Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona kuka sua susua ma le manaia skewers puaa i le ogaumu

Pin
Send
Share
Send

O le upu shashlik e fesoʻotaʻi ma le natura. Na tupu o meaʻai e masani ona saunia pe a malaga se aiga poʻo se kamupani faʻauo i le togavao, i le vaitafe, i le dacha pe naʻo le natura. O sea tafaoga e le maeʻa e aunoa ma se papakiu. Ma i le manogi o le ipu, le asu mai se afi poʻo papakiu na maua.

O le faaiuga o le vaiaso i le natura e le masani ona tupu, ae e te manao e 'ai aano o manu. Ae maise lava, o lenei manaʻoga tulaʻi mai i sauniuniga mo le taumalulu aso malolo: Tausaga Fou, Kerisimasi, Epiphany. Mo i latou e nonofo i se fale tumaoti, oe mafai ona kukaina se papakiu e aunoa ma ni faʻafitauli. Na ia tosoina i fafo le fausaga i totonu o le fanua ma mea uma. Ma afai o se fale mautotogi lenei, e aliaʻe faigata.

Peitaʻi, e mafai ona faʻafaigofie mea uma pe a e faʻaaogaina se ogaumu nai lo o le papakiu. Ioe, o le tofo o le a fai si ese - aunoa ma se manogi puao, ma atonu e ono avea ma soʻona inu, ae afai e te tausisi pea i tekonolosi, o le a e mauaina se suamalie ma sua sua.

Sauniuniga mo kuka

I le saʻo ma manaia le kuka papakiu i le ogaumu i le fale, e tatau ona e sauniuni totoʻa. E oʻo uma i lalo i le fofoina o ni galuega taua se tolu:

  • Filifili lelei aano o manu.
  • Saunia ipu ma ipu.
  • Faʻataʻitaʻi le tekonolosi, lea e aofia ai: le filifiliga o mea e fai ma a latou aofaʻi, o le vevela pulega o le ogaumu, o le taimi taoina.

Filifiliga ma sauniuniga o aano o manu

O le kebab shish manaia ma susua e mafai ona saunia mai i aano o manufasi lelei. O le oloa ua filifilia faʻavae i luga o tulaga nei:

  • Le filifiliga sili ona lelei, fou, ma fetaui lelei ausa. Aua le faʻaaogaina meaai faʻaisa mo lenei faamoemoe.
  • Filifili se ua, tauʻau pe faʻatumu.
  • O le aano e tatau ona aofia ai faaputuga gaʻo, lea e maua ai le maeʻa ipu sua ma le vaivai.

Ae le i faʻaaogaina, fufulu le aano mai i uaua, ata tifaga, fufulu maeʻae ma mago lelei i le solo pepa. Ona manaʻomia lea ona tipi. Ina ia susua le kebab, e tatau ona tipiina i ni fasi, mamafa pe tusa o le 45-50 kalama. E mafai ona amata amata.

Ipu

Mo le kukaina o kebabs i le ogaumu, o ipu masani e mafai ona faʻaaogaina. Muamua lava, saili se koneteina maramel container. Ina ia tuʻu le kebab i totonu o le ogaumu, o le a e manaʻomia se mea valavala ma se pepa tao, o loʻo tu ai le tasi luga o le isi. Ina ia le mu aano o manu i luga o le tunoa, ua gaʻo ma le suauʻu fualaʻau.

Vevela ma taimi kuka

Ina ia maua se suamalie kebab ma se crusty crust, o le vevela i le ogaumu e tatau ona i totonu o le 250 tikeri. O tuʻu sate ma aano o manu e tuʻuina i totonu o le ogaumu ua faʻamafanafanaina. Faʻamau i se nofoaga ma le maualuga vevela. I lenei tulaga, e vave ona ola le paʻu, ma o le sua o le a taofia i totonu.

O le aofaʻi o taimi mai le taimi na tuʻu ai i totonu o le ogaumu seʻia maeʻa ona kuka o le 20-25 minute. E faʻamoemoeina uma ile vevela. Afai o le thermometer faʻaali le saʻo ma o le vevela e laititi atu i le 250 tikeri, o le taimi e ono faʻaopopoina atu i le 40 minute.

Sauniuniga o mea aoga

Lenei laasaga e tele tulaga. O le filifiliga i le ituaiga ma le aofaʻi o mea manogi e faʻalagolago i le tofo a le tagata lava ia o tagata o lona aiga, uo ma aiga.

Aano ole kalori

Pork o se maualuga-kalori meaʻai. E eseese le tau fuafua i le vaega o le tino mate o loʻo 'aʻai. Lenei mafai ona avea ma tauʻau tauʻau, sulugatiti, brisket ma isi vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 100 kalama o le malo fou e 180 kcal, ma o le aofaʻi o le kalama o le 100 kalama o le brisket ua tusa ma le 550 kcal.

Fai mai le au fai meaʻai, o le malosi o le kebab ua maeʻa foi e faʻamoemoe i le vaega o le tino oti. Ua - 340 kcal, ivi asoaso - 320 kcal, ma ham - 280 kcal.

Filifilia ma le sauniaina o se marinade mo aano o manu

O fualaʻau marinade e le mafaitaulia. Peitaʻi, o tulafono kuka e masani ai tagata uma:

  • Mo faʻamamago, faʻaaoga naʻo ipu tioata poʻo ipu keramika.
  • Aua le tagofia le tele o meaʻai o loʻo iai le acid. E tatau ona i ai se tasi mea elemeni.
  • E sili le faʻaogaina o le kaliki kalala, ma aneti-tipiina aniani ma fualaʻau.
  • E fautuaina e faʻafefiloi aano o manufasi ma tuʻuina le vai i ou lima. O le a tutusa ma o le kebab o le a sili marinate.
  • Masima le aano o le masima ma le masima masima.
  • Afai e faʻaaogaina fualaʻau mo le faʻatanumago, e tuʻu i lala. A tuʻimomomoina, e vave ona mumu ma mimilo le tofo o le kebab.

E i ai le tele filifiliga o marinades, tatou vaʻai i sili ona lauiloa mea.

Aniani malamalama

O se tasi o fua faigofie e vave kuka ai. O le taimi o le faʻamamāina o aano o manu mumu o 8-9 itula, paʻepaʻe - 5-6 itula.

  1. E amata le gaioiga ile sauniunia o le aufana. E tipiina i mama ma afa afa, tuu i luga o le pito i lalo o le ipu. Ona faʻamasima ma faʻasamasama.
  2. O le isi vaega e faia i aano o manufasi. E ofi i le aufana. O fasi e le tuʻu faʻatasia i le tasi ma le isi. Faʻapea foi le masima ma le pepa eseese.
  3. Ona toe faʻataʻoto lea o le aniani, sosoʻo ai ma le fasi aano o manufasi. E mafai ona tele naua e pei o le aofaʻi o oloa faʻatagaina.

O le tele o aniani, masima, pepa e filifilia e tusa ma le tofo fiafia i ai tagata o le aiga, malo ma uo.

Onion-kefir, manogi

Lautele marinade. E talafeagai mo soʻo se aano o manu. Faʻailoa taimi mai le 6 i le 12 itula. Mo sea marinade, oe manaʻomia aniani ma maualalo gaʻo kefir.

  1. Mo kilokalama taʻitasi o aano o manufasi, e tusa ma le 0.5 kg o aniani ma le afa lita o kefir e aveina. O le aniani e tatau ona tatuu lelei.
  2. Muamua, 1 sipuni ti o le hop-suneli ma le eleele uliuli poʻo le mumu pepa e faʻaopopoina i le aniani.
  3. Ona ia lalagaina lea o ona lima i mea manogi.
  4. Mo le sauniuniga mulimuli, o aano o manu e faʻaopopo i le aniani, ma o le atoa e fefiloi maeʻaeʻa.
  5. Ma mulimuli ane, o mea o totonu o le koneteina sasaʻa ma kefir.

Le fua masani mo pisupo skewers i le ogaumu i skewers

  • puaa 1 kg
  • uaina poʻo le apple cider vineka 1.5 tbsp. l.
  • aniani 2 pcs
  • mayonnaise 3 kulimi l.
  • masima, mea manogi e tofo i ai

Kaloriia: 233kcal

Polotini: 15.9 g

Gaʻo: 18.7 g

Karbohidates: 1 g

  • E faʻamama le puaʻa, mulumulu, tipi i tamaʻi fasi 45-50 kalama taʻitasi ma tuʻu i totonu o se pusa loloto.

  • O le aniani e tipiina i mama lapoʻa, ave i se koneteina ma aano o manufasi.

  • O mea i totonu e faʻafefiloi ma mea manogi ma palu faʻafefiloi.

  • Liligi le vineka ma le mayonnaise, toe palu. E sili atu le faia i le lima, o le gaioiga o le a laugatasia.

  • O mea sauniuni e tuʻua mo le 3-4 itula e faʻamamago ai.

  • A maeʻa ona faʻasolo ia fasi i luga o skewers laupapa, faʻasolosolo ma aniani mama. Ona latou faʻataʻatitia lea i luga o se apa tao o loʻo ufiufi i paʻu.

  • O se apa tao ma se kebab o loʻo tuʻuina i totonu o se ogaumu muamua i le vevela o le 250 tikeri. O le taimi tao i le 25-30 minute. I le taimi lea, liliu faʻasu le sate i le tele o taimi ina ia tutusa lelei le taoina o le puaʻa.


Suamalie puaa kebab i totonu o se fagu

O mea totino e mafai ona i ai, aofia ai ma na lisi i luga. E faʻamoemoe ile tofo a le tagata lava ia.

  1. O le puaa e mulumulu, mago ma tipi i fasi lapisi-tele.
  2. Liligi le marinade saunia ma palu faʻalelei. O le taimi faʻasaina e 30-60 minute.
  3. Ae le i faʻapipiina le aano o manu, oti le bacon i ni fasi ia mafai ai ona fefulisaʻi isi fasi ma le aniani.
  4. O le mama tolu-lita ipu tioata na aveina ma se vaega o aniani o totoe ina ua maeʻa le marinade tuu i lalo.
  5. O skewers ma skewered meat o loʻo tuʻuina i totonu o le container, tusa ma le 4-5 pcs. Tapuni i le pepa alumini. Ia mautinoa o le pito i luga o le fagu o loʻo mago.
  6. O se fagu e tumu i kebabs e tuʻuina i totonu o se ogaumu malulu. Atonu na pa le fagu vevela. O le ogaumu liliu ma vevela i luga i le 180-200 tikeri. O le taimi taoina o le 60 i le 80 minute.
  7. E tatau ona e aveʻese le fagu pe a uma ona tape le ogaumu, talu ai na faʻalili muamua. E talafeagai lea mea ina neʻi pa le ipu malamalama ona o le eseʻesega ole vevela.

Faʻafefea ona fai shish kebab i lima poʻo le pepa alumini

O le tekonolosi mo le kukaina o puaa ma le marinade toetoe lava a le ese mai muamua resep. E masani lava, i tulaga taʻitasi, e mafai ona faʻaopopoina mea taʻitasi pe mafai foi ona suia a latou fuainumera aofaʻi.

  1. I le itula ae e leʻi amataina le taoina o le papakiu, e manaʻomia le kukaina o aniani. Ina ia faia lenei mea, o le fualaʻau e tipiina i mama, sasaʻa i le vai pupuna, suka, masima, vineka e faʻaopopoina. E tuua mo pickling.
  2. A maeʻa le faʻamamāina o aano o manu ma aniani, ua faʻatumuina le lima poʻo le pepa i ai latou. Ina ia faia lenei mea, muamua faʻapipiʻi aniani i totonu o se tutusa vaega luga o le vaʻalele atoa. Ua tuu le puaa i luga o le vaega o aniani. A maeʻa lena, o le lima poʻo le pepa alumini e afifi lelei, nonoa, ma tele punctures e faia.
  3. O le lima ua uma ona sauni e tuʻu i luga o le ie tao, muamua ufiufi i pepa taoina, ma tuʻuina i totonu o le ogaumu preheated i le 250 tikeri.
  4. Sauni taimi e mai le 1 i le 1.5 itula.

Aniani Pulu aluga

O le faiga o kuka kuka i luga o le aniani aluga e toetoe lava a leai se eseʻesega mai le fua i le lima. O aano o manu e filifilia, saunia ma maama i le faʻasologa e tasi. Naʻo mea aoga ma a latou aofaʻi e mafai ona suia.

  1. A o faʻagasolo le gasologa o le gasegase, o loʻo sauni le aluga oniani. O le aniani tipiina e tipiina i mama lapoa ma tuu i totonu o se isi pusa. Masima, suka suka, vineka, suauʻu fualaʻau o loʻo faʻaopopoina foi iina. Ona palu lea ma tuʻu e faʻaga.
  2. A maeʻa le faʻamamāina, ona tuu lea o le puaa i luga o se ie tao saunia muamua. E tuu le pepa i luga o le pito i lalo o le pepa tao. O le ie e tatau ona lapoʻa e ufiufi ai le shish kebab.
  3. Onioni e tuu i luga o le pepa alumini i se tutusa vaega. O fasi aano o manu e tuu i luga o le aluga aniani, lea e tapunia mau ma pepa alumini. Ua sauni mea uma mo le taoina.
  4. O le pepa tao taoina i totonu o se ogaumu preheated i le 200 tikeri. Sauni taimi e tusa ma le 50 minute. Afai e tao le kebab, e tatala le pepa alumini ma e tatala mo le 10 minute.

Vitio sauniuniga

Fautuaga Aoga

E leai se afaina o le faʻalogo i nisi o fautuaga aʻo leʻi kuka.

A kukaina le puaa i le ogaumu, e le mafai i taimi uma ona faʻasu. Ina ia aua neʻi soona fai, manatua tulafono ia.

  • Filifili aano o manu ma faaputuga gaʻo. O le a liusuavai ma faaopoopo sua.
  • Liliu faʻasolosolo taimi i taimi o kuka ina ia vela lelei le puaʻa i itu uma. Soʻo se 5-10 minute liligi le kebab i le marinade poʻo le vai mama.

Ina ia mafai e le aano ona faʻamaluluina ma avea sua vave, ua fautuaina e faʻaopopo mea aoga ma maualuga acidity i le marinade. Mo lenei, kefir, kiwi, uaina vineka poʻo le tipolo sua e talafeagai.

O le Shish kebab o se ipu masani a le lalolagi o loʻo taʻua i mea tau kuka i le lalolagi. O le kukaina i le fale e le faigata tele. Mo le tele o aliʻi, o le kukaina gaioiga e le gata i luga o le tauʻau, ae o se fiafia foi. O nisi foi e mitamita i le faia o a latou lava fua.

E tele filifiliga kuka e faigata ai ona manatua mea uma. O eseesega o taumafa a atunuu eseʻese. Ma kebab fua o fesuiaiga suia i le tele o tulaga ona o le 'eseʻese o mea manogi e faʻaopoopo mea manogi i le' aiga. O le mea lea, ae e te leʻi filifilia le mea saʻo, faitau ia uiga o vaitau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My stroke of insight. Jill Bolte Taylor (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com