Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a marigold: faʻamatalaga, foliga ma ata o fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Marigolds o se sili ona taatele, matagofie ma unpretentious laau.

E mafai ona e vaʻaia uma i latou i totonu o le taulaga fugalaʻau fugalaʻau ma i amate togalaau.

O se alofa mo nei laʻau o loʻo faʻamatalaina e lo latou eseese i fugalaʻau lanu, umi fugalaʻau ma faigofie tausiga. Peitaʻi, o nisi taimi e le mananaʻo fugalaʻau marigolds.

Seʻi tatou vaʻai faʻatasi pe aisea e tupu ai lenei mea ma faʻafefea ona fesoasoani i le laʻau ia fuga.

O le a lea

Marigolds poʻo Tagetes i Latina o ni laau mai le aiga aster... Faʻamoemoeina i le ituaiga, latou e faaletausaga ma tumau. Muamua lava, na faʻaali mai ai vaʻa a Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, mai le mea na aumai ai i Lusia. O muamua laʻau ia na aumai i le atunuʻu. O le igoa Tagetes o lona uiga o Tagesa, o le atua ma le atalii o Jupiter, o ia, e tusa ai ma le tala, o se fortuneteller ma umiaina matagofie matagofie.

O lenei laʻau o se togavao ma le maualuga o le 20 - 130 cm, na faia e le tele o au. Faʻamoemoe i le ituaiga, latou e saʻo pe faʻalava. O le laʻau ei ai aʻa fibrous aʻa. O lau e eseʻese mai ituaiga eseese i ituaiga eseese, ae pinnately dissected ma pinnately tuueseese malo, latou e faatulagaina i paga faafeagai tasi le tasi pe fesuiai. O le lanu o laulaʻau e 'eseʻese foʻi mai le faʻafailelega i le faʻamaʻa. E i ai laʻau ma laʻau lanumeamata lanumeamata ma laʻau pogisa. Oe o le a aʻoaʻoina e uiga i luga, teʻena ma manifinifi-faʻafefeteina ituaiga o marigolds i se isi tusitusiga.

O se uiga iloga o marigolds o se manogi malosi manogi mafua mai i laulaʻau.... O fugalaʻau i le isi itu, aua le faʻaleagaina se manogi manogi. E faʻaputuina i inflorescences o se ato, i le ogatotonu o loʻo i ai bisexual tubular fugalaʻau. I tafatafa o inflorescences o loʻo i ai male fugālaʻau ligse ligate ma lima stamens. O le ovary o le laʻau e maualalo.

Tusitusiga! O fatu e tumau le mafai gafatia mo le fa tausaga.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i le ata o fugalaʻau:

Vaega:

O le lelei o marigolds nai lo isi laʻau o latou umi ma laʻau fugalaʻau. O afea e latou fuga ai ma e fia? O fugalaʻau muamua e aliaʻe ia Iuni, e faʻamutaina fugalaʻau ma uluaʻi aisa i vaiaso mulimuli o le tautoulu.

Taua! O le faʻailoga autu e taofi le fuga o le taimi o le vevela pa'ū lalo lalo zero.

Marigold fugalaau i ai se manogi manogi. Lenei o le manogi o le laʻau e faʻateʻa ese iniseti leaga ma anufe, ma faʻamamaina foi le palapala... Faʻamamago marigolds fausia fatu o le uliuli poʻo le uliuli-enaena lanu. E oʻo atu ile 700 fatu ile kalama o fualaʻau. Ua matutua ma ua sauni mo le totoina mai ia Iulai ia Aukuso. O le agavaʻa e toto ma ola e tausia e fatu mo le tolu i le fa tausaga. E mafai ona e faitau pe faʻafefea ona toto marigolds mai fatu iinei.

O tulaga talafeagai

Marigolds faʻapalepale uma paolo ma le la tutusa tutusa. Peitaʻi, mo latou lauolaola lauolaola, o se nofoaga susulu e sili atu ona fetaui. Lenei o le a faʻatagaina ai i latou e fuga umi ma matua.

O le tau sili ona lelei mo se laʻau e i le va o le sefuluvalu ma le luasefulu-lua tikeri.... E fautuaina e totoina i latou i nofoaga tapunia mai le matagi, aua latou te le taliaina faʻaletonu ea malulu.

E le gata i lea, e faʻalagolago le fuga i le eleele e ola ai le marigolds. O le eleele lafulafua lafulemu e sili ona lelei. Mo le faʻafaigofieina o le ea i aʻa, o le eleele faʻasaʻoloto faʻatasi i le vaiaso. I se faʻaopopoga, e tatau ona faʻamamaina lelei. E manaʻomia e Marigolds le faʻasusu soo. Peitai, mai le taimi o le muamua ovary, faʻaititia e faʻaititia. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o le tele aofaʻiga o vai i le taimi o le fugalaʻau taimi e mafua ai le pala o le aʻa malo.

Ole fafagaina e aʻafia ai foʻi le anoanoaʻi o fugalaʻau. Peitai, e i ai nuances ii. E amata le taimi faʻamapala pe a oʻo i le sefulu centimita le maualuga o laʻau talavou ma faʻaiʻu i muamua fugalaʻau. O le faʻaaogaina o fetilaisa i le taimi o fuga o le a taitai atu ai i le loloto atinaʻe o le au, ao fou fou o le a le toe faia. O faʻalautele fetilaisa na faʻamaonia lelei i latou lava mo le fafagaina. Humus tatau ona tiaʻi, talu ai e le talafeagai mo nei laʻau.

Tausiga

Ole tausiga ole laʻau ua amata ona fuga mai e le faigata, e oʻo foʻi ile tagata amata e mafai ona ia faʻatautaia. O le mea taua o le maitau i uma fua.

  • Faasusu. E fiafia tele Marigolds i le tele o vai. Ona o le leai, o fugalaʻau e faʻaletino ma magumagu, ma o laulaʻau e lanu samasama. I le tele o le faʻasusu, ua amata ai ona pala le aʻa.
  • E faʻamalu tasi le palapala ile vaiaso. O lenei faʻatagaina le ea e tafe atu i aʻa.
  • Vele vao O vao e taitai atu ai i le aafia o laau ma faamaʻi. O le veleina o taimi o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi marigold.
  • Ina ia mafai ona nonoa ni fuifui fou, ona teu lea o fugalaʻau tuai a o latou mago.

Taua! Lavalava pito i luga e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le totoina o laʻau, a leai o meaʻai uma o le a alu i le atinaʻeina o le au, ma fugalaʻau o le a le fausiaina.

E mafai ona e mauaina uma auiliiliga e uiga i le tausiga o marigolds fafo i fafo, ma pe faʻafefea ona tausia lelei i latou i le fale, faitau iinei.

Aisea latou te le fuga ai?

O le mafuaʻaga sili ona taatele fugalaʻau e le fuga mai ona o le le lelei tausiga. Mo marigolds, ei ai mafuaaga nei:

  1. le lava le malamalama;
  2. tele tele vai;
  3. leai se ea e tafe atu i aʻa, palapala tele foi;
  4. faʻamaʻi.

Oe o le a aʻoaʻo atili e uiga i le auala e fafaga ai marigolds mo tele fugalaʻau, faʻapea foi ma pe faʻafefea ona lelei vai ma pe o le a le ituaiga o eleele e tatau ona i ai, i lenei tusitusiga.

Faʻaosofia

Marigolds e le faʻaaloalo i le tausiga, ae o nisi taimi latou te manaʻomia ai le fesoasoani ina ia latou fuga. Ina ia faʻaosofia le fuga, mulimuli i nai fesoasoani faigofie:

  • Vaiaso i vaiaso uma. O le lava sapalai o le okesene i aʻa ei ai sona aafiaga lelei i le numera ma le matagofie o fugalaʻau. Mo sili faʻaiuga, e fautuaina e faʻamama le palapala i le loloto o le 20 cm.
  • Nofoaga la. E ui lava i le mea moni o nei laʻau toto ola lelei e oʻo lava i le paolo, o le susulu o le la latou te avatua ai sili ona lauolaola ma matagofie fugalaʻau.
  • Faasusuina. Laʻau manaʻomia tele vai i le taimi o le tuputupu ae ma fuga faʻavae vaitaimi. I le vevela la o le tau, o le tele o taimi e faʻasusu ai e oʻo atu faʻalua i le aso. Peitaʻi, e faʻaititia le faʻasusu pe a oʻo mai fuga muamua.
  • Alavai. A paʻu le susu, e amata ona pala le aʻa, e le faʻalauteleina le fugalaʻau. O alavai e manaʻomia le vaʻaia muamua pe a totoina le laʻau.
  • Saʻo le fafagaina. Pei o soʻo se laʻau, marigolds manaʻomia faʻaopopo meaai. O le feteʻenaʻi, o le faʻaaogaina o fetilaisa i le taimi o le fugalaʻau e taofia ai le fausiaina ma le atinaʻeina o fuga. O le mea lea, o le vaitaimi o le galue malosi fafagaina faʻaiu i le muamua fuga e aliali mai.
  • Teuteuina o fugalaʻau mago. O lenei faiga faʻaavanoaina avanoa mo fou fuga. Saili ane pe aisea e mago ai marigolds ma o le a le mea e fai ai ii.

E faʻafiafiaina e Marigolds tagata fugalaʻau ma fugalaʻu uumi ma matagofie. Lenei faʻamatalaina lo latou sili lauiloa. E le gata i lea, o lo latou lelei o nei laʻau e le faʻaaloalo i le tausiga, ma o le usitaʻia o ni nai tulafono faigofie o le a fesoasoani e faʻamanuiaina ai iuga sili i moega fugalaʻau taʻitasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 5 Tips to get 5 Times Maximum flowers in Marigold (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com