Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Spathiphyllum tausiga i le fale

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum o se tropical tropical laau e ola gofie i fale ma fale mautotogi. E faʻaalia e le le faʻaaloalo i le tausiga o le aiga, fugalaʻau faifai pea ma fugalaʻau matagofie e teuteuina matagofie totonu o nofoaga.

E tusa i faʻatoʻaga fugalaʻau poto masani, spathiphyllum faʻatumuina le fale i le malosi lelei ma aumaia le fiafia ma le soifua manuia i latou e ana. A leai se fealofani i totonu o le aiga, ma e tele naʻuvale ma misa, ua muta le fuga o le laʻau, ma ua mago pito o lau. E masani ona mamate le laau.

O le vaomatua o Filipaina, Amerika, Colombia, Pasila ma Venesuela ua avea ma nofoaga fanau o spathiphyllum.

Manatu o taofi o fugalaʻau ma fugalaʻau e malilie o lenei fugalaʻau e le o manaʻomia e tausi.

Mea lilo o le tausiga o spathiphyllum i le fale

  • Faasusu... I le tautotogo ma le taumafanafana, spathiphyllum manaʻomia tele faʻasusu, talu mai lenei vaitaimi o le laʻau o loʻo olaola fugalaʻau. O le mea taua o le malolo i le va o le faʻasusu, o le pito i fafo o le eleele faʻamago, talu ai o le tafe vai e leaga. I le tautoulu ma le taumalulu, e feololo le faʻasūsū. I le vaitaimi lea, e umi atu le laau e aunoa ma le faʻasusu, ae ou te le fautuaina e tuʻuina atu e aunoa ma le vaʻaia. Afai o le spathiphyllum e teu i luga o se malulu windowsill i le taumalulu ma faʻasusu tele, o faʻafitauli ma le aʻa faiga e le mafai ona aloese mai.
  • Moli... E manaia le lagona o le laʻau pe a paʻu i ona luga le malamalama susulu. E ui lava i le mea moni e fiafia le spathiphyllum i moli, o ave tuusao o le la e mafua ai le matua faʻaleagaina o laulaau. Mo lenei mafuaʻaga, ou te fautuaina oe e teu le ulo i lalo o le pupuni o le paolo. Shading o se tatau i le taumafanafana.
  • Vevela... 16 tikeri Celsius o le averesi o mea i le malulu o le tau. Tusa lava pe paʻu le faʻatonutonu o le vevela i ni tikeri se tele, e le tigaina le laau, ae o le atinae o le a faifai lemu. I le tau mafanafana ma le tautotogo, o le sili ona maualuga le vevela o 23 tikeri. I le tele o faʻasusu i le taumafanafana, spathiphyllum o le a tatalia e oʻo lava ile latalata ile 30 tikeri ile vevela.
  • Malu o le ea... Spathiphyllum e le fefe i le maualuga o le susū. Fautuaina e tagata toto i taimi uma le sasaina o le fugalaau, e pei o le croton. Ina ia fausia se microclimate lelei, toto le laʻau i totonu o se ulo ma se fata, o le vai mai ai, a faʻafefeteina, o le a maua ai se lelei siʻosiʻomaga.
  • Laʻei pito i luga... I le amataga o le tautotogo, faʻaaoga minerale minerale mo lavalava maualuga. Ave le tasi ma le afa kalama o fetilaisa i le lita o vai. I le taimi o le tuputupu aʻe o se laʻau talavou, fafaga faalua i le masina, pe a maeʻa le aofai o taualumaga mo le faʻateleina o le spathiphyllum, afa. I le taumalulu, fafaga tasi i le masina ma maualalo tui.
  • Faʻaliliuga... Faʻalu tasi i le tausaga ile tautotogo. Faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le au, e faʻateleina foi le aʻa aʻa, e tumu ai le ulo. Ia mautinoa ia manatua o le spathiphyllum e le fuga lelei i totonu o se ulo tele tele. Tui ma se eleele ele.
  • Substrate... Mo spathiphyllum, o se eleele e aofia ai peat, lau lau eleele, oneone ma humus e talafeagai. O lenei palapala e faʻailoa mai i le maualuga o le susu ma le lelei ea.

E oʻo lava i se tagata fou teu fugalaʻau, fale tausiga mo spathiphyllum o le a le aumaia tele faʻafitauli pe a faʻalogo i fautuaga fautuaina. E naʻo lou manaʻomia e faʻasusu lelei le fugalaʻau, faʻatumauina le susū lelei ma fafaga ile taimi tonu.

Ituaiga

E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, afai e teu se spathiphyllum i se nofoaga talafeagai, e fuga mai i lona talavou ma e aunoa ma le motusia. O muamua fugalaʻau, lea e oʻo atu i le masina, e aliali mai i le ono masina mulimuli ane.

Spathiphyllum faʻamama le ea i totonu mai mea leaga, e aofia ai le xylene, formaldehyde, toluene, carbon monoxide ma le benzene. E faʻaititia ai foʻi le aofaʻi o siama i le ea ma faʻamalieina lelei i le taua faasaga i kulimi ma suia.

O ituaiga sili ona lauiloa ole spathiphyllum

  1. Masani... O le ituaiga e iloga mai i lalo o le eleele tolotolo lala, lanumeamata lanceolate lanumeamata laulaʻau laʻau 20 cm le umi ma 6 cm lautele. Peduncle umi 25 cm. E faʻamalieina le mata i fugalaʻau ile tausaga atoa.
  2. Faʻafiafiaina... Faʻaalia le ituaiga muamua o spathiphyllum. O le lisi o eseʻesega e aofia ai laʻau tetele ma se laʻau lanumeamata lanumeamata o le fugalaʻau moega. Fuga i le tausaga atoa.
  3. Wallis... Le ituaiga sili ona puʻupuʻu. Tuʻua 5 cm lautele ma 20 cm le umi ma manino vaʻaia popole. O le zest o le ituaiga o le ufiufi lanu e lua o le pusa, lea e faʻasolosolo ona liliu mai papaʻe i se lanumeamata lanumeamata. E le fuga i le taumalulu.
  4. Faʻapipiʻi... O le laʻau e tele, lanumeamata lanumeamata lanulaulaulaulaulaulaulaulaulaula e pei o laulaʻau. O se palanikete paʻepaʻe o lanumeamata paolo o loʻo tuʻufaʻatasia ma le samasama samasama ma fugalaʻau manogi. O se sili lelei tausi fale ma sili lelei ona teuteuina uiga.

O ituaiga lisi o spathiphyllum e talafeagai mo le teuina i totonu o se fale mautotogi. Latou te faigofie e tausi ma undemanding i le olaga tulaga, pei o lauiloa cactus ituaiga.

Ou te fautuaina oe e tuʻuina atu se fugalaʻau i se teine ​​o se meaalofa. O le mea taua o ia e fiafia i totonu o laʻau totō, ma e le paie e faʻatatau i le laʻau lanumeamata.

Toe gaosia o spathiphyllum

Na matou talanoaina faʻamatalaga laiti o le vaʻaia o le toa o le tusitusiga. Mafaufau i le toe gaosia o spathiphyllum. O lenei faiga e tuusaʻo.

Metotia tasi - faʻapipiʻiina

O fualaʻau e faʻaola ai fualaʻau e aoga i le tele o laʻau, e aofia ai Dieffenbachia, Croton, Dracaena, ma Spathiphyllum. Ole auala e sili ona lauiloa ile toe faʻateleina ole spathiphyllum ona o lona faigofie.

  • I le pito i lalo o le atoa laau toto, "tamaiti" aliali mai, o se lau rosette ma aʻa. Vavaeese latou ma le faʻaeteete pe a oʻo mai le tautotogo. O le mea taua o le a le motusia aʻa. Faʻaaoga le perlite poʻo le susu susu e liaʻi ai le 'otioti ooti.
  • Ina ia mafai e le toe gaosia o le spathiphyllum ona alu e aunoa ma se faʻalavelave, ia mautinoa ia ufiufi le togavao fou ma se pu vaʻai manino. A leai, o le tipiina o le a tatau ona ea.
  • O le taimi lava e malosi ai le aʻa ma tupu ai, ave le tamaʻi laʻau i le eleele. Sa ou talanoa e uiga i le tuufaatasiga o le substrate i le amataga o le tusitusiga. Tuʻu le fugalaʻau ma le tausiga masani.

Metotia lua - vaevaeina o le rhizome

Spathiphyllum mafai foi ona faʻasalalauina i se auala e aofia ai le vaeluaina o aʻa. Ole auala lea e maua ai le selau pasene ola. Peitai, o gaioiga le aoga a se tagata amata e mafai ona taitai atu ai i le oti o le tina tina. Mo lenei mafuaʻaga, tagata poto masani fugalaʻau faʻaaogaina lenei auala.

  1. O le faʻagaioiga e vaevaeina le rhizome e faia i le tautotogo. O lenei taimi e sili ona talafeagai mo togafiti togafiti.
  2. Faʻaaoga se naifi maʻai, vaevae ma le faʻaeteete le rhizome i ni vaega, ma tipi fasi ma le malala. O gaioiga mulimuli ane e tutusa ma le faʻalauteleina e ala i tipi.

Metotia tolu - faʻalauteleina o fatu

Oe mafai ona maua se laʻau talavou spathiphyllum faʻaaogaina fatu, ae o lenei o se le faʻatuatuaina auala. Faʻataʻitaʻiga faʻaalia ai e mafai ona faʻalauteleina se laʻau i le fale faʻaaogaina fatu mea, ae le o taumafaiga uma faʻamutaina i le manuia.

  1. E manaʻomia le faʻafoliga fugalaʻau i fugalaʻau, e le masani ona mafai. O fatu e iloga mai i le maualalo o siama ma e faʻafitauli lava ona oso mai.
  2. Ou te fautuaina le luluina o fatu i totonu o se koneteina ma le paluga oneone-peat, lea e tatau ona ufiufi i se fasi ipu tioata. Faʻatonutonu le susū ma faʻapipiʻi le tatupu, a leai o le a latou mole. E faigofie ona faʻalautele vegetates spathiphyllum.

O se mea moni manaia: e le mafai ona faʻalautele spathiphyllum e ala i le aʻa se laulaʻau. Afai e te tuʻuina se laulaʻau i totonu o se konateina vai, o le a le faʻasaʻolotoina aʻa ma pala. O le a faʻaiʻu i se auala faʻapena pe a e tuʻuina se laulaʻau i le palapala. Talu ai o fatu mea e le fetaui lelei mo lenei faʻamoemoe, e sili ai le faʻalauteleina e ala i tipi poʻo le vaevaeina o le aʻa.

Faʻafitauli faʻafofoa, faʻamaʻi, faʻamaʻi

E ui lava spathiphyllum e le o se capricious laau, i nisi tulaga e maua ai e ona le tele o faʻafitauli. O le le faʻalelei tausiga e vave aʻafia ai le tulaga o laʻau, e faʻaliu samasama pe uliuli, ma e faʻaitiitia le paʻu. O nei faʻailoga faʻailoaina faʻafitauli faafitauli.

Faʻatagaina

Muamua, tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi e mafua ai faʻamaʻi le lelei. Spathiphyllum e tele numera o fili.

  1. Mealybug... E aliali mai ona o le susū ma le maualuga o le eleele susu. O le filifilia o se laʻau e leai se puipuiga, e faʻamautu le meaola i le va o laulaʻau. Asiasi pea le fugalaʻau. O se ie mama ma fofo o le ava malosi e talafeagai mo le aveʻesea o aofaʻi laiti o iniseti. I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi i le lalolagi atoa, o le a omai le citrus peel tincture faʻatasi ai ma iniseti faʻasao e laveaʻi.
  2. Musika pulou... E afaina ai le pito i luga o lau. O le laʻau faʻailo le aliali mai o le soothing fungus ma lanu uliuli laulaʻau. O lenei maʻi e tatau ona vave aveʻesea, talu ai e faʻalavelave i le manava gaioiga ma photosynthesis. Ina ia faʻafetauia le sooty fungus, o le vai o le soapy e talafeagai, lea e togafitia ai le vaega ua faʻaleagaina.
  3. Talita aphid... O le vaʻaiga e faʻamaonia mai e pogisa mataʻitusi e ufiufi au ma laulaʻau. Mo togafitiga lelei, faʻapipiʻi le laʻau ma le tuʻufaʻatasiga saunia i luga o le faʻavae o le fasimoli-sikaleti fofo ma denatured 'ava malosi. A tuʻu e le vaʻaia, o le a amata ona curl ma matutu laulaʻau i le lumanaʻi.
  4. Apogaleveleve mite... O lenei faʻamaʻi o le sili taufaamatau i spathiphyllum. O lona i ai e faigofie lava ona iloaina e faʻamoe i luga o laulaʻau. Ina ia faʻaleleia le faʻafitauli, aveese le faʻamoe, ma togafitia le fugalaʻau i le vai fasimoli. I tulaga ogaoga, ou te fautuaina le faʻaaogaina o iniseti poʻo le sulfur solo.

Ina ia puipuia le faʻaleagaina o le meamata fagafao e ala i meaola faalafua, faʻamama le lau i se omomi omomi, ae aua neʻi galo ona ufiufi le palapala i palasitika i luma o lena.

O le a le mea e fai pe a fai e lanu uliuli ma samasama ia laulaʻau

Ole tele o taimi, ole tausiga le talafeagai e tau atu ai ile lanu samasama ole laulaʻau ole spathiphyllum. Talu ai o le fugalaʻau e tupu lava i totonu o le teropika, e fiafia i le mafanafana ma faʻasolo malamalama ma sūsū. O le ea matutu, o le la, o le maualalo o le vevela o le tau, o le faʻasusu le talafeagai - e le o se lisi atoa lea o mafuaʻaga ua oti ai se fugalaʻau

Tele mea leaga ua faia i le laau ma iniseti na nonofo ai. Afai o le yellowness vave puʻeina laulaʻau, e foliga mai o le taimi o le asiasia o le fugalaʻau o le a e mauaina ai le valaʻaulia malo i luga o au.

E masani lava o le faʻafitauli ma samasama samasama o pathological i le natura. I totonu o se matua matua, o laulaʻau e liu samasama peʻa maeʻa umi fugalaʻau. Ina ia toe faʻaleleia le malosi ma toe amata le tuputupu aʻe, ua faʻapaʻu laulaʻau le fugalaʻau.

Afai o le laʻau o loʻo magumagu, i se taimi vave e mafai ai, fuafua le aʻa mafuaʻaga o le gaioiga ma amata ona aveʻesea. O le latalata fesoasoani o le a fesoasoani.

Mafuaʻaga ma auala e faʻafetaui ai samasama o laulaʻau i spathiphyllum:

  • Faʻatagaina. A i ai ni, togafiti le laʻau i se faʻaputuga faʻapitoa, ma matua faʻamamaina le palapala.
  • Faʻasusu le talafeagai. Afai o le eleele ua matua matutu, ou te le fautuaina lulu loa. Ou te fautuaina le faʻateleina o le aofaʻi o le vai, ma vaʻavaʻai ma le totoʻa le tulaga o le laʻau.
  • Sese nofoaga. Spathiphyllum alofa i le mafanafana ma le faʻasalalauina malamalama. I le taimi lava e tasi, na te 'inoʻino mea faʻavevela ma faʻamaʻa.
  • Malulu maualalo o le ea. Ole sausau masani o lau e fesoasoani e foia ai le faʻafitauli.
  • Potu vaiti. O le tali i le faʻafitauli e faʻaititia i le toe tuiina i totonu o se pusa lautele.
  • Ole faʻapouliuliina o laʻau ole faʻailoga muamua ole aʻa oti. O le soona fafagaina ma le soʻona faʻasusu e taitai atu ai i le faʻapogisaina o lau. Afai ua pala le aʻa, o le toe tanu i se eleele fou o le a fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga.
  • I le le lava o le susu ma le maualalo o le vevela, o le pito o laulaʻau e liu uli. Ina ia ola le fugalaʻau, faʻatulaga le faʻasūsūina ma siʻi le laʻau i se potu ma le vevela fautuaina. Tau vave i le faʻapogisaina o laʻau, a leai e te leiloa le spathiphyllum.

Ina ia aloese mai faʻafitauli ua lisi atu i luga, ua lava lava le mulimuli i tulafono o le tausiga ma le tausiga.

Le mea e fai pe a fai e le fuga le spathiphyllum

I aso uma olaga, spathiphyllum ua taʻua o le "fiafia fafine." Lenei igoa sau mai le foliga o fugalaʻau, manatuaina o se fafine silhouette. E iai le talitonuga o le faʻafetai i lenei laau, ua maua ai e tamaʻitaʻi e leʻi faʻaipoipo se tamaloa, ma ua faʻaipoipo fafine ua fai fanau.

  1. Ina ia mafai e le laʻau toto ona tiaʻi fugalaʻau, e tatau ona faʻatumu atoa le ulo i le aʻa. I lenei tulaga, faʻaalu lou taimi ma le fesiitaiga. Faia lenei auala pe a maeʻa le spathiphyllum ua mou.
  2. E le fiafia le laʻau i ave a le la, e oʻo ai i le mu i luga o laʻau. I ia tulaga, e le fuga. Taofi le ulo i se mea susulu mai i susulu o le la.
  3. O le vaʻaia o fugalaʻau faʻamoemoe foi i le tulaga o lau. Oti pito matutu. Fufulu laʻau i taimi uma i se ie susū ma faʻasusu le laʻau.
  4. Ina ia faʻaosofia le fuga, tuu le ulo i se nofoaga paolo mo sina taimi ma faʻasusu faʻatasi i le vaiaso. I le taimi lava e masani ai tulaga, o le a taumafai le laʻau mo ola fugalaʻau.
  5. Luga ofu e matua aʻafia ai le fuga o spathiphyllum. Fafaga faalua i le masina i le vaitaimi o le tautotogo / taumafanafana, ma tasi i le taimi o le malulu vaitau. I le tulaga o se fugalaʻau toto, o minerale vaifofo e talafeagai mo le faʻalauteleina o le eleele. I isi tulaga, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le nitrogen fertilizers.

I le mulimuli ai i nei tulafono, o le a e faʻamaloloina ma matagofie ai le laʻau. Ma o le a faʻafiafiaina oe i fugalaʻau matagofie ma aumaia le tele o le fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PEACE LILY u0026 ZZ PLANT CARE TIPS. ROMA SO (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com