Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona ave fatu lino mo le paʻu pauna

Pin
Send
Share
Send

Mo se taimi umi lava, o fatu lino e lauiloa o se auala mo lelei ma vave faʻamamaina o le tino. I le seneturi lona 20, taʻu atu e le au faʻatonu meaʻai i auala e ave ai flaxseed mo le paʻu o pauna.

I aso nei, decoctions ma fofo mai flaxseed e lauiloa ma avanoa mo tagata uma i le fale. Faʻafefea ona lelei ave fualaʻau fualaʻau mo le paʻu pauna ma ausia le manaʻoga taunuʻuga, o fea o fua e sili ona aoga ma o a faʻafitauli, o le a tatou mafaufauina i lenei tusitusiga.

O vailaʻau faʻaleaganuʻu ua leva na faʻaaogaina fatu lino e fai ma laxative. O lana gaioiga e faʻatatau i le vave aveʻesea o gaosi oloa mai le tino. I le faʻaopopoga i le tauivi o le lapoʻa, o loʻo faia ai fatu fatu e faʻaleleia ai le tulaga lautele o le tino: e i ai se aoga aoga i le puipuiga o le tino, o le digestive system, ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu.

Flaxseed e mauoa i polyunsaturated gaʻoa oona, alava, amino acids, vitamini E, potassium. Polyunsaturated fatty acids ei ai sona aoga aoga i le immune system, puipuia sela o le tino mai le atinaʻeina o kanesa. O lignans o loʻo i totonu o le tuʻufaʻatasiga o loʻo teteʻe atu i le vailaʻau, anticarcinogens ma vailaʻau oona.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fatu lino mo le paʻu pauna

Ina ia mafai ona faʻaalu le pauna, e fautuaina e ave faʻamalosi fasi flaxseed ma le tele o vai. Tasi le sipuni i le aso ma a maeʻa le masina e mafai ona e faʻaititia le mamafa i le lua kilokalama. Flaxseed o loʻo faʻaaogaina i se milled form, uma tutoʻatasi ma o se decoction poʻo se faʻaopoopoga meaʻai.

I soʻo se ituaiga, o le a fesoasoani ai fatu lino i le taua faʻasaga i pauna faaopoopo, faʻamama o manava ma fesoasoani i le soifua maloloina o le tino. Ae ui i lea, o le manaʻoga taunuʻuga e mafai naʻo le faʻatulagaina polokalama.

O le auala pito faigofie e faʻaalu ai fualaʻau o le faʻaopopo lea i au meaʻai masani. Latou te faʻatamaoʻaina le tofo o au fualaʻau fualaʻau ma fualaʻau e te fiafia iai, sioala, mea faʻafefeteina susu. O le a avea ma sili faʻaopoopo i mea tao tao: pai, panikeke, waffles, pancakes.

O le tapulaʻa laʻititi i aso uma e 5 kalama pe tasi le sipuniti. Mo togafitiga lelei, e mafai ona faʻateleina i le 50 kalama i le aso.

Flax fatu mo le faʻamamaina o le manava

Faʻatasi ai ma le tele aoga meatotino o flaxseeds, o se faʻapitoa nofoaga e ave i le tuʻuina i lalo kolesterol ma le toto suka, normalizing le faʻagaioiga o le ate, faiʻai, ma faʻaleleia le vaʻai. Faʻaaoga pea o le oloa faʻamalosia le tino o le tino puipuiga, faʻamalosia le tulaga o le paʻu gaʻo ma faʻafualoa le talavou.

O se meatotino taua o le faamamaina o le manava, lea e tatau ona talanoaina auiliili. Flaxseed fesoasoani e faʻamama le tino ona o lona laxative aafiaga ma ona o le mea moni o se aoga sorbent. I totonu o le gastrointestinal tract, e mitiia ai vailaʻau oona. Ma faʻasolosolo i totonu o gaʻo, o le fulafula vaega tele faʻamamaina le usus puka mai le feces ma toxins. Ina ua maeʻa le faʻamamaina o gaioiga, o le villi o le manava o le manava na faʻasaʻolotoina, avea ma feaveaʻi ma sili atu le faʻatinoina o le minoi o meaai.

Flax fatu fesoasoani tauivi anufe, fungi ma nisi ituaiga o siama. Talu ai ona o le anti-inflammatory, o le teuteuina o meatotino, na te faʻamalosia le faʻamaloloina o manuʻa ma papala i luga o puipui o le manava ma manava, ma puipuia le mucous membrane o nei totoga mai afaina leaga.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻamama ai le manava o le faʻaaluina lea o le sipuni o fatu e faʻalua i le aso, a le na o oe pe ala i le faʻaopopoina i salati ma sirio. O lenei metotia e aoga, ae e sili atu le aoga e faʻaaoga ai flaxseed nutimomoia. E mafai ona olo ia latou ile sima poʻo olo olo. Aumai lua sipuni o lenei falaoa i taeao uma. Ina ia maua le fulafula, o le efuefu e mulumuluina i lalo i le tele o vai.

Vitio fesoasoani

Fuafua Flaxseed Recipe

E tele fualaʻau flaxseed mo le paʻu pauna. Mafaufau i le sili ona faigofie ma sili ona faigofie ona maua e tagata uma.

  1. Faatumu le 1 kulimi. se sipuni o fatu ma 2 ipu o vai pupuna ma tausisi i se thermos mo 8 itula. Sili atu e tuʻu e faʻamafanafana i le po. O le lona lua auala kuka e vave: 1 tbsp. liligi se sipuni vai pupuna ma kuka i luga o le vevela laititi mo le afa itula, faʻaoso faʻasolosolo. O le iʻuga o le oloa e faʻaaogaina 100 kalama faʻatolu i le aso afa itula ae le i 'ai.
  2. Kuka se manifinifi jelly mai fua ma flax fatu. Faʻalili ma faʻavai ia fefete seʻia fula le flaxseeds ma fausia ai se pei o sieli-pei. O le fua o le a faʻamalieina ai le fia 'aʻai ma aveʻese vailaʻau oona mai le tino.

O fofo saunia e tusa ma nei fua o fesoasoani sili i le taua faʻasaga i le le manaʻomia mamafa, ae aua le faʻamoemoeina vavega auga i le po. Flaxseed o le a fesoasoani amataina le gaioiga o le leiloa mamafa ma le atoa soifua maloloina o le tino. Peitai, o le mamafa o le pauna leiloa e le manaʻomia, aua o se sili atu popole mo le tino.

Flax fatu mo paʻu pauna ma kefir

O le tuʻufaʻatasia o flaxseed ma kefir o se tasi o auala sili ona aoga e faʻamama ai o tatou gaʻo. I se faʻaopopoga i luga o mea taua ua taua i luga, o siama o loʻo i totonu o le kefir ua faʻaopopoina, lea e talafeagai mo le manava e galue ai. I le faʻamamaina o le manava, oe le gata i faʻateʻaina oona ma maʻa maʻama, ae o loʻo teteʻe foi i parasite ma puloua, talu ai o lenei tuʻufaʻatasiga ei ai anthelmintic ma antifungal meatotino. Mafaufau i fua e lua mo le faʻaaogaina o le kefir ma flaxseed e faʻamama ai o tatou gaʻo.

  1. O le ala o togafitiga e tolu vaiaso. I le vaiaso muamua, nai lo le 'aiga o le taeao, o le palu e aofia ai le 1 tsp e faʻaumatia. fatu, palapala i totonu o le kofe olo ma 100 kalama o kefir. I le vaiaso lona lua, 2 itula o fatu e faʻaopopoina i le 100 kalama o le kefir, ma i le taimi o le lona tolu - 3 itula, i le faasologa.
  2. O le vasega lona lua ua fuafuaina mo le fa vaiaso. Vaiaso muamua: 100 kalama o le kefir ma le 15 kalama o fualaʻau saulaina ua fefiloi. Vaiaso lona lua: 30 kalama o le pauta fatu e faʻaopoopoina i le tutusa kalama 100 o kefir. Vaiaso lona tolu: o le faʻatuputeleina faʻateleina i le 150 kalama o kefir ma le 45 kalama o le eleele fatu. O le tutusa metotia tumau mo le fitu aso mulimuli.

Tusa lava poʻo le a le vasega o le faʻamama e te filifilia, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono:

  • Mo le sili ona lelei aʻafiaga, o le vasega e le tatau ona itiiti ifo i le sefulu aso.
  • A maeʻa le faʻamamaina, e manaʻomia se malologa mo le sefulu aso, a maeʻa, pe a tatau ai, e toe faia le vasega.
  • I le taimi o le faʻamamaina, meaʻai e tatau ona matua maloloina ma atoatoa, o le taumafataga tatau ona mauoa i fualaʻau ma fualaʻau, susu oloa, iʻa. Oe tatau ona tuʻuʻesea le faʻaaogaina o le 'ava malosi, falaoamata oloa, suamalie (oe mafai faʻaopopo meli). I le taimi o le faʻamamaina e tatau ona faʻaalu tele vai.
  • O faʻaiuga lelei muamua o le a iloga i le faaiuga o le vaiaso muamua o taualumaga, ae o le vasega filifilia e tatau ona maeʻa atoa.

Vitio fua

Contraindications i le flaxseed taumafa

Flaxseed e tele aoga aoga, ae o le taumafataga ei ai le tele o faʻafitauli. E aofia ai maʻi:

  • maʻi suka;
  • faʻamaʻi o le manava tuga;
  • hepatitis, ate cirrhosis;
  • volvulus;
  • mumu o le pupula o le mata;
  • vaitaimi ole mumu o le tumau cholecystitis.

Contraindications mo le faʻaaogaina o flaxseed oil e tatau ona iloga, e aofia ai: iritable bowel syndrome, maʻi o le maʻamaʻi, faʻamaʻi o le cardiovascular system, ulcerative colitis, pancreatitis. O le decoction o fatu i nei tulaga e le gata e le faʻaleagaina, ae aoga foi.

Afai e te faʻaaogaina fatu lino, mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma mafaufau i faʻafitauli, o le a mafai ona e lagonaina le atoaga o mea aoga. O le mea taua e manatua o le tulafono faʻaauro: aua le suia se soifua maloloina soifua maloloina ma fatu. O fatu e tatau ona avea o se faʻaopopoga i se atoatoa, paleni meaai.

E mafai ona e avea fatu lino o se vaega o meaʻai ma vai inu pe a maeʻa le sini manaʻomia. O le a fesoasoani lea e faʻatumauina le iʻuga o le galuega ua maeʻa - tausia le mamafa. O meaʻai o le a fesoasoani e faʻamama ma faʻaleleia le soifua maloloina o le tino, faʻaleleia atili le soifua maloloina ma le lagona.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HOW DOES ISLAM SEE BLACK MAGIC, EVIL EYE, FORTUNE-TELLING, JINN? Mufti Menk (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com