Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Zugdidi - o se taulaga lanumeamata i sisifo o Georgia

Pin
Send
Share
Send

O Zugdidi (Georgia) o se taulaga matagofie i le itu i sisifo o le atunuu, i le vanu o le Rion River, e le mamao mai le Black Sea. O loʻo tu ile 332 kilomita le mamao mai Tbilisi. O le faitau aofai o le taulaga e laititi teisi atu i le 43,000 tagata, o le tele o tagatanuu o Georgia. O lenei o se eria ma se mauoa talaaga faʻasolopito.

O felauaiga fesoʻotaʻiga ua lelei atinae i le taulaga o Zugdidi. O tulimanu uma o loʻo i ai se auala sima e mafai ona oʻo i ai se pasi pasi taugofie. A le o lea, e mafai ona e malaga atu i tuaoi taulaga ma le laumua i pasi poʻo nofoaafi.

O ata o Zugdidi e faʻailoa atoatoa ai le siosiomaga ma le tau o le taulaga. O se nofoaga mafanafana ae susu ma timuga soo. I le tau mafanafana, ia Iulai ma Aukuso, o le ea vevela siitia i le tulaga sili ona maualuga mo nei nofoaga, ma i le averesi o 26-27 tikeri Celsius. I le taumalulu, e malulu tele iinei, o le vevela toetoe lava a le paʻu lalo lalo o le.

Mataaga o Zugdidi: o le a vaʻai ma o fea e alu i ai

E le mafai ona taʻua Zugdidi o se taulaga lauiloa turisi, ae o le mea sili ona mataʻina iinei o lanumeamata auala ma le atunuʻu Georgian tofo. O le taulaga e iai faʻafiafiaga mo i latou e fiafia i talaʻaga poʻo tu ma aga. A e i ai i Zugdidi i Georgia, e talafeagai le asiasi atu i mea taua nei.

Maota o Dadiani

O se maʻa taua ma faʻamanatuina pepa o le taulaga, o le maota o le taimi ua tuanaʻi o le lauiloa aiga tupu o le lotoifale aliʻi, aiga o Napoleon. O le maota na faia i se aristocratic style ma fafo foliga o le Europa tusiata fale o le 17th seneturi. I le taimi lava e tasi, o le fausiaina o le complex, lea e mafai ona vaaia nei, na tumau mai 1873 i le 1878.

I totonu o le maota o loʻo i ai se falemataaga o loʻo faʻamatala mai ai tagata o le aiga tupu ma o loʻo iai le tele o aso anamua o Georgian. O loʻo iai foʻi le faletusi tele i se tasi o potu. O le aofaʻi o faʻaaliga i le fale mataaga e sili atu i le 40,000. O vaega sili ona manaia o le maota ua pasia le tulaga o le toefausiaina, o loʻo i ai ni meaafale tuai, ata, atavali, tipi ma ipu a aliʻi.

I luga o le teritori o le maota o loʻo i ai se tamaʻi togalaau aina - o se tasi o sili ona lauiloa nofoaga mo puʻeina ata i Georgia ma Zugdidi. E i ai se tamai falesa lata ane.

O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le Maota o Dadiani o masina mulimuli o le tautotogo. I le taimi nei, o le matagofie o laufanua o le maota fugalaʻau, o laʻau ma mutia ua lanumeamata, o vaipuna ua faʻalauiloaina, o muamua fugalaʻau foliga mai.

  • Tuatusi faatosina: Zviad Gamsakhurdia St., 2, Zugdidi 2100, Georgia.
  • Tatalaina itula: 9: 00-18: 00 i aso uma, seʻi vagana ai Aso Gafua.

Boulevard i Zugdidi

O le auala tutotonu o se tasi o sili ona matagofie nofoaga i le taulaga. O lona umi e 511 mita, e fesoʻotaʻi ni sikuea lapopoʻa se lua - o le ogatotonu, lea e tu latalata ai le fale faʻafiafiaga ma le auala i le maota o Dadiani, ma le Freedom Square, i le mea o loʻo i ai le fale o le pulega faʻalotoifale. O le auala tele o loʻo faʻataʻoto e le tele o laʻau paolo, nofoa uʻi, faʻatagata e le masani ai, o vaipuna i mea uma. I se faʻaopopoga, e tele cafe, ofisa meli ma faletalimalo. O le Zugdidi Boulevard o se nofoaga lelei tele e savali filemu ai ma tamaiti.

Rukh olo

O se 'olo anamua na faʻaleagaina i le faʻaiuga o le 18th seneturi o se faʻaiuga o le taua Turkey-Georgian ma le auai o le Tupu o Solomon le Muamua. Nofoaga 7 kilomita mai le pito i fafo o Zugdidi, e le mamao mai le Abkhaz itulagi. O le 'olo o tu i luga o se tamai maupuepue latalata i le vaitafe o Inguri.

O lenei nofoaga e taʻua o le "talafaasolopito ua aisa i maʻa". E ui lava i le mea moni o le 'olo na matua faʻaleagaina i le taimi o le taua, le tele o olo o i ai pea i tulaga lelei. O le teritori o le 'olo e faʻataʻamilomiloina e le pa puipui, maualuga maualuga 10-mita. E mafai ona e ui atu i autafa o le auala tele pe mai autafa o le vaitafe.

Ina ia e alu i le 'olo o Rukh, e tatau ona e faʻaaogaina le tamaʻi pasi a le Zugdidi-Rukhi poʻo se taʻavale laʻititi.

Ona o le mea moni o Zugdidi o se 'aʻai talavou, atinaʻe tetele ma faʻafiafiaga ua i ai i se amataga tulaga. E aoga le asia e fiafia i le vavalalata o le Georgian aganuu ma le talaʻaga, faamemelo i le lanumeamata avanoa ma matagofie foliga fausaga. Mo tamaiti, o mea e tosina i ai Zugdidi (Georgia) e ono foliga mai e fiu.

Faʻafefea ona e alu i Zugdidi: auala uma

E leai se malae vaʻalele i le taulaga, e faigata la ona lele saʻo mai fafo mai fafo. O le auala e pito sili ona talafeagai e te alu ai i Zugdidi e sau mai le laumua o Georgia, Tbilisi.

I le nofoaafi

Lua nofoaafi Tbilisi-Zugdidi e avanoa i pasese i aso uma:

  • # 870 vave, alu i le 8:10, 13:38, 18:15 ma le 23:55; taimi malaga - 5 itula 45 minute, tau tiketi - 15 GEL);
  • Nu 602 (pasese, malaga ese i le 21:45, o le malaga e 8 itula 15 minute, o le tau mo le tasi e 10 GEL nofoa faʻaagaga, 20 GEL mo se potu).

Tau ma faʻasologa e mo Fepuari 2020.

Taua!

E sili le faʻatau muamua o tiketi, talu ai o lenei auala e sili ona lauiloa ma le afa itula aʻo leʻi tuʻumuli le siaki a pasese e tapunia. E mafai ona faia lenei mea i se ofisa faʻapitoa tiketi i le nofoaga poʻo luga o le Initaneti, luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Georgian railway ticket.railway.ge.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

E mafai foʻi ona e alu i le taulaga i se tasi o pasi o Tbilisi-Zugdidi. O auaunaga i femalagaiga a Georgia e ofo atu i turisi filifiliga nei:

  • Pasi numera 10. Tuʻua mai Tbilisi i le 1 i le taeao, taimi o femalagaaiga - 5 itula. E ui atu i le tele o taulaga ma taofi. Nofoaga mafanafana, TV. O le tau, e pei o pasi uma i luga o lenei auala, e 15 GEL.
  • Nu. 63. I le itula e 12:00 na alu ese ai le pasi mai le nofoaga pasi pasi o le taulaga o Tbilisi "Didube" ma taunuu i Zugdidi i le "Old Bus Station" i le 17:00. I luga o le auala, taofi i 7 taulaga.
  • Nu 65. Taimi e alu ai o le 19:00, taunuʻu mai i le 01: 0. E i ai le TV le pasi.

Zugdidi (Georgia) o se 'aʻai lelei mo se malaga puʻupuʻu. E te fiafia i le natura ma faʻamanatuga faʻasolopito? Ona e alu lea i se malaga i le anamua Georgian nofoaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. I Megrelian (o le gagana o le talafaasolopito itulagi o Samegrelo) Zugdidi o lona uiga o "maupuepue tele"
  2. O aso nei o le togalaʻau i le teritori o le Dadiani Palace o le togalaau faʻatoʻaga a Zugdidi.
  3. I le vaitaimi o le Soviet, e tele falegaosimea na fausia i le taulaga. O lenei mea na mafua ai le faʻateleina o le faitau aofaʻi, lea na oʻo i le tulaga o le 100,000. I le taimi nei, o le numera o tagata nonofo ua faʻaititia e sili atu i le 2 taimi.

O se aotelega o mea mataʻina a Zugdidi i Georgia ma faʻamatalaga aoga mo malo a le taulaga i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How City Council Works (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com