Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga ma togafiti i auala e filifili ai le saʻo orchid pe a faʻatau

Pin
Send
Share
Send

O le taimi muamua outlandish orchid faleʻoloa i la matou eria ua leva ona avea ma vaega taua o faleʻoloa faleoloa ma faʻatau nofoaga tutotonu; oe mafai ona faʻatau i soʻo se taimi o le tausaga ma soʻo se taimi o le aso.

E foliga mai, faʻatau ma fiafia, ae leai, i le maeʻa ai o le faʻatau, tele o faʻateʻia faʻasoesa e masani ona aliali mai, o le laʻau e foliga mai e tiga, pe na maliu atoa lava. Ina ia aloese mai nei faʻalavelave, e tatau ona e faʻalatalata i le filifiliga o se fugalaʻau, mafaufau i le tele o nuances laiti ma lapopoʻa, ma o le mea muamua lava e tatau ona e faʻalogo i ai o le nofoaga o le faʻatau.

Vala o le tausiga i le faʻatau matagaluega

Taua: Pe a faʻatau se faleʻau i se faleʻoloa poʻo se supamaketi, e tatau ona e faʻaeteete lava, aua o nofoaga ia e maua ai e orchids le tausiga le malamalama mai tagata le faʻatau atu.

Ma o le tumama o laʻau iina e le i le tulaga saʻo, o ituaiga uma o iniseti ma fungi e masani ona i ai i totonu o laʻau totonu, ma afai o le orchid sa i ai i se nofoaga mo ni nai lua vaiaso, e le mafai ona taʻua maloloina. O le mea lea, ina ia faʻatau se laʻau maloloina, e taua tele le sailia o le aso o le kilivaina ma vaʻai i tulaga o loʻo i ai le fugalaʻau.

O le fata ma fugalaʻau i le faleʻoloa e tatau ona mama ma mago, e le tatau ona i ai se vai i totonu o fata i lalo o ulo, ma o latou lava ipu e tatau ona manino ma faʻamafanafanaina pu i autafa puipui. O aʻa o Orchid e manino ona vaʻaia e ala i ulo faʻamaonia, e faigofie mo le asiasia ae e leʻi faʻatau.

E sili le faʻatauina o orchids e le faʻasusuina, faʻatasi ai ma le substrate mago, ina ia latou faʻafaigofie ona talia le gaioi ma vave faʻafetaui i se nofoaga fou.

O leisi auiliiliga taua o le i ai o se faʻailoga ma le igoa ma tulaga o le laʻau. O le iloaina le ituaiga ma le igoa o le orchid, e faigofie lava ona faʻalua-siaki le faʻamatalaga tausi na maua mai le tagata faʻatau. Faʻatasi ma orchids, e sili atu le vave faʻatau se substrate mo transplantation., talu ai e masani ona tuʻuina e le au faʻaputuputu le paʻu paʻu poʻo ni vaega o limu i totonu o ulo mo se femalagaiga sili atu, lea e taofia ai le susu mo se taimi umi ma mulimuli ane faʻapipiʻi ai aʻa ma ogalaau.

O le a le taimi sili ona lelei o le tausaga e faʻatau ai?

O le orchid o se laʻau maʻaleʻale, o lea e le ola ai i femalagaiga i le vaitau malulu, o le a soʻona malu pe liu aisa. Afai, e ui i lea, o le orchid na manaʻomia tonu i le malulu, e fautuaina ia vaʻaia muamua femalagaaiga, ma ave faʻamamaina ma oe i le faleʻoloa, mo se faʻataʻitaʻiga, fagu o le vai mafanafana ma ato mafanafana, ona i ai lea o le avanoa e ave ai le fugalaʻau fale leai se afaina.

Ae le i oʻo i le valu o Mati, e masani ona faʻatau atu orchids i luga o le auala, ma e mautinoa e le aoga le faʻatau ai iina. I le fale, o sea fugalaau o le a vave ona oti, le mafai gafatia se matuitui pa'ū pa'ū.

Asiasiga o aʻa ma laulaʻau

E leai se mea faigata i le filifilia o se orchid maloloina, o le mea taua o le iloa le mea e vaʻai ai. O le lalelei ma le anoanoaʻi o fugalaʻau e faʻatosina mai tagata faʻatau, ae leʻo ni faʻailoga autu ia o le soifua maloloina. O se totoga taua o le aa lea, ma muamua o mea uma e manaʻomia e suʻesuʻeina:

  1. O le lanumeamata ma umi uumi o le tele o aʻa faʻailoa mai ola ola, o lona uiga o le orchid o loʻo tupuola masani ma e fiafia i mea uma. Afai i le faʻaiuga o aʻa e naʻo le lanumeamata lanumeamata (aʻa faʻapipiina) ma laulaʻau e le faʻaletonu, o lona uiga o le orchid sa i ai i se taimi le moe pe talu ai nei na ala.
  2. O aʻa e tatau ona lapataʻia e aunoa ma se togi lanumeamata i le iʻuga, e taʻua lenei mea o se puputa puputa, ma o ona mafuaʻaga autu o le leai o le susu, pe faʻafeagai, o lona sili atu. Afai o aerial uma aʻa e pipiʻi faʻapipiʻiina, ma aʻa i le substrate e uliuli pe efuefu, oe le tau manaʻomia le faʻatau o sea laʻau.
  3. O se aʻa olaola e malo ma mafai gafatia, e le oomi pe a oomiina, ae e oʻo foi i se tamaʻi vaega o le neuro o loʻo mafai ona avea ma puna o faʻamaʻi mo le atoa laʻau, o lea e manaʻomia ai ona e suʻesuʻe ma le faʻaeteete aʻa.

O laulaʻau o se laʻau maloloina e mafiafia, pupula lanumeamata, ma lona pupula i luga, lea e sili ona maitauina luga o laumei laulaʻau laulaau. O mea tuai i lalo e faifai malie ona mou atu lo latou susulu, ae latou te le leiloa le latou tele. O se laulaʻau fou ola mai le ogatotonu o le rosette faʻailoa mai le gaioiga vaega o laʻau tuputupu ae, ma o le faʻailoga lea o le lelei tausia tulaga. Mo le tupuola aʻe ma le atinaʻeina o se oketi, e manaʻomia e tusa ma le 3-4 lau.

O laumai tele ma lapoʻa laʻau faʻailoa mai le sili atu o fetilaisa, lea o le a aʻafia ai le fuga o le orchid. O le soʻona faʻatuputeleina laʻau o le a le fuga mo le 2-3 tausaga, ma e faʻapena foi ona faigofie ona maua i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le faʻapea o se faʻailoga o le le lelei teuteuga o laulaʻuli e maanuminumi, maanuminumi, ma susū e ila-faʻamama. E mafai na afaina le laau e se siama pe siama siama.

Matamata se vitio i le filifiliga e siaki aʻi orchid aʻa ma laʻau pe a faʻatau i se faleoloa:

Tatau e faʻatau se fugalaʻau laʻau?

O fugalaʻau salu-fugalaʻau e matagofie tele ae e tatau ona faʻatau ma le faʻaeteete.... I le tepa muamua lava, o le faʻaiuga e faʻatau se orchid olaola ua foliga mai e talafeagai ma fetaui lelei, aua e mafai ona e vaʻaia vave le lanu, ma e te le manaʻo e faʻatali pe o le a le umi ae faʻatoʻa aliali mai muamua fugalaʻau.

E taua le iloa iinei o le fugalaʻau manaʻomia tele le malosi, ma e mafai ona tumau mo ni nai tausaga i nisi ituaiga. O lea e i ai le avanoa lelei o le a e faʻatau ai se tuai, leai se laʻau toto na tu i luga o le faleʻoloa fata mo se taimi umi.

Fesoasoani: E sili le ave o se orchid ua fuga mai pe a fai o le tele o fuga i ai e leʻi fuga mai, lea e faʻailoa mai ai talu ai nei o le fuga, talu ai na siakiina le peduncle mo le i ai o iniseti.

Atinaʻe foliga

I le natura, tupu mai fugalaʻau orchid mai le lau au., ae mo le faʻatau atu faʻatau atu o orchids laʻititi-faʻapipiʻi (e taʻua foi o le taimi nei o distillation orchids) na aumaia i fafo, o le peduncle lea e aliali mai mai le taimi o le tuputupu aʻe. A maeʻa fugalaʻau, o lenei rosette o le a le toe tupu ma atiaʻe, ma a maeʻa le 2-4 masina ona maua ai lea e tamaiti.

Toe fugalaʻau e mafai lava, ae le manaʻomia, aua o le a faʻatuai ai le foliga mai o tamaiti. O le mea lea, oe tatau ona tipi le peduncle mai le tuputupu aʻe e aunoa ma le faʻatali mo le iʻuga o le muamua fuga.

Faʻailoga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi

O laʻau e faʻavaivaia e le tausiga le talafeagai e sili atu ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi... O le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susū o mafuaʻaga ia o ituaiga eseese o le pala, e mafua uma i le fungus ma siama, ma o ni tulaga lelei mo iniseti leaga. Faʻailoga o le faʻamaʻi:

  • fuga fuga i luga o laulaau;
  • uliuli poʻo ni mea enaena lanu eseese;
  • papala susu;
  • e faamalūlūina enaena aʻa;
  • pala pala.

O siama e le moe mo se taimi umi ma faʻaalia faʻaalia latou lava i le taumalulu, pe a fai e leai se moli, tatau faʻapitoa vaʻai totoʻa. Muamua lava, o moli malamalama e aliali mai luga o laulaʻau, lea e iʻu lava ona tupu ma avea ma faʻaletonu laina, liʻo poʻo ovals.

O siama ua aafia i siama e pipisi ma e tatau ona faaleagaina... Talu ai e leai se aoga vailaʻau mo latou.

Faʻailoga o le faʻaleagaina e iniseti leaga:

  1. tubercles ma tuputupu aʻe, i lalo o le fua o iniseti fua ola;
  2. o se 'apogaleveleve manifinifi, lalaga i se apogaleveleve mite;
  3. ata tifaga siliva ma laina i le pito i lalo o laulaʻau faʻaleagaina e thrips;
  4. aʻa talavou 'ai ma polytails;
  5. pupu i laulaʻau, ua utu e laʻau laʻau;
  6. cotton-like mea i luga o peduncles ma i totonu o se ulo, lea e nanaina e mealybugs.

O le iʻuga o le filifiliga sese o se orchid o lona togafitiga uumi ma e masani ona le tutusa tauivi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O fea ma o le a le tau e mafai ona e faʻatau ai?

O laʻau maloloina e faʻatau atu i totonu o greenhouse faʻapitoa, e faʻa faigaluega ai tagata faʻatau lelei latou te iloa a latou pisinisi. E fesoasoani le au polofesa ia te oe e filifili le orchid saʻo mo ni tulaga e ola ai, ma faʻamatala auiliili pe faʻafefea ona tausi ia te ia.

Fugalaʻau ola i greenhouse e sili atu le malosi ma sili atu le ola nai lo mea mai fafo; mai lava fanau mai, pepe orchid mauaina lelei tausiga i se siosiomaga latalata latalata i lona natura nofoaga. O le isi faʻaopopoga o greenhouse o le tele o ituaiga o ituaiga e le faʻatauina i faleoloa ma faleoloa (o a ituaiga o orchids o loʻo i ai?).

MANATUNATUGA: O le tau o le orchid oona e faʻamoemoeina i lona ituaiga ma auala e momoli ai, ma e amata mai i le 890 i le 4,000 rubles.

O le a le auala saʻo e ave ai i le fale?

E fefefe le orchid i fasi pepa, e malulu ma vevela foi, o lea e tatau ai ona e aveina i le fale ma le faʻaeteete teu. O le pepa afifi poʻo se nusipepa e gaugau i le tele o vaega e talafeagai mo le puipuiga. O le vevela e le sili atu le mataʻutia mo lenei laau nai lo le malulu, ma e aoga le mafaufau i le taimi o le faʻatau ma le auala o femalagaaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Google vs. Naver Translate (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com