Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Killarney o le taulaga ma le atunuʻu paka i Aialani

Pin
Send
Share
Send

Killarney, Aialani o se tamai taulaga tu i le matagofie vaaiga o le "Emerald Isle". Lenei, maualuga mauga pasi e tuʻufaʻatasia ma le loloto vaituloto, ma tutasi matagofie matagofie faʻataʻaloina ma le foafoaga o tagata lima.

Killarney taulaga - faʻamatalaga lautele

Killarney o se tamai taulaga o loʻo tu i sautesisifo o Aialani i County Kerry. O lona faitau aofai e tusa ma le 15 afe tagata, ae e oʻo lava i le tele e le o turisi vaitau, e i ai turisi lua i le tasi le lotoifale tagata nofoia. Ma o lenei e matua malamalama lelei - eseʻese aso malolo, faʻafiafiaga, tausamiga ma taʻaloga taʻaloga e faia iinei toeititi atoa tausaga atoa.

Ma Killarney e taʻutaʻua ona o le tele o fale mataaga, faʻamanatuina o faʻamanatuga, maota faʻale-senituri, fale faʻafuaseʻi ma lotu. Faʻatasi ai ma ia o le Katedral o St.Maria, teuteuina i anamua frescoes, o se faʻamanatuga i le faisolo solo, fausiaina i le autu taulaga sikuea, ma le Porotesano aulotu aulotu, o ona puipui na tumu i le ivy seneturi tuai. Ma le fia iloa, ma le anoanoaʻi o ituaiga eseese o mea matagofie, o le 'aʻai e tumau ma le le gaoia ma le toʻafilemu - e leai lava se vevesi ma se vevesi iinei.

O le autu oa o Killarney o le matagofie, ofoofogia natura. Mai iinei e lua auala sili ona lauiloa e turisi e amata i le taimi e tasi - i tafatafa o le lauiloa o Kerry ma Killarney National Park. O le a tatou o atu nei i se tafaoga tafaoga i le mulimuli!

Killarney National Park - o le mitamita o le Emerald Isle

Killarney National Park i Aialani, tu i tafatafa o le taulaga o le igoa tutusa, nofoia sili atu nai lo 10,000 hectares o tumaʻoti fanua. O le talafaʻasolopito o le autu ma atonu o le tele o faʻailoga ilia Aialani na amataina i le fausiaina o se aiga esetete e ana ia Senator Arthur Vincent. Na tatalaina mo le tele o asiasiga i le 1933 - ina ua maeʻa ona tuʻuina atu e le senate le esetete i tagata lautele. I le maeʻa ai o le isi 50 tausaga, sa maua ai loa le igoa o le Killarney National Park e le UNESCO. Talu mai lena taimi, ua avea ma nofoaga fiafia mo tafaoga e le gata mo tagata o loʻo nonofo ai, ae faʻapea foʻi ma malo "fafo".

O le tulaga ese o le Killarney National Park o loʻo faʻamatalaina e le gata i vaaiga matagofie, ae faʻapea foi ma le tele o numera seasea o manu feʻai. O senituri-matua oaks, seasea maua ai strawberry, mosses, ferns, lichens, Irish spurge, Gall's gorse ma e oʻo lava i se tulaga ese o le yew togavao tupu iinei (e na o le 3 o latou i Europa).

O manu o le paka e tatau ona le itiiti le faʻalogo, o le sili ona mataʻina sui o ia mea o le mumu tia, peregrine falcon, badger, pine marten ma mumu squirrel. O Killarney Lakes e taʻutaʻua i latou ona o le tele o iʻa, samani, feint, brown brown, ma arctic char. Ma e aoga le tepa aʻe o ou mata i le lagi, ma o le a vave ona e vaʻaia le manu uliuli, le ufiufi pupula, le kusi papaʻe, luma ma le puaʻa.

O le maualuga i lenei eria mai 21 i 841 mita, ma le paka lava ia i lalo o le aafiaga o le Vaitafe Vaitafe, lea ei ai se aafiaga lelei i lona tau. O taumafanafana malulu ma malulu malulu malulu fesoasoani i le tele o ituaiga siosiomaga olaolaola, e aofia ai togalaau, bogs, heather fanua, afu, mauga, vaomatua ma e moni vaituloto.

I luga o se tusi! Eseʻese vai vai faʻaaogaina le kuata o le aofaʻi o eria, o lea o vaʻa i le paka e toetoe lava o le autu auala auala o felauaiga.

O loʻo salalau solo ile National Park o loʻo iai fale matagofie ma fale faʻatoʻaga matagofie ma tagata talimalo ma faʻalogo. Mo le suʻesuʻeina o le eria, e mafai ona e lisiina se uila, totogi se taʻavale solofanua, tiʻetiʻe i se tamaʻi-bass poʻo se nofoa o se solofanua Irish tele. Ae o le fiafiaga sili o le malaga taamilo, lea e faʻatagaina ai oe ona lagona le tulaga ese o le siʻosiʻomaga ma vaʻai lelei i mataaga a le atunuʻu. I le auala, e tele naua o latou atonu e te nofo ai iinei mo le sili atu ma le tasi aso. Tatou faʻamasani ma sili ona taʻutaʻua.

Gap o Dunloe

I le ata o le Killarney National Park i Aialani, e mautinoa o le a e vaʻaia se isi tosinaga. Lenei o le Dunlow Gorge lauiloa, o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le taulaga. O le eria, fausia e glaciers seneturi-tuai, ua manatu e le gata i le sili ona matagofie, ae faʻapea foi i le sili ona oʻona. Toetoe lava leai ni turisi iinei, o lea la o se filemu ma le toafilemu atemosifia nofotupu i le vanu.

Muckross Abbey

Killarney National Park e le gata mo le faʻanatura ae faʻapea foi mo oa taua. O mea ia e aofia ai maota tetele faʻatafunaina o se monaseri tane, lea sa avea ma sulufaʻiga mo le au Franciscans i taimi ua tuanaʻi.

E leʻo iloga Macross Abbey ile taugata e oʻo lava i taimi sili ona lelei o lona olaga, ma i tausaga ua tuanaʻi o seneturi ua leiloa lona amataga foliga mai. O le tele o fafo fale ua lafoa, ma totonu ua leva ona manaʻomia le toe faʻaleleia. I tafatafa o puipui o le monaseri o loʻo iai se fanuatanu tuai, faʻagaeʻetia le mata i maʻa tuʻugamau ua soʻona faʻatumuina e le limulimu ma koluse faʻamau faʻamau.

E leai ni asiasiga faʻapitoa i Muckross Abbey, ae e mafai lava ona e sau naʻo oe iinei. O se nofoaga lelei lea e mafaufau ai i le uiga o le olaga ma le vaivai o le tagata.

Vaitafe o Torc

E i ai le isi vavega ofoofogia i le paka - o le Torc Waterfall, e tusa ma le 18 mita le maualuga. O loʻo tu 7 km mai le taulaga ma latalata ile tolu vaituloto. O loʻo iai iina, ile vae ole Mauga ole igoa lava lea e tasi, ole pisa ole vai tioata e pisa ile vai taele ma fasi maʻa.

O le talafaʻasolopito o Torc e tumu i tala faʻafagogo ma tala faʻasolopito. O se tasi o latou na faamatala le tala i se tauleʻaleʻa na i ai se sipela mataʻutia ia te ia. I le ao na tumau pea o ia o se tama aulelei, ma i le sau o le po na avea o ia ma se puaa matautia. Ina ua oʻo i se tasi aso ona faʻaalia lea o lana mea lilo i le aliʻi, na avea le tauleʻaleʻa ma faʻaputuga afi, faʻasolosolo i lalo mai le malifa o Magerton ma paʻu ai i totonu o le Tiapolo Punch Bowl. Mai i lenei, o se loloto vaeluaina fausia i totonu o le vanu, ma se afu na aliaʻe mai le tafe vai.

I luga o se tusi! O le nofoaga sili ona manuia mo le suʻesuʻeina o lenei tulaga masani o le Mauga o Tork. I le leai o ni ao, o le isi itu matafaga o Dingle Bay mafai ona vaaia mai iina.

Fale o Muckross

Macross House Farm e leʻo mo se mea e taʻua o le faʻailoga o le taulaga o Killarney. O le maota, e aofia ai 45 potu malolo, na fausia i le 1843 mo le aiga o le atisi lauiloa Aialani. E maofa tagata asiasi e le gata i le tele ma le matagofie o le teritori o loʻo tu ai le esetete, ae faʻapea foi ma le teuteuina taugata o ana potu. Fai mai le tala, o le taimi na asia ai e le Masiofo Vitoria lava ia potu o le Macross House, ua mafai nei ona vaʻai uma tagata.

O vaega o galuega, ia sa umukuka umukuka, potu o auauna, potu teuoloa ma potu teu oloa, e le tatau ona faʻaaoga e tagata. O totonu o nei potu e faʻatagaina ai oe ona iloa lelei le auala na ola ai tagata i taimi e leʻi faʻaeletise. E i ai foi maunuʻu faʻaonapo nei i le Macross House - o se fale faʻamanatu, o se faleʻaiga Aialani, ma le fale lalaga ma le keramika. Ae ui i lea, o le lalolagi taʻutaʻua na aumaia i le faʻatoʻaga e le togalaau, lea rhododendrons fuga mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana, ma se arboretum ma exotic laau.

Maota o Ross

Faʻatasi ai ma mataaga faʻataʻitaʻiga o Killarney National Park, e tatau ona uaʻi faapitoa iai Ross Castle. O le maota tutotonu o le senituri, na fausia i le seneturi lona 15, o loʻo tu i le matafaga o Loch Lane. Lenei o se masani puipuiga 'auivi o anamua Aialani. I le ogatotonu o le maota tulaʻi mai se lapoʻa 5-fogafale 'olo faʻataʻamilomiloina e puipui mafiafia ma puipuia puipuiga puʻupuʻu i tulimanu. O le faitotoʻa o le fale e tapunia e le "multi-layer" puipuiga, e aofia ai le uʻamea faʻamalama, o le sili ona malosi faitotoʻa, tagata le vaaia lua-fasioti tagata ma le tele-tulaga faʻasitepu sitepu e faigata ai ona aʻea luga o fogafale i luga.

E ui i le tele o taua na paʻuʻu i le tele o le Castle o Ross, ae na matua puipuia lava ma o loʻo tumau pea e oʻo mai i le aso. O aso nei o se fale mataaga galue ma o se tasi o sili ona matagofie faʻasolopito iloga i Aialani. I le ala, i le taimi o lona i ai, na ia mauaina le tele o talatuu ma talitonuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e talitonu tagata o le nuʻu, o le sa i ai muamua le maota, o Mora O'Donahue, na tofatumoanaina e se malosiaga e le mailoa faʻatasi ai ma solofanua, tusi ma meaafale. Talu mai lena taimi, na nofo o ia i le pito i lalo o le vaituloto ma mataala ma le mataala i taimi muamua meatotino. E talitonu foi o i latou e mafai ona vaai i le aitu o le faitauga ma o latou lava mata (ma e mafai ona faia tasi i le 7 tausaga i le amataga o Me), o le a o faatasi ma le manuia seʻia oʻo i le iʻuga o lona olaga.

Vaituloto o Killarney

O Killarney Lakes e mafai ona taʻua saogalemu o le faatosina sili ona lauiloa i Aialani. O tino vai uma e tolu, Luga (Loch Lane), Lalo (Lin) ma le ogatotonu (Macro), e afua mai i le pululelei ma e iloga mai i taimi uma le vai malulu. Lake Lin, o le tele o le masaga uso, nofo i le va o tolu mauga - Mangerton, Tork ma Carantuill. Ona o le mafiafia o paolo pa'ū mai le malifa o le mauga, ua taʻua ai lenei nofoaga o le Black Valley.

O loʻo siʻomia e vaituloto, e ola ai vao vao, i totonu o togavao o loʻo i ai ni laʻau tutasi, o ni paku tetele ma ni rhododendrons maaleale na faʻasaoina. Ma sina mamao atu, i le maualuga o le 800 m, e tele isi vai laʻititi na fausiaina e karas.

Vaaiga a Tamaitai

Tamaʻitaʻi View o se tasi o sili sili ona lelei nofoaga i le National Park. Mai iina, o se vaaiga ofoofogia o le vanu lava ia ma le lauiloa Killarney Lakes e tatalaina. O le Tupu Tamaitai Victoria o ia lea na mauaina le ituaiga fafine, ma o le ala lea na faaliliuina ai le igoa o lenei faleoloa. Toe foi i le Fale Macro, na matua maofa o ia i le ata na matala i ona luma na ia toe foi mai i lenei nofoaga sili atu ma le tasi.

I luga o se tusi! O malo o le National Park o loʻo tuʻuina atu iai ni tautua taʻitaʻi, e le gata i asiasiga taʻitoʻatasi pe malaga mai.

O fea e nofo ai?

O le aofai o faletalimalo o loʻo tu i le teritori o Killarney National Park e leai se auala e maualalo ai nai lo le aofai o mataaga na aoina iinei. E mafai ona faigofie ona e mauaina mea e nonofo ai mo soʻo se tofo ma paketi, a le o se faletalimalo taʻutaʻua, o se ogatotonu tulaga faʻatulagaina poʻo se masani hostel.

  • O faletalimalo sili ona taʻutaʻua 3-4 * i le taulaga o Hotel Killarney, Killarney Court Hotel, Killarney Riverside Hotel ma Killarney Inn.
  • Tau mo le lua potu i totonu ia latou amata mai le 40-45 € i le aso. Fale mautotogi (Wild Atlantic Way Apartments Killarney, Flemings White Bridge Self-Catering Mobile Home Hire, Rose Cottage, ma isi) o le a tau tau sili atu - 100-120 €.
  • Mo se faletalimalo (mo se faʻataʻitaʻiga, The Sleepy Camel Hostel, Kenmare Failte Hostel poʻo le Paddy's Palace Dingle Peninsula) e tatau ona e totogi mai le 20 i le 60 €.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Killarney?

Killarney National Park e faigofie ona maua mai soʻo se mea i Aialani. O le auala sili ona faigofie e alu ai iina e sau mai Dublin. E mafai ona e faia lenei i se tasi o auala e 3.

Toleni

O le nofoaafi tautua i le va o le laumua o Aialani i Killarney e saunia e le nofoaafi nofoaafi Irish. O le umi o le malaga e 3 itula 14 minute, o le tau o le ticket e mai le 50 i le 70 €, o le tele o taimi e malaga ai e taʻitasi i le aso.

Pasi

E mafai foʻi ona e alu i le National Park i pasi:

  • Dublin Coach - O le taimi o femalagaaʻiga e 4.5 itula, o le tele o taimi e malaga ese ai e taʻi 60 minute. Totogifuapauina fuafuaina - 14-20 €;
  • Aircoach - o le malaga e tusa ma le 5 itula, o le tau o le tiketi e 32 €.

I luga o se tusi! O pasi tutusa lava faʻavaomalo pasi pasi mai Treli (40 minute ma le € 10.70) ma Cork (2 itula ma le € 27).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Taavale totogi

O le totogiina o le taʻavale e sili ona talafeagai ma, masalo o le filifiliga sili ona vave faʻaalu. Killarney e tusa ma le 302 km le mamao mai Dublin. E silia ma le 3 itula e ufiufi ai lenei mamao.

Killarney, Aialani o se ofoofogia ma tulaga ese nofoaga e toe foʻi mai ai pea. Mautinoa, o lenei malaga o le a tumau i lou manatua e faavavau.

Vitio maoaʻe: o se aotelega o le taulaga ma Killarney Park i le minute ma le afa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Irish Times - Best Place to Live in Ireland - Killarney (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com