Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Geiranger - o le penina autu i le asoa o fjords o Nouei

Pin
Send
Share
Send

O le fjord (poʻo le fiord) o se faga sami na loloto lona loloto i le laueleele tele ma se auala tele mauga. I le ogatotonu o faʻasaʻo ma faʻataʻavale auala o loʻo iai le atiina o le emerald-lanumoana luga o manino ma loloto vai. Latou te atagia mai papaʻe ma lauolaola lauolaola. Ma luga o faletupe - nuʻu, nuʻu laʻititi ma faʻatoʻaga. O le ala lea e vaʻaia ai le Geiranger Fjord (Nouei) e i latou o loʻo laki i le iinei.

Ma o lenei penina susulu i se asoa tele Norew o fjords o loʻo i ai se paʻepaʻe papaʻe o aisa papaʻe pupuni o le kiona, ma matagofie afu paʻu ifo mai papa i le to.

Nofoaga ma foliga o Geiranger

O se matagofie 15-kilomita fjord, o le lima-lala o le Storfjord, o loʻo tu i le itu i saute sisifo o Nouei, 280 km mai le laumua Oslo ma lua selau kilomita i matu o Bergen, o le faitotoʻa i Norwegian fjords. O le latalata i Geiranger o le taulaga taulaga o Ålesund, e na o le 100 km le mamao.

I le pito sili ona lautele o le fjord mai le talafatai i le talafatai (pe sili atu foi, mai le papa i le mato) - 1.3 km.

Fai mai le au suʻesuʻe, o le igoa o lenei fjord i Nouei e taua: mai le fono o "geir" ma le "ita". O le upu muamua i le Old Norse o lona uiga o le arrowhead, ma le lona lua o le fjord lava ia.

Ioe, o le faʻafanua o loʻo faʻaalia ai le faʻatatauina o le tumutumu o le Geiranger Fjord e pei o se aū o ati i luga o mauga maualuluga.

O muamua fjords i Nouei na aliali mai o se faʻaiuga o le gaioi o glaciers pe a ma le 10-12 afe tausaga talu ai. O nei tectonic formations ua vaneina toetoe lava o le atoa talafatai Norwegian. E tofu i latou ma a latou lava iloga foliga ma se ituaiga o laufanua - o lona lava foliga ma lona lava tofo. O le Geiranger Fjord e i ai foi ona lava foliga. Nisi ua uma ona taʻua, ma le isi o loʻo i luma.

I le nofoaga e tafe atu ai se vaitafe e taʻua o Geirangelva i le fjord, e i ai le nuu e tutusa igoa, e na o le 300 tagata e nonofo ai. O le fjord ma le eria o loʻo latalata iai o loʻo i luga o le UNESCO lisi o tofi faʻanatura tofi.

E i ai le falemataaga i le nuʻu - o le Fjord History Center, ma tagata tafafao maimoa vaʻafaimai ma tutoʻatasi tagata malaga e tatau ona asiasi i ai.

Ina ia vaʻai i le tele o vaʻaiga a Geiranger, e manaʻomia le faʻaalu o 2-3 aso i le fiord. E tele taseni faletalimalo e eseʻese le mafanafana ma le tau. Ma afai e te fuafua e nofo umi ma malolo, e tatau ona e tusi potu muamua.

Vaʻai Geirangerfjord: a, faʻafefea ma o le a

E tusa ma le 600 afe turisi e asia Geiranger i tausaga uma. E oʻo lava i vaʻa e sili ona tele ma le afe ma afe o pasese o loʻo ulufale i totonu o le taulaga. Mai le 140 i le 180 o latou e omai iinei i tausaga taʻitasi. Ae o le tamaʻi nuʻu o Nouei e foliga mai e leʻi lolovaia e tagata tafafao maimoa, aua o le faʻatulagaina o faʻafiafiaga o loʻo i se tulaga maualuga, ma o turisi uma e tafe ma le saogalemu i auala eseese.

Ma e le o turisi uma e omai ii i le sami - naʻo le tasi vae tolu o latou. O isi e o atu i ai i isi auala. A fua i le tele o iloiloga ma ata i luga o le upega tafailagi, o le Geirangerfjord o turisi ma tagata faimalaga asiasi sili atu nai lo isi fjords i Nouei.

Trollstigen

O le Mauga "Troll Road" (Troll Ladder) na fausia i le vaitau o le 30 o le seneturi talu ai, ae o fofo inisinia i le taimi o lona fausiaina na atiaʻe i se tulaga maualuga maualuga, ma o loʻo faʻatautaia pea e le auala ana galuega.

Ole auala lea mo avetaavale poto masani: e 11 maai ma maʻai tuga zigzag, o lona lautele e na o le 3-5 mita i luga ole auala atoa, ma le faʻagaioiga o taʻavale e sili atu ile 12.4 m e faʻasa iinei.

O le faʻafanua o Geirangerfjord (Nouei) ma nofoaga lata ane o loʻo faʻaalia ai o Trollstigen e fesoʻotaʻi le taulaga o Ondalsnes ma le taulaga o Nurdal ma o se vaega o le RV63 - o le auala a le atunuʻu.

I le amataga o le 2000, o galuega toe faaleleia ma le faʻamalosia na faia iinei, ma o le auala saogalemu ua matua faʻaleleia atili.

I le tulaga maualuga i le 858 m o loʻo i ai se paka taʻavale, o loʻo iai faleoloa faʻamanatu, faleoloa ma se tulaga tele e mafai ai ona e vaʻai i faʻataulaʻala o le auala ma le malosi o le 180-mita Stigfossen afu.

I le tautoulu ma le taumalulu, Trollstigen e le faʻaaogaina, turisi mafai ona faimalaga i ai naʻo ia Me ia Oketopa aofia ai. O le amataina ma le tapunia o aso e fesuisuiaʻi laʻititi i tausaga taʻitasi, mo faʻamatalaga saʻo e asiasi ai i upega tafailagi o kamupani femalagaaʻi i le lotoifale

Fautuaga aoga! Toetoe lava uma tosina ma mea o le turisi alamanuia i Nouei ei ai a latou lava '' upega tafaʻilagi aloaia ma e faigofie uma lava ona maua i luga o le upega. O le 'upega tafailagi Geirangerfjord aloaia o www.geirangerfjord.no.

Afi ma faʻataʻitaʻiga o Geirangerfjord

O le afu matagofie o Nouei luga o lenei fusi e maua uma i lona umi. O le lapoʻa Stigfossen (180 m), lea e manino vaʻaia mai le maitau vaʻaia o le Troll Ladder, mafua ai le fiafia.

Ma o le sili ona taʻutaʻua ma manatuaina o tolu afu 6 km sisifo o le nuʻu:

  • Waterfall e fitu tuafafine (i le Norwegian De syv søstrene)
  • Waterfall "Faʻatoafaiava" (Nor. Friaren)
  • Afu o le veli faʻaipoipo (Norwegian Brudesløret).

O i latou uma e tu latalata i le tasi ma le isi ma e tuʻufaʻatasia e le tasi tala faʻasolopito. Moni, o loʻo i ai le tala i ni faʻamatalaga se lua, ae o le iʻuga e tutusa i mea uma e lua.

O le tasi totoa talavou Viking na taia e le lalelei o le toafitu tuafafine ma filifili ai e faaipoipo. Na ou faʻatau se ie pupuni ma lavea ai le auala, ae le mafai ona ou filifilia se tasi ma naʻo le tasi o le toʻalua faʻaipoipo: e manaia uma lava, ma o le aliʻi e toʻafilemu lava i le le mautonu, faʻamama le pupuni ... o loʻo fetagisi pea.

E tusa ai ma le vaega lona lua, i se isi itu, o tuafafine uma na teʻena le tauleʻaleʻa, ma na malelemo ai e le Viking lona faʻanoanoa i totonu o se fagu - e mafai ona vaʻaia manino i faʻaupuga o le afu "Faʻatoafaiava". O sina mamao atu lava, o le lafoina "Bridal Veil" na sausauina tamaʻi aloiafi, ma le isi itu, i le isi itu, o loʻo iai le afu o le Toʻafitu Tamaitai: vaʻai atu i lenei ata, tagi le toʻafilemu tuafafine ma loimata oona i le fitu vaitafe mai le maualuga o 250 mita.

E tele ni 'aisa i le vaiaai o le Geirangerfjord.

Oe mafai ona vaʻaia i latou i le Jostedalsbreen National Park o Nouei.

Manatu o Geirangerfjord

O nofoaga lauiloa ma asiasi i Geiranger, lua (Fludalsjuwe ma Ernesvingen) e latalata tele i le nuʻu, ma le lona tolu e maualuga i le Mauga o Dalsnibba.

Flydalsjuvet

O le malae taʻalo lenei 4 kilomita mai le nuʻu i tafatafa o le auala tele e tau atu i le isi nuʻu, Grotley. O le tele o ata mataʻina o tagata tafafao maimoa i luga o le Geirangerfjord na aumaia mai lenei '' upega tafaʻilagi, pe sili atu foi, mai se tofifāfato tifato i lalo atu o vaega e lua o le 'upega tafaʻilagi na faʻaaogaina i tulaga eseʻese, fesoʻotaʻi e ala savali.

O le taupulepulega uma o tui e tutusa: o totoa o faavaa ua osooso, tutu i luga o se maʻa maa ma o latou lima i luga, pe nofo foi ma o latou vae o tautau i le to - le taʻitasi poʻo paga.

Ae sili atu le aua le lamatiaina ma nofo, faamemelo vaaiga i luga o le nofoalii o le "Queen Sonya": sina maualuga maualuga o se sili lelei vaʻaia vaʻaia faʻatulagaina ma se maʻa nofoalii, lea na tatalaina i le 2003 e le masiofo lava ia.

Ma mai le nofoaliʻi i luga o le ala e le o se faʻafitauli ia atili ai ona maualuga, i le autu matamata nofoaga o Geiranger, lea turisi muamua taunuʻu i ai i taʻavale. O le vaʻaiga i le taumafanafana mai iinei i le fjord ma le uafu e matagofie: papaʻe papaʻe ma vaʻa folau vaʻa ma folau taʻitasi.

Ernesningen

2 km mai le nuʻu i le isi itu, e amata ai le auala o le gata (Orlov Road), lea e alu aʻe maualuga i le sopoʻaga o vaʻa. E vaʻaia mai le tulaʻi muamua. O le auala e muamua muamua i le talafatai o le Geiranger Fjord, ona gata ai lea i tafatafa o le malifa, ma latalata i lona pito mulimuli, i le maualuga o le sili atu ma le 600 mita i luga atu o le sami, o le Erneswingen maitau vaʻa ua faʻatulagaina.

Mai ii, o le kilomita-lautele fjord foliga mai o se lautele lanumoana vaitafe, lea oomiina i tafatafa o mauga. Ma o vaʻa folau o loʻo malaga atu o vaʻa taʻalo.

O pa uma e lua o loʻo puipuia pa, o loʻo iai faleese ma nofoaga e paka ai taavale, e tele tele le Flydalsjuvet.

Fautuaga aoga! E le talafeagai mo tagata tutoʻatasi femalagaaʻi le savali faʻasolosolo i gata i itu uma e lua, naʻo felauaiga.

O le fea e alu ese ai?

  • Faʻatau se pepa pasi mo Panorama pasi i le ofisa femalagaaʻi mo le NOK 250, latou te feiloaʻi masani mai le tasi potu faʻailo i le isi. Oe mafai ona okaina se pepa i luga o le 'upega tafaʻilagi www.geirangerfjord.no.
  • Pe totogi le eMobile - o le lanumeamata 2-nofoa nofoa afi eletise. O le tau o le totogi e tasi le itula o le 800 NOK, mo le 3 itula - 1850 NOK.

E lelei le alu i le taʻavale i manatu o Gerangerfjord i le taeao poʻo le lua i le tolu itula peʻa maeʻa le 'aiga o le aoauli. I lenei taimi, o loʻo iai lava pe leai foʻi ni tagata tafafao, ma malamalama lelei, e taua tele mo ata lelei.

Dalsnibba

I le faʻavasegaina o polofesa puʻeina ata, Dalsnibba aveina se tasi o muamua nofoaga o le faʻaaloalo, o lenei o se parataiso moni mo pueata. I le faʻaopopoga i le matagofie o mamao mamao a Atelani, e tele foʻi mea malo e manumalo ai mo le fanaina o le pito i luma iinei. O lenei vaʻa vaʻaia o loʻo tu i le tumutumu o le mauga i le maualuga o le 1500 m.

E mafai ona e alu iina i se lala mai le auala tele, o le auala tele a Nibbevegen (Fv63).

Asiasi tau:

  • I pasi i le lotoifale, malaga toe foʻi - 335 NOK (taofi le 20 min.)
  • 450 NOK / 1 tagata luga o le pasi pasi, i le auala na ia muamua valaʻau ai i Flydalsjuvet. O le 'upega tafaʻilagi mo le okaina o tiketi o www.dalsnibba.no, iinei oe mafai foi ona vaʻai i le faʻasologa.
  • Ulufale i le mauga e lau taʻavale ua totogi - 140 NOK.

A o aʻe le aʻe, ua faʻaitiitia le vevela, ma o nisi taimi e i ai le kiona i le tumutumu e oʻo lava i le taumafanafana. I le fogafale i luga o loʻo iai le cafe, se tamaʻi faleoloa ma se tautua fale.

O le tele o auala sopo e alu ese mai iinei, ma o le tumutumu atoa lava e mafai i nisi taimi i ao.

Sailiili i le vai i le vai

E tele filifiliga mo le savali i le Geirangerfjord (Nouei), ma tiketi mo tafaoga ma le totogiina o vaʻa ma mea faigaluega i le nuʻu o Geiranger o loʻo ofoina atu i le tele o nofoaga. O le vaitau e mai ia Aperila i le faaiuga o Setema.

O le vaa e alu i Alesund, Waldall Hellesilt (i le isi itu o le boom) ma Strand.

Fiafia fiafia i Geiranger alu ese mai le uafu i itula uma po o le itula ma le afa. O le savali lava ia i luga o le vai luga o le fjord i le va o maʻa e tumau i le taimi e tasi. O lona tau mo le tasi turisi e 250 NOK.

E sili atu le taugata o le vaʻa safari i luga o le vaʻa o le RIB vaʻaia - 695 NOK, peitaʻi o tagata o loʻo fealofani e le faʻafitia e latou le avanoa e faʻataʻitaʻi ai lenei filifiliga.

Kayaking o se isi avanoa e savali ai i le sili ona matagofie fiord i Nouei ma suʻesuʻe ona manaia nofoaga. Oe mafai ona e faia oe (315 NOK / itula), pe i se kamupani ma se faʻasino, lea o le a tau ai 440 NOK.

Fagota luga o se vaʻa totogi vaʻaia o se filifiliga foi mo le suʻesuʻeina o le Geirangerfjord mai le vai. E i ai vaʻa eseese e filifili mai: matua laiti inflatable ma afi vaa o eseʻese malosiaga. Totogi totogi mai 350 NOK i le itula. E tele faʻamatalaga e mafai ona maua i le geirangerfjord.no.

Uma tau luga o le itulau e aoga mo le 2018 vaitau.

Savaliga

E ova atu ma le sefulu ma le lua auala savali i le lata ane o le nuu.

E i ai ni faigofie savali e amata saʻo mai le nuʻu ma mulimuli saʻo auala i le fjord.

Ma e i ai sili faigata faigata auala uumi, alu maualuga ma tifato i luga o le mauga, i le amataga o oe o le a aapa i le taavale. Ave se faʻafanua o auala savali i le faletalimalo poʻo le turisi tutotonu.

O le auala sili ona lauiloa mo tagata savavali poto masani o le tuai, ua leva-lafoa Skagefla faʻatoʻaga i le fjords.

Nisi amata mai le Homlonq Tolauapiga 3.5 km mai le nuʻu, ae o isi tagata malaga ave taxi vai (vaʻa) vaega o le auala mai le fjord, ona alu ese mai le tamai vaʻa ui i se auala tifato i luga i le faʻatoʻaga e vaʻai i le ofoofogia vaaiga o afu "Fitu Uso". E mulimuli mai le isi tulaga maualuga foʻi le aʻeaʻe ma ua toe 5 km i le ala i le tolauapiga, mai i isi, i se isi itu, amata la latou malaga i luga o lenei auala.

Fautuaga aoga. Tagata filifilia e filifili poʻo fea o filifiliga savali i le faʻatoʻaga tuai e filifili, le muamua poʻo le lona lua. E naʻo lou manaʻomia o le manatuaina o tupuʻaga i luga o lenei auala e sili atu ona faigata nai lo le aʻeaʻe.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

E mafai ona e oʻo atu i le nofoaga o Geirangerfjord e toetoe lava o soʻo se auala o felauaiga.

Toleni

O le nofoaga lata mai o Geiranger o Ondalsnes. O nofoaafi eletise e tuʻu ese mai le laumua o Central Station ma Trondheim. Tuʻua mai Oslo, o le faigamalaga e 5.5 itula, mai Trondheim - 4-5 itula. E tele taofi i le auala. O le tau o le malaga ma le taimi faʻatulagaina mafai ona maua i luga o le 'upega tafaʻilagi www.nsb.no.

Pasi

O nofoaafi manino e tamoe mai Bergen, Oslo ma Trondheim i Geiranger i aso uma.

Felauaiga i le vai

I vaitaimi o taumafanafana, e mafai ona maua Geiranger mai Bergen i luga o le vaa folau i le talafatai o Hurtigruten, lea e agai i matu. I le taumalulu, o nei vaʻa folau e oʻo atu i Alesund, ae le ulufale i Geiranger. E taunuʻu loa i Alesund, e oʻo atu turisi i le pasi i pasi.

Taʻavale

Mai Bergen ma Oslo, i le taʻavale, o le siʻosiʻomaga o le fjord mafai ona ausia i le 5-8 itula. Mai Ålesund i Geiranger ogatotonu mafai ona ausia i le 3 itula.

E mafai foi ona e oʻo i Geiranger i taʻavale afi mai le taulaga o Hellesyult, ma tuʻufaʻatasia ai ituaiga e lua o femalagaiga.

Ea

O le malae vaʻalele latalata i Geiranger o loʻo i Ålesund foi. E mafai ona e sau ii luga ole ea mai soʻo se mea: Alesund Airport Vigra - AES e masani ona fesoʻotaʻi i le tele o taulaga o Nouei.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Geirangerfjord (Nouei) - o le tele o tagata femalagaaʻi na iinei na latou ioeina i a latou iloiloga o totonu o nei mataʻina matagofie pupula, felavasaʻi laufanua valevalenoa ma maualuluga filemu filemu mauga, na latou lagona e pei o toa o le noraga saga ... Ma e le o se mea e ofo ai: o le maoaʻe Norwegian Geirangerfjord o se tasi o le top sefulu o fjords sili ona matagofie i le lalolagi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Norwegia - Kraina Fiordów 2 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com