauiloa musika mai le salafa o le lalolagi. Faʻatasi ai ma nofoaga ofoofogia o Montreux, e taua le faʻamamafaina o le Chillon Castle, lea e tu i le taulaga, ma le faʻamanatuga o Freddie Mercury, na fausia i luga o le faʻavaʻa o le Vaituloto o Leman.

Vevey

O le taulaga laititi o Vevey i Suiselani ma lona faitau aofai e 19.5 afe tagata o loʻo tu i le itu i matu sisifo o le vaituloto. Lauiloa i le lalolagi atoa mo ona tovine lafulemu, o lenei malae taalo-faʻafeiloaʻi faʻapitoa e iloga i lona toʻafilemu ma le mafanafana.

Afai e te i ai i Vevey, ia mautinoa e savali i le Grand-Place, asiasi i le tuai cafe o La Clef ma aʻeaʻe i le tumutumu o Mont Pelerin. O lenei nofoaga talisapaia na talisapaia e le toatele o tagata lauiloa: o iinei na faʻaalu ai e le tagata talenia talenia Charlie Chaplin tausaga mulimuli o lona olaga, o lona faʻaaloalo na fausia ai se maʻa faʻamanatu i le taulaga o le taulaga. Pei o isi taulaga i Suiselani, o Vevey e iai ona fale mataaga mataʻina e aofia ai ma le fale mataaga o le uaina, o le Museum of Photography ma le Food Museum.

Evian-les-Bains

O se tasi o spa aupito vevela i Europa, o Evian-les-Bains, o loʻo tu i le talafatai i saute o le Vaituloto o Geneva i Farani. O lenei nofoaga tuufua ma le faitau aofai o tagata e naʻo le 8,600 tagata e taʻutaʻua i lona muamua vasega vasega, lea na o mai ai iinei tupu tupu Peretania ma tagata maualuluga mo se taimi umi e togafitia ai. Ma o aso nei, soʻo se tagata faimalaga e asiasi i Evian-les-Bains e mafai ona gafatia nei taualumaga.

E ofo lava le toʻatele o turisi iinei, o lea o le siosiomaga i le taulaga e fesoasoani i se toʻafilemu ma fuaina malologa. Evian-les-Bains e sili ona lelei lona fesoʻotaiga i vai i taulaga uma i luga o le Swiss Riviera, e faʻafaigofie ai ona e alu iina mo gaioiga faʻapitoa.

Thonon-les-Bains

O Thonon-les-Bains o le taulaga sili ona tele e tu i le itu i saute o le Vaituloto o Leman i Farani. E taʻutaʻua tele i turisi ona o le tele o vaipuna. Thonon-les-Bains 'tulaga ese Savoyard tusiata faleoloa ma ona faleoloa ma faleoloa faʻamanatuina tu mai fafo isi taulaga i Lake Geneva.

E tele vaʻaiga mataʻina iinei, faʻatasi ai ma mea e sili ona taua:

  • Maota o Ripai
  • Faletele o le taulaga
  • sikuea tutotonu
  • Ekalesia Tuai a Sagato Paulo

O Thonon-les-Bains o loʻo tu tonu i vae o Mont Blanc ma mauga o Chablais, e mafai ai ona e aʻea le aʻafia malie ma faʻafiafiaina i mea matagofie o loʻo lata mai.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mea e fai

I se faʻaopopoga i le savali faataamilo i nofoaga autu o nofoaga autu o le Vaituloto o Geneva, o loʻo i ai le tele o mataʻaga o loʻo i ai, tagata tafafao maimoa e maua ai le avanoa lelei e auai ai i le lotoifale faʻafiafiaga ma faʻatulaga mo latou lava se faʻatosina moni mai o faʻafiafiaga vai.

  1. Faʻatau o Meaʻai ma Uaina. Faigamalaga femalagaaʻi, oe iloa tele e uiga i gourmet meaai ma meainu lelei, o le a talisapaia le gastronomic asiasiga, lea e maua ai e tagata uma le avanoa e asiasi ai sisi, sukalati, uaina ma pia faʻatau ma faʻatau latou fiafia i ai oloa.
  2. Lolo. Lake Geneva o se moni maua mo eseese. I le pito i lalo o se vaituloto foliga mai toʻafilemu o loʻo aliali mai ai se lalolagi o ni vaa ua gogoto, e sosoʻo atu ma ni sui iloga o le sami ma meaola o loʻo feola.
  3. Vaa ma alovaa. O se malaga i le vai i le isi itu o vaituloto i atumauga o Alps o se miti a soʻo se turisi, lea e faia iinei i le Vaituloto o Leman.
  4. Uila uila. Suetena nofoaga e lelei tele mo tietie uila, lea e mafai ai ona e alu i totonu o le tuma matagofie matagofie o le natura ma fiafia i le vaaiga matagofie i le mauga.
  5. Faʻafiafiaga. O 'aʻai Suiselani e masani ona talimalo i tuʻufaʻatasiga o aganuʻu eseese (jazz festival, tulip, vine vine, soʻo se ituaiga o tuʻufaʻatasiga), o se asiasiga e avea ma faʻaopopoga sili lea i lau aso malolo i le Vaituloto o Leman.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Afai e te fiafia i gaioiga i fafo, ae e te le o sauni e lafoa ni penefiti o le malamalama i le malo, alu i le Lake Geneva, Suiselani. O lona natura, nofoaga faʻapitoa ma a latou paka ma faʻamanatuga faʻaleaganuʻu, atinaʻeina o turisi tetele ma le tele o faʻafiafiaga o le a fesoasoani e faʻatumu ai lou malologa i lagona matagofie ma faʻaalu ai se tafaoga muamua-vasega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Geneva - 3rd Swiss edition of the Digital Luxe Meeting - (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com