Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Corfu - mataʻaga o le motu o Eleni

Pin
Send
Share
Send

Sunny Greece ei ai lona tupuʻaga faʻasolopito anamua, lauiloa mo ona faʻamanatuga o anamua tusiata fale. Sili sui o tagata soifua mai iinei, oe na faia se saofaga tele i saienisi, faatufugaga ma aganuu. I fafo atu o taulaga tetele, o turisi e i ai se mea e vaʻaia: le motu o Corfu - mataʻaga ma le le mafaatusalia natura, avanoa i tagata tafafao uma.

Taulaga tuai o Kerkyra

Kerkyra o le autu taulaga o le motu, o le laumua o Corfu. Talu mai le 2007, o le 'aʻai o Kerkyra na i luga o le UNESCO World Heritage List, ma o le mea lea turisi uma fautuaina e asiasi i le anamua tulimanu o le motu. Fausaga tulaga ese, soʻo se ituaiga sitaili, auala vaapiapi, matagofie faʻamalama ma aulelei balconies - o nei mea uma e avanoa mo masani ma faamemelo.

E maitauina o le fausiaina i le lotoifale o le a faʻamanatu ia te oe Italia. O vaʻaiga na faʻaalia i le motu o Corfu (Eleni) e taua tele i le aganuu ma le tala faasolopito mo le atunuu atoa. O le au Roma, Byzantines, Turks, Goths, Venetians, Farani ma le Igilisi na tau mo le aia tatau e ana ai le motu i tausaga eseese. O le lafoina atu o le malo na atagia i totonu o le lotoifale tusiata ma aganuu.

O vaaiga sili ona manatua pea o le motu o Neo Frurio ma Paleo Frurio olo. Asiasi i le taulaga o falemataaga mataaga mo se faʻaputuga o mea taua mai le eliina o le Malumalu o Artemis.

Paleo Frurio (Old Fortress)

O le 'olo tuai na fausia e le Venetians, ma mo se taimi umi na faasolosolo malie ona leiloa ona foliga. O lea ua toe faʻaleleia Paleo Frurio, e ui e le o fale uma na toe oʻo mai i lenei aso. O le 'olo o se tasi o pepa asiasi a le motu. Uma ituaiga o aganuu gaioiga e masani ona faia iinei.

Ole toʻatele o turisi e faʻafiafiaina ile mafiafia o pa ma le vaʻai ile motu mai luga lava. E naʻo luga e savali i luga ma e fai lava si faigata i le tino, o lea e sili ai le alu i le faatosina i le taeao, pe a le vevela tele i Corfu, ma ave se fagu vai ma oe.

O le alu i le Old Fortress e le faigata pe a fai e te femalagaaʻi solo i le motu i se taʻavale totogi. Tuʻu ese mai le laumua o le motu i luga o Auala Televave 24, 25. O le malaga e tusa ma le 40 minute.

Tau ulufale - 8 Euro, mo tamaiti ma litaea ova atu i le 65 tausaga le matua o loʻo iai tau paʻu.

Neo Frurio (Fale Fou)

E ui lava i le igoa, na amata fausia le fale muamua nai lo le 'olo tuai. Mai puipui o le fale, turisi ei ai se matagofie vaaiga lautele o le siosiomaga, a ofoofogia vaaiga.

E talitonuina o lalo o le faʻavae o le 'olo o iai le labyrinth o lalo auala. O aso nei o loʻo iai le nofoaga faʻamiliteli a le militeri ii. Na filifili le malo e faʻaaoga le nofoaga taua i le manuia o le setete. Ae o lenei tulaga o le a le taofia ai oe mai le fiafia i le matagofie e matala mai le New Fortress.

  • Ulufale fua i le tosina mai.
  • Itula faigaluega: mai le 9:00 i le 15:30.

Maota o Achillion

O le maota ua faʻapaiaina mo le toa Eleni o Achilles. I luga o le teritori o le faʻasolopito ma le aganuʻu fale o loʻo i ai teuteuga - faʻatagata o tala faʻafagogo, pasi o rhetoricians ma sui o anamua Eleni filosofia.

O le Achillion Palace na fausia i le faaiuga o le 19 seneturi. O le fausiaina sa lagolagoina e Empress Elisabeth o Austria. O le lalolagi lauiloa Italia tusi ata o Rafael Caritto ma Antonio Landi avea ma tusitala o le poloketi.

O le fale na mauaina se igoa le taʻua - o le Maota o le Sad Empress. E i ai mea mananaia totonu o le fale. O le a le ata tulaga ese o le faʻalo, faia e lima o le mataʻina atisi o lena taimi, Gallopi. I totonu, ua valaʻaulia turisi e faʻamasani i mataʻitusi o tala faa-Eleni.

O le maota o loʻo tu i le nuʻu o Gasturi, lea e 10 kilomita mai le laumua o Corfu. Pasi numera 10 tuʻua mai le taulaga.

Maota o le Au Paia Mikaele ma Siaosi

O le maota o le galuega a Peretania. Sa latou auai i le fausiaina mo ni nai tausaga (mai le 1819 i le 1824). O le fale na fausia mai mea masani - papaʻe limima. Muamua lava, o le manatu o le fausiaina na aofia ai le fausiaina o le fale o Sir Maitland, o le na umia le tulaga maualuga o le Hai Komesina i na tausaga. I se taimi mulimuli ane, na suia ai le maota ma avea ai ma nofoa o le aiga tupu Eleni. O le nofo ai o Peretania i le motu na faaiuina i le 1864.

I aso nei o le teritori o le maota o loʻo nofoia e le Falemataaga o Asia Art. O loʻo iai ma sili atu ile 10,000 faʻaaliga na aoina mai e le sui sooupu o G. Manos. Afai e te fiafia i le talafaasolopito, vaʻai i se ata ma faitau se faʻamatalaga o le tosina atonu o le a le lava, e sili atu le faʻafaigaluegaina o se taʻiala taʻiala i luga o le nofoaga o le a taʻu atu ia te oe fiafia e uiga i le faʻaaliga o lenei falemataʻaga i Corfu.

  • Le tuatusi: Corfu Museum of Asian Art 49100 Palaia Anaktora, Corfu, Greece.
  • Tatalaina: 9: 00-16: 00.
  • Asiasi tau - 6 € i le taumafanafana ma le 3 € - mai ia Novema i le faʻaiuga o Mati.

Isumu Isumu

O vaʻaiga a Corfu, e aoga tele le vaʻai i ai, o loʻo faʻatusalia e le tele o nofoaga mataʻina, tu ma aga, faʻataʻitaʻiga ma faʻanatura o le motu.

O le Mouse Island na maua lona igoa ona o le tutusa i fafo o le faasitepu e tau atu i le monastery anamua o Pantokrator, ma le isumu isumu.

Mai iinei oe mafai ona vaʻaia le siʻosiʻomaga o le motu atoa, o le sami tumu i lanu eseʻese. Fai mai le tala, o le motu o le vaʻa o Odysseus, o ia na foliga mai o se maʻa foliga mai le Poseidon ita.

O le tosina o loʻo tu i le itu i matu sisifo o le motu, ma naʻo vaa e mafai ona e taunuʻu ai.

Blacherna Monastery

Faʻatasi ai ma na mataaga e mafai ona e vaʻaia i luga o Corfu na o oe, o le Vlaherna Monastery o se tatau-vaʻai taofi mo se turisi. O nai kilomita i saute o le ogatotonu o le taulaga o Corfu o le itumalo o Kanoni, o loʻo tu i le peninsula o le igoa tutusa. O le mea taua a Kanoni o le Vlaherna Monastery.

O le faʻatosina o loʻo tu i luga o se fasi fanua, lea e fesoʻotaʻi ma le penisula e ala i se vaʻa vaʻa vaapiapi. O le monaseri e fesoʻotaʻi i le falesa o le Virgin Mary. Azure vai faʻaatoa atoatoa le faʻafanua fale, faʻafetai i lea ata matagofie ata o loʻo faʻaalia ai le monaseri ua avea ma faʻailoga iloga o le motu o Corfu.

Na fausia le monaseri i le senituri lona 17 e faamamalu ai le Faailoga a le Blachernae o le Tina a le Atua. O le faʻailoga ofoofogia na faʻasaoina iinei e oʻo mai i le aso. Faʻasusu i luga le aganuu a le atunuʻu - asiasi i lenei mea faʻatosinaina i le motu o Corfu i Eleni.

O vaʻa fiafia e tuʻua masani mai Kanoni uafu i le motu (i le vaitaimi o turisi maualuga, o le va i le va o vaʻa e malaga ai e naʻo le 15 minute).

Monastery o le Taupou Maria i Paleokastritsa

Paleokastritsa o se mataaga matagofie, lauiloa e le gata i Corfu, ae i totonu o Eleni, tu 26 kilomita mai le laumua o le motu. E leai se mea o le a e alu ai na o oe pe o se vaega o se tagata malaga - e tatau ona e sau i Paleokastritsa. O le monaseri o le Virgin Mary o se faʻailo lauiloa o le nofoaga faʻapitoa.

O foliga faʻaonapo nei o le fale na faʻasaoina mai le lona 16 i le 18 seneturi. E talitonu o le muamua fale na faavaeina i le 1225. Ma o le fale o se 'olo, lea ina ua mavae sina taimi na faʻaleagaina ma mulimuli ane toe faʻaleleia. I aso nei, i totonu o puipui o le monastery o le Virgin Mary, o loʻo i ai le Fale Mataaga, lea e mafai ona e latalata atili ai i Byzantine ma faʻailoga post-Byzantine.

O le nofoaga o Paleokastritsa e tumu i fagaloa matagofie, lea e fautuaina ai e manava mo se tagata tafafao ua lelava. Fiafia i le toafilemu ma le toafilemu, matagofie ma le ea mama o lenei itulagi. Vai tioata manino, o se tuʻufaʻatasi o maʻamaʻa ma oneone oneone - o le a se mea e sili atu mo le tagata malaga moni? Ave le tele o ata mafai pei o se umi manatuaina o le mafanafana ma le filemu tulimanu.

E lua auala e te alu ai i Paleokastritsa na o oe - i se taʻavale poʻo femalagaaʻiga lautele. Mulimuli i le alatele auala i le nofoaga tulimanu o le motu. O ese mai Kerkyra i felauaiga lautele, e taua le iloa e uiga i pasi masani lea e masani ona tamoe mai le laumua i le nofoaga o Corfu.

Faʻaaliga! Ina ia asiasi i le monastery, oe tatau ona fai lavalava talafeagai: teine ​​e tatau ona ufiufi o latou ulu, tauau ma tulivae. O le tosina tapunia i le 13:00.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

"Channel of love" i Sidari

A fesiligia pe o le a le mea e vaʻai i Corfu mo ulugaliʻi talavou, e taua le taʻua o le Lovers 'Channel o se tasi o sili ona fiafia i nofoaga i le motu. Afai o oe o se alofa i lou natura, e le gata i lea, na e filifili e asiasi Corfu ma lau pele - ia mautinoa ia e sau iinei.

E le naʻo ulugaliʻi talavou e mafai ona oʻo atu i se nofoaga faʻatosina: o tagata uma e manaʻo e saili se paʻaga agaga pe faʻalelei ma se pele e mafai ona omai ma aau i le alavai, ufiufi i tala faʻafagogo. E tusa ai ma le talitonuga i le lotoifale, o le suauʻu i le lotoifale e faʻaeeina i ai mana faʻamalolo ma fesoasoani i le taua faasaga i le tele o maʻi. O se nofoaga mafanafana e tu i le itu matu sisifo o le motu, e le mamao mai le nuu o Sidari.

Tagaʻi foʻi: Aso malolo i Corfu - o se aotelega o le motu ma nofoaga sili ona lelei.

Mauga Pantokrator

O le pito sili ona maualuga o Corfu o le Mauga o Pantokrator, mai le mea e mafai ona e fiafia ai i se matagofie vaaiga o le motu. Ma e ui o le maualuga o le mauga e le taua i tulaga o le Himalayas (906 mita), o le auala i le pito i luga e sili ona manaia mo turisi. A faʻapea e te manaʻo i se aso malolo toaga nai lo le fofola i luga o le matafaga, ia mautinoa e te alu iinei mo ni lagona manino ma vaaiga ofoofogia.

O le auala i le pito i luga e tau atu i le gata o loʻo faʻataʻamilomilo, aʻo e sauni atu lou mafaufau i laufanua faʻanatura e faigata ona maua i se isi mea. O le i luga o le tumutumu mauga, le motu atoa tatala i luga le vaʻaiga, ma sili atu: oe mafai ona vaʻai i le "tuaoi" o Eleni - Albania. I se aso manino, oe o le a vaʻaia Italia, tu 130 kilomita mai le mauga.

O le pito maualuga o le motu o loʻo tu i le matusasaʻe o Corfu. E lua ala e o ai i le tumutumu o le mauga - i le taʻavale poʻo luga o vae.

Matafaga loggas (Peroulades)

O se nofoaga lauiloa lenei i le motu o Corfu, lea e mafai ona e suʻesuʻeina na o oe. Peroulades Beach e iloga i lona matagofie silisili ma le eseʻese. O le taʻuleleia lelei o le faʻailoga iloga i le lotoifale e mafua mai i maʻa e oʻo atu i le 100 mita le maualuga. O le aau i le vai sili ona mama o se fiafiaga moni lea mo se tagata e nofo i le taulaga, o se turisi e seasea ona asia na nofoaga. Sau iinei e iloa uma le fiafia o le talimalo Greece. Ia mautinoa e puʻe se ata e faʻamanatu ai lau asiasiga i le matafaga lauiloa.

E mafai ona e taunuʻu atu i le matafaga peʻa peʻa o le tai, pe a toʻa le gataifale ma maua se avanoa laufanua mo tagata tafafao. E lua sitepu e taʻitaʻi atu ai i le matafaga, ma o le faleʻalo ma le faʻasitepu o loʻo tu i luga ae o le oneone mo le mafaufauina o le matagofie o loʻo siʻomia ai. A fesiligia pe o le a le vaʻai i Corfu, o vaaiga e pei o Peroulades Beach e tatau ona vaʻaia.

O le auala i le matafaga e le sili atu ma le 50 minute (o le mamao mai le laumua e tusa ma le 40 kilomita).

Oe o le a fiafia i: Se filifiliga o sili sili matafaga i luga o le Greek motu o Corfu.

Malumalu o Spyridon Trimifuntsky

O le anamua malumalu na faavaeina i le mamao 1590, ma i se vaitaimi umi na ia maua le avanoa e vaai tele ai. O le malumalu o St. Spyridon o se sili taua faalelotu ma talafaasolopito taua. O le faʻafoliga ma mea uma o loʻo i totonu e faia i se tulaga faifai pea fausaga. O le Malumalu o Spiridon Trimifuntsky o loʻo tumau pea le igoa ole fale maualuga i le taulaga o Kerkyra.

O le logo logo o le malumalu, o le teuteuina totonu o le nofoaga faalelotu, tulaga ese atavali o le a tuua oe na o lagona fiafia. Aulelei matagofie ma faʻamaoniga o le a tumau i lou manatua mo se taimi umi. E fiailoa lava o le valiina i aso ua leva na lagolagoina e Paul I ma Catherine le Sili. O mea paia o le malumalu o le sarcophagus ma mea paia o Spyridon o Trimifuntsky, o le na faasaoina tagata o le motu mai le oti faatolu (e tusa ai ma talafatu).

O le malumalu o loʻo tu i le ogatotonu o le motu o Corfu, ma e oʻo lava i se tagata faimalaga e leai se poto masani, e le faigata ona alu iai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻaaoga lenei avanoa tulaga ese e latalata ai i tu ma agaifanua. Ata ma faʻamatalaga o le a aoga fautuaga. Asiasi i le motu o Corfu, o vaaiga o le a mautinoa le fiafia oe ma o le a le tuʻua oe le amanaʻiaina le aganuu a le atunuʻu.

O vaaiga uma o loʻo taʻua ile laupepa, faʻapea foʻi ma matafaga sili ona lelei o Corfu, ua makaina ile faʻafanua ile Lusia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Corfu, Sidari and Canal DAmour (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com