Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulaga o le filifiliga o potu o tamaiti, o se aotelega o faʻataʻitaʻiga

Pin
Send
Share
Send

A faʻatauina meaafale a tamaiti, o le toʻatele o matua uaʻi atu i latou i foliga vaaia o aitema, ona faʻapea ai lea i a latou aoga. E taua mo pepe o meaafale e talafeagai mo latou tausaga ma faʻamalieina manaʻoga manaʻomia. O se mea talafeagai meaafale o se ofu o tamaiti, lea o le a fesoasoani e ofi ai le tele numera o mea ma mea faʻaaoga. Matou te faʻatutu atu e suʻesuʻe ia foliga foliga ma ituaiga o faʻatusa ina ia mafai ai ona filifilia se filifiliga mo lau tama.

Faʻamatalaga

O meaafale a tamaiti e tele taimi e suia ai nai lo mea a matua. O le tamaititi o loʻo tuputupu aʻe pea ma e tusa ma ona tausaga e manaʻomia ai le filifilia o talafeagai ulu. O lavalava mo lavalava o le tamaititi e filifilia vave i le avanoa. A o le pepe e leʻo mafai ona gaugau mea na o ia - e teuina e matua iina ie, ie moega, pepe pepe.

A o tuputupu aʻe le tamaititi, e mafai e ofu o tamaiti ona sui a latou faʻavasega, faʻaopopoina i fata ma potu fou. O se tamaitiiti aʻoga faataʻitaʻi teuina na o mea iina, ae o meataʻalo. O le tamaititi aoga tuʻuina se ato ato i totonu o lavalava, faʻapea foi ma mea faʻaaoga e fesoʻotaʻi ma mea fiafia. E manaʻomia e se talavou se ofu lapoʻa e teu ai lavalava, pulou ma mea faʻaaoga.

E le faigofie le suʻeina o meaafale mo se potu pepe pe a maeʻa ona faia le siʻosiʻomaga ma toe lipea. O lavalava faʻaonapo nei mo lavalava o tamaiti o loʻo iai ni uiga taua:

  • mautu - o lenei faʻailoga e filifilia muamua, aua i le taimi o le fiafia, e mafai e le pepe ona tulei faʻafuaseʻi le oloa;
  • saogalemu - o tulimanu o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻataʻamilomilo;
  • leai ni vae - o sea aiaiga e filifilia i le loto, pe a fai e leai nei elemeni, o le kapeneta o le a sili atu ona mautu;
  • mea masani - e sili atu le tuʻuina o meaafale laupapa i le vasega pepe;
  • lautele - o le i ai o le tele numera o fata, potu - o lavalava ma drawers o le a fesoasoani e teu ai le tele o mea.

Ina ia mafai ona aoga le oloa ma ia faʻamalieina manaʻoga o le tamaititi i le tele e mafai ai, e taua tele le vave filifili poʻo le a le mea o le a tuʻuina i totonu o lavalava. E fautuaina le tuʻuina mai o se potu tele mo meataʻalo - e leai foʻi se mea e toe faʻatau ai se pusa faʻapitoa o drawers.

Eseese

Faʻamoemoe i le tele o le potu, e tatau ona e filifilia se ofu e ofi atoatoa i totonu o le potu. O loʻo galulue nei tagata gaosi i aso nei i le gaosiaina o potu o tamaiti.

  • ofu tu saoloto;
  • fausia-i faataitaiga;
  • filifiliga tulimanu;
  • lavalava o se vaega o le meaafale mamanu.

Taʻitasi nei ituaiga eseese ei ai a latou lava foliga foliga, lea e tatau ona mafaufau eseese.

Fausia i totonu

Tu eseese

Angular

Kapeneta tutoʻatasi

O le sili ona faigofie, sili ona lauiloa ma taugofie filifiliga mo ofu mo lavalava o tamaiti ua taʻua o se mea tuʻu fua o meaafale. E tasi lona aoga tele - feʻaʻaveaʻi. A oʻo ina matua le tamaititi, e mafai ona faigofie ona ave le oloa i soʻo se tulimanu o le potu. Faʻatasi ai ma tamaititi, e aoga le faʻamamafaina o le lapoʻa o potu o tamaiti, o lea e le fautuaina ai e faʻapipiʻi i se potu laititi.

Structurally, o le oloa mafai na o flaps, ma totonu e mafai ona vaevaeina i ni tele potu; faʻatumuina i totonu o se atiina ae pusa mo meataʻalo, ma i ai foi ma se mezzanine. E tusa ai ma le mamanu o faitotoʻa, o lavalava mafai ona feluea ma potu - o le filifiliga mulimuli e sili atu talafeagai mo tamaiti matutua oe mafai ona tatala meaafale na o latou.

Filifiliga filifiliga:

  • aitema mo lavalava ma drawers. I fafo, o le filifiliga foliga mai o se pusa o drawers tuʻufaʻatasia ma se ofu. O le pito i lalo o le oloa ua faʻatumuina i ni drawers, masani lava e lua, lea e faigofie ai ona tuʻu ofuvae o le tamaititi. O le fausaga mafai ona i ai se vaega vaevaega faiga, pe a o le pusa e totonu totonu vaevaeina i ni tele compartments. O sea gaioi e lelei tele mo le faʻamutaina o le avanoa i totonu;
  • kapeneta vaevaega ma le tele numera o potu. O faʻataʻitaʻiga e talafeagai pe a nonofo ni tamaiti i se potu. E faigofie ona tuʻutuʻu tuʻutuʻuga oloa i le va o ni tamaiti se toʻalua: oe manaʻomia le faʻatauina o pusa o lanu eseese. O oloa tuʻufaʻatasia e aofia ai drawers ma fusipaʻu. O le pito i luga potu teuina lavalava i luga o tautau, ma le pito i lalo potu teuina mea e mafai ona gaugau.

A filifilia se kapoti e tu fua, ia faʻalogo i le mea moni o drawers o loʻo i luga o le laina i lalo ifo o le tamaititi ina ia mafai ai ona ia mauaina mea talafeagai manaʻomia lava ia.

E taua le iai i le kapeneta tutoʻatasi le itiiti ifo o totoga - o lenei mea e mafai ona maua ai se faʻaopopoga saogalemu mo le tamaititi. O oloa o loʻo faʻatumuina i avanoa mo pepe - o le auala lea e mafai ai ona sefe avanoa i totonu o le potu.

Fausia-i totonu faʻatusa

Fausiaina i totonu o fale ua fuafuaina o se auala e sefe ai avanoa i le tele e mafai ai. O le aoga manino o sea loka o lona lautele: i totonu e mafai ona e tuʻuina se tele numera o lavalava aitema, mea faʻaaoga, moega, seevae, taʻaloga mea taʻalo, meataʻalo.

O le fausia-i lomiga o le oloa mafai ona tu uma i totonu o se faʻailoga ma i le le masani tulaga matala. I lenei auala, o le faʻafitauli o le faigata o le faʻaaogaina o avanoa ma faigata geometry ua foʻia. Lavalava a le fanau ua uma ona fai o se tali mo ofu e teu ai ofu e fai mo potu e fai ai ofu.

Seʻi o tatou faʻamamafaina le aoga sili o le oloa:

  • avanoa o le tuʻuina i totonu o se faʻailoga o soʻo se loloto;
  • eseese o filifiliga: o le 3-vaega ofu ofu poʻo se faʻataʻitaʻiga ma le 4 vaega o le a ofi i le tele o mea faʻaaoga;
  • o faitotoʻa o le oloa mafai ona faʻataʻamilo pe faia o se potu.

Faufautua fautua e filifili filifiliga i mea e mafai ona e tuʻu ai maualalo faitotoʻa. O le a sili atu pe a fai, nai lo fusi, tautau se tamai pupuni mo tutoʻatasi auala e le pepe.

Filifiliga tulimanu

E lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga - fausia-i totonu ma le tumau. O mea muamua e faʻaogaina e faʻatumu ai avanoa i le taimi e leai ai se auala e faʻapipiʻi ai isi meaafale lata ane. E mafai ona vaaia se ofu tulimanu i le tulimanu i le ata oi lalo - e faʻapipiʻi i le tulaga o sefeina avanoa i potu laiti a tamaiti.

E tusa ai ma foliga, o tulimanu kapeneta o:

  • g-foliga - faʻataʻitaʻiga mo lavalava o se ituaiga 2-vaega, pe a fai o se tasi o kapoti o loʻo tu i autafa o se puipui puʻupuʻu, ma le isi i se umi. O le tamaititi o le a mafai ona tutoʻatasi ulufale i mea na o i se matua tausaga. O le maualalo fata i totonu o le oloa o le a fesoasoani i lau pepe e gaugau meataalo pe a tatala e le tina le faitotoʻa;
  • i le tulaga o le trapezoid - faʻailoaina e 3 puipui - lua pito i tua panels, tasi le itu ma le faitotoʻa lava ia. O mea mulimuli e faia o se potu poʻo se taupega. Paʻepaʻe a tamaiti papaʻe i foliga o se trapezoid o le a ofi atoatoa i totonu o le potu o le teine;
  • lima puipui - o faʻataʻitaʻiga e aofia ai puipui e fa ma le faitotoʻa i luma. E lapopoa ma avanoa. O se potu e nonofo ai ni tamaiti se toʻalua poʻo le sili atu foi o lenei oloa. O le avanoa i totonu e faʻatulagaina ma se toso-mai teuina faiga i foliga o drawers, o le tele o fata, faʻamau ma mezzanines. Ia ofi i ofu puipui e lima puipui, e te manaʻomia se lava vaega;
  • diagonal - e fautuaina e faʻapipiʻi nei faʻataʻitaʻiga i tulimanu e leʻo faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, latalata i le faitotoʻa i totonu o le vasega pepe. Latou le mafai mitamita o le tele gafatia o le oloa, ae ui i lea, o le faʻatumuina totonu o ofu o tamaiti o le a faʻatulagaina i le talosaga a matua.

Filifiliga tulimanu, pei o isi ituaiga o faʻasalaga, o loʻo faʻaauupegaina i le tele o vaega: o le 3-vaega lavalava o le a avea ma lelei teuina mo meataʻalo, lavalava ma moega.

Lavalava o se vaega o meaafale mamanu

O le ulu sinasina ole tamaititi aʻoga, faʻaopoopoina e se ofu, e fetaui lelei mo se tamaititi e manaʻomia ona sauni mo le vasega. O se oloa protruding o se vaega o se fausaga fetaui atoatoa i totonu o tamai potu, lea o sikuea mita uma e tatau ona faʻaaoga tatau.

Mo tamaiti laiti lava, o loʻo iai ni vaega faʻaopopo o ofu e tuʻuina atu, faʻatasi ma le fesuiaʻi laulau ma pusa pusa. E faigofie mo le tina ona sui ia napekini o le pepe ma aumai vave mea talafeagai mai le pusatu latalata ane.

E tatau ona faʻapipiʻi se oloa o se vaega o le fausiaina o isi meaafale i luga o le uumi puipui i le potu. Faʻafeagai e faigofie le tuʻuina o se moega pepe ma se laulau i autafa o le moega.

Lanu fusi o alaleo

O lavalava a tamaiti e masani ona gaosia i se faʻatafafa faʻatusa foliga. O tuusaunoaga o angular models - e pei lava o tafatolu filifiliga. O le maualuga o le oloa faʻalagolago i le filifiliga a matua:

  • Falealuga-maualuga kapoti e talafeagai mo tamaiti matutua;
  • auala maualuluga filifiliga e sili ona taatele ona o le sili ona lelei fua faʻatatau o le tamaititi tutoʻatasi ulufale avanoa;
  • maualalo aitema e iloga i le maualalo maualuga ma e talafeagai mo tamaiti laiti.

Paʻepaʻe papaʻe o kapoti o le a talafeagai mo se tamaititi - latou te le mamafa i le ea ma faʻalauteleina vaʻaia o le potu. O filifiliga lanu e tatau ona filifilia e faʻavae i mea e manaʻomia e le pepe ma le faiga o le potu.

Foliga foliga fuafua i le itupa o le tamaititi

E i ai le tasi lelei i le tele-vaega ofu ofu: o vaega taʻitasi ei ai a latou lava sitaili. E faigofie lenei mo le filifilia o teuteuga o le faʻafoliga, lea e faʻamoemoeina fuafua i le itupa o le tamaititi. Sei o tatou mafaufau i le autu autu filifiliga i mataupu eseese.

  • mo teineiti - tamaʻitaʻi fafine o sitaili fiafia e latalata i le faʻata mo se taimi umi, o lona uiga o le sili fofo o le faʻapipiʻi luga faʻata i luga o le potu faitotoʻa. Afai e ave le faʻamuamua i fesuiaʻiga o kapoti, e faʻafaigofie le tuu o le faʻata i totonu o se tasi o faitotoʻa. Paʻepaʻe o le sili ona sili ona lelei lanu mo le fafine itupa, ae ui i lea, o le a muamua e faʻaaoga lua-lanu filifiliga: mo se faʻataʻitaʻiga, o se paepae-piniki poʻo papaʻe-mumu faʻasaga;
  • mo se tama, tama matuia tumau manaʻomia tusa lava pe o tamaiti. Soʻo se tamaititi e fiafia iai pe a fai o loʻo faʻatumuina faitotoʻa o le kapeneta i se lolomi ma masini pe teuteuina foʻi i mea e faʻaaoga ai le tino.

Ae e te leʻi mauaina ni ofu o tamaiti, fesili i lau tama e uiga i ona manaʻoga: ia e filifili mo ia lava poʻo le a le meaafale fale e sili ona manaʻomia.

Tulafono nonofo ai

E i ai le tele o ituaiga ituaiga lavalava tuʻuina i totonu o le potu a tamaiti:

  • faafeagai o le moega - o lenei filifiliga e talafeagai pe a fai o le 4-vaega lavalava filifilia. Ala i le taeao ma alu i luga o le moega, o le a mafai e le tamaititi ona vave maua mea talafeagai mai le oloa faʻafeagai;
  • latalata i le faʻamalama - afai o le faʻamalama matala e le maua i totonu o le puipui atoa - e talafeagai le faʻapipiʻi o tamaʻi pusa tu latalata ia ia. E lelei pe a paʻe le filifiliga, aua e le mafai e le susulu o le la ona faʻamalamalamaina lenei tulimanu;
  • latalata i le faitotoʻa - masani o le faʻataʻitaʻiga o le potu faʻauigaina le iai o avanoa i tafatafa o le faitotoʻa - o le a avea ma se sili lelei eria mo le tuʻuina o lavalava.

A vaeluaina le kapeneta i vaega, ia uai atu i le sao vave i vaega taʻitasi. E taua tele lenei mea mo vaega vaega. I lenei tulaga, oe le tatau ona tuʻu isi fasi meaafale i tafatafa o lavalava ina ia le maualalo tele. Aua neʻi galo o le alu o le taimi o le tamaititi moega o le a suia i le tele, o lenei e mafua mai i isi fasi meaafale. Filifili ni mea taugofie e teu ai lavalava e umi se taimi.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Accounting of courses (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com