Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uma e uiga i le matagofie o begonia: Tamaʻitaʻi meatau, Mumu mumu ma isi ituaiga. Laʻau Tausi i Laʻau

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, o fugalaʻau teuteuina fale ua faʻateleina ona lauiloa. O nisi taimi e oʻo lava i se aliʻi e filifilia fugalaʻau mo lana pele o se meaalofa e le manaʻo i se faʻaputuga rosa, ae, faʻavae i luga o mea e fiafia i ai ma manaʻoga o se fafine, faʻatau se ipu matagofie ma fugalaʻau fale.

E i ai se faʻamatalaga fetaui lelei mo lenei filifiliga - o le tele ma sili atu o sui o le matagofie afa o tagata soifua fiafia i ola greens, lea e mafai ona faʻaaogaina e teuteuina ai o latou fale.

O le a lenei laau?

Begonia o se matagofie laau latou te le gata e fiafia e ola i le fale, ae faʻapea foi teuteuina paka, togalaau, sikuea faʻatasi ai. Lenei fugalaʻau aofia i le tele o aiga o begonias. Sili atu 900 ituaiga o begonias maua i le vao, auai i lenei ituaiga ma a itiiti mai 2000 hybrid faʻataʻitaʻiga na na fausia faʻasolosolo.

I tua i le mamao o le seneturi lona 17, o le laʻau na faʻamatalaina e Michel Begon, faʻafetai lea na maua ai le igoa o le fugalaʻau.

Tusitusiga! Na o le 100 tausaga mulimuli ane, ae amata loa ona avea begonia o se teu teuteu.

Faatasi ai ma le mauoa ituaiga o ituaiga o lenei laau, o loo i ai nisi e mafai ona ofi faigofie i totonu o se fuamoa fuamoa, e ui lava o loo i ai mo na i le taimi e faamamafa ai se atoa puipui i le greenhouse.

Eseese: faʻamatalaga ma le ata o ituaiga

Lalo oe o le a vaʻaia ata o ia ituaiga begonias pei o Tamaʻitaʻi Auupega, Burning Passion ma isi.

Auupega fafine

Lenei ituaiga o begonia e le gata i se igoa e le masani ai, ae faʻapea foi ma foliga tutusa faʻatetele... Laʻau malamalama ma se mata lanumeamata ei ai se foliga faʻapitoa. I pito ma le ogatotonu, o le lau e lanu mumu mumu.

O le aulelei ma faʻamalosi foliga vaaia o lenei 'eseʻese o fugalaʻau mafai ona faʻatusatusa i le fafine auupega, faʻafetai e mafai ai ona ia mauaina le fatu o se tamaloa. O se fafine susulu, e teuteu lelei fafine e masani ona faʻatosina tagata, o le mea lava e tasi e tupu pe a e vaʻai i lenei fugalaʻau, lea e tosina mai ma ona foliga.

Tele begonias maua matagofie fugalaʻau matagofie, ae o laulaʻau o lenei laʻau latou lava o le a avea ma se aoga teuteuina mo lou fale windowsill pe, pe a fai o se togalaau ituaiga, mo lau taumafanafana fale.

O laulaʻau ole begonia e le mafiafia tele, o lea e manaʻomia ai le faʻasusuina ile taimi e tatau ai, a leai e vave ona aʻafia o latou foliga vaaia, aua e leai se agavaʻa ole laʻau e teu ai le susu. O le vaitaimi o fuga mo lenei ituaiga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu.

Fugalaau Bisexual

O le tele o tagata totoina fugalaʻau faʻaletonu talitonuina o le autu eseʻesega i le va o fafine ma tama tane begonia fugalaʻau mafai ona fuafuaina e le foliga mai o latou tua itu (fatu boll). O lenei o se faamasinoga sese. I luma atu, fugalaʻau fafine e iai ona pou ma stigmas, ae o tama tane fugalaʻau e iai anthers ma stamens.

A oʻo mai i le faʻateleina o tuberous begonias, oe tatau ona uaʻi atu i le mea moni e fafine fugalaʻau tatau ona veleina i fafo vave pe a latou faia, o le a faʻalauteleina lenei vaitaimi fugalaʻau. E faʻaalu e le laʻau le tele o taumafaiga e faʻapipiʻi ma matua fatu, pe a fai e iai fugalaʻau fafine.

E masani ona iai faʻasea e naʻo fugalaʻau faigofie e fuga mai i le laʻau, ae faʻamoemoeina male faʻalua fugalaʻau. E tele mafuaʻaga mo lenei le paleni: o lenei ono mafua mai i le solia o le vevela pulega i le taimi o le teuina o tubers poʻo tulaga o le tau.

Faalogo! E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, o le tele o fafine uma fugalaʻau ua fausia; taimi ua atofaina mo le tele o fualaʻau o tama tane fugalaʻau i le amataga o le vaitau.

I se tulaga lautele, o tama ma fafine fugalaʻau e aliali luga o le laʻau i le taimi e tasi, ma o lenei ua manatu o le masani. E faʻamoemoe lava ia oe poʻo a fugalaʻau e te manaʻo e aveʻese ae o fea e tuʻua.

Faʻaola lagona

Lenei ituaiga begonia e lanu mumu-foliga laulaʻau, i le ogatotonu e lanu enaena lanu enaena ma o pito e faʻatautaia foi ma se tuaoi o lenei leo. Lenei ituaiga maua igoa mai fesoʻotaʻiga aitia e uiga i lanu o sea lagona mafai ona valivali ma.

Faalogo! Ina ia mafai e laulaʻau ona i ai se pupula susulu lanu, e tatau ona sapalaiina i latou ma se aofaʻi tele o le susulu o le la.

Auai i le tupu tautupu begonia. E fiafia le fugalaʻau i se potu mafanafana e le paʻu ai le vevela i lalo ifo o le 18 tikeri. O lenei laʻau e fefefe i le vaʻa, o lea e le tatau ona e tuʻuina i totonu o se nofoaga maluluina, a leai o laʻau atonu o le a mamae.

Tulafono lautele mo tausiga

Tausia lelei o le begonia o le a faʻatagaina ai le laʻau e tupu maualuga ma matagofie. Ma, mea e te manaʻomia e iloa e uiga i le masani tulafono mo le tausiga o lenei unpretentious fugalaʻau.

  1. Faasusu. Begonia fiafia i le vai. I aso vevela o le taumafanafana, e manaʻomia le faʻasusu i aso uma, i masina o le taumalulu, e faʻaititia lava le faʻasusu, ae ui i lea, e tatau ona faʻatonutonu ma faʻatonutonu le susū o le eleele (na matou tusia e faʻafefea ona tausia le begonia ile taumalulu i a matou mea).

    Taua! O le faamamago ese mai le eleele, ma e sili atu foi - o le aʻa polo, e masani ona le taliaina.

  2. Malu o le ea. O le fugalaʻau e lagona le mafanafana i totonu o se potu ma maualuga le susu, o lea e fautuaina ai e faʻatumu le ea i le susū. O lenei e mafai ona faia i le na o le faʻasusuina o le potu, faʻatinoina le faʻamamaina susu, o le a le soʻona faʻatutuina se pusa vai i tafatafa o le fugalaʻau ulo, lea o le a faasolosolo malie faʻafuaseʻi.

    E ui lava i le alofa uma o lenei laʻau mo le vai ma le maualuga o le susū, e le taliaina le faʻasusu o laulaʻau, aemaise lava na ituaiga o begonias o loʻo i ai ni lauulu lauulu.

  3. Vevela ma moli. E tatau ona tuʻu le fugalaʻau i le itu i sautesasaʻe poʻo le itu i saute o le faʻamalama. Faatasi ai ma le alofa uma o begonias mo malamalama susulu, ia mautinoa i aso vevela o le taumafanafana e le maua le laʻau mu laʻau, paolo mai le la i na itula. Home begonia fiafia i le mafanafana o le vevela, o lea o le 18 tikeri o le a avea ma se filifiliga lelei mo lona olaga lelei.
  4. Le palapala. O nisi ituaiga atonu ei ai a latou lava uiga ma manaʻoga mo le tuufaatasiga o le palapala, ae ui i lea, o le tele o laʻau manaʻomia lau lauʻeleʻele, lea o le a faʻaopopo ai sosi, ma sina laʻititi fefiloi o le oneone, peat ma humus. Foafoaina begonia, mea moni, e talafeagai; mo lenei, oe mafai ona faʻatau se fafagaina pusa i totonu o se faʻapitoa faleoloa, e matua moni lenei mea mo se laʻau i le vaitaimi o fugalaʻau.
  5. Faʻaliliuga Toeititi lava o ituaiga uma o begonias malolo pe a maeʻa fuga mo 2-3 masina. Lenei vaitaimi ua manatu o le sili ona lelei mo transplantation. Manatua o le ulo fou e tatau ona fai si lapoʻa nai lo le muamua (na matou tusia e faʻafefea ona filifili se ulo mo begonias ma faʻafefea ona totoina se laʻau i totonu o se ulo iinei).
  6. Faamai. E tolu mafuaʻaga autu mo faʻafitauli tau fugalaʻau:
    • faʻamaʻi pipisi (mafua mai i le tupu olaola o se faʻamaʻi pipisi);
    • meaola faalafua (iniseti fua, aphids, ma isi);
    • tausiga le talafeagai.

O nei faʻafitauli uma e mafai ona foʻia pe afai e te agavaʻa ma faʻalogo i le tausiga o laʻau.

Tusitusiga! E fia iloa ia iloa o tubers o lenei laʻau e mafai ona 'aʻai ma e pei o le moli.

Faaiuga

Lenei fugalaʻau matagofie ma eseʻese faʻamalosia le ea i totonu o le potu ma teuteuina lo matou fale. I se faʻaopopoga, na ia mauaina lautele lautele talosaga i fugalaʻau moega, i lotoā i taumafanafana fale ma paka nofoaga. Afai e te faʻaeteete ma faʻaeteete i le mataupu o le faʻafouina ma le tausiga o lenei laʻau, o le a tali fiafia i au taumafaiga ma o le a faʻafetai ia te oe ma ola lauolaola ma vao vao o ona susulu ma matagofie fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E Manatua le Togiola Instruments Cover - LM (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com