Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Chillon Castle - o se faʻailoga taua i Suiselani

Pin
Send
Share
Send

Chillon Castle o le lauiloa lauiloa e le gata o le Swiss Riviera, ae faʻapea foi ma Suiselani i lona lautele. O le 'olo' oloʻo tu i tafatafa o le 'aʻai o Montreux.

Faʻamatalaga lautele

O le Maota o Chillon na fau i luga o se tofē maualalo e lata i le auvai o le Vaituloto o Geneva. O le 'olo e mafai ona tuʻuina i ni vaega se lua: o le muamua, nofo ai, o loʻo tu i le itu o le vaituloto, ma le puipuiga - i autafa o le auala. I le aotelega, o le maota faigata aofia ai fale 25 o taimi eseʻese o le fausiaina.

O ata o le Chillon Castle e maofa i lo latou lalelei ma mea lilo, ma o lea e silia ma le 1,000,000 tagata e asiasi i lenei nofoaga i tausaga uma.

Faʻasolopito talaʻaga

O le talaʻaga o le maota na aʻafia e 3 taimi taua.

1.O le Savoy vaitaimi (mai le 12th seneturi i le 1536)

O le muamua taʻua o le Chillon Cliff na amata mai i le Bronze Age. I le taimi o le Emepaea o Roma sa i ai se nofoaga i fafo, o mea na faaleagaina na maua e tagata suʻesuʻe (e tusa ai ma se tasi o le tele o faʻamatalaga, o le 'olo na faʻavaeina e Roma). O le 'olo lava na muamua taʻua i le 1160 o tofi o tuaa o le Count of Savoy (saienitisi fai mai o le muamua fausaga na fausiaina muamua - i le amataga o le 9th seneturi).

Mo le 5 seneturi, o le foliga mai o le maota e leʻi suia, ma na o le 13th senituri na filifili ai e faʻamalosia le fale: e tele 'olo na maeʻa ma nisi nofoaga na faʻalauteleina.

2. Vaitau Bernese (1536-1798)

I le seneturi lona 14, na avea ai le maota matagofie o Suiselani ma falepuipui. Naʻo tagata taualoa tagata solitulafono na teuina iinei - mo se faʻataʻitaʻiga, o le abbot o Vala mai Corvey poʻo le Abbot o le monastery faʻalenatura o Francois Bonivard (e tusa ai ma le au atamamai tusitala, o le tala lea na tusia e Byron i lana solo lauiloa). I le ogatotonu o le XIV seneturi, i le taimi o se faʻamaʻi pipisi, na avea ai le 'olo ma falepuipui mo tagata Iutaia, o e na tuuaʻia i le oʻona o vai.

2. Vaitaimi Vaud (mai le 1798 e oʻo mai i le taimi nei)

I le 1798, i le taimi o le Vaudua fouvale, o seevaevaevaevaevaevaevaevae ese mai le maota ma na avea ma meatotino a le canton o Vaud. I le taimi muamua, o le fale na faʻaaoga e teu ai aupega ma pulu, faʻapena foi ma se falepuipui.

O se mea manaia le lauiloa tele o le maota o Chillon talu ai nei - na o le 1816, ina ua faʻapaʻiaina e le tusitala lauiloa o George Byron lana solo "The Prisoner of Chillon" ia te ia.

Talu mai le 1820s ma e oʻo mai i le aso o loʻo iai lava le fale mataaga

Fausaga Castle

Mo le tele o seneturi, o le fale o se taua taua puipuiga i Suiselani, o le mea lea, o ona tele ana latou masani ona tausia le tulaga o puipui ma loopholes, faia le tele o taumafaiga e toe fausia ma faamalosia le 'olo. O le fale mauaina lona lalelei foliga mai e oʻo lava i lalo o le faitauga o Savoy i le 12th seneturi.

E manaia! O le igoa lava o le maota o Chillon ua faaliliuina mai le Celtic o le "tulaga maa".

O aso nei o le fale mataaga sili ona taʻutaʻua i Suiselani e aofia ai fale e 25 ma lotoa e tolu, ia e puipuia mai le auala e ni pa maualuluga se lua. I le ogatotonu o le lotoa tele o le 'olo autu, ma i autafa o le maota o loʻo i ai le tele o isi leoleo. E le pei o isi foliga faʻapenei, o le Swiss Chillon Castle e faʻataʻaliʻumi foliga (pei o le motu lava ia).

Castle fausaga mea e mafai ona e vaʻaia

O le Chillon Castle e aofia ai le tele o potu, o potu taʻitasi o loʻo atagia mai ai le olaga ma aganuʻu a se tasi sa anaina muamua. O iinei e mafai ona e vaʻai ai i potu faʻafiafia sili ma le anoanoaʻi o potu aoga e le faʻamatalaina. E 4 fale faʻafiafia i le maota: mamalu, taʻutaʻu, militeri ma malo faʻaaloalogia. E eseʻese mai isi potu o loʻo iai ni faʻalo maualuga ma faʻamalama tetele. O le vaʻaiga mai faʻamalama o fale faʻafiafia e ofoofogia - o le matagofie o Lake Geneva ma le togavao paina i se mea mamao.

Potu moe Bernese

O se tasi o potu sili ona manaia o le potu moe Bernese. Na faʻasaoina i lona tulaga faʻavae: iinei, pei o muamua, o loʻo iai se ogaumu-faʻamumu, faʻapea foʻi ma se tamaʻi moega (i na aso na momoe tagata i se tulaga nofo ai). O se manaia foliga o le potu o loʻo i ai se tamai avanoa i le tulimanu o le potumoe, o le amataga o se umi ma matua vaapiapi auala e fesoʻotaʻi i le potumoe potumoe.

Faletaele

E manaia foi le faletaele: o faletaele ma le fale taele lava ia e fai i laupapa, na paʻe ma susu i le tele o seneturi. I na aso, sa leai se vai lafoai, o lona uiga o mea uma na fufulu saʻo i totonu o le vaituloto.

Lalo i lalo

E taua le manatuaina e uiga i falepuipui, lea e nofoia sili atu teritori nai lo le 'olo lava. I le tulaga o le sitaili, o falepuipui e toe manatua ai falesa a le Gothic o le seneturi lona 13: faʻalo maualuga, faʻataʻamilosaga umi e savali ai le savili, ma lapisi tetele o maʻa e sosolo saʻo mai le susū o puipui.

Savalivali i nei nofoaga, ua manino ai le mafuaaga na filifili ai Byron e tusia se solo e uiga i lenei nofoaga faapitoa: masalo, e leai se sili atu le faʻamatalaina ma le le malamalama i le ea i soo se mea. E le faʻatau fua le tele o tala faʻafagogo ma talafatu e uiga i aitu ma totoa fitafita na fausia i totonu o pa o le Chillon Castle.

I le auala, soʻo se tagata asiasi i Suiselani mafai ona lagona mo ia lava mea lilo uma o le maota: i se tasi o lalo o le fale faʻafiafiaina o loʻo i ai se teʻi foliga lelei teuteuina: ata o le taimi ua tuanaʻi, o loʻo fuafuaina i luga o puipui o le faleʻeleʻele anamua. O le poloketi ua faʻapipiʻiina ina ia i totonu o paolo o faitauga, monike ma isi tamaloloa tagata tafafao, e mafai ona vaʻaia e tagata tafafao a latou lava ata.

I aso nei, o potu o Chillon Castle o loʻo faʻaaogaina mo le teuina ma le gaosiaina o le uaina i le lotoifale. O le tovine lava ia, ua lisiina o se UNESCO Material Heritage Site, e mafai ona maua lata ane - e amata mai i le 'olo e oʻo lava i le matafaga o le vaituloto.

I seneturi ua tuanaʻi, o le olaga o le Chillon Castle na suia teisi lava: pei o le taimi muamua, o le tele o tagata ese mai iinei, ae i le tele o potu e mafai ona e vaʻai ai i ona po nei meaafale - faipisinisi i le lotoifale mautotogi fale, ma faʻaipoipoga, faʻamanatuina ma isi faʻapitoa faʻatasiga e masani ona faia iinei.

Tatalaina itula ma tau o le asiasiga

O le Chillon Castle i Montreux e mafai ona asia i soʻo se aso, seʻi vagana ai Kerisimasi aso malolo - Ianuari 1 ma Tesema 25. O itula amata e faʻapea:

  • Aperila ia Setema - 9.00-19.00
  • Oketopa - 9.30-18.00
  • mai ia Novema ia Fepuari - 10.00-17.00
  • Mati - 9.30-18.00

E tatau ona manatuaina e mafai ona e ulufale i le falemataʻaga sili atu i le itula ae leʻi tapunia.

Tau tiketi i francs:

  • tagata matua - 12.50;
  • fanau - 6;
  • tamaiti aʻoga, penisiona, au fitafita a Suiselani - 10.50;
  • aiga - 29;
  • Umia le Montreux Riviera Card Matutua - 6.25;
  • o loʻo iai le Montreux Riviera Card Child - 3.00;
  • ma Suiselani Travel Pass, Switzerland Museum Pass, ICOM - leai se totogi;
  • ma le Club 24 card (2 tagata e mafai ona faʻaaoga le tasi card) - 9.50.

I le ofisa tiketi o le maota, o le a avatua ia te oe se taʻiala maua fua i Lusia. E mafai foʻi ona faʻatau se faʻalogo leo i le gagana Rusia. O le tau e 6 francs.

O tau i luga o le itulau o loʻo faʻailoa mai ia Ianuari 2018. O le talafeagai e mafai ona siakiina i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le maota www.chillon.ch.

Faʻafefea ona e alu iina

O Chillon e tu i le 3 kilomita mai le taulaga o Montreux, o lona uiga e le faigata le taunuʻu mai iinei.

I le taavale

Suiselani ma Italia e fesoʻotaʻi i le auala E27, e alu latalata i Chillon. Ina ia mafai ona e alu i le mea e te tosina i ai, e tatau ona e uia le auala A9 ma afe i Montreux poʻo Villeneuve (faʻamoemoe i le itu o loʻo e alu ai i le taʻavale). Taavale paka latalata i le maota ua totogi (e mafai ona totogi i le faitotoʻa).

I le pasi

E mafai ona e alu i le maota i le pasi # 201, e sau mai Vevey ma Villeneuve. Taofi - "Chillon". O pasi e taʻi 10-20 minute uma. O le tau o le tiketi e 3-4 francs.

I luga o se vaʻa

O vaʻa ma vaʻa e feoaʻi uma ile 5-10 minute. i le vaitau maualuga, o lea o le alu mai Lausanne, Vevey, Montreux ma Villeneuve e le faigata. Taofi vaʻa - "Chillon" (tusa o le 100 mita mai le maota). O le tau o le tiketi e 3-4 francs.

I le nofoaafi

Suiselani e taʻutaʻua i nofoaafi televavave, o lea ua fautuaina ai tagata femalagaaʻi i le au faimalaga e o atu i le Castle o Chillon i nofoaafi. Le nofoaafi tuusao mai Montreux i Chillon ave itiiti ifo ma le 15 minute, ma i lenei taimi o le ae maua taimi e fiafia ai i le matagofie o le mauga ma le vaituloto. E tatau ona e alu i le nofoaga o nofoaafi Veytaux-Chillon (tusa ma le 100 mita mai le maota). O le tau e 4-5 francs. A faʻatau se pasese nofoaafi, oe o le a mauaina foi le 20% pa'ū i le asiasi atu i le maota.

Savali

Ae o le auala sili e alu ai i Chillon o le savali. O le mamao mai Montreux i le maota e mafai ona ufitia i le 45 minute (4 km). Suiselani o se sili matagofie matagofie atunuʻu, o lea i le taimi o le savaliga o le ae maua ai le taimi e faamemelo ai i le matagofie o le mauga ma mafiafia vaomatua. I se faʻaopopoga, o se matagofie "auala fugalaʻau" e tau atu i le maota mai le taulaga. E i ai foi se matafaga matagofie latalata i le 'olo, e mafai ai ona e sunbathe ma aau.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. A faʻatau se tiketi i le ticket ticket o le maota, o le a ofoina atu ia te oe e ave se leo faʻatonutonu i Rusia mo 6 francs. Ae ui i lea, aua le faʻanatinati e faʻatau. E matua leai lava ni taʻitaʻi ma leoleo i Chillon Castle, ma e leai foʻi seisi e fesili. Peitaʻi, o le toʻatele o tagata faimalaga e le fautuaina le faʻatauina o se leo, talu ai o le tusi, lea e tuʻuina fua atu i le siaki, o loʻo i ai iina.
  2. O le taimi sili e asiasi ai i Chillon o le taeao. I le afiafi, o se tulafono, e tele isi turisi e omai. Peitai, afai e te taunuʻu mai i le taʻavale, e leai se mafuaʻaga e popole ai. Oe o le a mautinoa le mauaina o se nofoaga i le tele paka paka.
  3. O le maitauina o le Swiss Chillon e le lauiloa tele, ae e matua aoga lava le asia. O le pito i luga o loʻo ofoina mai ai se vaʻaiga mataʻina o le Vaituloto o Geneva ma nofoaga lata ane.
  4. I tafatafa o le maota e mafai ona e mauaina ai le tele o faleoloa faʻamanatu o loʻo faʻatau atu ai maneta, ipu ma uaina i le lotoifale. Ae ui i lea, o tau mo oloa tutusa e sili atu le maualuga iinei nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, i Geneva. Ae mo le uaina, o lona uiga e le o fautuaina faapitoa ia lava i turisi. Sili atu le alu i se faleoloa lata mai ma faʻatau ni nai taugofie ma sili atu le lelei uaina.
  5. Tele turisi e omai i Chillon mo naʻo ni nai itula. Ma e le aoga: Suiselani e taʻutaʻua i ona faʻatosina masani e aoga le uaʻi atu i ai. O le sili lauiloa o latou Lake Geneva.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Chillon Castle o se tasi o sili ona lauiloa nofoaga faʻasolopito i Suiselani, ma o lea e mautinoa le aoga o se asiasiga!

Oe o le a aʻoaʻoina sina sili atu faʻamatalaga aoga e uiga i le maota i le matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A Day in Montreux Switzerland the Heart of the Swiss Riviera (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com