Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O afea e faʻamanatu ai Maslenitsa ma Fagafulu i le 2020

Pin
Send
Share
Send

O le autu o talanoaga i le aso o le a Maslenitsa ma Fagafulu i le 2020. E le aunoa ma se mafuaʻaga na ou filifili ai e talanoa e uiga i lenei, talu ai o le tele o tagata o le tatou atunuʻu e fiafia pe o afea e lisi ai mea o le a faia i le 2020.

O le a le aso e Maslenitsa i le 2020

Fepuari 24 - Mati 1, 2020

Maslenitsa aso ile tausaga:

2016: Mati 7 - Mati 13

2017: Fepuari 20 - Fepuari 26

2018: Fepuari 12 - Fepuari 18

2019: Mati 4 - Mati 10

2020: Fepuari 24 - Mati 1

2021: Mati 8 - Mati 14

Maslenitsa o le sili ona leva aso malolo i totonu o le Slavs. Lenei fiafia faʻamanatuina mafai ona o atu i le tele o seneturi ma aumaia tu ma aga o anamua aganuu io tatou aso. Maslenitsa o loʻo aofia i le lisi o le autu aso malolo lotu.

Maslenitsa e ese lona aso i tausaga uma. E faʻamoemoe i le aso o le Fagafulu, o lona amataga e faʻamaonia i le aso o le Eseta, lea e suia i tausaga taʻitasi. Lenei o se filifili manaia.

E pei ona fai mai le kalena Orthodox, i le 2020, o le aso amata o Maslenitsa e paʻu ia Fepuari 24. Seia o Mati 1, e mafai ona e maua le fiafia ma 'ai i aso malolo meaai.

Talafaʻasolopito ma faʻailoga o Maslenitsa

I le vaiaso na muamua atu o le Fagafulu Sili, o aano o manu e aveʻese mai le taumafataga, ma ave ai le fiafia i oloa susu, e aofia ai le pata, kulimi oona ma le susu - o mea taua ia e gaosi ai panikeke suamalie ma mumu. O le mafuaʻaga o faʻafiafiaga tele o le faʻateʻaina o le taumalulu ma fafagu mai le tautotogo.

E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, i Lusia Maslenitsa na iai se sootaga vavalalata ma le solstice tautotogo. Ina ua maeʻa le taunuʻu mai o le faʻaKerisiano i luga o le laueleele o Rusia, o lenei faʻamanatuga e muamua atu i le Fagafulu Sili.

I le taliaina o le faʻaKerisiano, na suia tu ma aga ma tulafono, ae na faʻaauau pea Maslenitsa. Na taumafai Tsar Alexei e faʻafilemuina ana mataupu, peitaʻi o faʻaiuga a le tsar ma faʻatonuga a peteriaka na le mafai ona faʻamalosia tagata e lafoai le fiafia talimalo ma le faʻasoesa.

Tsar Peter o se moni faamemelo i eseese maliega. I luga o Shrovetide, sa ia manaʻo e faʻatulaga se solo maoaʻe i le laumua, ae o le malosi o le afā, faʻatasi ai ma le malulu tele, na taofia ai lenei mea.

Ina ua afio Catherine II i le nofoalii, i lana faʻatonuga, sa faʻatulagaina le solo tele o laei mananaia i le Shrove Week. Mo le tele o aso, o se solo o solo solo na faʻataʻamilomilo solo i le taulaga, e fai ma sui o amioga leaga a tagata, e aofia ai le gaoi ma le mumu lipine a le au mautofi.

I le aluga o taimi, o le "skating fun" ua faʻaleleia atili I luga o nofoaga tetele, na amata ai ona latou faʻasolosolo solo laupapa ma faʻapaologa matagofie. Sa faʻatulagaina ni faʻafiafiaga fiafia i soʻo se mea, faʻatau atu mea suamalie, pai lelei, apu vela, nati, tī manogi ma panikeke ua vela.

Sa leai se avanoa mo fale tetele i totonu o nuu. I Maslenitsa, o tagata o le lotoifale na auai malosi i le puʻeina o le 'aʻai aisa, o se' olo tele na fausia mai le kiona. O laʻu tafaoga fiafia i ai o tiʻetiʻega solo.

I luga o Shrovetide, na valaau ai tagata i le atua o le la o Yaril, o le na tuliesea le taumalulu ma fafagu mai le tautotogo. I le gasologa o le vaiaso, sa sauni ai e le au talimalo ia panikeke mūmū, e tai pei o le lā mafanafana. E le o se mea e ofo ai, o latou lava o faʻailoga iloga o le aso malolo.

O le Shrovetide e iai foʻi lona faʻailoga. O loʻo matou talanoa e uiga i se manu faʻatumuina igoa Maslena. Na faia mai i vaovao ma ofuina i se ofu susulu. I le aso mulimuli o le Maslenitsa vaiaso, na mu ai le pepe taalo. Na ia faʻatusalia se malulu malulu, lea na faʻateʻa ai le afi.

Faʻafiafiaga lisi mo Maslenitsa

I le avea ai o se vaega o le Vaiaso Pancake, sa i ai i luga o le laulau meaai iʻa, susu ma puloua. Ioe, e leai seisi na 'ai ipu aano o manufasi i aso malolo.

I le faʻamanatuina o le aso malolo, o se pai lapoʻa e taʻu o le kurnik sa tatau ona saunia. Sa fiafia tamaiti i le laʻau manaia. I le amataga o le afa lona lua o le Vaiaso Pancake, na tao ai e le au kuka ni laina. O lenei keke foliga manulele e fai ma faatusa o le taunuu mai o le tautotogo.

E aunoa ma se masalosalo, o le autu autu tausamiga ipu o Maslenitsa o panikeke, mo le sauniuniga na latou faʻaaoga ai falaoamata ma faʻatumuina eseese - caviar, pulouaitu, sisi sisi, siamu.

A o aʻu, Maslenitsa o se aso malolo fiafia ma susulu, lea e tatau ona auai uma ai tagata. Afai e te leʻi faia lenei mea muamua, auai i savaliga.

O afea e amata ai le Fagafulu i le 2020

Mati 2 - Aperila 18, 2020

Aso o le Fagafulu i tausaga:

2016: Mati 14 - Aperila 30

2017: Fepuari 27 - Aperila 15

2018: Fepuari 19 - Aperila 7

2019: Mati 11 - Aperila 27

2020: Mati 2 - Aperila 18

2021: Mati 15 - Me 1

O le Fagafulu Sili o se faʻatinoga faʻatinoina faʻaleagaga, eo mai ma le faʻaleagaga ma faʻaletino tino o se tagata e talitonu ma faʻamanatuina tu ma aga a lotu. I lenei vaega o le tusitusiga, o le a e iloaina ai pe a amata le Fagafulu i le 2020. A faʻapea o oe o se Kerisiano, o lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e amata faʻatasi ma le Atua i se taimi talafeagai.

O le anapogi e aofia ai mea e sili atu nai lo naʻo tapu ai meaʻai. E aofia ai ma le tele o faʻaopoopoga faʻaleagaga faʻatinoga e aofia ai le tatalo ma faʻafeagai ma tuʻinanauga o le lalolagi.

O le Fagafulu e manatu o le sili ona faigata i le olaga o se Orthodox tagata, lea e muamua atu i le Eseta. O le masina ma le afa o le faʻamama mai le palapala, meaʻai ma oloa o se mautinoa lea o le loloto o le faʻamamaina o le tino ma le agaga.

I le 2020, Mati 2 ua faʻailogaina e le amataga o le Great Lent, e oʻo ia Aperila 18.

Tele o tagata mafaufau o le anapogi o se taumafataga. O le mea moni, o le lima sefulu tausaga o faʻatapulaʻa taumafa e faʻatagaina ai oe e aveʻese le gaʻo gaʻo ma faʻamautinoa le faʻagaioiga masani o le tino, ae e tatau ona mataala faʻapitoa i le faʻamamaina o le agaga mai agasala, mafaufauga leaga ma leaga.

I le olaga atoa, e maua e tagata lagona leaga, e aofia ai le le fiafia ma le mataua. I le Orthodoxy, o nei lagona e agasala. O le Fagafulu e faʻatagaina ai tagata talitonu ona aveʻese faʻanoanoaga ma maʻi, e maua ai lagona lelei, aemaise pe a fai e masani ona faʻapipiʻi i tatalo.

Mo le fitu vaiaso o le anapogi saʻo, ua fautuaina ina ia taumamao mai oloa a manu, ia uaʻi atu i meaʻai o se faʻaleagaga. O Kerisiano e usitaia lenei sauniga e le fautuaina e auai i faʻafiafiaga, amata se aiga, pe faʻaipoipo i le taimi o le anapogi. E oʻo lava i le faʻamanatuina o le aso mamalu o le aso fanau o le faʻaipoipoga poʻo le aso faʻamanatu, e sili ai le tolopo.

O le faʻamanatuina o le Fagafulu Sili na mafai ai ona tatou teteʻe ese mea le talafeagai ma ia malamalama e tele mea tutusa taua i le lalolagi. E fesoasoani e latalata atili ai i le Atua.

Meaʻai i le taimi o le Fagafulu Sili

Afai o le 2020 ua e filifili e anapogi mo le taimi muamua, ou te manaʻo e lapatai atu ia te oe o le Fagafulu o se tofotofoga ogaoga, lea, faʻafetai i le tuʻufaʻatasia o meaʻai faʻatapulaʻaina, o le a faʻamamaina ai le tino, faʻaleleia atili ai le metabolism ma le tulaga o le toto.

Ia manatua o le anapogi e le o se soifua maloloina meaʻai. E taua le faʻamamaina faʻaleagaga, e aofia ai le salamo ma le faia o galuega lelei.

Le mea e le faʻatagaina i le vaitaimi o le Fagafulu Tele

  • Meaola e fai i manu, e iai ma iʻa, susu ma aano o manu.
  • Falaoa papaʻe, sosi ma mayonnaise, pastry ma mea suamalie. Faitau atili i lenei tusitusiga.

O a mea e mafai ona fai i le vaitaimi o le Fagafulu

  • Leai faʻatapulaʻaina vailaʻau. E aofia ai ma fualaʻau mamago, laʻau, fualaʻau ma fualaʻau.
  • E faʻatagaina ona 'ai piko, e aofia ai ma tomati ma kukama, sauerkraut.
  • Musele, nati, falaoa uli ma masi.

Meaʻai i aso o le vaiaso

  • Aso Gafua, Aso Lulu ma Aso Faraile o meaʻai mamago. E faʻatagaina ona 'ai meaʻai e leʻi vevela e aunoa ma se suauʻu faʻaopoopo. Lenei mafai ona compote, fualaʻau salati, falaoa ma le vai.
  • I Aso Lua ma Aso Tofi, e faʻatagaina ona 'ai ipu vevela e aunoa ma le suauʻu, e aofia ai ma sioala, meaʻai fai meaʻai ma supo paeee.
  • I faaiuga o vaiaso, e mafai ona faʻaaogaina le suauʻu fualaʻau i le faʻalelei. Auiliiliga lisi i lenei tusitusiga.

I le taimi o le anapogi, oe mafai ona 'ai tasi i le aso i le afiafi. E le talafeagai tagata uma mo sea pulega, o lea e faʻatagaina ai ona tele taumafataga i ni vaega laiti.

I le iʻuga, o le a ou faʻaopopo atu o tagata ua fesuiaʻi i se laulau paeee ono lagona le fia 'ai. O lenei lagona e mafua mai i le le lava o vitamini, polotini ma amino acids. I lenei tulaga, o le fefete pia o le a fesoasoani. O loʻo tumu i latou ile polotini ma vaitamini. Faʻamolemole ia maitauina o loʻo iai latou faʻafitauli, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ASMR: SPRING IN THE VILLAGE (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com