Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O faʻamaʻi sili ona taatele o pelargonium ma faʻafefea ona feagai ma latou

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium o se tasi o sili ona pele laʻau mo le fale (ma e le gata) totoina e fai togalaau ona o lona unpretentiousness ma aulelei foliga.

Ae, e ui lava i lenei, tele faʻatoʻaga maua eseʻese ituaiga o faʻafitauli ma lona galueaina.

E le gata i la matou tusitusiga, o le a matou talanoa auiliili lava e uiga i faʻamaʻi / faʻamaʻi e aʻafia ai le pelargonium ma faʻafefea ona feagai ma latou,
ina ia fiafia lenei fugalaʻau ma lona fugalaʻau.

Faʻamatalaga ma uiga o le laʻau

Pelargonium o se sili ona lauiloa lauiloa laau i le togalaʻau i le fale. O nisi taimi e faʻaigoa sese ai e tagata fai togalaʻau le au faʻatoʻaga eseese o pelargonium geraniums, ae o le mea moni e le saʻo lenei mea. Uma ituaiga o le aiga Geranium e fafo foliga tutusa ma le gutu o se manulele. Naʻo geraniums e taʻua o na mea e le mafai ona 'aisa, ma ituaiga meaola e fiafia ile vevela e taʻua ole pelargoniums.

Tusitusiga! Pelargonium e masani ona faʻatusalia e le afa-laʻau poʻo le laʻau faʻasasaʻo ma le laʻau. Lea e mafai ona i ai le tele o ituaiga o fugalaʻau, fugalaʻau e aoina i mama teuteuina faamalu inflorescences.

E sili atu i le 300 ituaiga pelargonium ma e tofu i latou ma se tasi foliga: pe a maeʻa le vaitaimi o fugalaʻau, luga o le laau e mafai ona e vaʻaia tamaʻi pusa ma sepals, matala i le pito i lalo ma pei o le gutu o le manulele.

Nisi o ituaiga o pelargonium o loʻo faʻaaogaina i cosmetology ma perfumeryona o latou o se faʻavae o taua taua suauʻu. I le tele o ituaiga, o le zonal (talafeagai mo le togalaʻau ma le fale), ivy (aemaise le talisapaia e tagata fai togalaʻau ma laufanua tisaini mo ona uumi uumi lau), manogi (o se tamaʻi laʻau manogi e fetaui lelei mo le galueaina o le fale), ma isi tulaga ese.

O a geraniums o loʻo maʻi i ai: faʻamaoniga, mafuaʻaga ma togafitiga, faʻapea foi ma ata o faʻamaʻi

Pelargonium o se matagofie laʻau lea, ma le tausiga lelei, faʻamalieina i fugalaʻau matagofie, ae, paga lea, o tagata fai togalaʻa latou te le o malamalama pe o le a le ituaiga o tausiga auala na te manaʻomia. O lona iʻuga, o le tulaʻi mai o faʻamaʻi eseʻese, o le faʻateʻaina o na mea e le faigofie tele. O faʻamaʻi masani a pelargonium e aofia ai mea nei:

Talofa Verticillary

Le faʻailoga iloga ole iai ole faʻamaʻi - samasama o laulaʻau: muamua le pito i lalo, mulimuli ane - isi uma, mulimuli ane ma o latou magumagu ma uliuli. E oʻo lava i lala e masani ona amata ona mamae.

O le mafuaʻaga o le salalau ua manatu o le umi nofo o le pelargonium i le tasi eria: o le faʻafitauli o le pathogen o le faʻamaʻi mafai ona tumau ola mo le oʻo atu i le 15 tausaga.

Togafitiga auala: aveʻese uma aʻafia afaina mai le '' upega tafaʻilagi ma togafitiga o mea o totoe ma faʻapitoa sauniuniga (Rovral, Fundazol, Gamair) tutusa ma le aveʻesea o laʻau totoe ma totoina tipiina i se mama faʻamamaina substrate.

Efuefu efuefu

Faailoga o le i ai o le faamai: o le aliali mai o lanu enaena, vave sosolo i luga atoa o le laʻau, i nisi tulaga o le efuefu fuga aliali mai luga pelargonium (pe a o le eleele ua matua susū).

Mafuaʻaga mo le tufatufaina: toe, tausiga sese. A faʻapitoa, o le tele o le susu o le eleele, masani ona faʻasusu, faʻateleina le nitrogen i totonu o le palapala.

Togafitiga auala: togafitiga o le laau ma se talafeagai fungicide i le muamua faʻaalia o le faʻamaʻi.

Rhizoctonic pala

Faailoga o le i ai o le faamai: o le faʻatupuina o pogisa faʻailoga ma le faʻaletonu o le fausaga i le pito i lalo o le au, a o leai se fuga.

Mafuaaga mo le tufatufaina: sili atu susu ma fetilaisa i le palapala, le lava le malamalama, maualuga tele vevela vevela.

Togafitiga auala: taofi le faʻainuina ma togafitia le laʻau i fungicides.

Alternaria

Faailoga o le i ai o le faamai: o le vaʻaia o lanu enaena ma se malamalama autu i lau lau ma petioles o le laʻau, samasama o laulaʻau.

Mafuaʻaga mo le salalau: le lava le faʻamalulu ma moli i totonu o le potu o loʻo tu ai le laʻau, faʻapea foʻi ma le faʻasusu tele.

Togafitiga auala: togafiti vailaʻau (Skor).

Ele

Faailoga o le i ai o le faamai: o le vaʻaia o tamaʻi samasama togi i le itu i luga o laulaʻau ma le tutusa tuʻuina o pustules uliuli i tua o le lau manino faʻafeagai ma le samasama togi. I le taimi lava e tasi, e leai se fugalaʻau (faitau e uiga i mafuaʻaga uma mo le leai o se fuga o pelargonium iinei).

Mafuaaga mo le tufatufaina: Tausiga le talafeagai: ova le vevela o le vevela pulega ma faʻasusu soo.

Togafitiga auala: taimi talafeagai togafitiga o le laʻau ma le fungicide, aveʻese le afaina vaega o le laʻau, faʻaititia le maualuga o le susu ma taofi faʻasusu.

Ua tuai le malaia

Faailoga o le i ai o le faamai: alualu malie lemu o pelargonium, mago o ona laulaau, o le aliali mai o ila i luga o aʻa o le laau.

O le mafuaʻaga o le salalau o: soʻona susu, tele faʻamalulu, tele faʻasusu soo, leaga moli ma le totoina soo.

Togafitiga auala: togafitia o le laʻau ma fungicides ma taofi le faʻasusu i le taimi o togafitiga o le faʻamaʻi.

Suiga mo isi mafuaaga

Ae paga lea, o nisi taimi le lelei suiga e le fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi mafai ona tupu i pelargonium. Afai o lau fugalaʻau fale e:

  • O laulaʻau maualalo e lanu samasama i autafa - fafaga ma le agalelei le laau.
  • O laulaʻula maua se lanu mumu-mumu - ia mautinoa o le laʻau e mafanafana i le po, faʻaopopo magnesium fetilaisa i le eleele.
  • E leai ni fatu - o le laʻau o loʻo mauaina le tele o faʻamaluluina pe laititi foi le susulu o le la (atonu o le ea i totonu o le potu e mafanafana tele).
  • Mo nisi mafuaʻaga o loʻo mago fualaʻau - faʻatapulaʻa le aofaʻi o le vai e ulufale i le palapala, faʻaopopo le mago o le ea i totonu.
  • O le laau foliga spindle-foliga - faʻaleleia le moli i totonu o le potu.

Faʻasalaga: faʻamatalaga o metotia o tauiviga ma ata o le autu ituaiga

I se faʻaopopoga i faʻamaʻi eseese, o vailaʻau eseese e mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina o le pelargonium. Le isi, oe o le a iloa ai poʻo a mea inosia ma faʻafefea ona latou vaʻai i le ata:

Aphid

O lau e faʻapipiʻi, ma le toʻilalo malosi, o faʻamaoniga lilo o le faʻamaʻi e iloa gofie atu ia latou.

Faʻatonutonu auala: aveʻese ma le lima le faʻamaʻi faʻatasi ai ma vaega ua afaina o le laʻau ma togafitia le laʻau i le vai fasimoli.

Anufe

O laulaʻau e foliga mai na 'aina, i nisi nofoaga e iloa ai le uliuli o otaota.

Faʻatonutonu auala: aoina o anufe i lima, togafitiina o laʻau ma iniseti iniseti.

Whitefly

O iniseti paʻepaʻe e tusa ma le 3 mm le umi e aliali mai i tua o laulaʻau, pe a oʻo ina matua afaina, amata ona liu samasama.

Faʻatonutonu auala: faʻatutuina o mailei pipisi faʻapitoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, togafitiga o laʻau ma sauniuniga faʻavae i luga o le fasimoli fasimoli.

Mites

E aliali mai fualaʻau samasama i luga o laulaʻau; i le alu o le taimi, ua magumagu le vaega lanumeamata o le laʻau.

Faʻatonutonu auala: i le muamua faʻailoga o le i ai o se tick, togafiti le laʻau ma minerale suauʻu po o le fasimoli vai.

O mites e masani ona sili ona malosi i le vevela ma le mago o le tau, o le mea lea, o le vevela vevela taumafanafana e tatau ona mataala faʻapitoa i lau o pelargonium.

Lafo

O le vaʻaia o cork tuputupu ae i tua o laulaʻau, deformation o talavou laulaʻau, ilaia o fugalaʻau.

Faʻatonutonu auala: faʻapipiʻiina o mailei pipiʻi mau i luga o le upega tafailagi, togafitiga faifai pea o laʻau ma iniseti.

Faʻafefea ona feagai ma le tele o mataupu?

I le talanoa ai i le le amanaʻia o faʻamaʻi, o lona uiga o na taimi o le geranium ua i ai i le tulaga o le faasolosolo malie maliu. Afai o le faʻamaʻi e afaina, e tusa lava pe ogaoga tulaga, faʻapitoa sauniuniga ma le faʻaleagaina o vaega faʻaleagaina uma o le laʻau tatau ona fesoasoani.

Afai o le siama lea, o le tuiina o se vaega maloloina o se fugalaʻau o le a fesoasoani e faʻafetauia le faʻafitauli, ae afai o le faʻamaʻi o siama, e toetoe lava a le mafai ona toe ola le laʻau: pau lava le gaioiga talafeagai e mafai ona fai o le aveʻese o aʻafia vaega poʻo le laʻau atoa.

Puipuiga ma le tausiga ile fale

Afai e te mulimuli i metotia faʻatoʻaga ma e te le tafea ese i le gaioiga o le vaʻaia o le laʻau, soona soʻona faʻagaeʻetia pe soʻona faʻateleina ia i laʻei eseese, geranium o le a le maʻi. E taua foʻi le mataituina o le vevela ma tulaga malamalama. I lenei tulaga, o le avanoa o faʻamaʻi o le fugalaʻau e ala i fungi / faʻamaʻi o le a itiiti.

Tusitusiga. E fautuaina le faʻatinoina ole tumama i lea taimi ma lea taimi, faʻamamaina o laulaʻau mai le efuefu ma solo masani o solo na faʻasusu ile vai. O laulaau e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete.

I le avea ai o se faʻamatalaga faʻapitoa mo nisi o faʻamaʻi, o ni nai tulafono faigofie e tatau ona mulimulitaʻia:

  • Totoina le laʻau i totonu o se eleele faʻamamaina ma lava le palapala.
  • E leai se mea e tatau ai ona taofi le laʻau i se mea e tasi poʻo le eleele e tasi mo se taimi umi tele.
  • Vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete le lelei o faʻapalaila fetilaisa ma faʻatonutonu a latou aofaʻi.
  • Aua le soʻona soʻona faʻamamaina le palapala, ae ia faʻalelei pea le eleele.
  • Matau le vevela ma tulaga malamalama, faʻaavanoaina le fugalaʻau ma le sili lelei aofaʻi o moli ma le ea fou.
  • I uluaʻi faʻailoga o le faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻataunuʻuina o ona togafitiga faʻatasi ai ma sauniuniga faʻapitoa.

Pau lava lea o le mea e tatau ona iloa e uiga i faʻamaʻi Pelargonium, faʻapea foi ma auala e feutanaʻi lelei ai. Ia maua se laki!

Matou te matamata i se vitio e uiga i le puipuia o faʻamaʻi i pelargonium:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ang Dahilan Kung Bakit Dika Matuto Mag English (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com