Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Evora, Potukale - taulaga mataaga i le taulaga

Pin
Send
Share
Send

Evora (Potukale) o loʻo aofia ma le saʻo i le lisi o taulaga sili ona matagofie i le atunuʻu. O se savaliga i totonu o lona ogatotonu o le a aveina atu ai oe i se taimi mamao, siʻomia oe i le siʻosiʻomaga o le vave suia suiga o vaitaimi o talafaasolopito. O le fausaga o le taulaga na aafia i aganuu a le au Moor ma Roma. O tausaga uma, e selau ma afe o turisi e omai i Evora e inu le uaina sili ona lelei ma tofo i ituaiga o sisi o sisi ma mea suamalie. Ua faʻaigoaina e tagata e nonofo ai Évora o le nofoaga faʻaleagaga o Potukale.

Ata: Evora, Potukale

Faamatalaga lautele

O le taulaga o loʻo tu lelei i le ogatotonu o Potukale i le itumalo o Alentejo, o le fale e sili atu i le 41 afe tagata. Evora o le totonugalemu o se itumalo ma munisipale ma igoa tutusa. Na o le 110 kilomita mai le laumua, o loʻo iai le faʻatoʻaga o togāolive, tovine ma laufanua. Oe maua oe i le labyrinth o vaapiapi auala, savali i totonu o fale tuai, faamemelo i vaipuna. Evora e amanaʻia o se taulaga-falemataaga, lea maʻa taʻitasi ei ai lona lava matagofie talaʻaga.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le nofoaga na faavaeina e le au Lusitanians, o lona igoa muamua o le Ebora. Muamua lava, o le taulaga o le nofoaga o le taʻitaʻi au o Sertorius. Mai le seneturi lona 5 T.A. lea e nonofo ai Epikopo.

I le 712 o le taulaga na pulea e le au Moors, na latou taʻua le nofoaga o Zhabura. Ina ia toe faafoi Evora, o le tupu o Potukale na faavaeina le Aviz Order of Knights, o ia lea na nofo i le taulaga ina ua tuliesea le au Moor.

I le 15th ma le 16th seneturi, Évora o le nofoa o le pule tupu aiga tupu. O le vaitaimi lea ua taʻua ole tausaga ole auro. Ona nofoia lea e le au Spaniards, mulimuli ane na leiloa ai le taua muamua o le taulaga. O le mea taua na tupu i le seneturi lona 19 o le toʻa atoa o le tupu o Miguel ma le iʻuga o le fetauaʻi.

Le mea e vaʻai

Nofoaga Tutotonu o Talafaʻasolopito

Evora o se falemataaga 'aʻai ma ofoofogia fale nofo na fausia mai le 15th i le 18th seneturi, tuai fale teuteuina i maa, forging. O le faʻapitoa anamua tusiata fale e sili ona manino lagona i le ogatotonu vaega o le taulaga, lea o loʻo aofia ai i le lisi o UNESCO Lalolagi Tofi Nofoaga.

I Évora, ofoofogia, mo le faitau afe o tausaga, o se matagofie foliga vaaia na tausia, lea na fausia i lalo o le uunaiga a le tele o aganuu. O loʻo fausia ni fale fou i se auala e le faʻalavelaveina ai measina faʻasolopito na foaʻi mai e Roma, Moors, Lusitanians.

Ole tele o faʻafiafiaga a Evora e aoina ile taulaga tutotonu. O le lisi o mea e sili ona taua e aofia ai le Se Cathedral, maota o Vasco da Gama ma le Monarch Manuʻa, le Malumalu o Tiana, ekalesia, falesa. O faʻamanatu iloga o le talafaʻasolopito e faʻasaoina lelei.

E i ai le pasi mai Sete Rios Station i le laumua o Potukale i le ogatotonu o Evora. E mafai foi ona e sau i se taʻavale, mulimuli i le alatele o le A2, ona tatau lea ona e afe i luga o auala tetele A 6 ma A 114.

Bone Chapel mamago

O le isi pupula pupula ma tau fefefe i Evora (Potukale) o le Falesa o Ivi, o se vaega o le faigata o le Malumalu o St. Francis. I totonu o le nofoaga faʻapitoa o i ai ponaivi ma ulupoo e ana le 5,000 monike.

O le fale ua faʻatusalia le lata mai o le oti, ma na fausia ina ua maeʻa le faʻamaʻi mataʻutia ma mea taua a le militeri na mafua ai le faitau afe o tagata na feoti. Ua faʻapaleina le falelotu i le tusitusiga: o matou ponaivi e malolo iinei, o loʻo matou faʻatali mo ou.

Mea moni manaia! Ina ia papaʻe ia ponaivi, na togafitia i le lime slaked. O ponaivi na faaletonu ma gagau na faamamago ma palu faatasi ma le sima.

O le falelotu e tu i le: Praca 1º de Maio, 7000-650 São Pedro, vora.

Se Falesa

O le fausiaina o le nofoaga faʻapitoa na amata mai i le amataga o le seneturi lona 12, ma na faʻatoa maeʻa i le 1250. O le falesa ua teuteuina i le Romano-Gothic style ma ua amanaʻia o le sili ona lalelei ma sili ona tele seneturi falesa i Potukale. O loʻo tu ai le okeni a Potukale e leva na faʻagaoioia, amata mai lava ile senituri lona 16. O totonu o le falesa ua teuteuina i ituaiga eseese o maamora.

I fafo, o le maota tapuaʻi teuteuina i lua olo ma faʻatagata. I se tasi o ia fale lotu o loʻo iai le fale mataʻaga o lotu, o loʻo faʻaalia ai lavalava o taʻitaʻi lotu, a latou mea totino ma mea fai a le lotu.

Mea moni manaia! Vasco da Gama na sau iinei mo se faʻamanuiaga a o alu o ia i se lauiloa malaga i Initia. O vaʻa ma fuʻa na faʻapaʻia i le malumalu.

O le falesa o loʻo tu i: vora, Potukale.

Cromlech Almendrish

Ua taʻua o le sili ona tele i le Perinean Peninsula ma o se tasi o le sili ona tele i Europa. Cromlech e toeititi lava 100 maa, e tusa ai ma le au tusitala talafaasolopito ma archaeologists, na faia i le 5-6 seneturi BC. O le nofoaga e anamua ma i le taimi o lona soifuaga nisi o maʻa na leiloa. E tusa ai ma se tasi faʻamatalaga, cromlech o le malumalu o le la.

O ata vaneina na maua i luga o maʻa e 10 (menhirs). I le itu i matu sisifo o le faʻalavelave, e i ai le maʻa e tasi 2.5 mita le maualuga. Tusitalafaʻasolopito e leʻi oʻo mai i se maliega autasi i lona uiga. O nisi e talitonu o le menhir o se faʻasino, e tusa ai ma leisi faʻamatalaga, e i ai isi menhirs i isi nofoaga.

E i ai le paka i tafatafa o le cromlech. E sili le sau ile afiafi ma filifili le tau lelei, aua ile timu e solo le auala ole atunuʻu. E faigofie le sailia o lou auala - o loʻo i ai faʻailoga i luga o le auala. E le tele ni faʻamatalaga i luga o le Initaneti, ae o iloiloga a turisi e autasi - o le nofoaga e manaia ma faʻafiafiaina, e te le manaʻo e alu ese ii.

Tuatusi Cromlech: Recinto Megalitico dos Almendres, i tafatafa o Nossa Senhora de Guadalupe, 15 km mai le taulaga o Evora.

Pa puipui o Fernandin

Fausia i le seneturi lona 14. Mo le Vaitau Tutotonu, o le fale na taʻua o le sili, ae o aso nei e mafai e turisi ona asiasi i vaega o totoe o le 'olo puipui. O galuega amata na amata i le 1336 e le faaiuga a le tupu Alfonso I. O le olo na suia le pa tuai, lea na le mafai ona toe puipuia le taulaga, lea na tupu. Na maeʻa le fausiaina i le 40 tausaga talu le amataga i le nofoaiga a le tupu Ferdinand, ma ua faʻaigoaina le fale i lona mamalu.

O le maualuga o pa o le faʻailoga e toeititi 7 mita, ae tusa ai ma nisi faʻavae - 9 mita, o latou mafiafia e 2.2 mita. O le puipui e 17 ona faitotoʻa e fai i maa ma uamea. O le umi o le fausaga taunuu 3.4 km. Mo sili atu faʻatuatuaina ma le malosi, o le puipui na faʻaopopoina i 'olo, e tusa ma le 30 o latou.

Manaia le iloa! I le seneturi lona 18, na mouʻese le manaʻoga e puipuia le taulaga, o lea na faʻaleagaina ai puipui e faʻalautele auala. O toega o totoe o le fausaga i Évora o loʻo aofia i le lisi o atunuʻu faʻamanatu o Potukale.

Lotoa o Giraldo Tutotonu

O le masani Potukale sikuea ma se faʻaonapo nei tisaini. Nofoaga ma turisi e fiafia e savali iinei. E i ai le vaipuna i le ogatotonu o le sikuea, e valu vaitafe o loʻo faʻatusalia ai auala e valu e sosoʻo ai. O le vaipuna na fausia i le 1571 o maamora ma faʻatumuina i le pale apamemea. E tele nofoaga i le sikuea e mafai ona e maua ai se 'aiga lelei ma faʻatupuina le lalelei o le lotoifale.

I luga o se tusi! O le taimi ua tuanaʻi o le sikuea e faʻanoanoa ma si taufaafefe. Muamua lava, o faasalaga oti na faia iinei. Mo le lua seneturi, o faʻasalaga mataga o le Inquisitio na faʻatinoina iinei. Sili atu i le 20 afe tagata na fasiotia i luga o le sikuea.

O le sikuea o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga. E aoga le sau i inei e savali i luga o maʻa faʻapipiʻi, fai se ipu kofe manogi, ma fiafia i le matagofie matagofie natura. I le itu i matu o le sikuea o le malumalu o Santo Antau, na fausia i le seneturi lona 16, i le itu i saute o loʻo iai le faletupe. Faʻafiafiaga gaioiga e masani ona faia i luga o le sikuea - o loʻo iai le maketi fesoasoani, o se Kerisimasi e faʻapipiʻi luga o le Kerisimasi Po. I le afiafi, o le sikuea e sili ona faʻataulaitu - o maʻa lanu e tele na lolovaia i le susulu o le masina e fausia ai se mea ofoofogia.

Ekalesia a St. Francis

Ole ekalesia e sili ona asiasi iai ile taulaga o loʻo aofia ile UNESCO World Heritage List. O le fausiaina o le malumalu na tumau i le tolu sefulu tausaga - mai le 1480 i le 1510. I le taimi muamua, sa i ai le malumalu fausia i le 12th seneturi e le Poloaiga a Franciscans. I le seneturi lona 15, na toe fausia le ekalesia - o le fausaga na faia i foliga o se koluse ma teuteuina i le faiga Gothic. I le malumalu, na fausia ai se falesa mo sui o le aiga tupu, talu ai e masani ona asia e tagata mamalu iinei.

Faʻaaliga! O le faitotoʻa e teuteuina i se faʻatagata o le pelican - o le faʻailoga lenei o Monarch João II.

O le fausaga fausaga o le malumalu maua ai mo 10 falelotu, e le masalomia o le sili ona lauiloa o latou o le falesa o ponaivi. E faapipii se fatafaitaulaga i falelotu uma. O le fatafaitaulaga maamora autu na fausia i le seneturi lona 18. Totonu, o le falesa foliga matagofie - na teuteuina i stucco moldings, ata ma se faʻamaumauga a le Tusi Paia, tile. I totonu foi o le malumalu o loʻo iai se totoga faʻapipiʻiina i le 18th seneturi ma teuteuina i le Baroque style.

I le amataga o le seneturi lona 19, na faʻatulafonoina le malumalu ma seʻia oʻo i le amataga o le lona 20 senituri, na galue le faʻamasinoga a le taulaga i le fale. O le tele toe fausiaina na faia i le tele o tausaga talu ai; sili atu nai lo 4 miliona euro na faʻasoaina mo ia. O le malumalu o loo i ai se falemataaga, lea e aofia ai se ofoofogia tuufaatasiga o galuega i le autu o tapuaiga. O fale o le aulotu o se faʻaaliga o 2.6 afe ata o le Aiga Paʻia ma vaaiga o le fanau mai o Iesu mai isi atunuʻu.

Iunivesite o Évora

I le taimi na faʻaaloaloina ai le taulaga o Evora i Potukale e tupu, na tatalaina se iunivesite iinei, lea na aʻoaʻoina ai matai o le atunuʻu ma Europa. O le tele o mea totino na faʻanatinati mai iinei mo se vaega o musumusuga.

I le 1756, na tapunia le iunivesite ona o lona faʻavae, le Jesuits, na faʻateʻaina mai le atunuʻu. O lenei mea na tupu ona o se feeseeseaiga i le va o le Marquis de Pomballe ma sui o le faʻatonuga, o e na vaevaeina sone o aʻafiaga e le gata i Évora, ae i Potukale atoa. I le faaiuga o le 20 seneturi, le iunivesite amataina ana gaioiga.

Iunivesite tuatusi: Largo dos Colegiais 2, 7004-516 É vora.

Faʻafefea ona e alu iina

E mafai ona maua Evora mai Lisbon i auala e fa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le nofoaafi

E tusa ma le 1.5 itula le faigamalaga, e amata le tau ile 9 i le 18 euro. Nofoaafi tuua 4 taimi i le aso mai Entrecampos nofoaga. O nofoaafi Potukale (CP) e tamoe i Evora.

I le pasi

O le faigamalaga e 1 itula 45 minute, o le tau o le atoa pepa o le 11.90 €, faʻaititia e tuʻuina atu mo tamaiti aʻoga, tamaiti ma tagata matutua. Malaga alu ese uma 15-60 minute. O pasi Rede Expressos e tamoʻe i Evora mai le nofoaga o Lisboa Sete Rios.

E mafai ona e vaʻai i le taimi nei faʻatau ma faʻatau tiketi luga o le 'upega tafaʻilagi upega tafaʻilagi www.rede-expressos.pt.

Taxi

E mafai ona e okaina se fesiitaiga mai le malae vaʻalele poʻo le faletalimalo i Lisbon. O le tau o le malaga mai i le 85 i le 110 euro.

I le taavale

E 1.5 itula le faigamalaga. O le mamao i le va o le laumua ma Evora e sili atu ma le 134 km. Oe o le a manaʻomia 11 lita o kesi (mai le 18 i le 27 euro).

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Evora (Potukale), o se taulaga anamua na faʻataʻitaʻia e tagata Moorish, na ia maua se vaitaimi faʻaauro na faia ai faʻaipoipoga tupu iinei. Evora o le totonugalemu o fatufatuga, faʻaleagaga, lauiloa taʻutaʻua o Potukale, Sepania ma Holland na faigaluega iinei. Ina ia lagona le mataʻutia o le siʻosiʻomaga o le taulaga, e tatau ona e savalivali solo i auala, alu i faleoloa e manatua ai mea ma asiasi i nofoaga e tumu i le tele o tala matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Evora Portugal from the air - DJI drone footage (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com