Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ole mea e sili ona taua ile tausiga ole cactus: o afea ma faʻafefea ona faʻasusu saʻo le laʻau? Atonu e sese

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o tuutuuga aiaiga mo le tausia lelei o le cactus o lona faʻasusu, ma o lenei auala e tatau ona faʻataunuʻuina tonu i le tulaga e manaʻomia ai e lenei laʻau.

O le tele o le susū, pei o le mago, e mafai ona afaina ai, o lea e tatau ai ona e uaʻi totoa atu i le tele o taimi ma metotia o le faʻasūsūina ma le faʻasusu. I se faʻaopopoga i le aofaʻi o le vai, lona mama, faʻatulagaina ma le vevela e taua foi.

O loʻo taʻu mai ai pe mafai ona faʻasusu ia laʻau i taimi o fugalaʻau ina ia latou fuga ae le nutililii, faʻapea foi ma faʻafefea ona sefe se cactus lolo. E mafai ona e faitau pe talafeagai le faʻasūsū i le taumalulu ma pe faʻafia i le masina (tasi i le fia aso), faʻafia ona masani ona faʻasūsū sina tamaʻi meaola ma se tagata matua i le taumafanafana ma le tautotogo, ma le taimi e faʻasūsū ai peʻa uma.

Le taua o le faʻasusu lelei

Soʻo se laʻau e manaʻomia le aofaʻi talafeagai o le malamalama, vevela ma, ioe, susu. O le saʻo tuʻufaʻatasiga o nei mea uma, faʻatasi ai ma faʻalelei faʻalailaau, o le a mautinoa ai le umi o le ola o le laʻau, o lona fuga ma foliga maloloina e fiafia ai tagata uma o le aiga.

E taua le faʻaeteete pe a faʻasusu i le cacti., aua o nei vao tuitui e matua maaleale lava i le sili atu susū e mafai faʻaleagaina ai i latou. Oe manaʻomia le taumafai e fausia mo lenei laʻau le microclimate o le a tupu ai i lona natura siʻosiʻomaga, ma o nei e matua matutu ma vevela nofoaga, pei o toafa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona puipuia i latou mai le soʻona matele, aemaise i le vevela ma vaomatua ituaiga.

O se mea ofoofogia mo le faʻasaoina o le vai ma le susu e le cacti: o laʻau totino o loʻo ola i nofoaga ma maualalo timuga ma le vevela o le tau, o le mafai ona taofia le susū ia latou lava faʻatagaina ai nei tagata nonofo i le toafa e le feoti i ni tulaga faigata tau.

O a vaega o le laʻau (totoga) e teu ai le susu ma teu mo se taimi umi? O le latou taofiga vai e alu i totonu o la latou mafiafia pouo loʻo i ai ni ie faʻapitoa e teu ma taofi ai le susū.

Metotia ma foliga vaaia o taualumaga

O le aofaʻi o le vai mo le faʻasuina o lenei ituaiga o laʻau eseese lava faʻalagolago i le vaitau, o le siosiomaga vevela vevela ma le setete o le cactus lava ia: pe a uma totoina, i le taimi o fugalaʻau, faʻamaʻi, aemaise lava i latou e fesoʻotaʻi ma pala o soʻo se vaega.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, i aso vevela, pe a fai o le faʻavave o le vai e tupu vave lava, e tatau ona faʻasūsūina lenei laʻau i aso uma, aʻo aso malulu e mafai ona lafoaʻi lenei faiga.

O le a le vai e faʻasūsū:

  • O le vai sili ona talafeagai mo le faʻasusuina ma le faʻasusu o le liusuavai poʻo le vai timu, ae a leai se vai, e faigofie ona faʻamama pe faʻamautu le paipa vai. E tatau ona puipuia le vai mo le sili atu i le aso i se nofoaga puipuia mai le malamalama.
  • E le tatau ona vevela tele pe malulu le vai - e sili le vevela ile potu.
  • E sili atu le fautuaina e faʻasusu i le taeao po o le afiafi.

Taua! Faʻasusuina le cactus e le manaʻomia pe a fai o le eleele i totonu o le ulo e le mago.

O se taimi faʻatulagaina mo faʻasusu lelei:

  1. Taumafanafana I le vaitau o le taumafanafana, o nei vao tuitui vao laʻau manaʻomia faʻasusu faʻatasi tasi i le 5-7 aso, misoso faʻasusu i le sili ona malulu ma timuga aso pe a manaʻomia. O le maualuga o le vevela i totonu o le potu, o le tele o le laʻau manaʻomia le susu ma faʻasūsū i le taumafanafana, ma le isi itu.
  2. I le taumalulu. I le vaitau o le faʻamafanafanaina, pe a oʻo ina matua mago le ea i totonu o le potu, e tatau ona e vaʻaia lelei le filifilia o se nofoaga talafeagai mo le laʻau, ia mautinoa o loʻo puipuia mai sitaili ma i le taimi e tasi e lava le malulu, alu ese mai le malamalama. O le a malolo le cactus i lenei taimi, o lea e na o le lua taimi e te faʻasusu ai i le masina, ma o nisi taimi e tau le masani ai - tasi i le taumalulu. E faʻamoemoe ile tulaga lautele ole laʻau.
  3. Faʻasusuina o le tautotogo ma le tautoulu. I le tautotogo ma le tautoulu, faʻasusu le cactus tatau ona faʻataunuʻuina faʻatasi tasi i le 10 aso pe taʻilua lua vaiaso, fuafua i le tau tulaga: i se la mafanafana aso, le laʻau o le a manaʻomia sili atu susu.
  4. Ina ua uma le tui. O le taimi lava e uma ai le tuiina i le faʻasusu, e sili ai le tolopo ma amata ia le muamua i le vaiaso mulimuli ane. I lenei vaitau, o le a tupu le laʻau i ona lagona, ma aʻa maaleale o le laʻau na faʻaleagaina i le taimi o le totoina o le a faʻamalosia ma soʻoga. A maeʻa le faʻasusu muamua, lea e tatau ona tele, e tatau ona e faʻatali seʻia mago atoa le eleele ona faʻatali lea mo le isi 5 aso ae leʻi faʻasusu.
  5. I le taimi o fugalaau. E fia taimi ile vaiaso e tatau ai ona faʻasusuina le laʻau ile taimi o fugalaʻau, ma e tatau ona faia uma? I le vaitaimi o le faʻatupuina o fuga, e sili atu le tuʻua le laʻau na o ia, ma i le taimi o fugalaʻau lava ia, vai e pei ona masani ai pe laʻititi laititi laititi, faʻapipiʻi pei o le eleele mago, o lona uiga, tusa ma le tasi i le vaiaso.

E sili ona lelei le siakiina o le mago o le palapala e le gata i le oomiina o lou tamailima i luga o le vaega, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a se laupapa laʻau manifinifi, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totonu o le eleele i le iuga, pe a maeʻa ona mafai ai lea ona iloilo le tikeri o le faʻamagoina o le eleele atoa.

Faatonuga faʻasusu

Faʻafefea ona faʻatinoina lelei le faʻagaioiga:

  1. Muamua lava, oe manaʻomia le aoina vai i totonu o se fagu mo faʻasusu ma, aunoa ma le tapunia i se tapuni, tuʻu i totonu o se malulu nofoaga pogisa e nofo ai mo le 24 itula.
  2. O le faʻamautuina taimi e mafai ona faʻateleina, ae leai se mea faʻaititia - o le vai e tatau ona nofo mo le itiiti ifo i le aso.
  3. O le tele o le vai e faʻamoemoe i le tele o le cactus.

E lua ituaiga faʻasusu mo cacti: oe mafai ona faʻasusu faʻaleaganuʻu mai luga, pe mai lalo.

I le tulaga muamua, oe manaʻomia le taumafai e aloese mai le mauaina o le vai i luga o le laʻau lava ia, ma aemaise lava luga o lona ogava E taua le faʻasusu naʻo le root system.

Pe a faʻasūsūina mai lalo, e le sasaaina le vai i totonu o le koneteina ma le cactus lava, ae i totonu o lana apa, i le mea e tuʻu ai le ulo vai. Faatasi ai ma lenei metotia, o le ulo, ioe, tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo ma i ai se lelei alavai faiga.

O le uiga o lenei filifiliga faʻasusu e faʻapea: talu ai o aʻa o le cactus o loʻo tu i le pito i lalo o le eleele, latou te fafagaina ma le susu e le mai luga, pe a pasia le vai i le eleele atoa, ae tuusao mai lalo. O le mea lea, o aʻa maua le susu latou manaʻomia, ma le cactus au tumau pea matutu. Lenei ua manatu o le sili ona talafeagai auala e faʻasūsū ai lenei ituaiga o laʻau.

A maeʻa soʻo se ituaiga faʻasusu, e tumau pea na o le siakiina o le tulaga o le palapala mai lea taimi i lea taimi, faʻatonutonuina le maualuga o lona susu.

Luga pito i luga na faʻaopopo i le vai

E taua le manatuaina o lena fafagaina o se cactus i le taumalulu, i le taimi o lona malologa, e le fautuaina, faʻapea foʻi i le tulaga o maʻi poʻo le faʻaleagaina o soʻo se vaega o le laʻau. O le a se mea e faʻainu ai le laʻau? E masani lava, o faʻalauteleina o minerale e faʻaogaina mo le fafagaina: masima o le potasiuma, kalisiu, fomuʻapa ma le nitrogen, lea e faʻamamaina i le vai mafanafana mafanafana. O nei fetilaisa e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o le cactus:


O mea sese e masani ona tupu

  1. O le faga. O le faʻasusu soo, poʻo le tele o le vai e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le cactus, ma faʻatosina ai le pala. Lenei vao vao vao tuitui o le a faʻatagaina se laʻititi mago sili atu le lelei nai lo le soʻona faʻasusu.
  2. Suavai leaga. O le vai e tatau ona malulu, saoloto mai le chlorine poʻo se isi lava faʻaletino vailaʻau le mama. O le a le afaina le faʻamamaina o le vai i se faamama masani a le fale.
  3. Susu i luga o le au. Faatasi ai ma le auala i luga o le faʻasūsū, vai liligiina i luga o le ogava lava, lea e tatau ona vaʻaia vavaeʻese.
  4. Vevela o le vai O le faʻasūsū i le malulu tele poʻo le vevela o le vai e mafai ai ona faʻamaʻi.

O le a le mea e tupu pe a fai e te le mulimuli i tulafono?

Afai e le mulimulitaʻia le faʻatonutonu saʻo vai, e mafai ona oti le laʻau, ona o le faga ma le leai o le susu. A paʻu le vai i le pogati o le cactus, e ono aliali mai pisipepa. O le faʻapaʻuina o fualaʻau e le kakago e mafai ona avea ma faʻaiuga o le faʻasusu i le tele o le vai malulu, ma o le leai o se fugalaʻau o se soliga lea o le faʻasusu pulega malo.

I le tulaga o le cactus bay, pala o lona aʻa mafai ona tupu, o le tele lea o mafuaʻaga mo le oti o le atoa laau. Faʻafefea ona sefe se cactus peʻa ua e lolovaia: o le a le mea e tatau ona e faia? Afai o se mea sese tupu ma ua mauaina e le laʻau le tele o le aofaʻi o le susu, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Vaʻavaʻai ma le faʻaeteete i le cactus ma tipi se mea i lalo o le pala, ae tuʻu naʻo se mea maloloina, tusa lava pe o se tamaʻi pito i luga o le laʻau.
  2. Lulu le nofoaga na tipiina i le teura, nutimomoia o le karaponi poʻo le lefulefu ma mago pe a ma le 2 vaiaso.
  3. Ona toto lemu lea i le eleele talafeagai mo le cactus ma tuʻu iina e aunoa ma le faʻasusu mo ni nai vaiaso.
  4. Lafo le vaega ua pala i le eleele, ma fufulu lelei le ulo i le soda.

Afai e te tausisi i tulafono uma o le le na o le faʻasusu, ae faʻapea foi le tausiga o le cactus, ua e filifilia le nofoaga saʻo mo le faʻatulagaina, o se ulo ma le eleele e talafeagai mo le totoina o lenei laʻau, ma e te mulimuli foʻi i le tekonolosi o le teuteuina, fafagaina ma le tipiina o se meamata fagafao, ona mafai lea ona matou faʻapea atu ma le mautinoa, o lau uo tui o le a teuteuina le fale ma fiafia i ona foliga maloloina, ma atonu o se matagofie fugalaau.

Usitaʻi i le faigofie, ae taua tele mo le laʻau, tulafono faʻasusu o le a fesoasoani e faʻatumauina lona fuga ma maloloina foliga, avea ma moni teuteuina o soʻo se potu. O le Cacti e matuaʻi le faʻamatalaina, o lona uiga e pau lava le mea e vaʻaia ai latou o le siakiina o le palapala susu ma, ioe, o se nofoaga talafeagai ma lava malamalama, ea fou ma le mafanafana.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Seumalo - Molimau (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com