Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Meaʻai Aialani - ipu masani

Pin
Send
Share
Send

Meaʻai Aialani - o le a le tele tatou te iloa ai e uiga i kuka kuka e fiafia i ai tagata o lenei atunuʻu? E masani lava, o Aialani e fesoʻotaʻi ma le kofe, Irish stew ma pateta. O le mea moni, o le pia e faʻaleaganuʻu i taumafa Irish. E tusa ai ma le taumafaina o le vai inu, o le atunuʻu o loʻo i totonu o le lisi o taʻitaʻi - i tausaga uma, e faitau afe lita o le vai inu e onana i fale pia ma i latou tafaoga faʻavae i Aialani. Afai o le a e malaga i Aialani, o le a le faʻaopoopoina le malamalama i le kukaina tu ma aga a le atunuʻu ma faia se lisi o le atunuʻu Irish ipu.

Aganuʻu kuka Aialani

O se tasi o tu ma aga masani a le atunuʻu i totonu o le gasesega a Aialani o le fiafia i aano o manu, fualaʻau ma falaoa. O pateta ma kapisi ipu e faʻatauaina tele; o nei fualaʻau o le faʻavae o le tele o ipu Aialani.

Mea moni manaia! I tausaga sili ona faigata ma fiaaai, na laveaʻiina tagata o le nuʻu e le quinoa, ae o le meainu masani o le Mead, e pei o le mead. Na saunia i le auala o le faʻafefeteina o le meli vaifofo.

O le atunuʻu taumafataga o Aialani e mamao mai na manatu e pei o le faʻamamaina ma faʻafaigofie. O le manaʻoga taua o le meaʻai tatau tatau ona faʻamalieina, o lenei e mafua mai i faigata faigata tau o le tau lea e tatau ai ona ola. O le mafuaaga lena ua puleaina ai le gasesega o Aialani e aano ma iʻa lololo. Ae mo le ipu itu, o pateta e masani ona faʻaaogaina.

Mea moni manaia! O le lisi o ipu a Aialani e aofia ai pata, o le oloa e le atoatoa lelei ma sili ona lelei lona tofo.

Masani taeao Aialani

O le vaega autu o Irish meaʻai o lona maualuga kalori mataupu. E faʻaoga foʻi lenei i le meaʻai o le taeao. O le tuʻufaʻatasiga o oloa o ni fualaʻau aano o manufasi - sosisi, bacon, nipples, o loʻo tuʻuina mai i fuamoa fuamoa, toast, i nisi tulaga o pi e faʻaopopoina.

O se taumafataga masani a le taeao o le pudding uliuli e pei o sosisi toto, ma faʻaopopo okala, karite ma toto o manu.

Lelei e iloa! I taimi eseʻese, sa faʻapena ona faʻagaioia ai puding uliuli i auala eseese - vela, falai, 'aʻai mata.

Lenei National Irish ipu mafua ai fefiloi lagona mo nisi turisi, ae o se vaega o le 'aiga o le taeao i aso nei. I aso nei i le atunuʻu meaʻai o loʻo iai le tele o ituaiga puddings - faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o turmeric, sisi poʻo herbs.

Afai o oe o se vegetarian, filifili fuamoa, pateta pancakes ma falai falai ma, ioe, pulou mo le 'aiga o le taeao. I le auala, ua i luga o le lisi o soʻo se cafe ma faleʻaiga i Aialani.

Iʻa ma figota o le sami

Mo se taimi umi, o iʻa ma figota sami na avea ma autu punaoa o polotini i Aialani. Talu ai le tulaga faʻafanua o Aialani ma le ulufale atu i le Vasa Atalani ma le Sami Aialani, mo le tele o seneturi, tagata 'aʻai' aʻai sea sami na mafai ona nonofo ai o isi atunuʻu o Europa miti - ula, ula, faisua.

O faleaiga e tautuaina se uluaʻi ipu a le atunuʻu - Dublin Lawyer mai le ula na faʻamumuina i le kulimi. O se tasi o faʻafiafiaga faʻavae e tuʻuina atu i faisua. I le vaitaimi o le tuʻuaga, e selau lita o le inu pia e feinu faʻatasi ma figota o le sami. E tusa ai ma iʻa, o le Aialani e le o se mea faʻatauvaʻa ma 'aʻai mea latou te mafai ona puʻeina.

'Aʻano o manu

I taimi ua tuanaʻi, i le atunuʻu, o ipu aano o manufasi na naʻo luga o laulau a tagata maumea na faʻaalia. Na 'aʻai e le aufaifaatoʻaga, i aso malolo na mafai ai ona latou tunu moa ma taʻaloga. O le masani auala o gaioiga taʻaloga o luga o se afi, pe a maeʻa ona ufiufiina i le 'ele. Afai e mafai ona puʻeina se manu tele, na vela i luga o le feanu.

O se lauiloa lauiloa a le atunuu o Aialani o le coddle faia mai sosisi, bacon, pateta ma isi fualaʻau. I le taimi muamua, ina ua le totoina pateta i le atunuʻu, sa faʻaaogaina le karite.

A oʻo mai i Aialani, e faigata tele le le mafaufau i le meaʻai Irani. E leai se tuʻufaʻatasia o tekonolosi; tele aiga e iai a latou lava auala e sauni ai meaʻai.

Lelei e iloa! O le anoanoaʻi o fua mo lenei ipu o loʻo taua i le galuega tumau e Tolu Tamaloloa i totonu o se Vaa, e le aofia ai se maile. O meaʻai sa fai i le tusi e aofia ai aano o manu, samani, puding, pateta, pi, kapisi, bacon, ma fuamoa.

O le fua sili ona faigofie ole meaʻai o le tamai mamoe (oe mafai ona suia le tamai mamoe), pateta, kāloti, aniani, herbs. E masani ona faʻaga i le taumalulu e faʻamafanafana ai.

Ole faʻatinoina ole uiga masani ole meaʻai masani a Irani - e masani ona faʻaaoga vaega eseese ole tino oti - siʻu, fatugaʻo, taliga, uʻamea. Ioe, o le galue ma ia uluaʻi oloa manaʻomia ni tomai. I aso nei, o chefs chef i le lotoifale latou te faʻatautaia lelei soʻo se vaega o le tino oti, ma o le faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o lenei o crubins, o se pia meaai mama faia mai puaa vae.

Ipu pateta

I le seneturi lona 16, na amata ai ona toto pateta i totonu o le atunuʻu, talu mai lena taimi e le gata i le ituaiga olaga o tagata o loʻo nonofo i totonu o le atunuʻu ua suia tele, ae o ipu a le atunuʻu o Aialani. Talu mai lena taimi, ua avea le faʻamaʻoti ma faʻavae o meaʻai a aiga faifaatoaga. O le le lelei o faʻatoaga pateta na oʻo atu i le lapoʻa o le fiaʻai ma e oʻo lava i le paʻu maualalo o le atunuʻu. O le oge sili ona leaga i Aialani na faamauina i le va o le 1845 ma le 1849, ina ua fasiotia le fuata atoa i le leva o le po.

Ua sau le Irish ma le anoanoaʻi o fua o fua mai se pusala manaia. Sili ona taʻutaʻua:

  • Boksti o lona uiga o le "areto a le tagata mativa", i fafo o le ipu pei o pateta pancakes, o le autu mea e fai o pateta pateta, pata, falaoamata ma soda. E kuka i auala e lua - kuka pe falai. I le tulaga muamua, boksti e tutusa ma pancakes, ma totila e falai masani lava i le Halloween ma tautua faʻatasi ma falai sosisi.
  • Champ - pateta pateta, sasaina i le susu, faʻafefiloi ma aniani lanumeamata.
  • Colcannon - o le autu vaega - pateta, peitaʻi, i le faʻaliliuga o le igoa uiga o le "kapisi paʻepaʻe", e tusa ai ma tekonolosi, kapisi ua faʻaopopoina i le puree.

Mea moni manaia! O pateta e tatau ona avea ma ipu a le atunuʻu o taumafa Irish. Faʻamaumauga, o le 'aiga aoauli lauiloa lenei i le aufaigaluega o le ofisa. O le tele o taimi latou te faʻataua ai le tele o pateta eseese - vela, falai, tao.

Afai e te manaʻomia e faʻamalieina vave lou fia 'ai, ave le faʻamuamua i Iʻa & Chips - iʻa ma falai. Toatele e manatu o se meaʻai masani masani mai Peretania, ae o le fale o le togafiti o Dublin, lea na ofoina mai ai e tagata malaga mai Italia ni meaai manaia i faleʻaiga aiga. Sa lelei le teuina o le ipu ina ia faigata ai ona faʻatau eseese iʻa poʻo pateta.

Meaʻai mama

O meaʻai a le atunuʻu o Aialani e aofia ai le tele o meaai mama. O le Dulce o se oloa e mafai ona faʻatau i faleoloa o meaʻai maloloina. Nei o algae, mauoa i elemeni sailia, vitamini ma polotini. Latou te mago i le la, ona olo lea ma faʻaopopo i vasega muamua e faʻamamafa ai o latou tofo. E le gata i lea, o le limulimu e falai pe taoina ma sisi sisi, ma o isi taimi e 'aina e aunoa ma se faʻagaioiga.

O taumafa Aialani e felanulanuaʻi ma iloga, ae e iai le nofoaga mo meaʻai vave, ae ui i lea, e le masani ai. O se ipu masani - krubins - vae puaa vela na masani ona tautua ile pia. E le gata i lea, e 'aʻai foʻi tagata o le atunuʻu ma vae i falaoa sota.

Fale fai meaʻai

O le atunuʻu e iai lona uiga faʻapitoa i le falaoa. Mo tao, faʻafefeteina poʻo faʻafefeteina e le faʻaaogaina, ae ole soda e faʻaopopoina ile paluga. E mafua lenei mea ona o le mea moni o le saito suamalie ma le maualalo mea o le gluten ua totoina i Aialani. O le paluga fefete e saunia naʻo le taoina o papaʻe papaʻe e taʻua o le blaa. Areto ma le vine o se barmbrek, e le mafai ona taʻua o mea suamalie aua e laʻititi le suamalie. Sa masani ona fai ma masani le faʻaopoopo o se mea e faʻateʻia ai le falaoa - pi, tupe siliva, mama.

Mea moni manaia! Ia mautinoa ia faʻataʻitaʻi le suamalie suamalie Aialani - Goody - o fasi suamalie ia o le falaoa sinasina, lea e falai muamua seʻia oʻo i le enaena auro, ona liligi lea i susu, suka ma mea manogi, ona tao lea ile umu. Auauna i le sukalati po o le aisa kulimi.

Aʻo e malaga i Aialani, faʻataʻitaʻi le Porter Dark Beer Cupcake taʻutaʻua. O le meaai suamalie e taʻua o le keke keke. E leai se pisa o talafaʻasolopito e uiga poʻo ai ma afea na fausia ai e inu se 'ava malosi ae le o molasesa. Ae mo tekinolosi kuka, i Aialani o loʻo i ai le tele numera o taoina filifiliga ma tagata uma e taʻu atu ia te oe le fua o le a mautinoa faʻamalamalamaina o lana kopi lea e muamua ma sili ona saʻo.

O keke kuka uma e tuʻufaʻatasia le tele o mea moni: o le meaai suamalie ua saunia ma naʻo le tasi le ituaiga pia - Porter; o le tele o fualaʻau fualaʻau, candied fualaʻau ma nati e faʻaopoopoina i le paluga. O le meaai suamalie maeʻa e leai se pia inuga peʻa, ona e mouʻese i le taimi o le taoina faiga. O le pia e avatua i le keke se paolo manaia, susu susu ma le tofo. Nei o fua manaia cupcake fua:

  • E sasa le Paʻu ile kulimi;
  • E faʻafefiloi le pia pia ma le moli moli ma le whiskey;
  • Porter ua fefiloi ma le whiskey.

O le meaai suamalie maeʻa mafai ona teuina mo se taimi umi lava. O le taimi lava e uma ai ona tao, ona afifi lea i totonu ole paʻu ma teu mo le vaiaso, faʻatoa maeʻa loa ona 'aina.

Mea inu

Na matou iloa mea latou te 'aʻai ai i Aialani, o lea ua matou iloa mea e fia inu e tagata o le nuʻu. O se inu tuai - Mead. Sa saunia se meaʻai mai se fofo o le meli. Na saunia Mead e tusa ma se fua tutusa i Lusia.

Musumusu

I le tala faasolopito o Aialani ma meainu malolosi o le atunuʻu, o loʻo i ai se mea lilo e le mafaamatalaina, o le faʻamatalaga e le mafai ona maua e le au tusitala faʻasolopito i le taimi nei. I luga o le teritori o le atunuʻu, tusa ma le 4 afe ni fausaga uiga ese na maua - o se vaieli e lata ane i se faʻatanoa vai, ma o loʻo tutu latalata ane suauʻu ma maʻa. E tusa ai ma se tasi o faʻamatalaga a tusitalafaʻasolopito, o faleoloa muamua na faʻapea, ae e iai leisi faʻamatalaga - na taoina taʻaloga i nei vaieli. O le faʻagaioiga o le ogaumu e faʻapea - o maa vevela na faʻaopopoina i le vaieli, ma faia ai pia poʻo aano o manufasi.

O le mea moni, talu mai le faʻaaogaina o ia umu, o le tomai o Aialani aliʻi i le sauniuniga o meainu malosi ua faʻateleina ma faʻaleleia. Ua i ai nei i le seneturi lona 5, o le faʻasologa o auala na faʻatautaia iinei, talu mai lena taimi ua atiaʻe e tagata tomai faapitoa ni fua o le whiskey. I se faʻaopopoga i whiskeys masani i luga o le Emerald Isle, e tuʻuina atu i tagata tafafao maimoa se vai mama, mama e faia mai i le karite ma le malt.

Pia

O se 'ava malosi lauiloa o le Guinness pia, e taʻua o le faʻailoga o faʻamanatuga e faʻamanatu ai ia St.Patrick. Fai mai le Irish - o le Guinness pia e matua pogisa lava, e ala atu ai ona mafai ona e iloa atu naʻo se ave o le la, faʻapea foʻi ma le malamalama e faʻaalia ai le taimane. Mo le taimi muamua amata amata gaosia pia i le seneturi lona 18. O aso nei o le Guinness Original e pito sili ona latalata ile vaiinu muamua. I luga o lona faʻavae, e sauniuni e le nuʻu le tele o cocktails.

Kofe Aialani

E masani ona manatua le kofe masani a Aialani i le vaega e lua o le kofe uliuli masani ma le uisiki, ae o le mea lea, o le Irish;

Tagata aloaʻia

E faʻaaoga e tagata popoto i le lotoifale se kukaina tuʻufaʻatasia o kofe ma le whiskey e sauni ai ituaiga vai eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, Baileys, Carolans. Le isi lauiloa liqueur i Aialani - Irish Mist - faia mai le whiskey, herbs, wild wild. O le fua na faʻaaogaina seʻia oʻo i le senituri lona 17, ona faʻagaloina lea o le fua, naʻo le ogatotonu o le 20 seneturi na manatua ai.

O aso nei masani Irish ipu e lauiloa mo lo latou naturalness ma le gafataulimaina. O taumafa Aialani o loʻo gasolo atu i le vaitaimi o le Renaissance - o le tele o fua tuai o loʻo toe fafaguina, ae i se tasi, faʻafouina fomu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 4 Levels of Mac and Cheese: Amateur to Food Scientist. Epicurious (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com