Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaaliga o le nofoa o le kepu, faia o se faʻavae faʻataʻitaʻiga ma ou oe lava lima

Pin
Send
Share
Send

O le ogatotonu o le luasefulu seneturi na faʻailogaina e le fanau mai o le tele o mea taua ata, fausaga ata ma mamanu fou. O se tasi o mea fou na faia e ola ai e toetoe lava a le suia e oʻo mai i aso nei, o le nofoa o le cocoon, na fausia e le tisainisi Tenimaka o Nanna Dietzel i le 1957. E pei o se fuamoa i ona foliga ma sa faʻapipiʻi i se laʻau poʻo le faʻalo. I le aluga o tausaga, o le taʻutaʻua o le faʻataʻitaʻiga ua faʻaauau pea faʻateleina i Europa, ma i tausaga talu ai nei, malologa meaafale ua avea ma se moni tapuaiga i lo tatou atunuʻu.

O le a

O le vaega autu o lenei meaafale o ona foliga. E ui lava i le mea moni e eseese lava, o nofoa uma e pei o se afu: o itu ma tua o le tutusa maualuga e fesoʻotaʻi luga o le ulu. O le lelei o le faʻataʻitaʻiga o:

  1. O le teuteuina o se mea teuteuina muamua o se potu.
  2. Faʻamafanafana - e mafai ona e mimilo i luga i se polo pe galue i luga o se komepiuta feaveaʻi, aʻe i totonu ma ou vae. Afai e te faʻatulagaina le nofoa i luga o le veranda, saunia afiafi matagofie ma se ipu uaina poʻo se ipu ti manogi i lalo o se mafanafana mafanafana mafanafana.
  3. Fetuutuunai - talafeagai mo Scandinavian, Metitirani, Iapani, eco-style interiors. Faʻaaogaina foi i ona po nei faʻatonuga - hi-tech, modern, loft, pop art. E mafai ona tuʻuina i le potu malolo, vasega pepe, potumoe, i le pito o le fale o le atunuʻu.
  4. Exclusivity - o se oloa e faia i uʻamea elemeni, masani lava ofe poʻo vine foliga le taua, faʻamavae e malolo ma aumaia se faʻapitoa atemosifia i le potu.

A filifilia se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i le ono avega i luga o le fausaga. O le felafolafoga taupega faia o anagata mea e mafai ona lagolagoina taua mamafa. O le nofoa i luga o se uʻamea faʻavae o le a taofia i luga i le 120 kg.

Faʻavae na fausia i le 1957

Faʻaaogaina

Teuteuga

Faamafanafanaga

Faigofie

Eseese

O nofoa o le Cocoon e faʻavasegaina i ni kulupu e tusa ma le metotia o le faʻapipiʻiina, mea e fai, foliga, lapoʻa, ma le tikeri o le tapunia tapunia. O le 'eseʻese o filifiliga faʻatagaina oe e filifili se faʻataʻitaʻiga e tusa ma manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi, totonu ma le paʻu o tagata e ona. O oloa o pepa o loʻo taua i lalo e lauiloa:

  1. Faʻatasi ai ma se faʻavaʻa malulu, o se ituaiga o hammock, na puupuu. O sea nofoa e fuafuaina mo se tagata nofo, ae a e manaʻo, e mafai ona e aʻea i ou vae, e le afaina le fausaga.
  2. O le polo o se sphere-foliga oloa ma se maumaʻa faʻavaa. E mafai ona mautu, mo se faʻataʻitaʻiga, faia i plexiglass poʻo palasitika, poʻo fata ma pinion - uʻamea po o rattan. E fetaui lelei polo i totonu totonu e teuteuina i se sitaili faʻaonapo nei (po nei, loft, pop art).
  3. Faʻapa'ū - o se suigi malulu ma se pu puʻupuʻu. Nisi faʻataʻitaʻiga o tamaʻi pepe tamaʻi nofoa faʻamoe, fuafuaina mo ni tagata se toʻalua, o loʻo iai faitotoʻa e faʻaaoga atili ai le meaafale, lelei ma manaia mo tamaiti.

Faʻapaʻu foliga

Faatasi ai ma se faavaa vaivai

Faʻalua faʻatusa

Polo foliga

E le gata i lea, o nofoa e vaevaeina i ituaiga faʻalagolago i le tikeri o le matala o le fausaga. E mafai ona latou tapunia pe a mafai, tutuli (o se fuamoa faia i lanu palasitika, o se mataua o le mafiafia ie) pe laʻititi ifo "tumaoti" - ma se lattice faʻamalama, manino palasitika poʻo wicker. Ina ia mafai ona filifili le sili ona lelei faʻataʻitaʻiga, oe tatau ona amanaʻia le fiafia i tagata uma o le aiga.... Faʻamoemoe i le ituaiga o faʻapipiʻiina, e i ai:

  1. O nofoa faʻatautau faʻapipiʻi. Faʻapipiʻi i le faʻalo ma carabiners ma taula. O le avanoa i luga o le foloa tumau tumau saoloto, ae o le aveina o le fasi meaafale i se fou nofoaga o le a le galue - oe o le a tatau ona tiaʻiina faʻatasi ma faʻamau ma toe faʻamau. I se faʻaopopoga, o le nofoa e le mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se potu ma se faʻaloʻo poʻo se faʻalo saʻo, pe a fai e leai se elemeni o loʻo i lalo ifo o ia. A uma ona aveʻese faʻamau, o le a tumau pu i luga.
  2. Tu faataitaiga. E i ai le latou mautu, mautu faavae i le tulaga o le pou, i le pito i luga o le faʻamau lava ia e faʻapipiʻi i se filifili poʻo se teuteu uaea.
  3. Nofoa fola. E mafai ona faʻapipiʻi saʻo luga o le foloa, pe mafai foʻi ona faʻapipiʻi i le fata faʻaaoga se paipa uʻamea maumaututū. O ia fausaga e le felueaʻi, ae mafai ona faʻataamilo i le latou au.

Ona o le ata foliga, o le tele o meaafale o le taua taua. O le mafanafana o le nofoa faʻalagolago tele i lenei faʻailo. I le tele, o oloa e puʻupuʻu nofotoʻatasi ma vateatea faʻalua. O le mulimuli foliga mai o se tamai sofa.

Taofia

I luga o se lagolago-fata

Fafo

Mea e faʻaaoga

O le mea o gaosiga fuafuaina le tau ma le ola tautua o le fausaga. O faʻataʻitaʻiga e iai le faʻavaʻa malo, ae maise le faia i uʻamea, e umi atu foi le umi. O le lelei o frameless oloa e maualalo mamafa ma tau maualalo. O le tele o taimi, o mea o loʻo sosoʻo o mea mata e faʻaaoga mo mea gaosi:

  1. Uamea. O nofoa e faia i le uʻamea poʻo le alumini uaea o eseese mafiafia ma lautele, coated ma efuefu vali, tetee atu i fafo aafiaga.
  2. Rattan. O se ituaiga o liana vevela ma a lamolemole ma e oo lava vine. E tetee i le vevela ma sūsū suiga. O nofoa faufautua faʻamalolo e masani ona faia e oka mai i mea masani, ma o se gaosiga faʻatusa e faʻaaogaina i le tele o gaosiga.
  3. Vine ma lala willow. O mea e faʻaalu i le paketi e ese mai i le rattan. O i latou foi e lelei ea, i ai le maualuga malosi, ae itiiti lamolemole, o le mea lea, latou te faʻaopoopoina i lapoʻa malulu aluga i le eria atoa.
  4. Acrylic, palasitika, plexiglass. O oloa foliga ultra-modern. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauiloa Ikea faʻataʻitaʻiga e foliga pei o se fuamoa, ma o le pito i fafo o luga e faia i le ilaila palasitika. O ia nofoa e leai ni pa puipui, e mafua ai le le maua o le mafaufau i tagata ma le fefefe i se avanoa avanoa.
  5. Slats laupapa. O mea o loʻo faia se togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu ai auiliiliga o se faʻataʻamilomilo foliga.
  6. Nylon poʻo le cotton vavae. O lona lelei o le lalaga faigofie ona fetuʻunaʻi i foliga o le tino o le tagata o loʻo nofo ai. Le lelei: maualalo le malosi ile faʻatusatusaga ma isi mea, faigata ile tausiga. O nofoa e faia i le palasitika poʻo le rattan ua lava e solo ai i le lapisi, ma o le uaea e manaʻomia le fufuluina, aua e mitiia palapala.

E tuu aluga malulu i totonu ole nofoa. O mea gaosi hypoallergenic gaosi - holofiber e faʻaaogaina e fai ma faʻatumu mo latou. Tele, lemu, faʻavasega mafai ona eseese. O se tali taʻutaʻua mo maʻa o le aluga o le faamalū o le faamalū ma tamaʻi uila.

Afai o le cocoon nofoa o le a faapipiiina i fafo, oe tatau ona filifili susu susu ufiufi ma faʻapitoa impregnations. Afai i totonu o le fale, soʻo se vavae poʻo ni meafale gaosi mea gaosi, e manaia i le paʻi atu i ai ma le i ai o le lelei laei tetee, o le a lelei.

Uamea

Rattan

Vine

Slats laupapa

Palasitika

Maea vavae

Faʻafefea ona fai oe lava

O se faigofie mamanu mafai ona faia e aunoa ma se ata, taulai atu i le itu o le mama i le lima. Ae e te leʻi faia se nofoa afu i luga o le faʻavaʻa o se sili atu laʻasaga faʻatulagaina, oe o le a manaʻomia e filifili se ata pe faʻatumuina oe lava ia... E tatau ona fuafua le fua tonu o vaega, mamanu foliga ma tuʻuina atu i le maeʻa fomu.

O mea faigaluega e te manaʻomia:

  • lipine faʻapipiʻi poʻo se mea faʻapipiʻi;
  • seleulu;
  • filo ma nila;
  • masini suisui.

Ina ia faia se nofoa cocoon-foliga, oe tatau foi ona saunia mea nei:

  • mama - ø 0.7-1 m;
  • ie - lua fasi, a itiiti mai 50 cm lapoʻa nai lo le lautele o le mama;
  • winterizer gaosi;
  • uila;
  • karapini - 2 fasi;
  • mama - e tautau le nofoa;
  • maea - 2 × 2.2 m ma 2 × 2.8 m.

Algorithm mo le faia o se tautau nofoa faufautua:

  1. I luga o se laugatasi mafolafola, gaugau ie ie tipiina ma le tasi ma le isi i luma itu, tuu se mama i le ogatotonu.
  2. Taulaʻi i lona tulaga, tusi se liʻo 30 cm lapoʻa nai lo le lautele o le hula hula, oti ese.
  3. Gagau se tasi o liʻo o ie ma tipi i le afa - suʻi i totonu se sipi e toe faʻafesoʻotaʻi vaega.
  4. Gagau uma liʻo ma le tasi, itu taumatau i totonu, suʻi luga o se typewriter i le itu sese.
  5. Afifi le mama i le padding polyester ma faʻapipiʻi ia mea i filo, ia faʻamaluluina le nofoa ma sili atu le mafanafana e faʻaaoga.
  6. Faʻaofi le mama i totonu o le ufiufi liliu i le itu i luma.
  7. Fai ni faʻailoga mo le faʻamau o maea. Fai pu.
  8. Ina ia aua le malepelepe pito, faʻataʻitaʻi i latou i le fili.
  9. Faʻamau le maea i pu. Aumai uma pito uma ina ia gaugau maea i le afa, nonoa latou.
  10. Faʻapipiʻi le oloa e faʻaaoga ai faʻamau.

Ina ia sili atu le mafanafana e nofo i le nofoa, e matua aoga le suʻi o volumetric aluga.

Nofoa-faufaʻau faʻamalolo poʻo luga o se fata o se aoga teuteuina o totonu. Latou te avea o se talafeagai nofoaga mo malologa, faitau tusi, leisurely galue, ma nila. Faʻafetai i le tele o ituaiga o oloa, faʻapea foi ma le ono faia e oe lava-gaosia o ia meaafale, oe mafai ona maua se mafanafana ma uluaʻi ata e sili ona fetaui ma ou manaʻoga taʻitasi.

Mea e faʻaaoga

Polokalame gaosi

Oloa sauni

Se ata

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: pese laia ma fiafia (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com