Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga aoga i le totoina ma le vaʻaia o aulelei geraniums. Ata fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

I togalaau togalaau ma fugalaʻau moega, oe mafai ona maua na o le tele numera o eseʻese fugalaʻau auala togalaau. Tele o latou e masani ia tatou i le tulaga o fugalaʻau fugalaʻau i totonu o le fale, ae o nei fualaʻau e mafai ona totoina e aunoa ma ni faʻafitauli i le fanua matala. O le geranium matagofie o se laau e iai ona fugalaʻau matagofie e ola i ni vaega ma oʻo atu i le maualuga o le afa mita. Geranium inflorescences e pupula lanu viole i le lanu ma le i ai o pogisa uaua. Fugalaiga amata ia Iuni.

Faʻamatalaga ma le talaʻaga o mea na tutupu

Geranium matagofie aofia ai tusa ma le 400 ituaiga ma ola i le tele o itulagi o Europa, Asia ma Amerika. O le eseʻesega i le va o le matagofie o ituaiga geranium ituaiga o loʻo taʻoto i le foliga, tele ma le lanu o laulaʻau.

Uma ituaiga o lenei geranium e matua tetee i leaga tulaga o le tau. O laulaau Geranium e lauolaola tele, ma a oso le la ia latou i le tautoulu, oe mafai ona iloa pe faʻafefea ona feʻilafi i lanu eseese, mai le lanumeamata malamalama i le lanumeamata lanumeamata.

I se faʻaopopoga, o laulaʻau e lima ma fitu-tamatamailima, latou te oʻo atu i le sefulu senitimita le umi, o loʻo i ai ni faʻataʻali i autafa, ma e faʻaseʻe i le paʻi atu i ai. Geranium fugalaʻau e oʻo atu i le tolu senitimita le lautele, aoina i faamalu-foliga inflorescences ma vaʻaia pito.

I le avea ai o se tulafono, latou maua mumu, mumu ma lanu viole, e tele ituaiga ma papaʻe fugalaʻau. Fuga i le masina atoa. O le aʻa o le geranium sili ona lelei e faʻailoa mai e le maualuga malosi i le umi, o se faʻaiuga e tupu ai le laʻau i se taimi puʻupuʻu i le atoa fanua fuafuaina mo le totoina.

O le talaʻaga o lenei laʻau na amata i le seneturi lona sefulufitu, o le taimi lea na amata ai ona faʻaogaina e nei tamaloloa uma o Europa nei fugalaʻau mo le fuafuaina o paka, faʻapea foi ma le totoina i fugalaʻau moega ma togalaʻau.

Lauiloa ituaiga ma ata

Faʻatasi ai ma ituaiga taʻutaʻua o geraniums ofoofogia, o mea nei e iloga:

  1. Alan Mayes O le laʻau o le hemispherical bush. I le maualuga, o le togavao mafai ona oʻo atu i le 40 senitimita, ma le lautele - 35 senitimita. O lanumoana e lanumoana ma lanumoana lanumoana uaua. O le lautele o le tasi fugalaau tusa ma le 4.5 senitimita.
  2. Toto Lanumoana. O le laʻau o loʻo tuʻuina mai i le tulaga o le mafiafia faʻataʻamilomilo togavao, geraniums i le maualuga ma le lautele e mafai ona oʻo atu i le 30 senitimita. Fugalaʻau o lenei 'eseʻese e faʻailoa mai e le lanumoana lanu ma le lanumoana pogisa, toeititi lava uliuli uaua. O le lautele o le tasi fugalaau e 4.5 senitimita.
  3. Mrs. Kendall Clark. Geranium o loʻo faʻaalia i le tulaga o le lauolaola lauolaola, o lona maualuga e oʻo atu i le 60 senitimita. O fugalaʻau eseese e i ai se lanu lanumoana-lanumoana ma se lanu piniki.
  4. Rosemoor. Geranium o loʻo faʻaalia i le tulaga o le feololo-tele togavao, maualuga e oʻo atu i le 45 senitimita, lautele e oʻo i le 35 senitimita. O fugalaʻau o le laʻau ei ai le lanu lilac-lanumoana ma pogisa lanumoana uaua, e oʻo atu i le 5 senitimita le lautele.

Totoina ma teuteuina o tulafono ma fautuaga

I le tele o tulaga, o germanium mananaia e totoina i fanua matala i le totoina tasi i mutia poʻo mutia. Totoina o se laʻau e le manaʻomia ni poto faapitoa.

Talu ai o le matagofie o le geranium e leai se aoga (e le maua ai ni fualaʻau ma ni fatu), o lona totoina e naʻo le vaevaeina o le rhizome e mafai ai. A totoina tipi i totonu o lua saunia muamua, e le tatau ona galo e sasaa se paluga o le eleele, peat ma le oneone i lalo, o lenei o le a saofagā i vave rooting.

E fautuaina le totoina o le geranium i foliga o atumotu: ni togavao lata ane, ona toe maua lea o ni isi laʻau i le mamao e tusa ma le 40 senitimita. E talafeagai lea mea ina neʻi faʻalavelave le tasi i le isi i le taimi e tupu ai le aʻa.

Moli ma le nofoaga

O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu ae o le matagofie geranium o le 15 ° C. E le faʻatagaina e le laʻau le susulu saʻo o le la, o lea e tatau ai ona totō i se paolo paolo.

O mutia, moega fugalaʻau, ma togalaau 'aina o ni nofoaga lelei e toto ai le laʻau.

Eleele manaʻoga

O le eleele mo le totoina sili lelei geraniums tatau ona i ai ma le le faʻaituau poʻo acidic tali atu, peat ma le oneone e tatau ona i ai i le eleele, talu ai latou i ai se aoga aoga i laʻau toto (pei ona taʻua i luga, oe mafai na ona faʻaopopoina se paluga o nei vaega i le lua i le taimi o le geranium totoina faʻagasologa).

I le tautoulu, humus ma isi minerale minerale tatau ona faʻaopopoina i le eleele.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

O le laʻau e iai sona uiga lelei ile faʻasusu, o lea, e tatau ai ona mataitu ma le totoʻa le tulaga o le palapala ma puipuia mai le mago. E ui i lea, afai e i ai ni mafuaʻaga e le i faʻasusuina le laʻau mo ni nai vaiaso, ona ola ai lava lea, talu ai e teteʻe atu i le vevela o le vevela.

O le geranium aulelei e fuga lelei i le taumafanafana, ae manaʻomia se tausiga faʻapitoa mai le tautoulu i le tautotogo. I lenei taimi, e sili atu le tuʻu o le laʻau i totonu o se tulaga le moe e aunoa ma le faʻasusu poʻo le faʻapalaina.

Mo sili atu fugalaau, o le pito i luga o laʻau tatau tatau ona pine i le tautotogo. A maeʻa ona suʻi, e tatau ona faʻasao ma mauaʻa luga ina ia mafai ai ona faʻateleina fugalaʻau. I le vaitaimi pe a maeʻa le totoina, e tatau ona palu le palapala e faʻaititia ai le aofaʻi o le tatalaina.

O lenei laʻau e fiafia i se siʻosiʻomaga gaugofie ma le eleele mama. O le mea lea, a maeʻa vai taʻitasi, e tatau ona e faʻamalolo le palapala latalata i aʻa o le laʻau. O le tausiga o laʻau e aofia ai le teuteuina i taimi uma o le fugalaʻau, ae maise lava, o laʻau ua mamae e tatau ona aveʻese.

Faatasi ai ma lenei teuteuina, fugalaau o le a tumau sili atu ona umi. I le tautoulu, laulu samasama e tatau ona aveʻese. E le fiafia le laʻau i le tuiina, ma tusa pe a aunoa ma ia, e mafai ona tupu i le nofoaga e tasi mo le 10 poʻo le 15 tausaga.

Faʻamaʻi ma faʻatonutonuina faʻamaʻi

O le geranium ofoofogia, pei o soʻo se laʻau, e afaina i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi laʻau masani, o mea nei e iloga:

  • Pala. O lenei ituaiga maʻi e mafai ona tupu ona o le le talafeagai tausiga. E aliali mai o ni lanu enaena i luga o le laʻau. Ina ia faʻafetauia lenei faʻamaʻi, e tatau ona aveʻese pe togafitia vaega ua afaina o le laʻau ma ni sauniuniga faʻapitoa.
  • Tomato fiailoa. E aliali mai o ni mama e foliga i ni mama. Ina ia foia lenei faʻamaʻi, oe manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai vailaʻau elemeni. Afai o le faʻaleagaina o le togavao e malosi tele, o lona uiga o le filifiliga sili ona lelei o le aveʻese atoa o le laʻau e ala i le susunuina, mulimuli ane togafitiga o le eleele na tupu ai lenei laʻau e manaʻomia.

Faʻatasi ai ma mea faʻaleagaina lautele, o mea nei e iloga mai:

  1. Aphid. Ina ia manumalo ai, e tatau ona e faʻaaogaina ni auala faʻapitoa e faʻatatau i le teteʻeina o nei iniseti.
  2. Whiteflies O se vaifofo e taʻua o Spark e tau atoatoa ia latou.
  3. Anufe. Pau lava le auala e aveʻese ai o le tusi faʻaputu tusi.

Fanafanau foliga

E pei ona taʻua i luga, e le mafai ona faʻalauteleina le laʻau e faʻaaoga ai fatu, o le mea lea na o le pau le metotia o le vaevaeina o le rhizome, lea e faʻataunuuina i le amataga o Mati poʻo le faʻaiuga o Aukuso.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona vaeluaina le rhizome pe a oʻo le geranium ofoofogia ua oʻo i le tausaga o le 5-7 tausaga.

Vaeluaina le togavao e tatau ona tipi ese le vaega manaʻomia o le togavao faʻatasi ma le rhizome ma le fesoasoani a se lapisi poʻo se suo, ma tanu loloto, o le aʻa tatau ona i le loloto o le itiiti ifo i le 20 senitimita. E tatau ona tuu le otaota poʻo le faapalaga i lalo o le pu o lo o tanu ai le togavao. E faʻasusuina le laʻau.

Agrotechnics o laʻau toto

I le gasologa o le tuputupu ae ofoofogia geraniums, naʻo galuega taulima e mafai ona faʻaaogaina. A totōina, oe o le a manaʻomia sapalai eseese togalaʻau pei o pruners, suo, faʻainu kalone ma isi.

O le geranium ofoofogia o o se laʻau e faʻatosina mai tagata e le gata i fugalaʻau pupula, ae faʻapea foʻi ma laʻau e le masani ai. E le faʻafiafiaina e tupu ma toto.

E mafai ona tupu i soʻo se itu o laufanua, lea e faʻamatalaina e lona teteʻe atu i suiga o tulaga o le tau. Faatasi ai ma sina tausiga ma faʻainuina, o le a tupu vave ma faʻafiafiaina le mata mai le ogatotonu o le tautotogo i le faʻaiuga o le taumafanafana.

Latou te le faʻapitoa gofie i maʻi, ae e faigofie ona faʻamalolo pe a latou maua. A faʻamamaina, e le manaʻomia tele taumafaiga, alofa peat ma vaitafe oneone.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Geranium care for long lasting blooms and plants! How to propagate by cuttings or seed. (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com