Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bang Tao - o se matafaga umi mo se fuaina aso malolo i Phuket

Pin
Send
Share
Send

Bang Tao Beach o se mataʻina nofoaga i le eria o le igoa e tasi i Phuket. O lenei vaega o le talafatai e faʻaalia e le gata i le matagofie, ae faʻapea foi i le filemu ma le filemu. O le matafaga o le a apili ia i latou o loʻo sailia ni mea lilo, ese mai pati ma pisapisao olaga i le po.

Faʻafefea foliga mai o le matafaga

Tele ma le nofoaga

O le matafaga o loʻo tu i le itu i matu o Phuket, i le va o Surin ma Naithon. Bang Tao Beach e fai si umi - o lona umi e oʻo atu i le 7 km. Faʻafetai i le foliga o le piʻo faʻapipiʻi, o le isi itu o lona vaʻaiga o loʻo nanaina i tua atu o maupuepue, Bang Tao aumaia le manatu o le leai o se gataifale sami. Savalivali i le matafaga e mafai ona tumau mo le tele o itula, o se mea sili ona fiafia i ai tagata fiafia i le savali i luga o le matafaga.

O le talafatai o Bang Tao Beach e lautele, 20-30 m, faʻasolosolo lemu, ma lemu magoto ifo i le sami. O se numera laititi o turisi faʻaopoopo avanoa.

Galu ulufale i le sami

O galu e feololo ma e toetoe lava a leai se aoga i le fausiaina o le oneone. E toʻafilemu ma filemu le sami ii. I le ata o le Bang Tao matafaga, oe mafai ona vaʻaia o galu e laʻititi pe toesea atoa.

I se tulaga lautele, o tuutuuga mo le aau i luga o lenei Phuket matafaga latalata i sili lelei: vai manino, lautele mama ma leai ni otaota, ulufale i totonu o le sami e lamolemole, ma se faifai malie ma e faʻateleina foi i le loloto. O le alu atu ma tafe, pe a faʻatusatusa i isi nofoaga, e le o vaʻaia - o le vai e tuua na o ni nai sefulu mita, seasea - selau mita mai le talafatai.

O le a le oneone

O le oneone oneone o le Bang Tao Beach e liua ma se ituaiga sami - e palapala tele, e tosina ese mai fafo mai le masani ai, ae e matua mafanafana lava, e aunoa ma maʻa maa, vao o algae ma amu.

I luga o le matafaga lava ia, o le oneone e paʻepaʻe, faʻalelei foliga pei o le falaoa. E leai se mea e aofia ai i fafo, pei o maʻa, atigi, lala, o lea e manaia ma saogalemu le savali ai luga, e oʻo lava i tamaiti laiti.

Laʻau ma paolo

E tele laʻau i tafatafa o le Bang Tao Beach. E i ai lava se vaomatua iinei, ae le o mai niu e masani i le eria, ae sili atu Casuarin laau, e fesoʻotaʻi ma conifers. O le faʻasalalauina o pale e faʻaleagaina ai le paolo i luga o le matafaga, o lea e mafai ai ona e filifilia i taimi uma le mea e te nofo ai, e fuafua lava i mea e te manaʻo ai. O le tele o togalaau casuarine na avea ma sao i le fausiaina o le siʻosiʻomaga o le matafaga - o lau-e pei o laʻau o laʻau e malulu ma e pei o fulu o le cassowary ostrich. Ona o le natura gafatia o laʻau pale, o lala e le gagau mai le matagi, ma o laulaʻau e le taʻavale lalo o vae.

O le siʻosiʻomaga o le Bang Tao Beach e sili ona faʻamalieina i taimi paganoa, i le faga e toetoe lava o taimi uma e toʻafilemu ai, o le ea fou, ma le malu o le savili. O le vevela e masani lava o le taumafanafana, o le sami e oʻo i le +30, o le ea e oʻo atu i le +35, i le taimi o le maualuga vaitau e teuina i se tulaga lelei o le + 28… + 31 ° C.

Mama ma le mafanafana

Bang Tao Beach i le motu o Phuket i Taialani o se nofoaga teuteuina lelei ma faaleaganuu i soo se itu. O le tele o le faletupe e le afaina ai le tulaga lelei ma taimi taimi o le seleselega. I se faʻaopopoga, turisi ma tagata tafafao ma le talafeagai mafaufauga feʻau iinei, o lea latou tutoʻatasi feagai ai ma le lapisi mulimuli ane latou lava. Mo le tele o Thai, Bang Tao Beach o se nofoaga e sili ona fiafia iai mo faʻaiʻuga o vaiaso ma taimi paganoa. E omai tagata iinei i ni kulupu poʻo ni aiga, fai ni tafaoga i tafatafa o le sami poʻo le togavao, luga o fala ma faʻataʻifaga.

O ai o le a fiafia i lo latou nonofo ai i Bang Tao

E tatau foi ona tatou mafaufau i le faʻamatalaga o le lautele. O le matafaga e le tumu i tagata e oʻo lava i le maualuga vaitau, e mafua ona o lona le lava taʻutaʻua ma le tau taugata o mea tetele. E ui lava o tagata asiasi e tele atunuʻu, e iai foʻi tagata e tautatala i le gagana Rusia.

Ua faʻasolosolo ona faʻatumu e Winterers le Bang Tao Beach, e ui o le tele o tu ma aga e filifilia le ogatotonu o Phuket poʻo pitonuu o le matafaga o Thailand. Bang Tao Beach i le ata e iloagofie eseʻese mai isi tafaoga tafaoga i Phuket, faʻafetai i le mama ma vaʻaia malu o galu.

Fale o le matafaga

Bang Tao Beach ei ai sun loungers ma faamalu, malae taalo ma taupega, taele ma fale taele, e mafai ona e faia se massage. Sun lounger + faamalu totogi 200 baht (~ $ 6) i le aso. O le isi tulaga manaia o le, e toʻaitiiti lava tagata faʻatau faleoloa ma tagata aisi, o lea e leai seisi e faʻalavelave i le taimi o totoe.

Faʻafiafiaga

O i latou na asia le Bang Tao Beach faʻutuaina le snorkelling, sili i le itu i saute o ia. E i ai maʻa nofoia e le sami: o loʻo i ai faleaʻoga o iʻa felanulanuaʻi, o i lalo tagata. Mo le aau atoa i luga o le matafaga, oe mafai ona faia ni aau maulu lesona. Faʻatonu o le a aʻoaʻo le maulu ma mea faigaluega poʻo le snorkeling.

O fea e 'ai ai

Bang Tao Beach o loʻo lava le aofaʻi o faleʻaiga tautua. E iai le avanoa e fai ai sau meaʻai mama poʻo se taumafataga lelei. E iai foʻi faʻavaʻa o loʻo tuʻuina atu le 'ava malosi. Bang Tao faleaiga ma Thai meaʻai ma tau maualalo o loʻo iai foi.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona fai sau meaai māmā i luga o le matafaga lava ia. A faʻapea e alu atu se tagata faʻatau oloa ia te oe, ona avatu lea ia te oe o vai inu, mea suamalie malulu, ipu fualaʻau. Saito cobs 50 baht (~ $ 1.5) taʻitasi. I le gataifale makashnitsa araisa teuteuina i aano o manufasi po o figota o le sami po o saimini ma le tutusa tau 80-100 baht (~ $ 2.5-3). O isi o faleʻaiga o loʻo i ai le tau maualuga atu pe a faʻatusatusa i isi matafaga i Phuket Island.

Tele o faleʻaiga lelei o loʻo i le ogatotonu vaega. Lenei, o le lisi e aofia ai ipu o Europa kuka, lea e tosina mai talafeagai turisi. O nofoaga faʻafiafiaga i le po e iai tau taugofie ma pa e alu ai nofoaga mamao i Patong. O fesoʻotaʻiga o felauaiga i totonu e i ai a latou lava uiga: e leai ni tuk-tuk ii, ma e taugata tele tau o taxi.

Atinaʻe tetele i Bang Tao

O tamaʻi faleoloa faigofie 7-Eleven, FamilyMart ma isi o loʻo tu latalata i le matafaga. Supamaketi Villa Maketi (o loʻo iai ni uaina lelei) ma Tesco Lotus o le a sapalaiina lelei meaai ma ofaina e toe faʻataʻamilomiloina i le microwave. Mai Bangtao Itiiti ifo i le afa itula savali i McDonald's.

Bang Tao Beach o loʻo iai mea uma e te manaʻomia mo le nofo lelei i Phuket. O loʻo lelei atinaʻe atinaʻe. I se faʻaopopoga i tuʻuga masani o le matafaga, e iai avanoa faʻatau - alu i se nofoaga faʻatau poʻo se tasi o maketi. E i ai fale talavai, ofisa malaga, ofisa fesuiaʻi tupe, tamai maketi, faleoloa lalelei, taʻavale / taʻavale totogi latalata i le matafaga. Totogiina o se uila afi o le a tau 200-300 baht (~ $ 6-9) i le aso.

O maketi lauiloa a po e tu mamao mai le matafaga, ma latou te faʻagaioia e tuʻu eseʻese tulaga tutoʻatasi.

  • le maketi i le Tesco Lotus supamaketi tatala i Aso Gafua ma Aso Tofi:
  • maketi i totonu o le nuʻu. Cherng Thale - i Aso Lulu ma Aso Sa;
  • Maketi "Mosalemi" - i Aso Lua ma Aso Faraile.

Tusa lava la i soʻo se aso o le vaiaso e mafai ona e suʻesuʻeina le manava o fefaʻatauaiga i le lotoifale. Tagata tafafao maimoa faapitoa viia le tele filifilia o cosmetics, souvenirs ma matafaga faaopoopoga. I le nofoaga lava e tasi, i maketi, taugofie 'aiga aoauli - mo le selau pe lua baht (~ $ 3-6).

Ae faʻapefea fale?

O le itu i saute o Bang Tao o loʻo iai se filifiliga lelei - e iai fale talimalo, fale talimalo ma fale talimalo, fale mautotogi ma fale talimalo. I le ogatotonu ma i le itu i matu, o taugata faletalimalo e sili atu ona salalau, o loʻo i ai nuʻu moni, condominiums, taulaga fale, tele-storey fale.

Tau mo faletalimalo 5 * - mai le $ 130 i le po i le potu lua, ile 3 * - mai le $ 35. O le matafaga o loʻo fausia tele ma faletalimalo faletalimalo o le tutusa tau faʻavasega. Ma o lea, o fetu e lima fetu e ofaina atoa lelei le tautua lelei, tapolo tapolo, kalapu tiʻetiʻe, taʻavale fua fua mai le malae vaʻalele.

E maua foʻi e tagata femalagaaʻi paketi se mea e nonofo ai. Fale talimalo talia malo i le tau o le 600 baht (~ $ 18.5) i le po, potu potu i condominiums ma le masina totogiina o 10-15,000 baht (~ $ 305-460). Afai o le konekarate lisi e umi, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le ono masina, o le tau i le masina o le a maualalo.

O loʻo maua i luga o lenei itulau le faʻavasegaina o fale talimalo sili ona lelei i luga o le matafaga o Bang Tao.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Bang Tao

Malolo i luga o Bang Tao o se mea o tofo, o lea oi latou e mananaʻo e faʻataʻitaʻia muamua, ona faia lea o se filifiliga, fiafia e asiasi i le tele o matafaga nofoaga. E oʻo atu i le vaega o Bang Tao o loʻo iai filifiliga, fuafua i le fiafia ma le amataga.

  • Faʻatasi ma le taulaga o Phuket Town, pasi pasi 30-35 baht (~ $ 1). E mafai ona e nofo i le nofoaga pasi, pe a ma le itula le malaga.
  • Mai matafaga lata ane - iinei latou te faʻaaogaina ai taʻavale laʻupasese mo le 500-600 baht (~ $ 15-18.5) poʻo pasi masani a le pasi pese ma le fesiitaʻi i le ogatotonu.
  • Mai le malae vaʻalele - i le taxi mai le 15-20 i le 40 minute, fuafua i le poloka o auala.

Tasi lea o lelei o le iai o le matafaga latalata i le malae vaʻalele. Masani ai, e i ai le auala tele i tafatafa o matafaga, Bang Tao Beach e leai se tuusaunoa. Mai le auala pisi, e mafai ona e savali i le pito o le sami i le kuata o le itula. Mo i latou e taunuʻu mai i a latou taʻavale, e le faʻavasegaina paka taʻavale. Ma ina ia e alu ese mai le pasi i le nofoaga sao, oomi le ki, ma o le faailo o le a taʻuina atu i le avetaavale e uiga i ai. Aua le faʻamoemoeina i le faʻamafanafanaga faʻapitoa o pasi i le lotoifale - o latou, o le mea moni, o se van ma ni nofoa faʻapitoa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Bang Tao Phuket eria e leai ni faaletonu taua, ae ui i lea, o tagata tafafao maimoa e fautuaina le mataala ma mafaufau i mea nei.

  1. Aua le fefefe - o nisi taimi i le sami latalata i le Bang Tao beach, plankton aumaia i totonu, lea "u", lea e mafai ona faʻaititia ai le mafanafana o le nofo mo na o ni nai aso.
  2. O le itu i matu o le matafaga foliga sili ona teuteu lelei. E sili atu le filifilia o faletalimalo iina - o nofoaga faʻafiafia uma e faʻaaogaina e iai mea taua a le faletalimalo.
  3. O le asiasi i le itu i saute o Bang Tao e fautuaina mo le faʻatauina o paketi muamua. E le manaia le aau mai iinei, aua i le itu i saute o le taulaga o loʻo tafe atu i le sami.
  4. Mea taugofie fale mautotogi tatau ona tusi muamua - lelei villas, e ui lava i le taugata tau, e toetoe lava o taimi uma nofoia.

Bang Tao Bay i Phuket, Thailand o se sili lelei ofo mo i latou o sailia le tuʻulafoaʻi ma malologa mai le aoga o le malo. Lenei e mafai ona suia lelei le siʻosiʻomaga, teu i se malologa malolo. O le matafaga e talafeagai mo aiga ma fanau, tele avanoa ma soʻo se ituaiga taimi masani masani e filifili mai ai - savali, aau i le sami manino, le avanoa e sunbathe ai. I se tulaga lautele, o mea uma e lelei ma e leai se popolega mai pisa kamupani, o le matafaga o loʻo faʻaauau pea ona lauiloa ma e tatau ona manaʻomia e tagata tafafao maimoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sunwing Bangtao Beach Resort - Phuket, Thailand (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com