Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tropical aulelei clerodendrum Prospero: faʻamatalaga, ata, nuances o tausiga

Pin
Send
Share
Send

I totonu o meatau o le tele o togalaau poto masani o loʻo i ai se laʻau matagofie, o fugalaʻau papaʻe-sinasina e pei o se butterfly i foliga ma exude a matagofie, suamalie manogi. O Clerodendrum Prospero lea. Clerodendrum ua faaliliuina mai Latina o le "O le laau o le taunuuga".

I lenei tusitusiga o le a tatou talanoa ai e uiga i le tausia lelei o lenei le masani ai laʻau ma taʻu atu ia te oe poʻo a faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le fugalaʻau oe ono fetaiaʻi, faʻapea foi ma saunia ata vaaia o lenei tulaga ese fugalaʻau.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

Clerodendrum o se ituaiga o tropical deciduous or evergreen laau ma laʻau o le aiga Verbenaceae. O le ituaiga e aofia ai ituaiga laʻau pei o mutia ma togavine. Clerodendrum Prospero o se laʻau laʻititi poʻo se laʻititi laʻau e faʻatautau... O laulaʻila e ilaila, lalaga solo i autafa, lanceolate. O lo latou umi e 15 cm. O fualaʻau e aoina i totonu o racemose inflorescences umi e oʻo i le 20 cm le umi.

I le fale, o le laʻau, i le avea ai o se tulafono, e le sili atu ma le 50 cm. Fugalaʻepaʻe e paʻepaʻe, i ai se lanumeamata calyx. Clerodendrum Prospero exudes a manogi manaia. O le laueleele o Clerodendrum o vaega maugā o Initia, saute Saina ma Nepal.

Tusitusiga! O le fugalaʻau na mauaina e le fomaʻi botani ma fomaʻi tipitipi - Nathaniel Wallich. I le seneturi lona 19, sa auai o ia i le suʻesuʻega o fugalaʻau i Initia ma sa pule i le Calcutta Botanical Gardens.

Eseese o ituaiga ma o latou foliga vaaia

Clerodendrum Prospero o se lauiloa ituaiga o Clerodendrum wallichiana, faʻaigoa ia Nathaniel Wallich. O foliga o le fugalaʻau e tai pei o se butterfly, ma ona petals e lima, o se fulafula kalisi ma e tele protruding stamens. I le faaiuga o le taumafanafana, oso mai inflorescences luga tautau lala... Fugalaʻau, oʻo atu i le 3 cm le lautele, e fuga malie, i luga o le tasi ma le afa pe lua masina.

Lauiloa, Clerodendrum Prospero e masani ona taʻua "o le veli a le tamaitai faaipoipo." O lenei mafuaʻaga ona o le i ai o le kiona-paʻepaʻe tafe inflorescences e pei o se veli. E mafai foi ona e mauaina ia igoa pei o le "wallis clerodendrum", "wallichi". Ma mo lona manogi manaia manogi, o le fugalaʻau na faʻaigoaina "nodding jasmine".

Clerodendrum e umi ma e le faʻaaloalo, ae pei o isi tagata uma, e manaʻomia se tausiga lelei. Faitau a matou mea e uiga i foliga vaaia o le tuputupu aʻe o isi ituaiga o lenei fugalaʻau, e taʻua o: Inerme, Spezoozuma, Bunge, le Sili Ona Matagofie, Susulu, Filipino, Thompson, Uganda.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i le ata o lenei laʻau:



Tulaueleele

Eleele manaʻoga

O le eleele mo le totoina Clerodendrum Prospero tatau ona lafulemu... E sili le saunia o oe le substrate. E tatau ona aofia ai vaega nei:

  1. oneone - 20%;
  2. peat - 30%;
  3. laufanua lau - 30%;
  4. ele ele - 20%.

E faʻatagaina ona faʻaogaina le palapala faʻatau mai se faleoloa faʻapitoa.

Faalogo! E fautuaina e faʻamama le palapala ae leʻi totoina le clerodendrum. Lenei o le a faʻaititia ai le ono afaina o le laʻau e ala i faʻamaʻi papala ma faʻamaʻi. E manaʻomia le faʻamamaina uma o mea e saunia e oe lava ma se faleoloa e tasi.

Moli ma le nofoaga

Ina ia faʻamanuiaina Clerodendrum Prospero, e taua le saʻili saʻo ma fausia se microclimate e tutusa ma lona natura nofoaga. E manaʻomia e le Clerodendrum ni moli lelei, ae manaʻomia lou puipuia mai le susulu o le la. E mafai ona tu i luga o faʻamalama o soʻo se itu o le fale seʻi vagana le itu i matu. Talu ai o le laʻau e moni i le teropika, e manaʻomia le ea susu.

Tausiga i le fale

Ma, i le faʻaopopoina i le fausiaina o tulaga lelei, Prospero's clerodendrum manaʻomia se tausiga lelei. E faapenei:

  • Faasusu... Clerodendrum Prospero manaʻomia tele faʻasusu. Peitaʻi, e manaʻomia le faʻamamago o le vaega pito i luga o le palapala i le va o faʻasusu ina ia le pala le aʻa. E le tatau ona mago atoa le eleele.

    I le tau vevela, e fautuaina e faia i aso uma le sausau i le vai. I le taumalulu, pe a pa'ū le vevela o le ea ma malolo le fugalaʻau, ua faʻaititia le taimi o le faʻasusu. Faʻasusu clerodendrum e talafeagai ma vai malu, mautu.

  • Laʻei pito i luga... Luga ofu e talafeagai mai le ogatotonu o le tautotogo i le faaiuga o Aukuso. Mo lenei mea, o faʻalauteleina fetilaisa e faʻaaogaina mo fugalaʻau laʻau. I le taumalulu ma le tautoulu, e le manaʻomia le fafagaina.
  • Teuteuina... E manaʻomia le teuteuina o le clerodendrum faʻatasi i le tausaga. E faʻataunuʻuina, o se tulafono, ile amataga ole vaega ola olaola - ile tautotogo. Muamua lava, o laʻau tuai vaivai ma laulaʻau mago e vavaeʻeseina. Lenei o se ituaiga o laʻau toefaʻafouina. Ina ua maeʻa teuteuina, o le laʻau na tupu olaola ma o ona foliga vaʻaia sili atu matagofie. O le isi teuteuga e faia ina ia mafai ai ona fausia le pale.
  • Faʻaliliuga... A o tupu le clerodendrum, e manaʻomia e toe tui i totonu o se ulo lapoʻa. Laʻau laʻau toto tutupu sili malosi, o lea la latou te totoina, o se tulafono, tasi i le tausaga i le tautotogo, pe a uma ona teuteuina. Ua lava lea e toto toe laʻau matutua tasi i le 2 - 3 tausaga ina ia mafai ona faʻafouina le eleele.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi e masani ona aʻafia ai le clerodendrum o:

  1. Whitefly... E lalafi le meaola i le pito i lalo o laulaʻau, ma tuu ai se fugalaʻau susulu i luga o latou. O luga e mafai ai ona e mauaina le papalagi.
  2. Apogaleveleve mite... O se faʻailoga e mafai ona iloa e le i ai o se 'upega tafaʻilagi manifinifi ma tamai togitogi i le pito i lalo o le lau ipu. O le faʻamaʻi lava ia e laʻititi tele lona tele.

I le faʻatonutonuina o nei faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaogaina se iniseti, faʻataʻitaʻiga o le faʻamalosiʻau. Tasi ampoule o le vailaʻau faʻasusu e faʻavaivaia i le 1 lita o vai ma o le laʻau e togafitia. E mafai ona e faʻasusu i le 4 taimi, ma maitau le vaitaimi ole 3 aso.

O le tele o taimi, o le clerodendrum e aʻafia ai se faʻamaʻi e pei o le chlorosis.... E mafai ona iloa e lanu samasama na aliali mai luga o le laʻau. I lenei tulaga, e tatau ona faia togafitiga ma se sauniuniga aofia ai uʻamea.

Fanafanau foliga

Clerodendrum Prospero toe gaosia i auala e lua:

  • Fatu.
    1. O fatu e luluina i le eleele faʻapitoa saunia, e aofia ai le laumei, oneone ma peat i le faʻaiuga o Fepuari - amataga o Mati.
    2. E manaʻomia le fausiaina o tulaga oona i lenei vaitaimi ma faʻamautinoa le faʻasūsūina o taimi.
    3. O fualaʻau o loʻo tutupu aʻe i le vaega e 4 lau e totoina i totonu o pusa eseese.
    4. A maeʻa ona mauaa, ona vaʻaia lea o se matua matua.
  • Tipiina.
    1. I le tautotogo, o le fana e tipi ese mai le laau ma tuu i totonu o se koneteina ma vai.
    2. A maeʻa le tipiina ona aʻa, ona totoina lea i totonu o se tamaʻi ulo (le sili atu ma le 8 cm le lautele).
    3. Ona ufiufi lea o le ulo i se ipu vai tioata, faʻasusu i aso uma ma faʻasalalau le mea na totōina.
    4. A maeʻa foliga o laulaʻau fou ma laʻau, o le talavou clerodendrum tatau ona totoina i totonu o se isi pusa, o le lua senetimita lapoʻa nai lo le muamua container.
    5. A maeʻa le tausaga, e manaʻomia ona e toe toe totō le laʻau i totonu o se ulo lapoʻa. Ma i lenei tausaga, oe tatau ona pinch le clerodendrum i ni taimi se lua.

Faʻafitauli e ono tutupu

O faʻafitauli sili ona taatele e ono tulaʻi mai pe a tuputupu aʻe Clerodendrum Prospero o:

  • Leai o fugalaʻau... O le tele o taimi, o lenei faʻafitauli e tupu ona o le le talafeagai tausiga. Ina ia aloese mai ai, e tatau ona mautinoa le taumalulu saʻo, e aofia ai:
    1. A maeʻa le isi fuga, oe manaʻomia le mautinoa o le ea vevela i le tulaga o le 12-15 tikeri.
    2. I le taimi malulu, faʻaititia le faʻasusu, aʻo le puipuia le koma 'eleʻele mai le mago.
  • Lanu samasama... Afai e le afaina le laʻau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma ona la e liu samasama, e tatau ona toe teuteu le pulega faʻainu. I le vaitau mafanafana, o le le lava o le susu e taitai atu ai i le samasama o laulaʻau.
  • Faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi... A vaʻaia faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi, e faia togafitiga o vailaʻau.

Pei ona e iloa atu, ole faiga ole faʻatupulaia ole Clerodendrum Prospero e le faigata, ae o nisi nuances e tatau ona amanaʻia. Ona o lona matagofie, o le matagofie fugalaʻau avea atili lauiloa i tausaga uma ma e masani ona tupu e oʻo lava amateurs masani. O fugalaʻau papaʻe ma papaʻe paʻu o le a teuteuina soʻo se mea i totonu ma o le a maua ai se manogi sili ona matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bleeding Heart Flower Story u0026 Care (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com