Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese le manava leaga pe a uma le 'ava malosi, i le taeao, ma le manava tiga

Pin
Send
Share
Send

Manogi mai le gutu o se faʻafitauli e feagai tagata uma. E mafai ona fofo ile faitau o le tala ile faʻafefea ona aveʻese le manava manava ile fale mo le lelei.

Ae le i amataina gaioiga gaioiga, ia mautinoa ia faʻamautuina le mafuaʻaga o le tulaga, talu ai o le taua faasaga i iʻuga o le aʻafiaga o le a le maua. O le ki i le manuia o loʻo nana i le mafuaaga autu.

Lelei auala a tagata

O siama o le mafuaʻaga o le manogi leaga. I le taimi e tasi i le gutu, latou amata amata ona toe gaosia. O lona iʻuga, ua aliali mai le faʻateʻa, o le mafuaʻaga lea o le manogi. E tau, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi, ae o isi metotia e mafai foi ona fesoasoani mo togafitiga o oe lava.

  • O se auala aoga e aveʻese ai le manogi mai lou gutu o le fufulu. Manaʻomia se fufuluina ma le sipuni o le mago mint ma vai pupuna. Faʻapipiʻi le tincture ma faʻaaoga e fufulu ai lou gutu.
  • E mafai foi ona e fufuluina lou gutu i le wormwood-based decoction. Liligi sina laʻau laʻau i le vai pupuna ma faʻatali seʻia tui le sua. Fufulu lou gutu mo aso luasefulu. Faʻafetai i le supa, o lau manava o le a fou ma manaia.
  • O se oloa lelei ua saunia mai le verena stems. E faigofie le manuia ile togavao. Faʻapuna sina sipuni lua o le laʻau laʻititi, ma a maeʻa ona faʻamalulu, faʻaaoga se suavai fufulu.
  • O nisi e tau le faʻafitauli ma alder broth. Tuʻu le luasefulu kalama o alder lau i totonu o se thermos, sasaʻa vai pupuna ma faʻatali mo itula. Ma, a maeʻa le faʻamaluluina o le vailaʻau, fufulu lou gutu.
  • Tea faia mai chamomile, laulaau birch, nettle, St. John's wort ma oak bark o le a fesoasoani e faʻalelei lou manava. Faafefiloi ia mea i mea tutusa ma sasaa vai pupuna i luga. Inu ti i le aso atoa.
  • Parsley fesoasoani foi e faʻafouina le manava. Toga i luga o ni nai lala o laʻau. Totogi faapitoa i le metotia, ona o se "malaga" natura.
  • Afai e te le fiafia i le pasili, o le a fesoasoani apu e manumalo i le teufugalaau mai le gutu. I le taumafaina o fualaʻau, faʻafouina lau mānava ma manumalo i le manogi leaga.

O le mafaufauina metotia metotia i faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai latou lava o le sili. Afai e leʻi i ai ni au nifo nifo i totonu o au auupega, ou te fautua atu ia amata ona ou faʻaogaina. Faʻaaoga le fugalaʻau e faʻamama ai avanoa i le va o nifo e mau ai meaʻai. Ma meaʻai meaʻai e fesoasoani i le foliga mai o se manogi leaga.

Faʻafefea ona aveʻese le manava pe a uma le 'ava malosi

Tagata o loʻo tauivi mo se galuega masani o le olaga, taumafai e maua tupe i ni auala talafeagai. Ma a maeʻa le taimi faigaluega, e amata ona manaʻomia le tino. O se tasi e alu i le natura, o se tasi e fiafia e nofo i se fiafia kamupani i le faleʻaiga. Taʻitasi gaioiga e le maeʻa e aunoa ma se taumafataga ma meaai ma vai inu malosi.

A maeʻa galuega e tatau ona e malolo, ae o le taeao pe a uma le tausamiga eo mai ma le tiga o le ulu, a hangover ma se manogi faʻanoanoa mai le gutu. E lelei pe a fai e te le tau alu i le galuega pe tiʻetiʻe. Faʻafefea pe a maeʻa le faʻaiuga o le vaiaso pe ua i ai sau malaga? E le fiafia uma paʻaga poʻo leoleo leoleo i le manogi mai le gutu.

O le mea e lelei ai, e i ai auala e feagai ai ma ia "flavors". Faʻaaogaina o le fautuaga, o le a e vave faʻafouina lau manava ma aloese mai se le lelei tulaga faʻavavau.

  1. Supo... Ae e te leʻi faʻaaogaina ia oloa, ia ai se ipu moli masima, piko poʻo se kapisi supo. Aveʻese manogi le manaʻomia ma togafiti faʻasoesa ma se meaʻai manaia.
  2. Fale Talavai oloa... Soʻo se fale talavai faʻatau atu se vailaʻau ua taʻua Antipolitsay. E ala i taumafaiga o mea, e mafai ai ona aveʻese le manogi le manogi toeititi lava. E aofia ai mea masani e faʻamamaina ma faʻafouina ai le manava. Ae, e le tatau ona manatu faʻatauvaa i leoleo feoaʻi. Tele o latou e masani i le manogi o le oloa. O le mea lea, o le aso e sosoʻo ai pe a uma le malie, aua le tietie.
  3. Kofe... O pi kofe tunu o le a fesoasoani ia te oe e aveʻese faʻafitauli manogi pe a uma le 'ava malosi. Toaga i ni nai fatu aʻo leʻi tuua le fale. O le kofe e faʻamalosia le manogi o le 'ava malosi mo le afa itula, o lea ia ave se luʻitau o pi ma oe.
  4. Lau Bay... O se fofo sili ona lelei mo le manogi o le ava malosi. Toga i luga o ni laulaʻau e faʻafou ai lou manava. Tau lava ina manatua, o le tofo o faga laʻau e oona ma le manaia, ae o le mea manogi faʻamalieina ma le manogi o asu. Mint lole o le a fesoasoani faʻateʻa le aftertaste tuʻua e laurel.
  5. Sua o le tipolo... O le fua o loʻo sosoʻo mai ua fuafuaina foʻi e faʻafetauia le manogi o le ava malosi. Faafefiloi le sua o le afa lemoni ma ni nai mataua o le apu cider vineka. Fufulu lou gutu i le iuga tuufaatasiga. Ma aveese le manogi ma toe faʻaleleia le microflora i le gutu. Mo le sili ona aoga, 'ai ni fualaʻau fualaʻau.

Aua le taumafai e faʻaleleia le faʻafitauli i fualaʻau oona. Muamua, o le chewing gum o le fualaʻau e foliga mai e toʻesea ai ausa, ae o se manatu sese lea. I se isi itu, o le oloa faʻateleina manogi o le ava malosi.

Faʻafefea ona faʻamalolo manava manava i le taeao

O siama e ola i le gutu o se mafuaʻaga masani o le manogi leaga. E talitonuina ole faʻamama gutu e fesoasoani e faʻafetauia le faʻamaʻi. E faʻatoa aoga peʻa o le manogi le manogi e afua mai i le tuai lemu i le tafe o faua.

I isi tulaga uma, o le faʻamamāina e le aoga. Ae e i ai isi auala o le feagai ai ma manogi le lelei, ma o le foliga mai o se manogi e le o taimi uma e faʻailoa ai faʻafitauli tau soifua maloloina, e ui lava e masani ona latou faʻaosoina.

E tele microorganism i le gutu o le tagata e 'aʻai le polotini o loʻo i totonu o le oti aano o le tino ma otaota meaʻai. O meaola niniʻi e i ai le uiga ese - atinaʻe i le leai o se ea. O le fiva oxygenated e faʻatelegese ai le toe gaosia o meaola niniʻi. A moe le tagata, ona alu lemu ifo lea o le faua. O lona iʻuga, o tulaga sili ona lelei na fausiaina mo le atinaʻeina o meaola niniʻi, o lona oloa o le hydrogen sulfide. Ole mea lea e mafua ai le aliali mai o le manava le malie mai le gutu i le taeao.

O le faʻatosina autu o se manogi leaga o le mago gutu. E mafua mai i le fia 'ai, manava gutu, isu nasu, umi monotaga ma inu' ava malosi. I nisi tulaga, o le mea e tupu ai e manatu o se taunuuga o le popole. Aisea e le mafai ai ona faʻamatalaina le mafuaʻaga.

  • O le manogi o le ava malosi, kaliki, po o aniani e oso i le ea na manavaina e se tagata e ala i mama. Inu nisi vai pe a e manaʻo e faʻamalosi lou manava. O lona iʻuga, o le manogi o le a mouʻesea na o ia.
  • E i ai auala e mafai ona fesoasoani faʻavave ai le gaioiga, ae leai se fofo e vave aveʻesea manogi-fesoʻotaʻi manogi.
  • Afai o le mafuaʻaga o le manava leaga o le physiological gutu gutu, e le faigata ona toe faʻaleleia le muamua freshness. O le sologa lelei o le faua e fesoasoani e fufulu ese siama. O le malu taeao o le a fesoasoani e faʻafetaui le manogi. Ua lava se ipu supo poʻo se ipu kofe ma se taʻavale.
  • A faʻapea o e popole i le gutu mago, ou te fautua atu e ave ni lole faigata, pululamu, se afifi vaiinu, poʻo se fagu vai. Soʻo se oloa e faʻamamaina le gutu o gutu mai siama.

Vitio fesoasoani

Talosia, faʻafetai i faʻatonuga, o le a e toe faʻafoʻi lau manava i le masani ai, lea o le a puipuia ai oe mai le le mautonu. O le a ou faʻaopopo atu o tagata matutua e sili atu ona manogi le manogi nai lo talavou. E mafua ona o le tafe o faua e faʻaititia i le matua.

Aveʻese le manava leaga ona o le manava tiga

O nisi tagata latou te maua i latou i se tulaga le toʻamalie o loʻo tigaina manava ma manava leaga. E faʻaalia lea i le taeao ma le afiafi.

O le manogi fetid e seasea mafua mai i manava manava. O le esophagus a le tagata e le masani ona faʻatagaina kasa i le pito i luga o le manava e alu aʻe i le gutu. Peitaʻi, o isi maʻi, e aofia ai le pyloric stenosis, e mafua ai le manogi leaga. Ma naʻo se fomaʻi o le a fesoasoani e aveʻese le faʻaletonu.

E tele mafuaʻaga mo le manogi lea e tuleia le vali i totonu o le vali. O le a ou faʻamatalaina i latou, o le a fesoasoani ia te oe faʻatautaia le fesili. O le a ou mataala foi i auala e foia ai le faafitauli.

  1. Lelei tumama gutu... Fufulu ou nifo faʻalua i le aso, ma uaʻi atu i le faʻamamaina o le laulaufaiva. Fufulu lou gutu pe a uma taumafataga taʻitasi.
  2. Maʻi nifo... Periodontal faamaʻi, caries, ma tumors ma le nifo mafua ai se manogi manogi leaga. Ma o le tali i le faʻafitauli e sau i lalo i togafitiga o nifo.
  3. Gutu mago... O le faifai lemu o galuega o le salivary glands ma le maualalo o le taumafaina o vai e fausia ai tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o siama. E leaga a latou lafoa mo le manava fou.
  4. O le paʻu o le paʻu... O le magoto ifo o tainamu e tau atu ai i le aʻafia o aʻa o le nifo. O lona iʻuga, o le lagona o nifo faʻateleina, lea e mafua ai le fufulu tiga ma faʻafitauli.
  5. Matelaina... O le le lava o mea aoga e afaina ai le metabolism. O lona iʻuga, e lagona e le tagata le teu lelei o teufugofie.
  6. Hormones... O le faʻatauaina ma le setete o faua faʻalagolago i le hormonal talaʻaga, lea e i ai le leaga aʻafiaga i le acid-base paleni o le gutu. E i ai foi faʻafitauli a fafine.
  7. Tulaga faigata... O gasegase ogaoga o le neula e mafua ai le tele o faamaʻi, e aofia ai ma le haitosis.
  8. Maʻi manava manava... Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pei o le phlegm, e faʻaputuputu i totonu o le bronchi, o se nofoaga lelei lea e nonofo ai tagata. Mai ii, faʻatasi ai ma upu mai le gutu, ua pa le manogi.

O le a le mafai ona e gafatia na o oe le faʻafitauli ona o le tiga o lou manava. I isi tulaga uma, o le inu tele o vai, fufulu ou nifo, 'ai, asiasi soo i le fomaʻi nifo, faʻaaogaina o pulu ma fufulu lou gutu o le a fesoasoani.

Manatua o le manogi leaga o se faʻalavelave ia oe ma tagata o loʻo siʻosiʻomia oe. Afai o loʻo e sailia se tane poʻo se uo teine, faia le mea sili e faʻafou ai lau mānava.

O le a le mea e fai ma le manava manava i le tumau tonsillitis

E tele mafuaʻaga mo le tiga o le gutu manogi. E aofia ai ma faʻamaʻi manava, caries, tonsillitis, ma isi. I lenei tusitusiga, o le a tatou talanoa e uiga i le faʻateʻaina o le manava mai le tonsillitis.

Fula o le tonsils o se masani aʻa mafuaʻaga o se manogi manogi. Ina ia malamalama pe o le a le gaioiga e tupu i totonu o latou i se tulaga masani ma ma le tonsillitis, o le a tatou faʻamasani i le faʻavae o le tone ma o latou aoga aoga.

O le pu oral o se ituaiga o faitotoʻa e ulufale ai le agavaʻa i totonu o le tino. Ina ia faʻaititia le ono maua i siama e ala i le gutu, i le taimi o le evolusione, na fausia ai e le tino se puipuiga - o le mama pharyngeal, e aofia ai le ono tone.

O le tone o loʻo i ai se porous fausaga ma aofia ai lobules, i le va o purulent compartments faʻaputuputu. Ona o le faigata o le tafe mai i fafo, e aliali mai plugs, o ni maa mafiafia.

E leai ni uiga taua o le tonsillitis seʻi vagana ai le manogi leaga, palaka, ma le faʻateleina o tone. Afai o le faʻamaʻi eo mai ma le mumu o le tone, fiva ma le tiga, ua uma la lea o le faʻaʻi tiga.

Afai e i ai faʻailoga o le onā, faʻatasi ma le manogi fetid ma se tiga faʻaʻi, o le a fesoasoani vailaʻau faʻasaina e foia le mataupu. O le faʻafetauia ma le tumau o le tonsillitis e le faigofie, aua o taimi le tumau e le aoga.

  • Tuʻu eseʻese ituaiga 'onā. Ou te fautuaina oe e tuu le ulaula.
  • Faʻatulaga lelei le pu gutu: aveʻese nifo pala, faʻamalolo caries ma aveʻese le faʻamaʻi gum.
  • Totogi totoʻa i le faʻamalosia o le puipuiga. O le a fesoasoani gaioiga lautele mo le soifua maloloina. E le faʻatau tele le inu o fualaʻau e faʻaosofia ai le malosi o le tino.
  • Pe a togafitia le tonsillitis, fufuluina o le tone o le a na o se taimi le tumau aʻafiaga. I le taimi e tasi, o le faʻamamaina o se ausilali sooupu e aveʻesea purulent lumps ma aveʻese manogi.
  • Lubricate le tonsils ma vailaʻau faʻasaina ma anti-inflammatory agents. Faʻatasi ai ma togafitiga o le tino ma togafitiga i le fale, o le a vave ona mou atu le faʻafitauli.

Faʻamatalaga vitio

Ou te faamoemoe o le malamalama na e mauaina o le a fesoasoani ia te oe e aveʻese ai le mala. I se tulaga lautele, e sili le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi, aua o le tausu i le soifua maloloina o se manatu leaga.

Aveʻesea o manava leaga i pusi ma maile

O le manogi leaga inosia mai le gutu o le fagafao o se ogaoga faʻafitauli mo lē e ana, aua e matua afaina ai le ana le fesoʻotaʻiga ma le fagafao. I se faʻaopopoga, o le foliga mai o se manogi masani ona faʻailoaina le i ai o se faʻamaʻi i totonu o se manu. Soʻo se tagata lava e faʻaaloalo ia te oe e tatau ona iloa faʻafefea ona aveʻesea manava leaga mai pusi ma maile.

O le a matou fuafuaina pe faʻafefea ona fofo le faʻafitauli ma saili auala e aloese ai mai le lumanaʻi. O lona iʻuga, o le maile poʻo le pusi o le a tuʻu naʻo lagona lelei.

  1. Ave lau fagafao i le vet vet i tausaga taʻitasi. O le suʻesuʻeina o nifo o se vaega taua o le asiasiga. O le matua o le manu, o le sili atu ona manaʻomia vave avea ma faʻamaoniga.
  2. O sasa e masani ona mafua ai le manogi leaga mai le gutu o se manu. Meaʻai mamago e fesoasoani e faʻagesegese le faʻavae. O masi masiasiisa fofofoina pulu ma aveese le tartar. Faʻapitoa taumafa e faʻatatau i le faʻamamaina o faʻailoga e faʻaaogaina foi.
  3. Aua le fafagaina au fagafao meaai tuuapa, pei o se meaʻai faʻalauiloaina le fausiaina o maʻa ma tartar. Chewy togafiti tatau ona mautinoa aofia i le taumafataga o manu. O loʻo matou talanoa e uiga i ponaivi, iʻa, rawhide ma isi oloa mo pusi ma maile.
  4. O le fufuluina o ou nifo o le auala sili lea ona aoga e faʻateʻa ai le manogi. Faʻaaoga se pepe nifo ma mea fulunifo manu mo lenei faʻamoemoe. Oomi lemu le mea faapipii, ma uaʻi atu i pito o nifo.
  5. Matua manu ei ai le le lelei uiga agaʻi i na auala. Ae afai e te aʻoaʻoina i latou mai le laiti, o le a leai ni faʻafitauli. Faatasi ai ma le taumafaiga ma le manaʻo, e oʻo lava i se fagafao tuai e mafai ona faia uo ma le pulumu nifo.
  6. Aua neʻi galo e uiga i aerosols ma fufuluina gutu. Ou te fautuaina le faʻatauina o sea oloa i se falemai falemaʻi poʻo le fale talavai. O loʻo iai ni enzymes e faʻamamaina le faʻailoga ma faʻaititia ai le siama faitau aofaʻi i le gutu. O nei vailaʻau le faʻatusatusa i le fufuluina o ou nifo i le tulaga o le aoga, ae e sili atu nai lo le le teuteuina o lau pusi poʻo le maile.

Puipuia o le pu gutu i le fale

O le vaega mulimuli o le tala o le a tuʻuina atu i le puipuia o le gutu pu ma aotelega i luga. E i ai le numera o puipuiga auala e fesoasoani faʻatumauina le paleni o le oral microflora i tagata. Afai e te fetaiaʻi ma se faʻafitauli, mataala i mea.

  • Tausi masani ou nifo... A fufulu, taumafai e paʻi uma tulimanu o le gutu. O le paluina saʻo e aofia ai le fufuluina mai o nifo i pito o nifo.
  • Paʻu ma le laulaufaiva... O laumei nifo o loʻo faʻatau atu, o lona papatua ua fuafuaina mo le laulaufaiva. Ae afai e leai sau mea faigaluega pei ona iai, faʻaaoga se tamaʻi sipuni. Fufulu ese le penisina mai le sipuni i taimi uma, ma fufulu le gutu i le vai.
  • Faʻaoga nifo ma nifo nifo... O nei mea faʻaaoga e fesoasoani e aveʻese ai meaʻai o lo o mau i le va o ou nifo
  • Ia mautinoa e inu tele vai... Lenei o le a fesoasoani faʻamalūina lou gutu ma flush i fafo siama. O le inu o se vai faʻaopoopo.
  • Taumafa paleni paleni... O le faʻasoesa na te faʻasoesa e tau atu i mea manogi leaga.
  • Siaki ma lau fomaʻi nifo taimi... Puipui oe ma isi mai le tautala i le manogi a o e puipuia le pala o nifo.
  • Fofo malulu... Afai e maua oe i se faʻamaʻi malulu, aua le tolopoina togafitiga tumau, a leai o le a oʻo mai faʻafitauli, eo mai ma manogi leaga ma isi faʻafitauli.

Ou te fiafia pe a fai o le fautuaga e maua le faʻaoga i lau faʻataʻitaʻiga. Afai latou te faʻamaonia e le aoga, ou te fautuaina faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Masalo o le manava o se avefeʻau o maʻi. Seia leisi taimi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sa ou malosi (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com