Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tupu se kombucha ma kefir pulou mai le valu. Aoga aoga o pulou

Pin
Send
Share
Send

Seʻi tatou vaai pe faʻafefea ona tupu le kombucha mai le valu i le fale. Ou te faʻamoemoe o le a aoga le lolomiga ma o le a mafai ona e gaosia se lauti po o se kefir pulou.

O le Kombucha e taʻua foi o le jellyfish poʻo le supa Iapani. I tulaga o paiolo, o loʻo faʻatusalia ai se faʻapotopotoga o meaola niniʻi, e aofia ai siama fefete ma le acetic acid.

Fuafua mo le tuputupu ae kombucha i le fale mai valu

Medusomycete - o le mea lea e taʻu e saienitisi o le supa. I fafo atu, e pei o se sami jellyfish.

  • Tuputupu ae Kombucha e faigofie. Liligi le afa lita o le ti suamalie malosi i totonu o se fagu tolu-lita, ufiufi le ua i se fasi gaosi, mautu i se fusi faʻamau ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le 60 aso. O le mea taua o le ave o ave o le la e le paʻu luga o ipu ma lauti.
  • I lenei taimi, o le pulou o le a leai se taimi e malosi ai. O le mea lea, ave faʻamalosi i se pesini loloto ma faʻamalulu le vai pupuna ma fufulu lemu. Le isi, liligi lauti ti ma faʻaopopo suka i totonu o le fagu tolu lita. Ave se sipuni o lauti ti mo le lita o vai. Faʻasuʻi le kombucha ii, toe ufiufi le ua i se fasi fua ma lafo le koneteina i se nofoaga mafanafana. I le taumafanafana, ua saunia le vai inu mo aso e tolu, ma i le taumalulu - tusa o le vaiaso.

Afai e te kukaina le lauti saʻo, o le supa o le a opeopea i luga. Afai na magoto ifo i le vai, ona ia faia lea o se mea sese. Aua le le fiafia. Fufulu le pulou ma tuʻu i totonu o se pia fou.

  • O se vai inu faia i luga o le faʻavae o le kombucha e maloloina ma suamalie. O ana faʻasao ua vave faʻaitiitia. O le mea e lelei ai, o lenei e mafai ona taofia e ala i le toe faʻatumuina o le sapalai o suavai e manaʻomia mo le tupu masani ma le atinaʻeina o tieli vao. E faʻatagaina e faʻaopopo lauti ti lauti i se koneteina ma se pulou, faʻamamaina ma le faʻaeteete.
  • Ina ia lagona e le supa masani, fufulu ia taʻilua tausaga i le vai vela. Sui le totoga faʻatumuina i le fagu i le fofo lauti fou ma sauni ma fufui le supa i totonu. Faʻaauau ona mautinoa ia le faʻafefeteina e le avea faʻapogisa, a le o lea o le pulou o le a amata ona exfoliate ma leaga, ma o le infusion o le a leiloa ona vailaʻau uiga ma tofo.
  • O tuutuuga mo le tausiga o le pulou e le itiiti le taua. Ou te fautuaina le teuina o le koneteina ma le pulou i se nofoaga pogisa i le vevela o le 20-25 tikeri. Manatua, i le maualalo o le vevela poʻo le la, e mate le fungus. Ua i le sefulufitu tikeri o le vevela, atinaʻe ma le tuputupu aʻe taofi, ma o le pito i luga e ufitia i le pogisa limu.
  • Ou te fautua atu ia te oe e faaaoga ni ipu tioata lua pe a o ese. Taofi le supa i le tasi, ma le vai inu i le lona lua. Faamafe le tui uma 72 itula i le taumafanafana, ma i le taumalulu - i le maeʻa ai o le lima aso. Ou te manatu o le nofoaga sili ona lelei e teu ai se vaiinu i totonu o le pusaaisa.
  • Ia mautinoa o le mafiafia o le pulou e le sili atu i le 4 cm. Lagona le saoloto e aveʻese le pito i luga ma tuʻu i lalo i isi koneteina. O le pito i lalo pogisa faaputuga e manatu o le sili ona aoga ma aoga.
  • Ina ia faʻatamaoaigaina le vaiinu, faʻaaoga vailaʻau vailaʻau, aofia ai: plantain, blackberry, nettle, birch, rose hips ma strawberries. E talafeagai foi le ti lauti mo le faiga o lauti ti.
  • Ole aofaʻiga tele o meaʻai ile vai inu e le atoa le 1 masina le matua. E le gata i lea, e avea ma vineka, e le mafai ona inuina, ae i lenei tulaga e fetaui lelei mo le faʻaaogaina i vailaʻau ma teuteu tino.
  • I le maeʻa ai o le vaiaso o le soifua matua, e amata ona fefete teisi i totonu ma maua ai le ava malosi. Liligi le afa o le vai, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le teuina ma le faʻaaogaina, ma faʻaopopo sina tamaʻi lauti lauti lauti i le koneteina. Toe fai le faiga i le lumanaʻi.

Vitio fesoasoani

I lou mulimuli i tulafono masani ma taliaina ma faʻalogo ile fautuaga, o le a e faia ai se suamalie ma maloloina mea inu e fesoasoani e faʻafetauia ai le fia inu ma aveʻese maʻi.

Aoga aoga o kombucha

O meatotino tulaga ese na fesoasoani i le kombucha maua le lagonaina o le lauiloa. O lona mana faʻamalolo e faʻaaoga e tau ai le tele o faʻamaʻi, lagolago le tino, ma tausi le paʻu ma lauulu.

  1. O se fesoasoani i le taua faasaga i sili atu mamafa. O le vailaʻau faia i luga o lona faʻavae faʻamalosia metabolism, aveʻesea tele vai ma masima, fesoasoani faatelevaveina metabolism i sela ma sela.
  2. Galue o se sili ona lelei natura antioxidant ma e iloga mai i se eseʻese anti-inflammatory meatotino. O le fungus e faʻaaogaina i le togafitia o siama ma faʻamaʻi pipisi o le tino - faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, fulū.
  3. Ona o ona aoga aoga, o le talivae o loʻo faʻaaogaina i cosmetology. E fesoasoani e faʻamalosia lelei tau fuafua fuafua, furunculosis, fungal siama o le paʻu ma fao.
  4. Mimita kombucha ma tiga aveʻesea. O lona faʻaogaina e faʻaaoga e faʻasusu ai le paʻu mo mu pe mo le faʻamamāina i le tiga o nifo.
  5. O loʻo faʻaaogaina foi mo le puipuia ole rumatika, gugu ma atherosclerosis. O le faʻamaloloina o le nectar e fesoasoani e faʻamama ai fatugaʻo mai maʻa laiti ma le oneone ma i ai se aafiaga diuretic.
  6. O le tiu sieli e faʻamamaina le ulu ma fesoasoani e faʻasaʻo le faʻasoesa. E i ai foi sona aafiaga lelei i le neula.

Ou te fautuaina oe e inu le vai inu i vaitaimi o le olaga, faʻatasi ma le malosi o le mafaufau. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai kafeini, o loʻo i ai le tutusa faʻamalosia ma tonic aafiaga i le tino o le kofe.

Faʻafitauli

A o suʻesuʻeina le Initaneti i le sailiga o soʻo se mea leaga e fesoʻotaʻi ma kombucha, sa le mafai ona ou mauaina. Ua ou tuʻufaʻatasia se lisi o tapu ma tulafono e fautuaina e usitaʻia pe a inu se vai inu.

  • E le fautuaina e faʻaaoga mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka poʻo le puta tele. O le elixir o loʻo iai le tele o meli poʻo le suka.
  • Contraindicated i tagata ma faʻamaʻi namu ona o le suka, seʻi vagana ai le fungus na fefete. I lenei fomu, e faʻalauteleina ai le puipuiga a le tino ma teteʻe atu i siama fiva.
  • Tagata faʻatasi ma maualuga acidity e faʻatagaina e faʻaaoga infusion faʻavae i uliuli lauti ma le faʻaopopoina o le meli. O le beekeeping oloa faʻapalepaleina le acidic vaega o le vai inu.
  • E le fautuaina le fofo faʻapitoa mo le faʻaaogaina. O le suavai maua mai Kombucha sili ona tofo pe a sauni lelei ma faigofie ona faʻamalie le fiainu. A faʻapea e soona faʻaalu le tau i le pulou, e te maua se tali e tai tutusa ma le vineka cider apu..
  • A sauni le vai inu, aua le faʻaogaina sui mo suka. Kombucha e le galue. O nisi fua e faʻaaoga ai le meli, ae o le tofo o le vai inu uma e ese mai le amataga.

Faʻafefea ona toto kefir pulou

Tagata ola uma e manaia ma ofoofogia. E ui o nisi ituaiga o olaga e malamalama ma masani ai, o isi o se mea lilo lava. O le lisi o mea faʻalilolilo e aofia ai le kefir pulou.

I lenei vaega o le tusitusiga, o le a ou mafaufau ai i le metotia o le totoina o se kefir pulou i le fale ma taʻu atu ia te oe tulafono o le tausiga ma aoga meatotino. Le mafuaʻaga o le susu susu, e pei ona masani ona taʻua, e le o manino, talu ai i le natura e leai ni tulaga masani mo masani olaga ma le toe gaosia.

Na faia e saienitisi le tele o suʻesuʻega, ae latou te leʻi mauaina le vai i le natura, ma o le tuufaatasiga a itiiti mai na fetaui lelei ma le tuufaatasiga o le nofoaga o le kefir pulou. O le iʻuga e taʻu mai ai na faia faafoliga.

E tusa ai ma le tala faʻasolopito, o le kefir mushroom na aliali mai i le moneteri Tibet, o ona tagata na 'aʻai areto ma susu. I nisi tulaga, o le susu na faʻafefeteina, ae i eseʻese koneteina ma eseese taunuʻuga. I ipu, lea na mulumuluina i le vai mai se vaipuna tu, na maua yogurt ma se tofo agamalu, lea na i ai se aoga aafiaga i luga o le manava. I totonu o koneteina le lelei ona fufuluina, na aliali mai ni paʻu papaʻe papaʻe.

E leai se saienitisi na faia suʻesuʻega maeʻaeʻa o le kefir tino. Naʻo tagata fiafia na faʻalogo totoʻa ile fesili. E i ai le manatu o le kefir pulou e faʻaauupegaina i ni meatotino tulaga ese e le mafai ona suia i le togafitia o le endocrine, digestive ma cardiovascular system.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Muamua lava, maua se kefir pulou. I se tulaga lelei, e faʻailoa mai e le lanu paʻepaʻe ma leai ni gaʻo. E foliga mai o se ulu.
  2. Mo le saunia o se vaiinu, fausia se siʻosiʻomaga e mafai ai ona tupu ma faʻateleina le siosi fatete e pei ona masani ai. Fafaga ia te ia susu i aso uma.
  3. Faʻapipiʻi le faʻamaeʻaina maeʻa, pei o 'eseʻese eseʻese mai le tino i le taimi o le tuputupu aʻe. Tuuina atu i latou i uo oe mananao e toto se susu susu ma fai ia latou mea fiafia.
  4. O le kefir faʻamamaina e talafeagai mo le taumafaina, ma ou te fautuaina oe e fufulu le pulou. A aunoa ma le faʻataʻitaʻiga o le vai, o le a faʻaliu samasama, ma ufiufi i lugala ma mou.
  5. Mo se ipu susu e tasi, ave se supa, e sili atu lona lapoʻa nai lo le salu fuamoa. A maeʻa le 20 itula, e te inu loa.

Faʻatonuga vitio

Kefir saunia i luga o le faʻavae o le pulou e onana i vasega ma umi malologa. O le mea lea, o le sili faʻafitauli o le mataupu o le faʻasaoina o le pulou. O aʻu taumafaiga uma ua le manuia.

Aoga aoga o kefir pulou

E tele vai inu inu, e aofia ai le kefir. Mea inu e faʻavae i luga e suamalie, soifua maloloina ma faifai lemu sela matua. E le o se mea e ofo ai le taʻua o le elixir o le talavou.

  • Toefuataiga o le microflora oona... O meaʻai e 'aʻai e tagata e faʻasolosolo ona gaosi ma e tele mea faʻaopopo e le masani ai. O vailaʻau oona e faʻaputuputu i manava, faʻatasi ai ma le toto, e salalau solo i le tino ma le saoasaoa o le uila, ma o lenei mea e tumu i faʻamaʻi ma le vave o le soifua. Kefir faʻavae i luga o le laumei Tibet fesoasoani e faʻalelei le manava microflora ma aveʻese meaʻai oona.
  • Natura vailaʻau... Faʻatonutonu ma le le lelei aʻafiaga o vailaʻau gaosi faʻaaogaina i le togafitia o le bronchitis ma tale, faʻamama le tino oona vailaʻau ma vailaʻau oona.
  • O se punavai o mea aoga, elemene ma vitamini... Fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga ma toe faʻaleleia le tino microflora.
  • Se lautele lautele o aoga meatotino... Faʻamamaina toto toto, faʻamalositino toto maualuga, faʻamalolo pupuga, faʻateleina bile secretion, solia gaʻo, faʻaleleia atili manatua ma maua vave faʻamalologa manuʻa.
  • Fesoasoani i le togafitia o le manava papala, fatu faʻamaʻi ma toto maualuga... Ua faʻaalia e saienitisi o le kefir mushroom na te taofia le tuputupu aʻe o sela kanesa, faʻateleina ai le tumau ma le faʻatinoina.
  • Lelei i le togafitia o mea leaga... O le tausaga talu ona amata inu vaiinu faʻavae i luga o le kefir pulou, e sili atu ona faigofie le faʻataʻi o le pollen.

Avea o se sili lelei vailaʻau, i le faʻaopopoina i le aoga meatotino o le kefir microorganism, o loʻo i ai foi faʻafitauli. A o fesoasoani i le tino i le maʻisuka, o le supa e le ogatasi ma inisalini. E le fautuaina e faʻaaoga mo asthmatics, tamaiti i lalo o le lua tausaga le matutua ma tagata e le taliaina le susu oloa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kombucha, Pros and Cons of This Fermented Beverage (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com