Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sighnaghi - o se taulaga mai se tifaga i le uaina itulagi o Georgia

Pin
Send
Share
Send

Georgia liliu le tamaʻi taulaga ae matagofie o Sighnaghi i le autu turisi faʻailoga. O le "Georgian San Marino", o loʻo tu i le itu i sasaʻe (i le itu o Kakheti, 110 km mai Tbilisi), ua maeʻa ona toe faʻaleleia, e le avea ma mea taua o le talafaasolopito, ae naʻo le faʻaopoopoina o le matagofie a Europa i fale tuai o le 'olo ma auala faʻapipiʻi. I le avea ai ma se tasi o taulaga sili ona asia i Georgia, Sighnaghi ma ona fale maualalo maualalo i lalo o pupuni o fale pupuni na filemu ma toʻafilemu - o le aofaʻi tumau e na o le 1500 tagata.

O le taulaga, o lona igoa ei ai aʻa Turkic ma o lona uiga "malutaga", na faavaeina i le lona lua afa o le 18th seneturi o se puipuiga puipuiga. O lona teritori ei ai le foliga o se polygon, ma le lautele o 2,978 sikuea kilomita. ma fausiaina i le tulaga o 28 atoatoa puipuia 'olo ma puipui olo. O le vaega mulimuli mai le itu i matu e "alu" i totonu o se vanu loloto, ma mai le isi vaega latou te toe faʻataunuʻuina atu faʻasologa o atumauga. I luga o le faʻasitepu faʻatulagaina latalata i faitotoʻa autu o 'olo, e mafai ai e se tasi ona aʻea pa ma vaʻaia e le gata i le taulaga atoa, ae faʻapea foi le Alazani Valley, i se tepa tasi.

Mataʻaga a le 'aʻai

A vaʻai atu i le ata o Sighnaghi, e oʻo lava i tagata femalagaaʻi ua i ai le poto masani e mafai ona le mautonu le taulaga o Georgia ma se malae i Europa ma se atinae tetele. O le manatu lea o le au tusiata na latou tuʻufaʻatasia tu ma aga masani ma le vasega a Italia i saute. E tele faletalimalo ma fale talimalo, faleoloa ma mea faʻatauoloa, tusa ma le 15 faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ai ona e tofoina ipu a le atunuʻu ma uaina lelei.

O mea mulimuli e manaʻomia mo le tofoina, aua Kakheti e lauiloa mo ona tovine ma potu uaina, lea malamalama Chinuri, manogi Rkatsiteli, berry Tavkveri, tart Saperavi ma le tele o isi lava Georgian uaina inu o loʻo lalafi. Ole toʻatele o turisi e ave se fagu uaina mai Sighnaghi. Saili seisi mea e mafai ona e aumaia i le fale mai Georgia i luga o lenei itulau.

9 Aperila Paka

E aoga le amataina o lau masani ma vaʻaiga a Sighnaghi mai le 9 Aperila Park, faʻaigoaina faʻapea i le faʻamanatuina o le Aso o le Toefuataʻiga o Georgia's Tutoʻatasi. Ina ua manava i le ea fou o le mauga, faamemelo i fugalaʻau manogi ma tofoina le lauiloa churchkhela, oe mafai ona alu e asiasia latalata sikuea - Solomon Dodashvili ma Tupu Tavita le Fausia. I le auala, o le faʻatagata o le muamua - o se agavaʻa Georgian tusitala, faifilosofia ma tagata lautele - tu i le paka.

Eria o le taulaga tuai

Lua sauniga masani (Lalashvili ma Kostava) e alu ifo mai lalo e lua sikuea Sighnaghi. O tagata tafafao maimoa e savavali faʻatasi ma latou, ma tu i faleoloa o faʻamanatuga ma mo se taimi umi na faʻamaʻaisa ma mea puʻeata i luma o fale o loʻo nonofo ai ma polotini felanulanuaʻi o loʻo lalagaina i fuifui vine.

Ile iʻuga ole faigamalaga, e feiloaʻi taʻitasi ma le isi sikuea - Irakli II, e iai se vaipuna matagofie, se kasino ma le mafuaʻaga ua faʻaigoaina ai le Sighnaghi o le taulaga o le alofa. E faʻatatau ile maota ole faʻaipoipoga ile itula atoa. I totonu, e mafai ona lesitala lau vaʻaiga e aunoa ma se taimi atofaina, i le mauaina o se tusi faʻaipoipo aloaʻia i le atoa lalolagi.

Manaia le iloa! Sighnaghi mauaina le tulaga o se taulaga o le alofa foi aua o iinei na faia ai le tusiata Niko Pirosmani, lauiloa i Georgia ma sili mamao atu o ona tuaoi, faia se alofa, lea na avea ma taupulepulega mo le pese tusa ma le miliona mumu mumu.

E tusa ai ma le tala e faapea o soʻo se tagata nofomau o le a taʻu atu ia te oe i lana ia lava faauigaga, Na alofa Pirosmani ma le tamaitai Farani o Margarita na sau i le tafaoga, faatau atu lona fale i Sighnaghi ma faatau armfuls o fugalaʻau ma tupe uma e ufiufi ai le auala latalata i le fale o lana pele. Ae paga lea, o le tala e i ai lona faʻaiuga faʻanoanoa - ina ua maeʻa le tafaoga, na tuʻua e le teine ​​ia Georgia e faʻavavau, ae e leʻi galo i le tusiata lona alofa, faʻaali Margarita i luga o le tapoleni o le igoa lava e tasi.

Malumalu

Talanoa e uiga i le mea e vaʻaia i Sighnaghi, e le mafai ona le mafai e se tasi ona taʻua ia malumalu.

O le Ekalesia a St.George o loʻo tu i le auala o Gorgasali i tafatafa o le 'olo o le' olo 'olo. O le basilica na fausia mai piliki, ma faʻasaga i tua atu o le vanu o Alazani e foliga mai e matua photogen: o se lanumeamata lanumoana lanumoana na ufiufiina i nofoaga ma fale "manoa" ma malosiʻaga mauga i tua atu.

Ekalesia a St. Stefan o le pito sili ona maualuga o le taulaga ma faʻatagaina oe e fiafia i manatu o le siʻosiʻomaga mai se faʻapitoa vaʻaia vaʻaia vaʻaia.

Falemataaga o Talafaʻasolopito ma Ethnography

O le a fiafia le au fiafia i talafaʻatasiga tulaga ese o le Sighnaghi Local History Museum. O lona fale fou i le ogatotonu o le aʻai e aoga e asiasi mo e fiafia i mea anamua (mea na maua i toʻatele, mea faigaluega apamemea, keramika, totonu o mea ma lavalava), faʻapea foʻi ma tagata fiafia i galuega a le tusiata atisi ma le monumentalist Lado Gudiashvili.

I le fogafale lona lua o le fale mataaga, 16 ata na tusia e Niko Pirosmani o loʻo faʻaalia foi - e le o ni ata taua ia o ana foafoaga. O tapoleni sili ona lelei, e aofia ai ma le "Actress Margarita", o loʻo teuina i Tbilisi, ae o tamaʻi taʻutaʻua lauiloa e tatau foʻi ona uaʻi iai.

Afai e te fiafia e vaʻai i le fale na fanau ai Pirosmani ma ola aʻe, alu i le nuu tuaoi o Sighnaghi - Mirzaani. O iina o le a e mauaina ai le fale-falemataʻaga o se Georgian atisi. E mafai ona e oʻo i Mirzaani i lau oe taʻavale poʻo lau taxi - alu ile 20 km.

Falemataaga tuatusi: Rustaveli blind alley, 8, Sighnaghi, Georgia. O le tau o le tiketi e 3 GEL.

Paka faʻatekonolosi

O le isi mea e tatau ona vaʻaia i Sighnaghi o le atunuʻu paka, le auala e alu ese mai Ketevan Tsamebuli auala. E tele fale talimalo i luga ole auala o le a ofaina oe e tofo i le lotoifale meaʻai ma vaʻai ile malumalu o George ma le Alazani Valley mai luga.

O le ulufale atu i le atunuʻu paka e leai se totogi - iinei oe mafai ona faʻamasani ma mea totino a le aiga ma ituaiga o fualaʻau o lo o totoina i Kakheti, faia lavash ma churchkhela ma ou lava lima, sasau i luga tuai swings ma malolo luga o nofoa, mulimuli ane e taua le alu i luga i le auala palapala i le itu i saute o le aʻai.

Faatagata

Tele faʻataʻitaʻiga tatau ai eseese upu. O nei vaʻaiga e le mafaitaulia i Sighnaghi. Malie, faʻafaigata ma paʻi atu, e foliga mai toetoe lava ola - o se teineititi latalata i le ofisa lesitala o loʻo sauni e avatu ia ia teufugalaau i le ulugaliʻi fiafia, o se tamaʻitaʻi ma se maile o lafi i le paolo mai le vevela o le la, ma o le fomaʻi i luga o le asini na filifili e malolo ina ua maeʻa se malaga umi. O le ata mulimuli na fausia e faamamaluina ai Benjamin Glonti, o se ata o le ata “Aua le Tagi!” Saunia e Georgy Danelia, o se vaega o lea ata sa pueina i Sighnaghi.

Faʻafefea ona alu i Sighnaghi mai Tbilisi

E ala ile minibus

O le auala sili ona faigofie ma taugofie o le ave lea o se pasi. O lenei ituaiga felauaiga e tuʻu ese mai Tbilisi i Sighnaghi i le taʻi lua itula (mai le 9 i le taeao i le 6 i le afiafi). O le nofoaga o le tuʻua o le pasi pasi i le Samgori metro nofoaga.

Ae e te leʻi alu i Sighnaghi mai Tbilisi na o oe, siaki le taimi i le taimi tonu - e ono suia faʻamoemoe i le vaitau. O le pasese e 13 Georgian lari.

O pasi mai Tbilisi i Sighnaghi e taufetuli foʻi mai le Isani metro. O le auala e alu ile 2-2.5 itula.

I le taʻavale

O leisi filifiliga e alu ai mai Tbilisi i Sighnaghi o le totogiina o se taʻavale, ki le faʻatonu ma tiʻetiʻe le taavale, ma faʻafiafiaina i vaaiga ofoofogia, tusa o le itula ma le afa. Afai e te manaʻo e malolo atoa, alu i se taxi ($ 40-45), ma le afa mai Tbilisi, faʻalogo i le 'olo o Niahura, na fausia i le seneturi lona 16.

Taunuu i Sighnaghi i le taʻavale, tuʻu i le faitotoʻa o le 'aʻai ma savali - muamua oso i le tumutumu, ma alu ifo i lalo, i le ala vaʻai i vaʻaiga ma faamemelo i le vaʻai.

I luga o se tusi! Mai Sighnaghi e faigofie ona e alu i Telavi - o le totonugalemu o Georgia winemaking. Faitau le mea o le taulaga ma pe aisea e taua ai le asiasi iinei.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau - o afea le taimi sili e asiasi ai i le taulaga

O le tau o Sighnaghi e fuafuaina e ona nofoaga lata ane - vanu, Mauga o Caucasus, vaomatua lafulafua.

I le vaitau malulu, e masani ona paʻu se puao mafiafia i luga o le taulaga, i le tautotogo e timu, i nisi aso o le taumafanafana e i ai se vevela le masani ai.

Tau mafanafana i Sighnaghi o le sili ona vevela ma sili ona mafanafana taimi o le tausaga. Ia Iuni o le vevela e oʻo atu i le 29 ° С. O le tumutumuga o le vevela ia Iulai ma Aukuso - i ni nai aso o le thermometer siitia i le + 37 ° C

O le vaitaimi sili ona lelei i itu uma e asiasi ai i le Georgian "taulaga o tagata fiafia" o Me ma Setema - o le afa muamua o Oketopa.

Tausaga uma, i le faaiuga o le muamua masina o le tautoulu - amataga Oketopa, mo 5-7 aso, le Rtveli seleselega vine tausamiga faia i le Kakheti itulagi. O le a fetaui lelei le tuʻufaʻatasia o se uaina tafaoga ma le suʻesuʻeina o le matagofie o Sighnaghi.

O Setema atoa ma le 'afa muamua o Oketopa i "Little Italia" e faʻamalieina i le tau faʻalelei. I le ao, o le ea mafanafana e oʻo i le + 20-25 ° C I le ogatotonu o Oketopa, o timu ma puao e o mai i le taulaga.

O le taumalulu i Sighnaghi e masani ona mafanafana (4-7 ° C). Ae o Ianuari ma Fepuari e fai lava si faigata - e ono paʻu le kiona i se faʻafuaseʻi, e pa mai se sau malulu, pe sau foʻi se suavai.

Ia Mati ma le amataga o Aperila, o aso mafanafana e fesuiaʻi ma aso malulu. Mo i latou e fia asiasi i Sighnaghi i le tautotogo, ua fautuaina e tagata tafafao maimoa le alu o se malaga i le afa lona lua o Aperila po o Me - o loʻo fuga solo mea uma, o le avanoa o le puao e laʻititi, ma o le ea e faʻamafanafanaina e oʻo atu i le 25-30 ° C.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. Sighnaghi na sili ona lauiloa ina ua maeʻa le toefaʻaleleia o le 2005. Ae le i oʻo i lena, e leʻi i ai tonu le ituaiga e fiafia i ai turisi.
  2. Le pese lauiloa a A. Pugacheva "A Milion Scarlet Roses" i le 1982 e uiga i le tutusa tusiata Pirosmani ma lana pele.
  3. Nino Pirosmani valivali ata i le sitaili o primitivism ma o se tasi o sili ona talenia matai o naive art.
  4. I se faʻaopopoga i tu ma aga masani a Georgia, e fautuaina e tagata femalagaaʻi le taumafaina o le uaina rimoni. E sili ona suamalie ii.

I le avea ai o Sighnaghi ma ana "pepa valaʻaulia", na tuʻuina atu ai e Georgia i le lalolagi le malae taʻalo, o isi taimi o meataʻalo ma taʻaloga matagofie mo le savali faʻanatinati, ma le manaia o suʻesuʻega, o lagona faʻaosofia, ma le malologa lelei mai le pisapisao o tagata.

O se savaliga i Sighnaghi, o se taʻamilosaga o se uaina ma se tofoina, faʻapea foi ma le ea vaʻai a le taulaga - i lenei ata sili ona lelei. Tagaʻi ane.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le Olaga Suia - Romillz Muliaga Nanai Ofisa Ft. Joe Official Video (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com