Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O afea ma pe faʻapefea ona tipiina violets: o tulafono uma ma nuances o le faʻagaioiga

Pin
Send
Share
Send

O le totoina o violets i totonu e manaʻomia ona o le mea moni o le eleele i totonu o le ulo faʻasolosolo lemu leiloa acidity talafeagai mo laʻau, faʻamamaina ma keke, ona o le ea fesuiaiga faʻateleina. O le iʻuga, ua le lava meaʻai a Saintpaulia, o lona iʻuga ua leiloa lona matagofie.

Seʻi o tatou vaʻai pe a oʻo i le taimi e fuafua ai se taotoga totoina ma faʻafefea ona faʻatino saʻo ina ia mafai ai e le Vaioleti ona faʻafiafiaina oe i lona matagofie.

I le fale

Muamua, tatou talanoa e uiga i faʻailoga e tatau ona e mafaufau ai i se taotoga pe a e vaʻaia i latou. E aoga le toe totoina o se fugalaʻau:

  1. Ina ua maeʻa le faʻaleagaina o le faʻatoa maua laau.
  2. Fuga paʻepaʻe aliali mai luga o le pito i luga o le substrate.
  3. A aveʻese le laʻau mai le tagata toto, o aʻa e mafiafia tele.
  4. O se foliga faʻanoanoa, o laʻau o le a mate. Luga ofu e le fesoasoani.
  5. Laʻau laʻitiiti na aliaʻe mai le lau mauaa, lea e manaʻomia fesuiaʻi.

E tele ni nuances e uiga ile tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o Vaioleti ma auala e feutanaʻi ai ma latou, e aofia ai le totoina o laʻau, e mafai ona maua ii.

O le taimi sili ona lelei e tui ai Vaioleti o le tautotogo., ae i le taimi e tasi, leai se mea e tatau ona totoina le laʻau i le taimi o fugalaʻau. O le eleele e tatau ona faʻasaʻoloto ma faʻainu ao le i totoina.

E tele fesuiaiga metotia i le aofaʻi:

  1. Faʻafefe - sili fetaui mo le toe faʻafouina vave o Vaioleti. O lenei metotia e aofia ai le faʻasaoina o le eleele ma se siʻitia i se fagu fou. I le taimi o le felauaiga lava ia, e taua le mataituina o le aʻa.
  2. Suafaina fanua faʻapitoa - e le manaʻomia le toe faʻafouina o le eleele, feʻaveaʻiga ma se tamaʻi faʻaopoopoga o le eleele fou ua tumu i elemeni elemeni ua lava.
  3. Suia atoa le lalolagi - o le sili ona faigata auala, manaʻomia se atoa suia o le palapala. Muamua, o le alavai e saunia i totonu o se keli palasitika, ona sasaʻa lea o se vaega o le lalolagi. Faatasi ai ma le fesoasoani o tamatamailima, o se solo ua fausiaina, aʻa tuu i totonu. Ona faʻaopopoina lea o le tele o palapala ina ia paʻi laʻau le lau pito i lalo o le Vaioleti i le eleele. O le aso e sosoʻo ai, e faʻaopoopoina le tele o eleele ona e mafai ona faʻaleleia.

Faʻafefea ona faatino le auala?

Sauniuniga eleele

Afai na e faʻatauina lau muamua Saintpaulia, ma e te leʻi tau faʻafefiloi palapala, ona tatau lea ona e faʻatau muamua ni eleele faʻapitoa i le faleʻoloa. E ui lava i totonu o sea eleele atonu e leai se mea o loʻo faʻailoa mai luga o le afifi. E taua foi le maitauina o le natura i le nofoaga o violets, o le laueleele e matitiva, ae e i ai le laʻititi aofaʻi o elemene manaʻomia mo lona tuputupu aʻe.

I le taimi lava e tasi e masani ona faʻatau Vaioleti e mago vave peʻa totōE mafua ona o le eleele faʻasolosolo, lea o le aofaʻi o elemene manaʻomia mo le Vaioleti e ova, ona o lea, ma se faʻaititia tele faʻaititia i nei lava elemeni, maliu le saintpaulia.

O le mea lea, perlite, vermiculite, sphagnum (lumo) ma peat tatau ona faʻaopopoina i le palapala. O le tele o taimi, o le perlite ma le vermiculite e faʻaopoopoina i le fua faʻatatau o le 1.5: 1 ma le tasi ipu e faʻaopoopo i lenei paluga ile pakete o le eleele ua uma ona saunia. Ma le mea lea, faʻafetai i le eleele, o le Vaioleti o le a lava fualaʻau, faʻapea foi ma le a puipuia mai siama.

I se faʻaopopoga, uma o nei faʻaopopoga e mai le natura, ma o lea e matua saogalemu lava mo tagata uma ma Saintpaulia.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona tusa tutusa:

  • chernozem - 5 voluma;
  • peat - 3 voluma;
  • oneone talita matala - 1 vaega.

Tusitusiga! A faʻaopopo peat, e tatau ona faʻaopopo oneone, perlite poʻo vermiculite.

Fertilizers

E tatau ona maitauina i le taimi nei, afai o loʻo e fuafua pea e faʻaaoga le faʻatauina o le eleele, o lona uiga la ua iai faʻamaʻa.

Afai e te totoina Saintpaulia i le faʻatauina eleele, ona groundbait mafai ona faia na o 4 masina pe a maeʻa totoina ma rooting o le outlet.

Faigofie povi keke o se sili lelei fetilaisa mo Saintpaulia. Latou i ai le tele o aofaʻiga elemeni, ma o lenei o le ai ai se sili lelei aʻafiaga i le tuputupu ae o Saintpaulia. E tatau ona olopalaina lelei le keke ma faʻaopopo i le palapala. O atigi fuamoa malepelepe o le a avea foi ma lelei fetilaisa.

O le a faʻaititia ai le acidity o le lalolagi, faʻapea foi ma le faʻateleina o le potasi ma kalisiisi mea. E le gata i lea, faufautua faufautua i mea nei o loʻo faʻamalosia kamupani:

  • Peters.
  • Etisso.
  • Schultz.
  • Bayer.
  • Valagro.

Soʻo se fetilaisa mo Vaioleti tatau ona aofia ai:

  • NPK faʻalavelave (nitrogen, phosphorus, potassium);
  • kalisiu;
  • uʻamea;
  • magnesium;
  • molybdenum;
  • boron;
  • sodium;
  • apamemea;
  • metalaʻila ma le teio.

Faʻatasi ai ma le le lava o nei elemeni, o le Vaioleti ono amata ona faʻamaligiina laulaʻau pe ova foi ona tupu.

Fafagaina metotia

E i ai foi 2 auala e faʻaaogaina pito i luga ofu. Sei o tatou talanoa atili e uiga ia i latou:

  1. Laei o ofu... O le sili ona lelei ituaiga o fetilaisa o le efuefu poʻo granules. O le fetilaisa e faʻafefiloi ma le vai i le fua faʻatatau o le 1:10, a maeʻa ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le palapala. Talu ai e le fiafia le Vaioleti e "faʻasusu laulaʻau", e sili atu ona talafeagai le faʻasūsūina mai le pallet.

    Ae e leʻi faʻapipiʻi le fetilaisa i le palapa, e manaʻomia le faʻasusu muamua o le eleele i le vai manino, a leai e mafai ona e susunuina aʻa o le Vaioleti.

  2. Laʻei laʻau... O le fugalaʻau e faʻasusu i se fofo faʻamama i le fua faʻatatau o le 1:20. O lenei metotia e seasea faʻaaogaina, talu ai e fiafia le au toto i le fafagaina aʻa.

    O le fafagaina muamua e faia i le tautotogo, pe a ala le laʻau. A fafagaina, e faʻaaogaina laʻasaga e faʻateleina ai le nitrogen. O le fafagaina lona lua e faia i le vaitaimi o le rosette fausiaina ma fuga. Lenei taimi ma le maualuga anotusi o phosphorus ma potassium. O laʻei mulimuli ane e faia ma le tutusa tutusa o elemeni uma.

    Mo nisi fafagaina, oe mafai ona faʻatau se NPK laʻasaga ma le tutusa aano o uma elemene. E le gata i lea, e le mafai ona e fafagaina le Vaioleti i le taimi lava e maeʻa ai ona toe tui.

Ipu

Mo se matutua laau o se ulo e oʻo i le 10 cm le maualuga o le a sili ona lelei, faʻapea foi ma le lautele o le pito i luga o le 15-20 cm Mo se tamaʻi laʻau, o se ulo e oʻo i le 6 cm le maualuga e sili atu ona talafeagai.

Mauaina o mea toto

O le saʻo filifiliga o mea totō o se faʻamaoniga o le manuia faʻatoʻaga o Vaioleti. Saintpaulia totoina mea mafai ona faʻatauina i le tulaga o fatu, amataga, pepe ma tipi (faitau iinei pe faʻapefea ona aʻa se tipi pe tupu se Vaioleti mai fatu). Afai e i ai sau filifiliga i le va o se tagata matua matua fuga i fafo ma se pepe, ona lagona le saoloto e filifili le muamua. O se laʻau e leʻi fuga mai ma le manino e le faʻaleleia atili ai lou lagona.

E sili le faʻatau mea totō i faʻaaliga poʻo le aoina... O le mea lea, oe o le a faʻaititia le ono ono maua se "faʻaipoipoga" i le latalata i le selau pasene. Oe tatau foi ona mataala i le foliga mai o Saintpaulia.

O se laau maloloina e tatau ona mausali i le paʻi e aunoa ma ni faaletonu i luga o le lau. Faʻalogo foi i le lanu, talu ai o ituaiga eseese ei ai a latou lava. O lau o le faʻatonuga lona lua ma lona tolu mai lalo e talafeagai mo le tipiina. Tagata amata e tatau ona amata i ituaiga taugofie pe a vaʻai i la latou faigofie o le tausiga.

Oe mafai ona aoao atili e uiga i le autu ituaiga ma ituaiga o varietal lanu o Vaioleti e fesoasoani ia te oe filifilia mea totoina mea iinei.

Ou te fia taʻuina atu foʻi e uiga i amataga o Vaioleti. O tagata e amataina o pepe lava ia e tasi, ae latou te leʻo faʻanatinati e momoe... E le tatau ona e faʻataʻalise e tuiina sea ituaiga laʻau, talu ai o se tuai na o le faʻapitoa o le ituaiga. E i ai ituaiga o Vaioleti, o ona fugalaʻau e aliali mai na o le tausaga talu ona totoina i se nofoaga fou. Ae afai ua tatau ona fuga le laʻau, ae faʻalotolotolua, ona tatau loa lea ona toto.

Foliga ma tausiga mulimuli

E pei ona taʻua i luga, o le toe totoina o se viole e sili ona lelei i le vaitau o le tautotogo. I le taimi o le tuiina, e manaʻomia le tuʻuina atu i le Vaioleti ni tuutuuga, e pei o: backlight, o le manaʻoga vevela, sili ona lelei sūsū Afai o le vevela i totonu o le potu fesuisuiaʻi, ona tatau lea ona le sili atu i tua atu o le tulaga e tatau ai mo le atoa tuputupu ae ma atinae o Saintpaulia.

I le tulaga pe a, i le maeʻaina o le totoina, o le laʻau e tuʻu luga o le faʻamalama, lea e fesuisuiai ai le malamalama ma le vevela, Saintpaulia atonu e le mauaʻa. I le taimi o le fesiitaiga, o le tau e tatau ona mago ma mafanafana i fafo... Afai na timu mo se taimi umi ina ua uma ona tuiina, e ono magumagu le laau.

O lavalava muamua e tatau ona faia i le lua i le tolu masina peʻa uma ona tui i lau oe eleele pe 4 masina mulimuli ane i le eleele faʻatau.

O le tuiina e mafai ona tupu i le taimi o le fugalaʻau. E taua le aveʻese uma o fugalaʻau ae leʻi tuiina... I le taimi lava e tasi, aua le popole, a maeʻa ona fesuiaʻi, o le a toe fuga le Saintpaulia (mo mafuaʻaga autu aisea e le fuga ai violets ma faʻafefea ona aloese mai ai, faitau iinei). Peduncles e gagauina mai le laau ina ia fou aʻa aliaʻe. E ui i le mea moni o le taimi manaʻomia mo le tuiina o Saintpaulia o le tautotogo, e mafai e le teu fugalaʻau ona fauina i se taimi talafeagai mo ia. O le mea taua o laʻasaga uma o le tuiina e faʻatautaia saʻo.

E mafai ona fai i fugalaʻau laʻau?

E mafai la ona e tuiina i fugalaʻau? O le mea autu ma sea ituaiga totoina o le aua le faʻafefe o ia. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete, e aunoa ma le faʻaleagaina o le aʻa, eli i luga le fugalaʻau. Ma le isi, e aunoa ma le luluina o aʻa mai le eleele, e tatau ona e totoina ma le totoʻa le fugalaʻau. E le gata i lea, o le faʻasusu faʻagasologa e tatau ona faia mai le paleti.

MANATUNATUGA! E tatau ona toto le fugalaʻau i le eleele matutu.

Faʻafitauli e ono tupu pe a maeʻa

O ni faigata e ono aliaʻe pe a uma tui ma Saintpaulia, e faʻapea:

  • e faamalulu o laulaau;
  • e le fuga mai le fugalaʻau, ma isi.

Talu ai o Saintpaulia o se "popole" totō, uma nei O faʻafitauli e mafai ona fesoʻotaʻi ma le le tausisia o tulafono o taotoga, poʻo le faʻaleagaina o le aʻa.

Afai i le tulaga lona lua, o faʻasusu poʻo seisi lava mea faʻaopopo e mafai ona sefeina oe, i le muamua tulaga o le fugalaʻau ono mate. E toʻatele tagata totō fugalaʻau latou lava manatu i lenei mataupu, ae o le toʻatele e fautuaina e toe tui le fugalaʻau i tua, ma afai e lelei mea uma ma o le Vaioleti aʻa, ona maeʻa lea o sina taimi e mafai ona toe siʻi i se isi nofoaga.

E le gata i lea, o nei faʻafitauli e mafai ona mafua mai:

  1. faʻamamaina o le palapala;
  2. eleele eleele vai;
  3. pala o le aʻa polokalama poʻo le bust ma fetilaisa.

I le aotelega, e mafai ona tatou fai atu o le Vaioleti o se sili ona manaia, faigata ona tausia, ma o se sili ona uiga eseʻese laʻau, lea, e ui lava i lona faigofie, o le a ofi atoatoa i totonu o soʻo se potu.

Matamata i se vitio e uiga i foliga vaaia o le toe suia o le Vaioleti.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Watch how tomatoes are produced without soil. amazing technology. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com