Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga ma laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga: faʻafefea ona toto ma toto rosa i le fale mai fatu? Toto faafitauli ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

Masalo o le sili ona taatele fugalaʻau mo le totoina i le togalaau o le rosa. E mafai ona fuga mai mo se taimi umi ma manifinifi lona manogi manaia.

E tele auala e toe gaosia ai rosa. Ae afai e te manaʻo e maua se filifiliga e leʻi mafaufauina, oe mafai ona taumafai e toto se rosa mai fatu.

O le totoina atoa o gaioiga e faia i le fale. O le tala i lalo ua tuuto atu i lenei mataupu. O le a e aʻoaʻo foʻi faʻafitauli e aliaʻe soʻo ma o a auala e foia ai. O le a matou tuʻuina atu fautuaga mo le toe tausiga o le fugalaʻau.

Manatu lautele

E maua fatu Rose i le fua o le togavao... E seleseleina i le faaiuga o le taumafanafana ma le ogatotonu o le tautoulu. E tatau ona filifili laʻititi enaena fualaʻau. O fatu lava latou e tatau ona fai sina susu - e vave ona totogo. Ae e tatau foʻi ona e amanaʻia le mea moni o nisi rosa o loʻo iai pea fualaʻau lanumeamata.

O fatu e ave i fafo e pei ona taua i lalo: o le fualaʻau e tipiina i le afa, a maeʻa ona vavaeʻeseina ia fatu mai le pulupulu.

Tusitusiga! O fatu lava latou e laʻititi ma e lanu enaena.

Tulaga e lelei ai ma mea leaga o le galueaina

O le lelei o le toe gaosia o fatu e aofia ai tulaga nei:

  • A faʻatau ni fatu, e tatau ona e totogia se tau laʻititi nai lo le faʻatauina o tipi poʻo laʻau mai latou.
  • I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻatupuina atoa se togalaʻau rosa, talu ai e tele fatu i le tasi afifi. Tusa lava pe le taliaina uma, o le a tele pea rosa.
  • Soifua maloloina sapling. Fanau toe gaosia aofia ai muamua stratification. O lona iʻuga, e tupu olaola le olaola, mafai ona fetuʻunaʻi i le malulu o le tau ma faʻatoʻilaloina faʻamaʻi.
  • Rosa mai fatu e mafai ona totoina uma i fafo ma i le fale.

Le lelei o le totoina potu tulaʻi ma fatu:

  • E totogo fatu mo se taimi umi.
  • Fuga o le a aliali mai fuga pe a maeʻa 2-3 tausaga.
  • Lenei auala fanafānauga manaʻomia le tele onosaʻi.

O fea ma faʻafefea ona e faʻatau fatu?

E tele 'upega tafaʻilagi i luga ole Initaneti e ofaina e faʻatau ai fatu rosa. E le o i latou uma e faʻatuatuaina. O le 'upega tafaʻilagi e sili ona lauiloa ile faʻatauina atu o fatu Saina ole Aliexpress. Faitau pe faʻafefea ona toto rosa mai fatu na okaina i Saina iinei.

E iai o se auala faigofie e faʻatau ai rosa fatu o le asiasi lea i se faleoloa fugalaʻau... A faʻapea o nei fugalaʻau tutupu i totonu o le lotoifale eria, ona mafai lea ona aoina tutoʻatasi fatu.

Faʻafefea ona maua oe lava?

O le afa lona lua o le taumafanafana e filifilia e aoina fatu. O le fualaʻau mo le teuteuina e tatau ona fai sina lapisi ina ia malu le faavae. O fatu ia o le a totogo.

A uma ona tipi fualaʻau i se naifi, ona vavae ese lea o fatu mai le pulelaa. Ona fufuluina ai lea ma faʻamamaina i latou i le 3% hydrogen peroxide mo le 20 minute, poʻo le fofo o le potassium permanganate.

Filifilia o se vaitaimi mo fanafānauga

O le totoina o fatu e masani ona faia i le faaiuga o le taumafanafana., pe i le amataga o le tautoulu. Ae talu ai o fatu na totoina i le fale, o le taimi o le tausaga e le taua tele. O le mea taua o fatu e tatau ona maua ia lava le malamalama. Afai o le taumalulu i fafo, lona uiga o le moli e tatau ona faʻafoliga.

Laasaga ma lea laasaga faatonuga i le auala e toto ai

O mea o loʻo mulimuli mai o le a maua ai ni faʻatonuga auiliili pe faʻafefea ona toto saito fatu ma o a mea e manaʻomia mo lenei.

Suʻesuʻega manaʻomia

Ina ia totoina fatu, oe o le a manaʻomia mea nei manaʻomia:

  • o fatu latou lava (oe mafai ona faʻatau i le faleoloa pe maua e oe lava);
  • naifi maai;
  • faamama
  • pesini;
  • ie vavae;
  • taga polyethylene;
  • 3% hydrogen peroxide;
  • eleele saunia (e tatau ona mama ma lafulemu);
  • tamaʻi ulo, e pei foi o fatu.

Toleniga

Ua uma ona fai mai e uiga i le taimi ma mai le a fualaʻau e aoina fatu. O fualaʻau mamago ma pala e tatau ona tuʻu ile nofoaga e tasi.... E le talafeagai mo le totoina.

A uma ona aveʻese fatu mai fualaʻau, e tatau ona fufulu lelei i le tafe vai. Ona faʻataʻamiloina lea mo le 20 minute ile hydrogen peroxide ma le sieve. O le mea lea, o fatu o le a disinfected ma puipuia mai suia.

E tatau ona e vaʻai totoʻa fatu. E masani ona e maitauina o latou foliga ma o latou lanu e eseʻese, ae le o se faʻaletonu. A toto lelei, e totogo uma.

Faʻafefea ona toto i le eleele?

O le totoina o fatu i le eleele o se umi ma galue mamafa gaioiga. Afai tatou te talanoa e uiga i le tupu aʻe o tulaga tuputupu aʻe, ona o fatu, i le taimi e tasi i le eleele, faia se stratification gaioiga iina i le taimi atoa o le taumalulu... O le mea lea, o le faʻamoemoe o le fai togalaau o le fausiaina o tulaga tutusa i le fale.

  1. Saunia se fatu moega o soʻo se mea e taofia le susū. Nei mafai ona pepa solo, cotton cotton, poʻo solo solo.
  2. Faʻasusu tasi vaega i le hydrogen peroxide, tuʻu fatu i luga, faʻasusu le substrate lona lua, ma ufiufi fatu luga.
  3. O le faʻaiuga e tatau ona tuʻuina i totonu o se taga palasitika poʻo isi ipu talafeagai ma tuʻuina i totonu o le pusaaisa, i le vaega e masani ona teu ai fualaʻau, ae o le vevela e tatau ona i totonu + 5-7 tikeri.
  4. Lenei stratification faʻaauau i lalo o le vaʻavaʻaia faifai pea mo 2 masina.
  5. I lenei taimi taimi, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le taga ma faʻasusu ia mea.

Afai na maitauina le suia i luga o fatu, o le gaioiga o le sauniaina o fatu e toe faia. Muamua, e mulumulu i latou i le hydrogen peroxide, ona tuʻu ai lea i luga o se faʻavae fou ma tuʻuina i totonu o se taga palasitika.

  • A maeʻa ona totogo aʻe fatu, ona mafai lea ona toe toto i totonu o tamaʻi ulo.
  • O le vevela o le ea i totonu o le potu ma ulo e tatau ona i totonu o le + 18-20 tikeri.
  • Aua neʻi galo e uiga i moli, lea e tatau ona i ai mo le 10 itula, o lea o le togafiti o le a le lavea i le uliuli vae.
  • O le pito i luga o le ulo ua paluina ma se manifinifi vaega o le perlite.
  • E le faʻainu faʻasusu Pupu ma e feololo le aofaʻi o le vai.
  • Ina ia mafai e aʻa ona maua le malosi, o le muamua fuga ua motusia.

Matou te ofa mo le maimoaina o se ata vaaia e uiga i le totoina o fatu rosa:

Faʻafefea ona aʻa?

E pei ona taʻua i luga, o le taimi lava e ola ai fatu, ona toe totō loa lea i tamaʻi tamaʻi tanoa... Ma le tausiga lelei pe a maeʻa le taumalulu o fatu, o muamua laulaʻau mafai ona vaʻaia e le tautotogo.

O le tuʻuina i lalo e faʻataunuʻuina pe a maeʻa le faʻamaʻaʻaina. Mai lea taimi i lea taimi, e ave ai le tanoa ulo i fafo. Peitai, e tatau ona puipuia i latou mai le susulu o le la. O le taimi e nonofo ai o laʻau i le ea fou e tatau ona faʻateleina faʻateleina.

Totoina i totonu o se ulo tele e faia ia Me. O se eleele eleʻele ua saunia muamua, lea o le a toto ai fatu.

Tausiga o laʻau Peraimeri

Ina ia mafai ona sosolo lelei aʻa, e tatau ona vaʻaia mo se taimi umi. Usitaʻi i tulafono mo le faʻainuina ma le faʻaogaina o suavai suavai. Afai e vevela i totonu o le fale, ona faʻasusu lea o laʻau ma ufiufi i mea e ufiufi ai... Lenei o le a taofia susu i le pito i luga o vaega. Ona aveese lea o le malutaga.

Faʻafitauli ma auala e foia ai

I le tausaga muamua, o le laʻau o le a le fuga lelei; o le a vaivai ma lethargic. O le mea lea, e sili ai le le faʻatagaina o le togavao e fuga mai i lenei taimi. O fualaʻau na seti e tatau ona aveʻese i luma o Aukuso ma tuʻua pe tusa o le lua inflorescences i le fana.

E taua foi le fafaga. O loʻo faʻatino ia Me, Iulai ma Oketopa, e faʻaopopoina i ai le faʻalaʻau o le nitrogen fertilizers mo taimi muamua e lua. I le tautoulu, o le potash dressings o le a sili atu le aoga..

Afai e faʻaopopo otaota povi i le palapala, o le a fesoasoani foi e ola lelei le laʻau. E faʻasusu i le vai i le fua faatatau o le 1 i le 3, totoina mo le tusa ma le 10 aso ma, aʻo leʻi faʻasūsū saʻo, e toe faʻasusu foi i le vai i le fua faatatau o le 1:10.

O rosa e masani ona aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.... O le mea lea, togafitiga ma faʻapitoa sauniuniga faʻatauina i le fugalaʻau faleoloa e taua foi.

Fautuaga mo le tausiga atili o fugalaʻau

I le lumanaʻi, afai o faʻataʻitaʻi nei tausiga auala e faia, o le rosa o le a vave amata ona tupu ma i le lua tausaga o le a maua lelei fugalaʻau:

  1. Faʻasusu saʻo o fatu.
  2. Eleele palapala.
  3. Faʻapulouina le palapala.
  4. Faʻapuna e tusa ma le faʻatulagaga.
  5. Faʻaleagaina o faʻamaʻi.
  6. Nisi ituaiga rosa e manaʻomia le teuteuina.

Roses ola mai fatu e toetoe lava a iloga mai o latou aiga. Latou te lalelei ma maloloina pei o isi laʻau ma le tausiga lelei.

O le lelei o le faʻalauteleina o fatu i le fale o le agavaʻa e faʻatoʻa atoa se togalaʻau rosa i lau oe totogi.

Matou te ofa mo le maimoaina o se faʻamatalaga vitio e uiga i le faʻagasologa o le tuputupu ae rosa mai fatu:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lou Au E - MT Fao Band Remix (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com